ınsanları dolandırıyorum :(

bildiğimiz kobi destek için olan evrakları para ile satıyorsunuz

peki evrakı düzenliyor falan mı yoksa boş mu gönderiyor

bu tarz danışmanlık şirketleri var

özellikle ÇED gereken işlerde vs daha çok ama onlar gidiyor yerinde inceliyor görüşüyor gereken yere başvuru yapıyor

şirket legaldir bu şekilde ama işte laf kalabalığına getirip esasen ihtiyacı olmayana da bu hizmeti satıyorlar anladığım
Aynen oyle. Mesela bakanlik onayli faturanizi adresinize teslim edicez diyoruz ama bu odenekler icin 697 tl istiyoruz kimi veriyor kimi kanmiyor dolandiricilar diyor aslinda kosgeb bir para istemiyor ama orasi da isleri halledemeyince danismanlik sirketlerine basvuruyor halkimiz...
Geri donup is yapsalar lafim yok ama hep oyaliyorlar....

Bende zamaninda otel tatili satilan bir cagri merkezinde calismistim 3 ay boyunca. Millete tatil satıyorduk ama bildigin yalan soyluyorduj. Paket elinize ulasmadan paraniz bankadan çekilmeyecek diyorduk. Kuyruklu yalandi tabiki. İstemiyorsaniz iptal etme hakkiniz var 14 gun icinde diyorduk oysa 7 gun icinde iptal etmeleri gerekiyordu. Boyle daha hatirlamayamadigim bir suru sey. Hic unutmam bir adam karisina hediye olarak almisti, cocuklarinin sesi geliyordu oyle iyi bir adamdi ki. Hic unutamadim.

Ben yaz isi olarak girmistim, kalsam kalirdim ama cikmak istedim. Geceleri uyuyamiyordum cunku. Isten ayrildigim gün oyle hafiflemistim ki. Insanlarin hakkını aldim o kadar, ahirette hepsinin hesabi sorulacak benden. Hala dusunup dusunup Allah'tan af diliyorum :(

O yazin eylul ayinda trende yolculuk ederken sirkette beraber calistigim bir calisani gordum. Bana bakmaktan kaciniyordu. Sasirmistim cunku sirketin en iyi calisaniydi 1 saatte 8 tatil satiyordu. Sonradan duydum ki bu eleman yalana daha da yalan katarak satiyormus. Oyle oyle sikayetler artmis, adami ilk isten kovmuslar ama sirkette kapatilmis. Bunu duyunca rahatlamistim.

Bakin haram para yiyorsunuz. Bu isin ahireti de var. O insanlarin hakkini nasil odeyeceksiniz? Ah almak cok kotu..

Bildiğin yalan beyanla para alıyolar, parayı aldıktan sonra telefona bakmıyolar bide üstüne insanlaramı bağırıyolar? Umarım gerçekten biri polise savcılığa giderde kapanır orası. Sende git baska yerde cakis arkadasim. Insablarin kandirildigi ah alinan bi yerde kimsenin kazanci bereketli olmaz.

yanlıs duymadınız... :KK43: ıse gırelı bırkac hafta oluyor cagrı merkezı adı altında calısan danısmanlık sırketı ancak kımseye yardımcı oldukları yok anca satana kadar, karsı taraf parayı verdıkten sonra gerı donenlere telefonu bıle acmıyorlar :KK43: guya destek kredısı verıyoruz... cok ama cok mutsuzum burda, ınsanları ıkna etmeye calısıyoruz gırerken boyle bır yer olabılecegını dusunmuyordum ama burdakıler kendılerını avukat, devlet memuru vs tanıttıklarından berı ıcım hıc rahat degıl... musterılere bagırıp cagırıyorlar. ınanın ayaklarım gerı gerı gıdıyor ama calısmaya mecburum...
ıcımı dokmek ıstedım... var mı benım gıbı olanlar?
bır de bugun bırı polıse sıkayet edıcem dedı bız de zan altında olur muyuz bılgınız var mı, gercekten danısmanlık yapsak amenna ama musterılere gerı bıle donmuyorlar kaldı kı kendılerını muhendıs dıye bıle tanıtıyorlar ıstedıklerı gıbı konusuyorlar yasa dısı bır ıs yapmıyoruz dıyorlar vergı numarası levhası var. ben ne tur bır ıs yerı ıle calısıyorum bılmıyorum... bılen bırı varsa el atsın ne olur... yasa dısı degıl mı gercekten? vıcdanım hıc rahat degıl.... :KK43:

Yoksa siz insanları arayıp ''2 yıl önce ücretsiz sağlık sigortası için onay vermiştiniz, o süre doldu devam etmek için şu kadar iptal etmek için ise şu kadar ödemeniz gerekiyor. İptal parasını ödemiyorsanız icra gönderiyoruz, 1 haftaya kadar icra kağıdı elinizde olur'' diyen adi dolandırıcıların firmasında mısınız?

Çalışmak zorundYsın diye insanları ahının olduğu parayı kazanıyorsun. Bu paranın sana hayrı var mı? Ucunda ölüm olsa istifa et. İnsanların elinden kandırılarak para alınıyor o paralarla sana ödeme yapılıyor. İllaki başka iş bulursun. Bulaşma böyle şeylere

yanlıs duymadınız... :KK43: ıse gırelı bırkac hafta oluyor cagrı merkezı adı altında calısan danısmanlık sırketı ancak kımseye yardımcı oldukları yok anca satana kadar, karsı taraf parayı verdıkten sonra gerı donenlere telefonu bıle acmıyorlar :KK43: guya destek kredısı verıyoruz... cok ama cok mutsuzum burda, ınsanları ıkna etmeye calısıyoruz gırerken boyle bır yer olabılecegını dusunmuyordum ama burdakıler kendılerını avukat, devlet memuru vs tanıttıklarından berı ıcım hıc rahat degıl... musterılere bagırıp cagırıyorlar. ınanın ayaklarım gerı gerı gıdıyor ama calısmaya mecburum...
ıcımı dokmek ıstedım... var mı benım gıbı olanlar?
bır de bugun bırı polıse sıkayet edıcem dedı bız de zan altında olur muyuz bılgınız var mı, gercekten danısmanlık yapsak amenna ama musterıleree atabilir gerı bıle donmuyorlar kaldı kı kendılerını muhendıs dıye bıle tanıtıyorlar ıstedıklerı gıbı konusuyorlar yasa dısı bır yapmıyoruz dıyorlar vergı numarası levhası var. ben ne tur bır ıs yerı ıle calısıyorum bılmıyorum... bılen bırı varsa el atsın ne olur... yasa dısı degıl mı gercekten? vıcdanım hıc rahat degıl.... :KK43:

Şu tehlikeli günlerde böyle bir iş sizi tehlikeye atabilir dikkatli olun <3

Kendinizi ihbar ettiniz şuan.
Haram yiyorsunuz hırsızlık yapıyorsunuz.
İhtiyacınızın sebebi nedir? Hasta mı bakıyorsunuz yetim mi bakıyorsunuz nedir?

Aa iyi bari içim rahatladı. Bende böyle gereksiz arayanları küfredip kapatıyorum.

Allah çıkarsın bütün dolandırıcılardan terimizin emeğini!

Kuzenim bir tv paketi sirketinde calisiyordu. Altyapi olmayan yerlere paket sattim dedi. Dusunsenize paketi satin aliyorsunuz ve aslinda orada altyapi yok ve aboneligi iptal etmiyorlar. Daha fazla dayanamadi cikti.

İnsanın içi rahat etmez ki. İlla ki iş vardır yahu. başın da belaya girmeden çık. Daha yorucu bile olsa vicdanını rahat ettirecek bir işe girip yine iş aramaya devam et bence.

Peki size ne kadar maaş veriyorlar sigortanızı falan yapıyorlar mı adam akıllı?

Çok ilginç bir konu başlığı..

Şimdi siz ne istiyorsunuz iş yerinden çıkamam diyorsunuz ihtiyacın var bu durumda iş yerini şikayette edemezsiniz kapanır, ihtiyacınız var.

Yani?

Vicdanınızı rahatlatacak şeyler duymak için açtıysanız bişey diyemem ama nasıl rahatlatırsınız bilmiyorum. Yaşadığım bi durum değil öneride veremicem

Yapiyolar 1bucuk da maas var. Ama bulundugum sehirde daha fazlasi luks.
İnanin cok zor...
Yani öyle aman aman da bi para vermiyorlarmış.Asgari ücretten 200lira daha fazla veriyorlar sadece.
Bir avm de ne bileyim bir markette falan çalışsanız aynı parayı alırsınız aşağı yukarı.
İnsanları kandırmaya değmez kısaca.Gerçi milyarlar verseler de değmez benim için o ayrı.
Kendinize bi iş arayın bulunca da çıkarsınız sonra da bu adamları şikayet edersiniz her yere.

Bence ayrılın başınıza iş açabilir bu iş. Hem vicdanen de rahat değilsiniz o yüzden ayrılmanız sizin için daha iyi olur.

Back
X