• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum

Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.

Açıkçası ben burada herhangi bir kızkardeşe yorum yazarken kendi çıtalarım, kendi kıstaslarımdan yola çıkarak yazıyorum. Kendine değer veren bi kadın olarak bana vuran, aldatan bir adama tek saniye bile katlanmıyorsam, vereceğim tavsiye de bu yönde olur.
Herkes böyledir, atıyorum senin çıtan "ya vursa da nolucak, özür dilemiş işte" seviyesindeyse, sen de karşındaki kadına "ya son bi şans ver, ölmezsin" dersin. Bunu hepimiz yaparız. Hepimiz "ben olsam ne yapardım" üzerinden tavsiye veririz.
Empati tam olarak budur.
Kendini, karşıdakinin yerine koymaktır.
"Ben olsam ne yapardım"...

"Konuşulup halledilebilecek basit bir konuyken" demişsiniz, işte burada çıta ortaya çıkıyor.
Benim için o sorun "basit" bir konu değildir, ben olsam direkt boşanırım.
Başka bir kadın için o konu basittir, o "kardeşim sen konuşarak halledebilirsin" der.

Burada "forum"daysak, herkes kendi fikrini söylüyor ve hepsi de iyi niyetle. Bazen sarsıp uyandırmak için tatlı sert bir üslup gerekebilir, bazen destek için yumuşacık bir üslup gerekebilir. Herkes kendi yaradılışınca, kendi hayatınca, kendi kıstaslarınca yorum yapıyor.

Siz karşınızdaki insan için "neden empati yapamıyorsun" dediğinizde, herkesi yargılıyorsunuz. Empati her durum ve şartta karşıdakini pışpışlamak değildir.

İnsanlar neden empatiden yoksun? Burda birçok konu gördüm, boşanmalar, aile ile ilgili sorunlar, arkadaş sevgili ile sorunlar... yorumlar neden hep ağır eleştirili. Herkesin hayatı mükemmel mi ki karşınızdaki insana akıl verirken derdini paylaşırken 4 4lük olması gerekiyor gibi tavırlara sahip herkes. Örneğin kadın 10senelik eşiyle olan bir problemini paylaşmış. Konuşulup halledilebilecek basit bi konuyken yorumlarda karşına al şöyle şöyle tatlı dille çözmeye çalış, bi süpriz yap, ilk adımı sen at demek yerine boşan, ondan adam olmaz, bunu dediyse bitmiştir... peki sizin hayattaki ilişkileriniz hep mi mükemmel. Hiç mi sorununuz yok? Hiç bir evlilik kolay kolay kurulmazken arada sevgi bağları varken yorumlarınız neden hep yapıcı değilde yıkıcı. Elbetteki boşanmalar olabilir, ancak kimsenin ilişkisini tam anlamıyla bilmeden yazdığı tek bir sorunu okuyarak boşanması gerektiği kanaatine varılıyor? Bu bir örnekti. Aynı şey aile içinde geçerli. Tek bir lafıyla anne babayı silmek daha görüşmemek gerektiğine dair yorumlar görüyorum ve inanamıyorum

Açıkçası bu tarz insanların hayatlarında yolunda giden şeylerin olduğuna inanmıyorum. Çünkü tek bir cümlede tek bir yanlışta boşan boşan boşan... siz öyle mi yaptınız? Evliliğinizde tek bir sorunda hemrn boşandınız mı? Neden öfke dolusunuz hayata insanlara karşı? Kendi mutsuzluğunuzun hıncını neden başkalarınında yaşaması için çaba gösteriyorsunuz. Durup bir düşünmelisiniz... büyük konuştuğunuz her şeyin bir gün başınıza gelebileceğini bilerek.
Bu yorumları yapanlar bence hayatında bu tarz sıkıntıları yaşamış ve aşmış biri olarak artık hayatta merhamet etme, affetme, tevazu gösterme gibi hareketlerin vakit kaybı olduğunu, kişinin mutluluğu için kendini düşünmesi gerektiğini savunan kişiler oluyor. Bu kişilerden biri de benim. 5 yıl eşimin hatalarını affet affet nereye kadar.. hata dediklerim de kumarı, aldatması… ömür geçip gidiyor kendimi düşünmek zorundayım noktasına geldim. Belki çok negatif bakış açısı gibi görünebilir ama hayatın gerçekleri…

Kız senin sevgilin tembel diye kabak niye bize patladı aaa biz mi besleyeceğiz ne zorumuz var 😅 yorum beğenmeyen de konu açmasın ben açmıyorum mesela 🤣
Hayır adam çalışmıyor yan gelip yatıyor kadın olarak uyardık hiç mi acaba demedin valla körü körüne kendini yakmanın ayaklı kanıtısın.. hadi rastgele ❤️

basit olaylara kimse bosan demez, hic te görmedim. Bosan dedigimiz tipler genelde 4. 5. aldatmayi sineye çekmeye hazirlanan, yedigi dayaga/gördüğü psikolojik şiddete çözüm arayan tipler.
Bunlarin çözümü yok maalesef.
Merak etmeyin, biz bosan diyoruz diye kimse bosanmaz, bosanacak olsa 50 defa bosanirdi, hep soylerim herkes mutlu olmayi hak etmiyor zaten, çeksinler bizene🤣

Ayrica yorumlar uzerine konu acmak moda oldu sanirim, sizene milletin yorumundan?
Dün, evlenirken detay paylaşmamayı uygun gören kuzenini taşlamamız için konu açmıştı.
Biz de markette çalışacak değilim diyen sevgilisi için birkaç kelam edince bugün nutuk çekmeyi uygun görmüş.
Keşke bize çekeceğine asıl yere çekseydi. Neyse mybiglove dediğin gibi herkes seçimlerinin sonucunu yaşasın:)

Hadi herifte çalışma totosu yok sen de çalışmıyorsun kim beslesin sizi , çok seviyorsan sen gir çalış eve bak besle büyüt birtanecik sevgilini 😍 aşkkkkkk çünkü
Hayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdi

Hayır sen neden bu kadar takıldınki sevgilime aşık olmama. Ay dur tahmin edeyim. Hiç sevilmemiş kişiliğini ancak milletin sevgilisine aşkına atıp tutarak tatmin ediyorsun. Üzüldüm sana şimdi
Bak kuzenin seninle bu yüzden sürecini paylaşmıyor. Kıyasa girdiğin için. B Buffalosos ile bile kıyasa girmişsin.

Sana zaman ayırıp döktüğüm dile yazık prasa, bir kadın olarak umarım o pembe gözlüğünü çıkarır eleştirel bakarsın hayatına da üzülmezsin diyorum. Böyle olacağını bilseydim dersen yine üzülürüm çünkü.

işsiz güçsüz ipsiz sapsız sevgilini çok kıskandım cünkü ya tüh niye benim kocam çalışıyor derhal işten çıkmalı yan gelip yatmalı 🤣 eve gelsin nutuğu çekicem

Kadın hamile ve kocasına çok aşık. He bir de evlilik konusunda sana tur bindirmiş biri
Tahminin tutmadı bebiş 🤣

Evet üsluplar sert olabilir ama kk kadınlarının yorumları istinasız doğru tespitlerden oluşuyor. Çünkü çoğunun yaşı bizden büyük ve tecrübelerine dayanarak söylüyorlar. Arkadaşlarımız bizi kırmamak için gerçekleri örtbas edip pembe yalanlar söylüyor ama bu forum acı gerçekleri önümüze sert bir şekilde koyuyor.

Kadın hamile ve kocasına çok aşık. He bir de evlilik konusunda sana tur bindirmiş biri
Tahminin tutmadı bebiş 🤣
Bi de ben ilk eşimden örnek verdim çalışmıyordu tembeldi bastım tekmeyi boşadım diye 😀 adımız kıskanca çıktı, kuzen az bile yapmış akıllı kadın

Bu arada benim kardeşim de sizin sevgilinize çok yakın bir yaşta. Aynı şekilde çalışmıyor. Bakın bu insan benim kardeşim. Ve hiçbir halt olamayacak. Neredeyse gelmiş 30 yaşına iş tecrübesi yok bakalim o 3 harfli marketler zinciri bile alacak mı işe ? O kadar vahim durum. Bugün kardeşim ben evleneceğim dese kızı bulur kenara çeker akıl veririm sakın evlenme diye. Kızın başı yanmasın diye. Ne yapalım burada size toz pembe şeyler mi anlatalım ?

Bi de ben ilk eşimden örnek verdim çalışmıyordu tembeldi bastım tekmeyi boşadım diye 😀 adımız kıskanca çıktı, kuzen az bile yapmış akıllı kadın
İnsan zaten güzel şeyleri anlatmak için can atıyor. Kuzeninin bunu her gün darlaması gerekirdi süreciyle ilgili heyecanını anlatıp.
Anlatmıyorsa anlayın işte ben dün anlamıştım 😂😂😂😂😂

Saygı duymadığın birine nasıl aşıksın onu anlatsana?
Ben yedi koca senede bir iş bulamamış adama aşık olamam. Kariyer de insanı etkiler.
Sorun burada bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X