İnsanlar neden bu kadar yorucu

41ask_derin

Eşim, oğlum♥️kızım
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2018
905
915
53
Derdim başlığımdaki gibi. Artık insanlardan çok yorulduğumu hissediyorum yalnızken daha mutlu oluyorum sanki. Uzun yıllar arkadaşım bile beni çok yorduğu ve her ağzına geleni söyleyebileceğini sandığı için yollarımı ayırdım. Ya bende bir tuhaflık var ya da insanlarda. Sorguluyorum ama çıkamıyorum içinden. Nasıl oluyor bu? Hem hiç çekinmeden kırıp döküp sonrada kırıldın diye azarlanmak? Çözemiyorum çözemediğim içinde hayatta hep aynı sıkıntıyla yüzleşip duruyorum.

Dün yaşadığım olayla biraz daha açıklayayım.
Yakın bir arkadaşım iki sene önce evlendi. Çok sevdiğim rahatça konuşabildiğim hep halimi hatrımı soran bir kızdı. Neyse evlendi. O sevecen kız zamanla çok değişti çevresindeki çoğu insana çok baskı uygulayan sürekli hesap soran telefonu bes saniye geç açsak kıyameti koparan birine dönüştü. Sürekli eşinden dert yanıyor. Dünde bana yazdı x le kavga ettik şöyle oldu böyle oldu diye. Bende kendisine biraz kendini geri çek istersen belki üstüne düşünce uzaklaşıyordur dedim başka birşeylere vakit ayır spora gitmek istiyordun geçen dedim hiç bir art niyet gütmemiştim bana ağzına geleni saydı. Kocasının avukatlığını yapıyormuşum sorunlu demek istemişim ona boş insan demişim ezmişim kendini kötü hissetmiş beni iyi biri sanmış birde oturup kocasının dedikodusunu yapıyormuş benimle ? Gelip yazan kendisi halbuki. Ben kavga etmeyi pek sevmem aşırı bir tepki vermedim yazdıklarına. Geldi özürler diledi kusura bakma vs bende kırıldığımı belirttim. Geldi bana hala uzatıyorsun kendi keyfin bilir dedi. Uslup öyle kötü ki anlatamam.

Ben hatalı mıyım gerçekten bende bir sorun mu var? Dünden beri o kadar sinirliyimki atamadım üstümden. Çok yorgun hissediyorum kendimi öyle uzaklaştım ki arkadaşlık kavramından. Sorun bende mi anlayamıyorum

Burdan bakınca sorun arkadaşınızda gibi görünüyor.. siz en olasi tavsiyeleri vermissiniz hosuna gitmemis.. sizi yoran insanlari cikarin hayatinizdan sizden onemli kimse yok unutmayin
Evet çok yoruyor gelip anlatıyor sürekli karışmakta istemiyordum yorum yapıncada böyle oldu işte

Benim eski arkadaslarimdan, yada daha dogrusu arkadas zannettiklerimden kimse kalmadi diyebilirim. Bu kötü birsey degil ne onlar bana artik uyuyor ne ben onlara. Uzun zaman "tek takildim" diyebilirim. Enerji sömüren insanlarla artik ilgilenmiyorum. Insan tabi arkadasliklari da özlüyor ama bedeli insanin kendini kötü hissetmesi ise kalsin. Insanlarin arkadaslik anlayisi bazen cok garip. Arkadasiniz sadece "evet canim kocan haksiz" demenizi beklemis cünkü o anda sadece sizi "cöp kutusu" olarak kullaniyor (tipki burda bazi konu sahipleri gibi).O icindekini kusup rahatlayacak kapatacak o kadar. Cogu insanin arkadaslik anlayisi cidden böyle. Istedigim gibi isime yara kenara cekil. Yok öyle.

Kan emici bı tip. Bence bu olayı fırsat bil sil hayatından.

insanlarin hepsi arkadasiniz gibi degil,
cozum yorucu insanlardan uzak durmak,
cok cok gorusulmek zorunda ise he he modunda kalmak.

ornegin arkadasiniz benim arkadasim olsa mesajlarina 3 gun sonra cevap verir ve kusura bakma cinim musait degildim derim. Boylece yorulmamis olurdum, o da gidip stresini baskasinda atardi.

Arkadaşınız mutsuz ve bunun farkında bile değil belliki. Uzak durmak en güzeli

Gözümün önünden geçirdim de galiba böyle olmuş çünkü ben hep onu savunurdum bu sefer kafanı başja yere ver diyince duymak istediği birşey değildi üzüldüm ama yapacak birşey yok yalan söyleyerek pohpohlayarak kimseye katlanamıcam daha fazla

sorun herkesi kendimiz gibi sanıp destek olmaya çalışmakta arniyetsz samimi davranmakta aslında

Ben genelde yapıcı biriyim bu şekilde yaklaşana kadar farkedememişim karakterini. İçim öyle negatif dolduki anlatamam

Arkadaşınız mutsuz ve bunun farkında bile değil belliki. Uzak durmak en güzeli
Farkında bence eşini sürekli küsüyor diye anltatıyordu bende hep üzülüyordum kızı üzüyor diye ama dün anlattıkları ve olanlardan sonra adama hak verdim

sorun herkesi kendimiz gibi sanıp destek olmaya çalışmakta arniyetsz samimi davranmakta aslında
Benim bu tarz yaklasımım insanlara derin kırılmaz sinyali veriyor galiba naif olayım derken karşıdaki kendini birşey sanıyor artk akıllandım üzülerek kırılarak uzaklaşıp akıllanıyor demekki insan

ne kadar tuhaf dimi bi insanın kalbini kırmak için ağzımıza ne gelirse söyleyebiliyoruz hiç çekinmeden ama iş özür dileme gelince Özür dilerim tamam uzatma kısa ve net halbuki saydırırken uzun ve nettin yani. Ben kim olursa olsun bu tür insanlardan uzak duruyorum net en azından eskisi gibi olmuyorum hep bi prüz kalıyor ne yapsam da olamıyor eskisi gibi. sizde çok takılmayın boşverin inanın hiç bir şey eskisi gibi değil zaman böyle ve en iyisi mesafeli olmak. . .

Hayatta beni yoran, hoşuma gitmeyen insanları direkt şutlarım. Sonu yalnızlık olabilir ne yapayım. Kimseye sırf yalnız kalmamak için sabredip gün sonunda kendi kendimi yiyip bitiremem. Ha benden hoşlanmayan varsa bana karşı aynı tavrı sergileyebilir. Ayrıca özellikle sadece dert anlatmak şikayetlenmek için var olanlara hiç tahammülüm yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…