İnsanlar niye böyle içten pazarlıklı? Dayanamıyorum cidden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Normalde depresif bir insanım zaten tedavi görüyorum psikolojik olarak ailevi nedenlerle bozulan psikolojimi toplamaya calısıyorum. Bu arada calısıyorum ve calıstıgm yerde biri var evli biri bn 24 o 29 yasında biz gayet normal arkadaşız şakalasıo ediyordu benle hep bir ara espriyle sölediğim birşeyden dolayı mesafe koymustun bahane gibi geliyor simdi yine ben sormustum da ne oldu diye konusmstuk. Bu kişinin karısı cok kıskanc biri anladığım kadarıyla. İşle ilgili whatsap tan yazıstıgımız oldu. Ayrıca cok rahatsızsa söler onu da bilmiyorum bn iş için sehir dışına gittim geldim eşi instagramdan eklemiş söledim buna K.bakma dedi. Normal de cok iyi cocuk diyordum onun için. Ama suan öyle sinir oluyorm ki ortada birşey yok böle hep bi kinaye konusurken yüzüme bakmamaya ne yaptım lan ben sana gerizekalı. Birde aramıza yeni katılan sekreter bir kız var. Cok fena yırtık bir kız. Ban abiyi davranıyor filan diyordum kanka diyor zaten herkese ama arkasından konustugunun yüzüne belli etmeyen biri bunu da görüdm yani. Bugün bana bahsettiğim kişi için sen yokken gülüyor şakalasıyor sen varken enerjisi düşüyor dedi bu nedir yani moralimi ciddi anlamda bozdular. Herkesten şüpheleniyorum zaten artık kimseye güven yok. Kime nasıl davranacagımı şaşırdım. Şurda zaten 3-5 kişiyiz tüm gün işime bakim konusmayım desem zaman geçmez zaten bunalımlıyım. Moralim cok bozuk kızlar lütfen bir akıl verin bana. Bu arada belki kız aramızı bozmak istiyor diye düşünüp cocugun yanına gittim cayımı alıp yüzüme bakmadı bilerek laf atıyorum kısa kısa cevaplar telle ugrasmalar. Sorun mu var dedim yoo diyor kalktım yanından. Yani ortada bişey yok ben abartıyor ve yanlıs anlıyorum desem niye birbirleriyle şakalısıyorlar da bna karsı soğuk bu cocuk? Ki önceden benle de şakalasırdı. Cidden enerjimi emdiler. Eve gidip ağlayasım var. Bari işte mutlu olayım inş kız defolup gider diyorum yılan maaştan anlasamazsa gidecek ama onda o göz yok daha iyisini de bulamaz kalır. Kaldım sinsi ve durmadan anlamsız yere soğuk davranan biriyle.

Yeni işe giren,henüz tanımadığın insan için yırtık diyor türlü türlü kuruntular kuruyorsun.Evli adam senin yapmış olduğun bir şakadan daha önce rahatsız olmuş mesafe koymuş.Karısı kıskanç diyorsun.
Birşylere kendin kuruyor kendin inanıyorsun.Çok mu lazım ya.İş yeri merhaba öerhaba.Madem sorunların var ne diye,daha fazla kendine sorun arıyorsun.

kimsenin isine karismayacaksin ucu sana dokunmadigi surece kim kimle ne yaparsa yapsin seni ilgilendirmez, milletin isine comak sokarsan senin basin agrir etraf tuhaf tuhaf insanlar ve insan iliskileriyle dolu kendini korumak istiyorsan burasi is deyip sabah gunaydin diyip girip aksam iyi aksamlar diyip cikacaksin. Gunduz is disinda kimseyle muhatap olmayacaksin.
Bu dediklerimi yapmak sana maliyetli ve extra birsey degil, yok ama iste isten baska islerle ugrasirsan is yerindeki kisileri arkadasinmis gibi gorup oyle davranirsan illaki suyu cikacaktir isin.

ayrica doktorluk gibi normal mesai saatleri disinda calisilan bir meslekjte degilse is disinda is arkadaslarinla gorusmenin bir sebebini goremedim telefonunu almani vermenide anlam veremedim. Bunlar iyi niyetli diye baslayip ileride maraz doguran seyler.
turk insani is ahlakini disiplinini bilmediginde her turlu dolaplar donuyor, bu dolaplarin birine alet olmak yada o dolaplardan birini sen kendin cevirmek niyetinde degilsen kimseyle is disinda yazismak durumunda degilsin. Is iste kalsin cok onemli birsey varsa proifesyonel yollarla mail yollanir benim bil;digim geriside hikayedir bana gore..

Hepsini okumadim. Okudugumda zor anladim.

Guven muven degilde. Ne olursa olsun. Bence bayan ve erkek calisan yada arkadas vs. Fark etmez. Herzaman mesafeli olmali. Iyi anlastigin karsi cins arkadas yada is arkadas oldumu mutlaka dedikodu olur.
Bence herzaman mesafe iyidir. Ben sevmiyorum karsi cins ile sakalasmasini falan mesela....
Benim.kocaminda baska kizlarla yada is arkadaslariyla herdakka sakalasmasini istemem. Tavirda koyarim. Isterlerse kiskanc desinler evet kiskancim. Ne o bekar gibi baska kadin kizlarla surekli sakalasmalar. Herkes evliligin agirligini tasimali ustunde. Tasimayorsa evlenmesin.

Not: seninhic birsey ile suclamiyorum. Yanlis anlasilmak istemem. Adami sucluyorum.

Çünkü zaten sıkılıyorum işyerinde 11 saat geçiriyorum ailemi görmüyorum o kadar. Arkadasım da yok artık güvendiğim doğru düzgün. Mutsuzum yalnızım birde işte aksama kadar kmseyle konuşmadan mı takılayım.

Bence o evli olan kişiden hoşlanıyorsun. Sen bunun farkedilmediğini düşünsen de herkes bunu hissetmiş. Özellikle evli olan adamın eşi hissetmiş gibi geldi bana ve adama sana mesafe koymasını, kendisi iyiniyetle şaka yapsa bile senin tarafından yanlış anlaşılabileceğini söylemiş olabilir. Adam da eşinin sözünü mantıklı bulmuş ve sana mesafe koymuş olabilir. Diğerleriyle şakalaşıp sana mesafe koymasını başka şekilde izah edemiyorum ben

Senin o bahsettiğin koca şirketlerde olur burdan herkes senli benli. Maille yazıdmak diye birşey yok. Numaramız tabiki var birbirimizde haberleşmeniz gerekiyor.

Adam size açık bir şekilde mesafe koymaya çalışıyor. Bunun için her zaman sizin ters bir şey yapmış olmanıza gerek yok. Genellikle insanın evindeki huzuru, eşinin iyiliği daha önemlidir.

Kıza da yırtık demenizi gerçekten doğru bulmadım. Kadın kadına böyle etiketler yapıştırırsa, erkeklerin ağzını nasıl kapatacağız

Aradaki bir çok şeyi de kim kime ne demiş ne yapmış pek anlayamadım. Ama anladığım kadarıyla tavsiyem, verilen mesajı alın, adama mesafeli davranın. Burada cinsiyetler ters olsaydı, yani bir adam, kadın ona mesafe koyduğu halde konuşmaya çalışsaydı, muhabbeti sürdürseydi (iyi niyetlice de olsa) son derece rahatsız edici olurdu değil mi? Kendinizi o konumlara düşürmeyin.

Haklı ya da haksız, karı koca belki böyle bir karar almışlar, adam belki farklı bir şeyden mesafenizin normalde olması gerektiği gibi olmadığını düşündü, ya da onların yakınlık kavramıyla sizinki bir değil, veyahut normal bir şeyi bile kıskanan bir karısı var. Fark eder mi? Kararlarına saygı duymak zorunda değil misiniz? Siz neticede dışarıdan bir kişisiniz. Adamın eşi yanlış anlamış olabilir. Olsun, dün bir bugün iki tanıdığınız bir iş arkadaşı altı üstü, muhabbetinden mahrum kalmak bu kadar dert olmamalı bence. İş ortamında zaten ciddi ciddi arkadaşlıklar aramamak gerektiğini düşünüyorum.

Evet, siz işinize gücünüze bakın, iki çift laf etmek isterseniz kişisel bir arkadaşınızı arayın arada, mesajlaşın vs, bir süre en azından oluruna bırakın.. İş ortamında sohbetler, muhabbetler her zaman iyi durmuyor.. En azından ben böyle düşünüyorum, sonrasında böyle karman çorman durumlar ortaya çıkıyor genellikle diye düşünüyorum.

Tedavinize devam edin, genel anlamda sıkıntılarınızı aşacağınıza, tedavinizin işe yarayacağına inanın. Her olayda kendinizi bırakmamaya, her şeyi dert edinmemeye bakın. Biliyorum, kolay değil, ama hiç değilse çabalayın olur mu?

Evli olan kendini bilecek canım öle tanımadan bilmedne bana iftira atma. Madem karısı böyle bastan samimi olmayacaktı ben ona birşey yapmısım gibi davfanmayacak. Ayrıca ben şakalassın demiyorum. Adam akıllı konussn kinaye yapmasın deli midir nedir.

iş ortamı illa samimi olmak gerekmez boşver takma. Adam evli eşi çok kıskanç diyorsun belkide konuşmanızdan falan eşi rahatsız oldu, arıza çıkardı ne kıskanç insanlar var hiç birşey yokken sorun çıkartan. Diğer kızada çok takılma bence herkes ekmek parası kazanmaya çalışıyor, herkesin içide temiz olmuyor bir şekilde böyle insanlarla karşılaşıyoruz.

Evet mesafe koymaya calısıyor olabilir buna saygı duyarım ama soru sorduğumda ağzının içinde cevap vermesi gerekmiyor mail adresi soruyorum ona hal hatrını değil. Cidden bn ona yapısıyorum gibi oldu meraklı değilim kendi bilir. Kıza yırtık demem de şöyle mesela yeni geldi ama herkese kanka diyor cok sesli konusuyor müdüre senli benli hitap ediyor ve arkasından konusuyor birinin mesela bir aradayken bakıyorum hiç belli etmiyor.

Hakkınızda dedikodu yapıyor olabilirler. Arkadaşınız da sizin davranışlarınızı bu sebeplere dayanarak yanlış anlamış. Ve karısı kıskanmasın diye sizden uzak durmuş gibi geldi bana.
Uzak duruyorsa üstelemeyin daha çok yanlış anlaşılırsınız. Siz de kendinizi geri çekin onun olduğu ortamlarda.
Dedikodu ve kavga çıkartmak için gelen kişilerin ağzına laf vermeyin. Sen öyle anlamışsındır canım. deyin. Hatta, çok inceliyorsun o adamın hal ve hareketlerini, deyin o kıza. Kendi tuzağına düşsün.

İftira atmak kastında değilim. Yazdıklarına binaen tahminimi söyledim. Hoşlanmıyorsan bile o evli olan şahıs ve eşi bunu böyle algılamış ve bu yüzden mesafe konmuş olabilir. Diğerleriyle hala şakalaşıp sana soğuk davranmasının başka şekilde bir açıklamasını bulamıyorum. Şöyle söyleyeyim o zaman, o şahıs ve eşi senin ona karşı hislerin olduğunu düşünüyor olabilir, bu mesafenin nedeni de o olabilir

Fazla samimi, senli benli bir kız diyebilirsiniz...
Gıyabında da olsa, kadın kadına demeyelim en azından, hoş durmuyor gerçekten, araya sıkıştırmadan edemedim..

Son düzenleme:
Senin o bahsettiğin koca şirketlerde olur burdan herkes senli benli. Maille yazıdmak diye birşey yok. Numaramız tabiki var birbirimizde haberleşmeniz gerekiyor.

herkesin senli benli olmasi sizi baglamaz siz diye hitap ederek baslarsaniz tavrinizi koyarsaniz kimse aksini yapmaz ha istemek lazim tabiki bunu oda yari sey.. neyse konu bu degil zaten... dedigim gibi insanimiz heryerde oldugu gibi is ortaminda da nasil davranacagini bilmiyor, adam madem mesafe koymakla trip atmak arasindaki farki bilmiyor sende bundan sonra x abi veya bilme kim diyecegine, isle ilgili tum konularda adama birsey soracagin zaman X bey diyerek ciddi bir tavirla istersin olur biter. bence cok takilacak bir durum yok ne adamin tribine ne o diger kiza herkes isinin gerektirdigini yapiyor ve senin isine tas koymuyorsa birak ne halleri varsa gorsunler yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…