- 3 Şubat 2018
- 25.852
- 111.225
- 598
- Konu Sahibi 41ask_derin
-
Gözümün önünden geçirdim de galiba böyle olmuş çünkü ben hep onu savunurdum bu sefer kafanı başja yere ver diyince duymak istediği birşey değildi üzüldüm ama yapacak birşey yok yalan söyleyerek pohpohlayarak kimseye katlanamıcam daha fazla
Evet çok tuhaf çok kolay harcayabiliyorlar bende mükemmel değilimdir tabi ama bile isteye hiçkimseyi kırmam evet eskisi gibi olamıyor çekilmek daha doğrune kadar tuhaf dimi bi insanın kalbini kırmak için ağzımıza ne gelirse söyleyebiliyoruz hiç çekinmeden ama iş özür dileme gelince Özür dilerim tamam uzatma kısa ve net halbuki saydırırken uzun ve nettin yani. Ben kim olursa olsun bu tür insanlardan uzak duruyorum net en azından eskisi gibi olmuyorum hep bi prüz kalıyor ne yapsam da olamıyor eskisi gibi. sizde çok takılmayın boşverin inanın hiç bir şey eskisi gibi değil zaman böyle ve en iyisi mesafeli olmak. . .
Ben böyle biriyim galiba çok sabrediyorum ama düşüncelerimle kendim boğuşuyorum kendime de haksızlıkmış bunHayatta beni yoran, hoşuma gitmeyen insanları direkt şutlarım. Sonu yalnızlık olabilir ne yapayım. Kimseye sırf yalnız kalmamak için sabredip gün sonunda kendi kendimi yiyip bitiremem. Ha benden hoşlanmayan varsa bana karşı aynı tavrı sergileyebilir. Ayrıca özellikle sadece dert anlatmak şikayetlenmek için var olanlara hiç tahammülüm yok
Anne babalarımız bile mi ya? Harbi yorucu. Bende hep sabredip kendimi yiyorum iyi halt ediyorumGercekleri söylemek böyle tepkilere yol aciyor maalesef. Bende eskiden hep gercek düsüncelerimi saklardim aman kimse kirilmasin veya olay cikmasin diye. Iki hafta önce ailemde cocuklugumuzdan konu acildi. Ve ben hic kirici ama gercekci birsey dedim o sürec hakkinda. Annem ve ablam iki haftadir benimle komusmuyor, yani aramiyorlar.yapacak birsey yok.
Evet ben çok sabreden hep yapıcı davranan ve konuşan biriyim annemde böyle benim sana taş atana ekmek at hesabı ama kullanan çok oluyormuş böylede yeni anladımBurdan arkadaşınız haksiz olarak görünüyor. Kendi tatminsizligini sizden cikariyor olabilir belkide. Yalniz eger siz genel olarak pek tepki vermeyen konumdaysaniz, bazi insanlar bunu cok rahat kullanabiliyorlar. Bende denge insaniyim, yükselenim terazi, cokta seviyorum bu huyumu fakat zamanla dişlerimi göstermeyi de öğrendim ve böyle böyle 3 kisiyi tamamiyle hayatimdan şutlamis oldum. Belki sizinde karsinizdaki insana sınırlarinizi daha belirgin bir şekilde göstermeniz lazim. Unutmayin, baskalarin sizin hakkınızdaki görüşleri sizin kendi ruh sağlığınızdan daha önemli değildir.
Evet sürekli eşini anlatıp yeriyordu en son ben birşey söyleyince bana şey dedi “ben herşeyi söylüyorum ama sen söyleyince zoruma gitti kocama bişey dedirtmem “Burada da var arkadaşınız gibi düşünen insanlar.
Sorunlarını anlatırken çözüm bulmak niyetinde olmuyor sadece sorun yaşadığı kişiler yerilsin istiyorlar.
Öneri sununca anlayışsız oluyorsun, üstüne üstlük.
Sizin yaşadıginiz da bu.
Anne babalarımız bile mi ya? Harbi yorucu. Bende hep sabredip kendimi yiyorum iyi halt ediyorum
Bunu uzun süredir yapıyordum ama onun icin üzülüyorum bir yandan bütün gün evde kafasında kurup duruyor diye kafanı dağıt dedim sadece buydu söylediğim bana herkes senin gibi meslek sahibi olmak zorunda değil kücümsedin beni diyorDüşünce tarzın doğru ama davranışın yanlış...
"Haklısın" de geç arkadaşına
Senin dediklerini anlayacak kapasitede olsa zaten "arkadaşım haklı olabilir mi acaba" diye düşünürdü :))
Şunu unutmayın;
"Her zaman insanlara fikir vermek gerekmiyor, bazen sadece dinleyip, haksız bile olsa haklısın demek gerekiyor"
Keşke yada mesafesiyi iyi ayarlamak gerekiyorBen de arkadaş istemiyorum artık eksikliğinide aramıyorum yani bu arkadaş sevdasını anlamam ama illa gelip insanlar bi şekilde yapışıyor hayatına sorgulamadan daha net olmak lazım işte öyle olsak biraz daha keşke.
Evet mesafeyi koruyamamaktan oluyor yorumlardan daha iyi anladım dediğinizi de yasadım zamanında sınav zamanlarımda bile vaktimi harcadığım insan gün geldi yapmasaydın dedi bende depresyon yaşadığımla kaldım :) en iyisi çekirdek minicik ailen gerisi boş. Son cümleniz o kadar doğru ki hep dramdan besleniyorlar sankiBen artik sabredip kendimi yemiyorum. Insanlar yok yerden olay cikarmayi tercih ediyorsa benim yapacagim birsey yok. Eskiden bos insanlar, olaylar ve triplerden o kadar cok enerji kaybettim ki hastalandim sonunda. Kimse sana o zaman "Ne kadar iyi yaptin kendini insanlara adiyarak" demiyor. Sonunda "yapmasaydin" deniliyor yüzüne. Ben hastanelik olduktan sonra dersimi aldim o yüzden artik insanlarin benim hayatimda istedikleri gibi at kosturmalarina izin vermiyorum. Burda bir cok konuda asil sebep cizgileri cizip korunmadigindan. Hayatimiza aldigimiz insanlara dikkat etmemiz gerekir. Evimdeki huzura cok önem veririm. Yani dram veya dedikodu felan icine tasimak isteyen bi zahmet gelmesin
sorun sende değil bence karşının tavrı çok kırıcı gerçekten çok da tutma hayatınca çekilmez öyle her seferinde bağır çağır sonra özür dile sonra kırıldım diye bi daha kızsın falan mental olarak pek iyi değil bellikiDerdim başlığımdaki gibi. Artık insanlardan çok yorulduğumu hissediyorum yalnızken daha mutlu oluyorum sanki. Uzun yıllar arkadaşım bile beni çok yorduğu ve her ağzına geleni söyleyebileceğini sandığı için yollarımı ayırdım. Ya bende bir tuhaflık var ya da insanlarda. Sorguluyorum ama çıkamıyorum içinden. Nasıl oluyor bu? Hem hiç çekinmeden kırıp döküp sonrada kırıldın diye azarlanmak? Çözemiyorum çözemediğim içinde hayatta hep aynı sıkıntıyla yüzleşip duruyorum.
Dün yaşadığım olayla biraz daha açıklayayım.
Yakın bir arkadaşım iki sene önce evlendi. Çok sevdiğim rahatça konuşabildiğim hep halimi hatrımı soran bir kızdı. Neyse evlendi. O sevecen kız zamanla çok değişti çevresindeki çoğu insana çok baskı uygulayan sürekli hesap soran telefonu bes saniye geç açsak kıyameti koparan birine dönüştü. Sürekli eşinden dert yanıyor. Dünde bana yazdı x le kavga ettik şöyle oldu böyle oldu diye. Bende kendisine biraz kendini geri çek istersen belki üstüne düşünce uzaklaşıyordur dedim başka birşeylere vakit ayır spora gitmek istiyordun geçen dedim hiç bir art niyet gütmemiştim bana ağzına geleni saydı. Kocasının avukatlığını yapıyormuşum sorunlu demek istemişim ona boş insan demişim ezmişim kendini kötü hissetmiş beni iyi biri sanmış birde oturup kocasının dedikodusunu yapıyormuş benimle ? Gelip yazan kendisi halbuki. Ben kavga etmeyi pek sevmem aşırı bir tepki vermedim yazdıklarına. Geldi özürler diledi kusura bakma vs bende kırıldığımı belirttim. Geldi bana hala uzatıyorsun kendi keyfin bilir dedi. Uslup öyle kötü ki anlatamam.
Ben hatalı mıyım gerçekten bende bir sorun mu var? Dünden beri o kadar sinirliyimki atamadım üstümden. Çok yorgun hissediyorum kendimi öyle uzaklaştım ki arkadaşlık kavramından. Sorun bende mi anlayamıyorum
Kum torbası yerine konuluyorum aynen bu :) aradım açmadı diye adama saydırması annesine gidecekken erken gelmedi diye liste uzar giderBurada boyuna dert okuyan biri olarak cevremde kimsenin koca sorununu dinlemem devamli acikcasi.
Hani cok ciddi bisey olur ok dinlerim ama eften puften siradan tripli tartişmalar, yok annesine gitmek istemedim tartistik tarzi seyleri zirt pirt dinleyemem. Siz de dinlemeyin. Gerci benim cevremde sorunlu koca anlatan yok, kocasi sorunlu dahi olsa kusursuz gosterme peşindeler.
Bu tarz devamli sorun anlatici ilişki tarzi bana saglikli gelmiyor zaten. Size sinirini stressini boşaltiyor o kişi, arkadaslik degil bu.
Kırıldın diye kızmak ayrı bir trajediydi gerçektensorun sende değil bence karşının tavrı çok kırıcı gerçekten çok da tutma hayatınca çekilmez öyle her seferinde bağır çağır sonra özür dile sonra kırıldım diye bi daha kızsın falan mental olarak pek iyi değil belliki
Evet iki saate kalmayıp barısıp arşivdeki fotolarını canım aşkım diye paylaşıyorBoyleleri sürekli kocasıyla kötü olduğunu, kavgalarını anlatır sonra aradan az zaman grçince sorarsan da cok iyiyiz der , nerden cıkardın der gibisibw 180 derece dönüş yapıp sanki o kadar dertleşen o değil gibi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?