• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ojeli-Ejderya

.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
258
290
303
İst
İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum

Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.

İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum

Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.

O konularda konu sahibinin başka konusu var mı diye hiç baktınız mı ? Üyeler, konu sahibinin içinde bulunduğu durumu; tek bir yorum ve konuyla mı değerlendirmişler sizce ?

basit olaylara kimse bosan demez, hic te görmedim. Bosan dedigimiz tipler genelde 4. 5. aldatmayi sineye çekmeye hazirlanan, yedigi dayaga/gördüğü psikolojik şiddete çözüm arayan tipler.
Bunlarin çözümü yok maalesef.
Merak etmeyin, biz bosan diyoruz diye kimse bosanmaz, bosanacak olsa 50 defa bosanirdi, hep soylerim herkes mutlu olmayi hak etmiyor zaten, çeksinler bizene🤣

Ayrica yorumlar uzerine konu acmak moda oldu sanirim, sizene milletin yorumundan?

Siz istediğiniz yorumu yazmakta özgürsünüz ama bir başkasının yorumumu eleştirmenizi saçma buldum. Burası bir forum sitesi hakarete varan cümleler haricinde herkes kendince uygun bulduğu yorumu yazabilir. Pembe tabloyu size oturup konuştuğunuz arkadaşınız da çizer. Zaten buranın amaçlı anonim adı altında insanların dürüstçe düşündüklerini söylemeleri. Belki de insanlar hayatları mükemmel olmadığı için kendi yanlışlarından çıkarttıkları derslerle akıl veriyorlardır, hiç böyle düşündünüz mü?

Sizin tek bir sorun dediğiniz nedir ayrıca? Şiddet de tek bir sorun ama affı olmamalı örneğin. Basit bir soruna boşan yazıldığını ben hiç görmedim. Gördüyseniz ekleyin konuyu lütfen. Karşılıklı sevgi saygı kalmamışsa elbette boşanılmalı. Boşanmak bu kadar korkulacak bir şey değil. Asıl sizin gibi düşünen insanlar yüzünden bütün bir ömür mutsuz giden evlilikleri çekiyor insanlar. Hayat mutsuz bir evlilikle uğraşmak için çok kısa

Size yüzde 80 katılıyorum. Yüzde 20 ise söyle düşünüyorum. Buraya konu acanlar farklı fikirler görmek için acıyor. Bu farklı bakış acılarını hatırlatırsın konu sahibi de kendi akıl süzgecinden geçirip böykece karar verir.
Teselli platformu gibi değil de ben daha cok fikir platformu olarak görüyorum butayı.

Bir de birsey diyeceğim. Son haftalarda okudugum hiç bir konuda süslen, kocana sürpriz yap al karsına konuş diyecek konu sahibine rastlamadım.
Konuların çoğundaki koca kişileri plasentadan ayrılmamış, meslek sahibi karısını köle gibi kullanıp yetmeyip kv evinde eziyet eden parasını elinden alan tipler. Bu ara kumar konusu da çok var. Aldatma işine hiç girmiyorum. Hangisinde al karsına konuş denebilir sizce?

basit olaylara kimse bosan demez, hic te görmedim. Bosan dedigimiz tipler genelde 4. 5. aldatmayi sineye çekmeye hazirlanan, yedigi dayaga/gördüğü psikolojik şiddete çözüm arayan tipler.
Bunlarin çözümü yok maalesef.
Merak etmeyin, biz bosan diyoruz diye kimse bosanmaz, bosanacak olsa 50 defa bosanirdi, hep soylerim herkes mutlu olmayi hak etmiyor zaten, çeksinler bizene🤣

Ayrica yorumlar uzerine konu acmak moda oldu sanirim, sizene milletin yorumundan?

Çünkü kendisi de yeni konu açtı. Kuzenine ve amcasına yönelik eleştiriler beklerken; üyeler onun ilişkisine dair de yorum yaptı. O yüzden yorumları beğenmedi.

Yine konusuna gelen yorumları beğenmeyip üyelere sallamalı konu açılmış.

Tembel sevgilini kimse pohpohlamaz burada

Burda ben sıradan bir tartışmaya boşan diyen çok az insan gördüm. Hatta ben burda sıradan konu da çok nadir görüyorum 😂 aldatmaları sineye çekenler, şiddete rağmen ayrılmamaya çalışanlar, çocuklarına haksızlık edenler. Kaynana eziyeti çekip ses çıkarmayanlar, garip çarpık ilişkiler. Gelen katı yorumlar herkes süper yaşadığı için değil, benzer sorunları yaşayan kadınlar tabiri caizse döve döve diğerleri de aynı hataları yapmasın diye uyarmaya çalışıyor, kendi yaptıkları hataları veya yakınlarının düştüğü durumları konu sahibi de yapmasın o durumlara düşmesin, gözünü açsın diye çabalıyor bana göre çoğu kadın, tabi bu benim düşüncem. Yoksa burda kendi yaşadığı sorunların sinirini atmak için boş boş sataşan da gördüm ama bunlar çoğunluk değildi bana göre

Hanımefendi sevgiliniz tembelin teki ve bunun bizim mükemmel olmayan hayatımızla herhangi bir ilgisi yok. Yani bizim hayatımızın mükemmel olmayışı sizin o adamdan bir ömür çekeceğiniz gerçeğini değiştirmiyor. Bunu şimdiden kabullenmeye başlarsanız sanıyorum 1 yıla kadar hayatınız olumlu yönde değişmeye başlayacaktır.

Size yüzde 80 katılıyorum. Yüzde 20 ise söyle düşünüyorum. Buraya konu acanlar farklı fikirler görmek için acıyor. Bu farklı bakış acılarını hatırlatırsın konu sahibi de kendi akıl süzgecinden geçirip böykece karar verir.
Teselli platformu gibi değil de ben daha cok fikir platformu olarak görüyorum butayı.

Bir de birsey diyeceğim. Son haftalarda okudugum hiç bir konuda süslen, kocana sürpriz yap al karsına konuş diyecek konu sahibine rastlamadım.
Konuların çoğundaki koca kişileri plasentadan ayrılmamış, meslek sahibi karısını köle gibi kullanıp yetmeyip kv evinde eziyet eden parasını elinden alan tipler. Bu ara kumar konusu da çok var. Aldatma işine hiç girmiyorum. Hangisinde al karsına konuş denebilir sizce?
Bence konuşmalı. Bir daha beni aldatırsan pipini keserim derse gözü korkmuş olur yeterince

siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı?
Evet gayette memnunum kararımdan.
Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı?

Öfke hissi konuyu açanlara değil o konuyu açmaya mecbur bırakanlara.
büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.
Burda pek denk gelmedim yaşayıp tecrübe ettiği konular dışında sizinde deyiminizle büyük konuşanı.

Yaşamadığımız mevzular da da ancak çevremizde gördüğümüz olaylardan yola çıkarak "öneri" de bulunuyoruz.

Bu arada buraya konu açanları ve yorum yapanların bu hakkını eleştirme hakkını nerden aldınız ? 🤔

Madem böyle bir konu açtınız, direkt kendi konunuza gelip rahatsız olduğunuz yorumları eleştirin bari. Gerçekler canınızı acıtıyorsa suç yorum yazanların değil kusura bakmayın.
Kimsenin de benim hayatim mükemmel gibi bir iddiası yok.

Şimdi sizi hatırladım. Dertleşmek, fikir almak istiyorum diye konu açmıştınız. Yorumlar işinize gelmeyince de buraya mı konu açtınız? Gerçekleri söyledik biz ama siz görmek istemiyormuşsunuz madem siz bilirsiniz. Kimseye zorla bir şey yaptıramayız neticede size de sayfalarca yazıldı oturup bu kadar insan acaba doğru mu söylüyor diye düşünmek yerine yorum yazanlara kızmayı seçtiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X