insanlardan hızla soğuyorum

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
Hanımlar iyi akşamlar sinirlerim nasıl bozuk bilseniz
İnsanlar neden nankör? Tamam insanız, beşer şaşar, olumsuz özelliklerimiz elbette olacak.
Derdimin çaresi yok milyonlarca insanı değiştiremem ama inanılmaz rahatsızım.
Misal şöyle bir örnek vereyim; daha dün arkasından atıp tuttuklarının yüzüne gülmek nedir? Dedikoduyu da dinlemeyi de sevmem, benim yanımda anlatmayın beni ilgilendirmiyor diyorum, ister istemez duyuyorum. Daha sonra bir bakmışım birbirlerine salladıklarının aradan su sızmıyor. Ben de haliyle mesafe koyuyorum yahu çocuk muyuz ben 21 yaşındayım arkadaşlarım benden hep 3-4 yaş büyük. Ne kadar çocukca, vallahi bıktım. Hayatımdaki insanları birbir elemekten bıktım.

Geçen hafta okulda ders saati ayarlıyoruz mesela; benim evim okula bayağı uzak 3 vasıta değiştiriyorum. Bana ve arkadaşlarımıza gece çok geç çıkacağım bir saat ayarlandı. Mesela 19.30da çıkılıyor ama ben evde 21.30da olurum. Ve kış mevsimi de geliyor. Onlar birlikte öğrenci evinde kalıyor okulla mesafeleri yürüyerek 5 dk. Arabamız da yok, gece babam da alamaz yani beni.

Her neyse ben hocayla konuşmaya karar verdim, diğer kızlar da geliyor onlar da konuşacakmış. Hepimiz gidersek hoca azarlar biliyorum, tanıyorum. Siz niye değiştiriyorsunuz beni riske atıyorsunuz dedim, vay efendim çıkarcı oldum gözü açık oldum sinir olunmuşmuş bana. Üstüne üstlük bana trip atılıyor şu an. Ne haliniz varsa görün dedim, hocayla da konuşmaya gitmedim. Hoca kızmış, hepinizi o saate alamam kalabalıksınız sizle uğraşamam demiş.

Herkesin benim gibi olmasını bekliyorum sanırım, ben o kadar yakın olsam asla saat değiştirmeye tenezzül etmezdim mesela. Hayır sebepleri de yok, gündüz olmak daha iyiymiş hoca o saatlerde genelde derse gelmiyor asistanını gönderiyor biraz daha rahat olmak sanırım maksat.

Yine ben kötü oldum nasıl oluyorsa, insan silerim, karşıdaki beni siliyorsa ben hayli hayli silerim. Ama insanlara olan soğumam ne olacak işte ona bir fikrim yok..

Ben olayda sizi pek haklı bulmadım.Siz yoldan şikayetçisiniz,belki onlar da farklı şeylerden şikayetçiler o saatte ? Yani sizin isteme hakkınız olduğu gibi onların da var.

Ama ilk paragrafınız doğru,çok ikiyüzlü insanlar var ne yazık ki.Tanıdıktan sonra hepsini silmek gerekiyor,yoksa kafa rahat etmez.

Bana söylemeleri gerekmez miydi, ama tutsak bizim de şu sebebimiz var kusura bakma diyebilirlerdi.Ben konuşmaya gitmeye kalkınca onların da konuşası geldi. Yakından tanıyorum, çok önemli sebepleri olsa ben de bilirim dershaneye vs de yazılmadılar gitmiyorlar. Direk ben çıkarcı oldum

Herkesten ayrı hareket edince göze batmışsınız... anca beraber kanca beraber demek istemişler... hepinize birden ders veriliyor sonuçta...
.. veya düşüncenizi onlara söylemeden direk konuşmalıydınız... veya herkese fikrini sorup not alıp öğretmenle bir kişi konuşmalıydı....

Hoca ile konuşmaya ne kadar sizin hakkınız varsa arkadaşlarınızın da var.
Onların da farklı sebepleri olabilir.
Çocukça olmuş siz konuşacaksanız ben konuşmam vs demen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…