• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlar neden empatiden yoksun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada konu açıyorsanız gelen her eleştiriyi de kabul etmeniz gerekiyor keza insanların sen haklısın koşşşş demelerini bekliyorsanız yanılıyorsunuz.
Ekstra olarak burada çoğu insanlar tecrübe sahibi ki yorum yapıyorlar mesela bana verdikleri akıl muhteşemdi😍

Üzücüsünüz.
Yahu senin için üzücüyüz niye anlamıyorsun. Üzülme diye, neden böyle oldu hiç böyle değildi azimliydi deme diye.

Biz sana ayrıl demedik ki. Ben demedim en azından. B planın olsun dedim. Bizim de karşımıza çıktı böylesi, sana dediğimi kendim de uyguladım. Karşımdakinin yan gel osman üç kilo bostan olduğunu kabul etmek kolay mıydı sanıyorsun.

Bari en azından adama süre ver. Şu kadar zaman içinde düzen kurdun kurdun de en azından. Durduk yere seni niye üzelim seni düşünmesek. Sen duymaktan korktuğun şeyi duydun diye üzülüyorsun, bir de yaşasan ne kadar üzülürsün düşün.

Saygı duymadığın birine nasıl aşıksın onu anlatsana?
Ben yedi koca senede bir iş bulamamış adama aşık olamam. Kariyer de insanı etkiler.
Sorun burada bence
Okuduklarınızı anlamama probleminiz var. Malesef. 7senedir iş bulamıyor diye kim dedi size?

Okuduklarınızı anlamama probleminiz var. Malesef. 7senedir iş bulamıyor diye kim dedi size?
Senin yaşadığını anlama sorunun var da Khomyuk Khomyuk senin anlatım bozukluğunu anlamamış çok mu.
Dün yazdıklarımızı iyice oku ve iyice düşün prasa.

Seneler sonra giden günlerine yandığında zamanı geri alamayacaksın.

Ay okudum. İki üç kere girmişmiş tutunamamışmı, ilçe küçükmüş ama büyük şehire gidip iş bakmak aklına gelmemiş. Babası ölmüş onda bile bir silkelenip kendine gelmemiş üzüntüden KPSS sınavını kötü geçirmiş.
Ben okuduğumu anlıyorum. Sizden de epey büyük 8 senedir evli bir insanım. İlişkileri de iyi gözlemledim insanları da.
İster acıtsın ister üzsün gerçek şu, yedi senede bir dikiş tutturamayan adamdan uzun vadede bir yok olmaz. Bahanelere sığınmayın. Göreceksiniz. İlerleme kaydedemez.

Adam iş bulamıyor değil iş beğenmiyor. Çalışma azmi yok çünkü. Çalışmak bir taraflarını sıkmak demek. Şimdi yaşı genç diye iş buluyor ya bakın bakalım 10 sene sonra o beğenmediği yerler işe alacak mı bu herifi ? ;)

Adam iş bulamıyor değil iş beğenmiyor. Çalışma azmi yok çünkü. Çalışmak bir taraflarını sıkmak demek. Şimdi yaşı genç diye iş buluyor ya bakın bakalım 10 sene sonra o beğenmediği yerler işe alacak mı bu herifi ? :KK66:
Hayır o beğenmediği marketlerde zaten üniversite öğrencileri ve atanmayı bekleyenler çalışıyor. Onlar daha üstün en azından elleri ekmek tutuyor. Bir de adam beğenmiyor beyefendi

Katılıyorum size.
aşırı empati yapıp yalancı bir destek vermek de yanlış ... gerçi burada bu hiç olmuyor ama... farklı fikirler duymak, farklı açıdan bakabilmek önemli bu yüzden konu açılıyor zaten ama bu farklı fikirleri ifade ederken nazik olmak gerek, o da burada çok az. Dost acı söyler doğru ama dost acı söyler dost acıtmaz, bunu birbirinden ayırmayı bilmiyoruz.

Ha şunu da söyleyeyim, bir iş görüşmesine dahi çağırmayacaklar bir iki seneye.
İkcıların en dikkat ettiği husus kaç sene boşta gezdiğimiz. Babam öldü, KPSS için fln diye üç sene dört sene boşluğu açıklayamazsınız. Açıklarsanız da inanmazlar.
İkinci olarak da 30 yaş sınırdır. 30 yaştan sonra öyle sıfır tecrübe birini kimse almaz. Yeni mezun alır çünkü deneyimsiz birini tercih edecekse de 30 unda birini değil.
Sevgiliniz kritik süreci geçmiş. Bından sonra hiç iş bulamaz

Hayır o beğenmediği marketlerde zaten üniversite öğrencileri ve atanmayı bekleyenler çalışıyor. Onlar daha üstün en azından elleri ekmek tutuyor. Bir de adam beğenmiyor beyefendi
Tabi ki ya. Master yapmış ama orada çalışan insanlar var oralarda. Senin yaşın 30a gelmiş doğru düzgün iş geçmişin yok ilerde oralar bile beğenmeyecek seni diyeceksin ama işte ... Bir de erkek yahu. Hangi akıllı kadın kabul eder ?

Adam iş bulamıyor değil iş beğenmiyor. Çalışma azmi yok çünkü. Çalışmak bir taraflarını sıkmak demek. Şimdi yaşı genç diye iş buluyor ya bakın bakalım 10 sene sonra o beğenmediği yerler işe alacak mı bu herifi ? :KK66:
Bir firma da çıkıp dememiş ki gel müdürümüz ol
Bu çocuğun değeri hiç bilinmiiiii

Katılıyorum size.
aşırı empati yapıp yalancı bir destek vermek de yanlış ... gerçi burada bu hiç olmuyor ama... farklı fikirler duymak, farklı açıdan bakabilmek önemli bu yüzden konu açılıyor zaten ama bu farklı fikirleri ifade ederken nazik olmak gerek, o da burada çok az. Dost acı söyler doğru ama dost acı söyler dost acıtmaz, bunu birbirinden ayırmayı bilmiyoruz.
dost degiliz ki, tanimadigimiz insanlar. Realist cevaplar veriyor bazilarimiz. Acıtır acıtmaz bizi ilgilendirmez ki?

Yüzde yüz katılıyorum. Burada buyuk çoğunluk güzel insanlardan oluşsa da ruh hastaları da var. Bilip bilmeden saldiriyorlar ve yargiliyorlar. O kadar mutsuzlar ki ofkelerini boyle dindiriyorlar. Dalga geçen mi dersin,daha okuduğunu bile anlamadan saldırıya geçen mi dersin. Bosver herkes asil olamaz. Uslupsuz, densiz ve mutsuzlugunu baskalariyla dindirmeye çalışan insanlar maalesef ki hayatta varlar. Şimdi o kişiler bu yazdığıma da beğenmedim emojisi yollayacaklar izle ve gör😃 lafım k.k topluluğuna değil her alanda böyle bir azınlık var maalesef. Hele burada anonim olunca iyice azitiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X