- Konu Sahibi Ojeli-Ejderya
İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum
Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.
Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.