İnsanlara nasıl uyum sağlayabilirim

Kesinlikle.ya aslinda dusununce kimse benden ustun degil herkes ne ise bendr oyum yani niye kasıyorm ki diyorum ve yine ayni seyler oluyor .umarim atlatirim artk yoruldum

Gercekten şimdiki insanlarrin dusuncelerini üsluplarini aklim almiyor.daha yeni tanistigin birine hemen kotu bi espri yapabiliyor.espriymiş sozde..cok itici geliyor .insanlari anlamak gercekten zor

Yeni nesilde ortama ayak uydurmak zor zaten..insanları kırmak falan umurlarında değil..En acı espriyi kim yapar yarışındalar. Vijdan süzgeçleri pek yok..Senin genetik yapın ve yetiştirilme tarzın pek değişmez ama yinede biraz alabilirsin.. Ben gerildiğim ortamlarda tek tek insanların yüzüne bakıyorum esasında onlarında gerçekte zayıf olabildiklerini görünce rahatlıyor ve umursamamaya başlıyorum..Sivrilmeden ayar veriyorum kendilerine:)

Cok iyiii .ama gercekten oyle aynen o yarışı yapıyorlar. Bana ters geliyor.bu kez ortamdan soyutlaniyorum.odun buzdolabi muamelesi goruyorum..ne kadar acı

Benim erkek arkadaşim da benim aksime cok ozguvenlidir.hep sesi cikar ve benim cikmadigi icin bana kızar .bu da cok yanliş ama bilmiyorki elimde olmyan birsey...insallah bende atlatirim.arkadaslarin yazdigi tavsyelerin hepsini deneyecegim
Onunla birlikte ortamlara gir kasmamaya çalış pozitif düşün biliyorum ilk etapta zor şöyle düşün özgüvenli biriyle sevgilisin o senin bi eksikliğin olsa senle sevgili olurmuydu demekki çok güzel özelliklerin var o senin hakkında olumsuz düşüneceğinş sandığın kişilerden eksik değilsin tam tersi üstünlüğün bile olabilir. Geçmişte yaşadığımız travmalar sebebiyle böyleyiz yoksa onlardan eksik olduğumuz için değil ben mesela annem tarafından çok aşağılanırdım aptal saf gerizekalı gibi dışarda da çocuklar ezerdi. Ben hala çok özgüvenli değilim ama eskiye göre çok iyiyim mesela biri laf soksa anında cevabını verebiliyorum biri beni görmezden mi geldi aynısı yapıtorum hiç umursamayarak ezilip büzülmeden muhabet dersen konu açamadığım zamanlar olur kasmıyorum bazen ufak tefek saçmaladığımda olur ama dert etmeyi bıraktım çünkü bizden önemli değil kimse bunu anladım keşke zamanında psikolojik yardım aksaydım daha kolay atlatırdım seninde almanı öneririm

muhabbet ettiğin insanlarla ortak noktaların nelerse o konularda daha fazla bilgi sahibi ol bildiğin konularda daha rahat konuşursun

Benim de böyle hissettiğim oluyor ve geliştirdiğim bir strateji var böyle anlarda. Şöyle düşünün diyelim ki kalabalık bir gruptasınız. Birisi çıktı saçma sapan konuştu. Kimseye hakaret falan içermiyor söyledikleri ama saçmaladı yani, size göre en azından. Ne kadar takılırsınız bu duruma? ''Ay bu da salak hihihihi'' diye mi düşünürsünüz bütün gün yoksa 1 saniyenizi '' ne dedi şimdi anlamadım'' diye ona ayırıp sonra gününüze devam mı edersiniz. Muhtemelen ikincisi. Kimse kimseyi o kadar takmıyor. Birileri saçmalasa bile sonraki gün unutuyoruz. O yüzden korkmayın. Ki bu kadar düşünerek konuşuyorsanız çok da saçmalamazsınız zaten. Millet neler neler söylüyor ne salaklıklar yapıyor, ama özgüven tavan.

Bende o çok konuşabilen insanlardanım,her zaman şen şakrak olır bulunduğum ortam. Bahsettiğiniz sorunu hiç yaşamadım ama bende Az konuşanları cool buluyorum :) keşke az konuşsam diyorum
İnsan kendi ne yoksa onun özlemini çekiyor

Kesinlikle eski travmalar.bende ailevi cok sey yasadim muhtemelen o tetikledi. Siz ne guzel atlatmissiniz inşallah bende atlatirim kisa zamanda

İkincisiii evett .o kadar haklisiniz kii bn dun ne yedigimi unutuyorum zaten

Kıbrıs tatlısını kim yapmıştı püf nokta varsa yazabilir mi ilk defa denicem de
Yanlış yere yazmışım pardon.
Bu sosyal fobi den bende muzdaribim belki bişeyler kaparım diye okuyordum. . Kalabalıkta ya da sinirlenince sesim titrer kelimeler karışır falan berbat bişey. Sen arkadaşlarla görüşmeye devam et ne kadar sık kalabalığa girersen o kadar iyi olur. Benim öyle bir durumum yok olsa yapıcam. Göz teması kurmayı unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…