• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Insanlara mesafe koymak

Aynen dediğiniz gibi hatta şöyle bir örnek vereyim dönem içinde bir arkadaşım beni sürekli soktu sene sonunda ay sen benim gerçek arkadaşımmışsın senle daha yakın arkadaş olmak isterim dedi. Böyle bir şey yüzsüzlük artık. Yumuşak görünce beni hemen çıkıyorlar.
tabi...soktuklarını sineye çektin ya ondan iyi arkadaşım olmuşsun..aman daha yakın olma daha fena sokacak ..

tabi...soktuklarını sineye çektin ya ondan iyi arkadaşım olmuşsun..aman daha yakın olma daha fena sokacak ..
Brde ben hep polyanna gibi yok ya şunu bunu demek istemiyorlardır diye kendimi hırpalandım hep gözümde yükselttim insanları nedense.

Liste yap.
Saka yapmiyorum su kisi bana su iyiligi yapti diye liste yap.
Ben hep yaparim beynimde.
Su kisi bana su iyiligi yapmisti bende ayni orantida ona bisey yapmam gerek bana ihtiyaci oldugunda derim.
Egerki ilk benden bisy isteniliyosa yaparim.
Karsiligini gormedimya? Dahada yapmam.

Dediğinizi uygulayacağım yoksa hep vermekten ben tükeniyorum kazıklar da cabası.

Merhabalar ben size bir konuda danışmak istiyorum ben bana çok canım cicim diyenlere mesafe koyamıyorum ve en sonunda bir şekilde kullanılıyorum nasıl mesafeli olunur bana örneklerle açıklar mısınız? Hayır demeyi bilmiyorum sanırım. Ama çok yakın kız arkadaşlarım tarafından da geçmişte kullanıldığım oldu arkadaşlığımı kesmek zorunda kaldım.

Mesafe konusunda iyiyimdir. Benim genel karakterim budur ve sadece 1 dost harici digerlerini iyi sectigimi dusunuyorum. Ben kendi hayatimla ilgili ozel konulari arkadaslarima anlatmam. Dostlarima anlatirim o da bazilarini anlatirim. Bazi cok ozelleri sirf kendime saklarim. Dostlarimla aram iyidir ama onlarla da sıkı fıkı degilim yani sulu degilizdir onlarla da belli bir mesafemiz vardir bence arkadaslarinla herseyini paylasma senin hakkinda olur olmaz konusmalarina izin vermeyecegin sekilde mesafe koy. Ilk once kendine deger ver kendine deger vermeyen kendine guvenmiyor demektir bence basarabilirsin

Mesafe konusunda iyiyimdir. Benim genel karakterim budur ve sadece 1 dost harici digerlerini iyi sectigimi dusunuyorum. Ben kendi hayatimla ilgili ozel konulari arkadaslarima anlatmam. Dostlarima anlatirim o da bazilarini anlatirim. Bazi cok ozelleri sirf kendime saklarim. Dostlarimla aram iyidir ama onlarla da sıkı fıkı degilim yani sulu degilizdir onlarla da belli bir mesafemiz vardir bence arkadaslarinla herseyini paylasma senin hakkinda olur olmaz konusmalarina izin vermeyecegin sekilde mesafe koy. Ve onlarla cok sik sik gorusme Ilk once kendine deger ver kendine deger vermeyen kendine guvenmiyor demektir bence basarabilirsin

Merhabalar ben size bir konuda danışmak istiyorum ben bana çok canım cicim diyenlere mesafe koyamıyorum ve en sonunda bir şekilde kullanılıyorum nasıl mesafeli olunur bana örneklerle açıklar mısınız? Hayır demeyi bilmiyorum sanırım. Ama çok yakın kız arkadaşlarım tarafından da geçmişte kullanıldığım oldu arkadaşlığımı kesmek zorunda kaldım.
ben de 'hayir' demeyu bilmezdim, herkesle iyi olmaya cabalardim.. bosandiktan sonra bi haller oldu, gerektigi yerde duvar oluyorum..

Birde okulda neden özellikle kızlar birbirinin kuyusunu kazıyor hala anlayamadım ?

Bende teraziyim ama neyi nerde kullanmam gerektiğini bende çok iyi öğrendim bazıları kurt bu konuda mesela iki samimi arkadaşlar nasıl paslaşıp biri benle çok samimi hareketi yapıp beni ikisi bir kullanmaya kalkışırlar nitekimde çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüsünde benden bi ömür çıkış kartını alır asla yemem bir daha insanlar iyice nankörleşmeye başladı fesatlık dedikodu fitnelik ne geçiyo ellerine bilmem heleki ailen hakkında birşey anlatmıyorsan sıkılıyorlar senden malzemen eksik çünkü geçen bi bayan var yıllardır tanırım kendisini büyük görümcemle görüşmüyorum ikide bir onu soruyo ne yapıyo kızcağız iyi ne yapsın çoçuklarıyla meşgül dedim küsmüsünüx diye sordu hayır nerden çıkardın dedim oluryaaa kırgınlıklar tatsızlıklar yok öyle birşey dedim dahada ısrarla soruyo yok yok demekle diretince sıkıldı manyak rahat bırakdı beni var deyip anlatsaydım o günkü yemeği olup nasıl mutlu olcakdı acayip dedikoduyu seven bi bayan meslek edinmiş kendine yokkkk yokkkk malzeme yok bende daha iyiyim ama birinden birşey hissettimmi rest çekmesi daha basit yoksa sır verdinmi bağlı kalıyorsun

Bende teraziyim ama neyi nerde kullanmam gerektiğini bende çok iyi öğrendim bazıları kurt bu konuda mesela iki samimi arkadaşlar nasıl paslaşıp biri benle çok samimi hareketi yapıp beni ikisi bir kullanmaya kalkışırlar nitekimde çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüsünde benden bi ömür çıkış kartını alır asla yemem bir daha insanlar iyice nankörleşmeye başladı fesatlık dedikodu fitnelik ne geçiyo ellerine bilmem heleki ailen hakkında birşey anlatmıyorsan sıkılıyorlar senden malzemen eksik çünkü geçen bi bayan var yıllardır tanırım kendisini büyük görümcemle görüşmüyorum ikide bir onu soruyo ne yapıyo kızcağız iyi ne yapsın çoçuklarıyla meşgül dedim küsmüsünüx diye sordu hayır nerden çıkardın dedim oluryaaa kırgınlıklar tatsızlıklar yok öyle birşey dedim dahada ısrarla soruyo yok yok demekle diretince sıkıldı manyak rahat bırakdı beni var deyip anlatsaydım o günkü yemeği olup nasıl mutlu olcakdı acayip dedikoduyu seven bi bayan meslek edinmiş kendine yokkkk yokkkk malzeme yok bende daha iyiyim ama birinden birşey hissettimmi rest çekmesi daha basit yoksa sır verdinmi bağlı kalıyorsun
Haklısınız ama ben şuana dek çok hoşgörü gösterdim dersler de kötğ gitti bakalım ne yapıcam.

İçinden geldiği gibi davran. Kendini sınırlandırma. Sen robot değilsin ki kendini duygu ve düşüncelerinden soyutlayasın. Her muhabbet ettiğin insanla dost olmak ya da güvenip paylaşımda bulunmak zorunda değilsin nihayetinde.

Canım cicim demekle ya da dememekle de mesafe konulmaz çünkü hitaplar herkeste farklı anlama gelebilir.

Mesela ben içimden gelerek, hissederek güzel anlamda "canım" diyorum ama bi arkadaşım hiç hoşlanmazdı. Ben söyleyince trip yapardı samimi gelmediğini söylerdi. O samimi olmadıklarına "canım" diyormuş meğer.

Aynen öyle de bundan sonra umarım mesafeli olacağım yardıma ihtiyacı olunca insanların kendimi öne atmayacağım cidden çık zarar gördüm gereksiz yere notlarda düştü nasıl toparlıcam kendimi

Ben bir karar aldım bundan sonra böyle olacak dediğinde olmuyor. O senin kişiliğin çünkü
güvenmek,özveri,vicdan bunlar senin bir parçan ve değiştiremeyeceğin parçaların diye düşün.
Ama diğer yandan kendi savunma mekanizmanı geliştirmen lazım,ölçülerle oynaya bilirsin ancak
3 vereceğine 1 verirsin ama yine verirsin diğer şekilde sen olmaktan çıkarsın.Adım atarken önce çıkarını değil riskini değerlendir,bu zordur belki ama işine yarar zamanla da alışırsın zaten.

Aynen haklısınız iyice düşünmem lazım hep verici oldum şu ana dek.

Siz hayır demeyi bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla.

Mesafe değil sorun, sizin kullanılmanız.

Mesafe değil de, nasıl kendime belli bir çizgi çizebilirim diye düşünün.

Insanlar sizi kullanıyorsa, ve bu defalarca olmuşsa ben sizde de suç bulurum.

Mesafe kötü bişey değil, gerektiğinde hayır, yapamam, vaktim yok, olmaz deyin

Back
X