İnsanlar neden bu kadar vicdansız?

Merhaba kızlar çok üzgünüm gerçekten. Depremden etkilenen iller arasında oturuyorum. Yıkılan binalar oldu. Dolayısıyla kiralık ev bulamayan depremzedeler... Şuan oturduğum ev az hasarlı olarak geçiyor.
Geçen yıl mart ayında taşındım buraya. Yani bu ay sözleşmemiz bitiyor. Az önce ev sahibiyle görüştük. Kira yeni fiyatı yüzde yüz zam...
O kadar üzgünüm ki... Bir güne bir gün geciktirmek kirayı hepte erken ödedik on gün belki on beş gün önceden... Çıkayım desem bir tane ev yok. İnsanlar köylere taşınmak zorunda kaldılar ev bulamadığından ötürü.
Şimdi ben ne yapmalıyım? Şikayet etsem işe yaramayacak. İnsanlara da kötü gitmek istemiyorum. Bu artış bizi çok etkileyecek. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. İçimi dökmek istedim sizlere 😪
Rabbim deprem afetini yaşayan etkilenen herkesin büyük yardımcısı olsun inşallah 😞

deprem maraşda oldu bizi izmirde bile etkiledi kira konusunda. sabah ev sahibimiz aradı oglumu evlendirecegin eylule kadar bosaltin daireyi dedi.
daha gecen sene tuttuk eşim ne oldugunu anlamadan tahliye taahhutnamesi imzalamis evi tutarken.
oglunun evlenmeyeceginide biliyoruz gelenlere bol bol, yuksek yuksek kiraya verecek eminim.
allah öncelikle siz depremzede arkadaşlarimizin sonrada bizlerin yardımcısı olsun.
yardım severlik vs sadece don atlet göndermekle olmuyor bu insanlara ev barkta lazım yüzde yüz kira ne demek anlamıyorum ki, gittikleri şehirde etmeyecek paralarla ev kiraya vermeye calismak falan çok vicdansizca geliyor bana.
Tahliye taahhütnamesi kira kontratı ile aynı tarihte olamaz, sirket avukatimizdan almistim bu bilgiyi

Tahliye taahhütnamesi kira kontratı ile aynı tarihte olamaz, sirket avukatimizdan almistim bu bilgiyi
evet ayni zamanda olamaz ama bunu nasıl ispatlayacagiz ki muhtemelen ileri bir tarih atacaklar uzerine.
valla ne diyim bilmiyorum eşim burda ev kiralarken bende ankara da evimizi kiraya veriyordum inanin 40 sene düşunsem aklimaz gelmez şoyle bir şeyi imzalatmak bende mülk sahibiyim ama insanların bu kadar mülke tapıp allah korkusunu unutmalarini anlamiyorum.
gördük iste maraşta hatayda gölcükde her şeyin 15 sn de nasıl yerle bir olduğunu bu neyin hırsı.
insanlar neden kendi başlarına hiç bir şey gelmeyecek gibi yaşiyorlar anlayamıyorum ben.

Back
X