İnsanlar neden bu kadar yorucu

Gercekleri söylemek böyle tepkilere yol aciyor maalesef. Bende eskiden hep gercek düsüncelerimi saklardim aman kimse kirilmasin veya olay cikmasin diye. Iki hafta önce ailemde cocuklugumuzdan konu acildi. Ve ben hic kirici ama gercekci birsey dedim o sürec hakkinda. Annem ve ablam iki haftadir benimle komusmuyor, yani aramiyorlar. yapacak birsey yok.

Burdan arkadaşınız haksiz olarak görünüyor. Kendi tatminsizligini sizden cikariyor olabilir belkide. Yalniz eger siz genel olarak pek tepki vermeyen konumdaysaniz, bazi insanlar bunu cok rahat kullanabiliyorlar. Bende denge insaniyim, yükselenim terazi, cokta seviyorum bu huyumu fakat zamanla dişlerimi göstermeyi de öğrendim ve böyle böyle 3 kisiyi tamamiyle hayatimdan şutlamis oldum. Belki sizinde karsinizdaki insana sınırlarinizi daha belirgin bir şekilde göstermeniz lazim. Unutmayin, baskalarin sizin hakkınızdaki görüşleri sizin kendi ruh sağlığınızdan daha önemli değildir.

Burada da var arkadaşınız gibi düşünen insanlar.
Sorunlarını anlatırken çözüm bulmak niyetinde olmuyor sadece sorun yaşadığı kişiler yerilsin istiyorlar.
Öneri sununca anlayışsız oluyorsun, üstüne üstlük.
Sizin yaşadıginiz da bu.

Evet çok tuhaf çok kolay harcayabiliyorlar bende mükemmel değilimdir tabi ama bile isteye hiçkimseyi kırmam evet eskisi gibi olamıyor çekilmek daha doğru

Ben böyle biriyim galiba çok sabrediyorum ama düşüncelerimle kendim boğuşuyorum kendime de haksızlıkmış bun

Anne babalarımız bile mi ya? Harbi yorucu. Bende hep sabredip kendimi yiyorum iyi halt ediyorum

Evet ben çok sabreden hep yapıcı davranan ve konuşan biriyim annemde böyle benim sana taş atana ekmek at hesabı ama kullanan çok oluyormuş böylede yeni anladım

Evet sürekli eşini anlatıp yeriyordu en son ben birşey söyleyince bana şey dedi “ben herşeyi söylüyorum ama sen söyleyince zoruma gitti kocama bişey dedirtmem “

Düşünce tarzın doğru ama davranışın yanlış...

"Haklısın" de geç arkadaşına
Senin dediklerini anlayacak kapasitede olsa zaten "arkadaşım haklı olabilir mi acaba" diye düşünürdü :))

Şunu unutmayın;
"Her zaman insanlara fikir vermek gerekmiyor, bazen sadece dinleyip, haksız bile olsa haklısın demek gerekiyor"

Ben de arkadaş istemiyorum artık eksikliğinide aramıyorum yani bu arkadaş sevdasını anlamam ama illa gelip insanlar bi şekilde yapışıyor hayatına sorgulamadan daha net olmak lazım işte öyle olsak biraz daha keşke.

Anne babalarımız bile mi ya? Harbi yorucu. Bende hep sabredip kendimi yiyorum iyi halt ediyorum

Ben artik sabredip kendimi yemiyorum. Insanlar yok yerden olay cikarmayi tercih ediyorsa benim yapacagim birsey yok. Eskiden bos insanlar, olaylar ve triplerden o kadar cok enerji kaybettim ki hastalandim sonunda. Kimse sana o zaman "Ne kadar iyi yaptin kendini insanlara adiyarak" demiyor. Sonunda "yapmasaydin" deniliyor yüzüne. Ben hastanelik olduktan sonra dersimi aldim o yüzden artik insanlarin benim hayatimda istedikleri gibi at kosturmalarina izin vermiyorum. Burda bir cok konuda asil sebep cizgileri cizip korunmadigindan. Hayatimiza aldigimiz insanlara dikkat etmemiz gerekir. Evimdeki huzura cok önem veririm. Yani dram veya dedikodu felan icine tasimak isteyen bi zahmet gelmesin

Burada boyuna dert okuyan biri olarak cevremde kimsenin koca sorununu dinlemem devamli acikcasi.
Hani cok ciddi bisey olur ok dinlerim ama eften puften siradan tripli tartişmalar, yok annesine gitmek istemedim tartistik tarzi seyleri zirt pirt dinleyemem. Siz de dinlemeyin. Gerci benim cevremde sorunlu koca anlatan yok, kocasi sorunlu dahi olsa kusursuz gosterme peşindeler.

Bu tarz devamli sorun anlatici ilişki tarzi bana saglikli gelmiyor zaten. Size sinirini stressini boşaltiyor o kişi, arkadaslik degil bu.

Son düzenleme:
Bunu uzun süredir yapıyordum ama onun icin üzülüyorum bir yandan bütün gün evde kafasında kurup duruyor diye kafanı dağıt dedim sadece buydu söylediğim bana herkes senin gibi meslek sahibi olmak zorunda değil kücümsedin beni diyor

Keşke yada mesafesiyi iyi ayarlamak gerekiyor

Evet mesafeyi koruyamamaktan oluyor yorumlardan daha iyi anladım dediğinizi de yasadım zamanında sınav zamanlarımda bile vaktimi harcadığım insan gün geldi yapmasaydın dedi bende depresyon yaşadığımla kaldım :) en iyisi çekirdek minicik ailen gerisi boş. Son cümleniz o kadar doğru ki hep dramdan besleniyorlar sanki

sorun sende değil bence karşının tavrı çok kırıcı gerçekten çok da tutma hayatınca çekilmez öyle her seferinde bağır çağır sonra özür dile sonra kırıldım diye bi daha kızsın falan mental olarak pek iyi değil belliki

Boyleleri sürekli kocasıyla kötü olduğunu, kavgalarını anlatır sonra aradan az zaman grçince sorarsan da cok iyiyiz der , nerden cıkardın der gibisibw 180 derece dönüş yapıp sanki o kadar dertleşen o değil gibi olur

Kum torbası yerine konuluyorum aynen bu :) aradım açmadı diye adama saydırması annesine gidecekken erken gelmedi diye liste uzar gider

Kırıldın diye kızmak ayrı bir trajediydi gerçekten

Evet iki saate kalmayıp barısıp arşivdeki fotolarını canım aşkım diye paylaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…