• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların ağzını torba niyetine büzesim var

Nasipp61

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2019
2.691
En iyi cevaplar
1
2.217
133
Artık o kadar sıkıldım bunaldım ki anlatamam anlatsam da çevremdeki kimse anlamaz onun için susuyorum ama sustukça daha çok üzerimize geliyorlar .
Yaklaşık 3 yıldır evliyiz ve 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz eşim ve ben hariç hiç kimse bilmiyor tedavi olduğumuzu .
Herkes çocuk yok mu bebiş yok mu ne zaman yapacaksınız sürekli bu sorular o kadar bunalttı ki çocuğun olmaması ayrı dert bu insanların çevremizde olması daha büyük dert çok bunaldım.
Çocuk istemiyoruz şuan düşünmüyoruz diye geçiştiriyoruz ama geçmiyor artık .
Annem bile yok o da hamile bu da hamile bi doktora gidin belki sorun vardır iyi bi doktora gidin diye diye ömrümü yedi o kadar yoruldum ki haykırasım var . Bir topluma girmeye bile çekinir oldum biz nerede varsak orada çocuk konusu açılıyor . Sadece çocuk sormak için bile mesaj atan arkadaşlarım var telefonları kafalarında kırmak istiyorum
Yurkunamıyorum artık. Kusura bakmayın çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim 😖😖😖

Canım bu sana özgü bir şey değil. Emin ol herkes hayatın her alanında bu sorulara maruz kalıyor.
Üniversiteden mezun olunca ne zaman evleneceksin ?
Evlenince çocuk yok mu ?
Çocuk olunca 2. ne zaman ?

Bu soruların asla sonu yok... Ben kulaklarımı kapatıyorum, keyfime bakıyorum sende öyle yap.

bende bir yili askin zamandir anne olamiyorum. Allah size de bana da isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar versin.

soranlara Allah ne zaman uygun gorduyse o zaman verecek deyin. istemiyoruz dedikce sizi ikna etmek icin ustunuze geliyorlar. veya tedavi oluyor musunuz onun meragindalar. onu ogrenmeye calisiyorlar.

Artık o kadar sıkıldım bunaldım ki anlatamam anlatsam da çevremdeki kimse anlamaz onun için susuyorum ama sustukça daha çok üzerimize geliyorlar .
Yaklaşık 3 yıldır evliyiz ve 2 yıldır çocuk tedavisi görüyoruz eşim ve ben hariç hiç kimse bilmiyor tedavi olduğumuzu .
Herkes çocuk yok mu bebiş yok mu ne zaman yapacaksınız sürekli bu sorular o kadar bunalttı ki çocuğun olmaması ayrı dert bu insanların çevremizde olması daha büyük dert çok bunaldım.
Annem bile yok o da hamile bu da hamile bi doktora gidin belki sorun vardır iyi bi doktora gidin diye diye ömrümü yedi o kadar yoruldum ki haykırasım var . Bir topluma girmeye bile çekinir oldum biz nerede varsak orada çocuk konusu açılıyor . Sadece çocuk sormak için bile mesaj atan arkadaşlarım var telefonları kafalarında kırmak istiyorum
Yurkunamıyorum artık. Kusura bakmayın çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim 😖😖😖
Inan kendi ailemi aramiyorum twyzeler halalar. Hicnirini. 2 aydie böyleyim 5 aydie cocuk istiyoruz. Sirf onlar konu konusurken cocuk istiyonuzmu ne zaman olacak diye sormasinlar diye aramiyoeum. Yeninlen swni cok iyi anlyiorum. Insan kendisini eksik hissediyor yanliz degilsin cocuk isteyen herkes böyke yasiyor. Ama etraftakileri kafaya takarsak olacagi varsada olmaz

Bence çevreniz nezaket ve saygıdan bi haber, 3 yıl nedir ki, insanlar çocuk istemiyorsa istemiyordur, bizde istemiyoruz soran olursa da en başta anne kendini hazır hissedecek bu bebek içinde evlilik içinde en sağlıklısı gerisi boş hazır hissetmiyorum bilmiyorsan öğren diyorum. Yüz vermeyin ve ciddi bir dille bu kararın sadece size ait olduğunu sınırlarınızı ihlal etmeye devam edeceklerse uzaklaşacağınızı söyleyin, sınırını kendin çizeceksin yoksa kimse annen dahi ah yavrum bu senin sınırın mı ben ona saygı duyayım demiyor, net ve kesin ol, inşallah bebeğiniz de olur en kısa zamanda

Canım bu sana özgü bir şey değil. Emin ol herkes hayatın her alanında bu sorulara maruz kalıyor.
Üniversiteden mezun olunca ne zaman evleneceksin ?
Evlenince çocuk yok mu ?
Çocuk olunca 2. ne zaman ?

Bu soruların asla sonu yok... Ben kulaklarımı kapatıyorum, keyfime bakıyorum sende öyle yap.
Öyle yapmaya çalışıyorum canım ama bazen elimden gelmiyor sakin olmak .ya biz zaten 7 yıl sonra evlendik herkes ne zaman evleneceksiniz o çocuk seni almaz oyalıyor seni de çok söylendi evlendik şimdi de çocuk derdiyle uğraşıyoruz 😭

bende bir yili askin zamandir anne olamiyorum. Allah size de bana da isteyen herkese saglikli hayirli evlatlar versin.

soranlara Allah ne zaman uygun gorduyse o zaman verecek deyin. istemiyoruz dedikce sizi ikna etmek icin ustunuze geliyorlar. veya tedavi oluyor musunuz onun meragindalar. onu ogrenmeye calisiyorlar.
Aynen valla ben istemiyorum dedikce üstümw geldiler. Bende artik düsünmüyim ne zamannolursada olur dedim

Bence çevreniz nezaket ve saygıdan bi haber, 3 yıl nedir ki, insanlar çocuk istemiyorsa istemiyordur, bizde istemiyoruz soran olursa da en başta anne kendini hazır hissedecek bu bebek içinde evlilik içinde en sağlıklısı gerisi boş hazır hissetmiyorum bilmiyorsan öğren diyorum. Yüz vermeyin ve ciddi bir dille bu kararın sadece size ait olduğunu sınırlarınızı ihlal etmeye devam edeceklerse uzaklaşacağınızı söyleyin, sınırını kendin çizeceksin yoksa kimse annen dahi ah yavrum bu senin sınırın mı ben ona saygı duyayım demiyor, net ve kesin ol, inşallah bebeğiniz de olur en kısa zamanda
İnşallah canım bazen o kadar kaba cevaplar veriyorum ki ama sanki unutuyorlar sonra tekrar tekrar soruyorlar artık istemiyorz demeye bile yoruldum 🤬

Larissa gacemer diye bir ünlü çok tatlış bi kadın var sabah onun videosunu izledim ben de ve o kadar sinirlendim ki. Benzer sorunlarınız onun çocuğu olmuyormuş üstelik bundan bahsediyordu. Belki o video üzerinden hareketle sosyal medyanızda paylaşıp bir iki okkalı cümleyle yapabilirsiniz bu ağız büzme işini. Ya da direkt bozun topluluk içinde bi daha kimse ağzını açamasın. Bu arsız İnsanlar güçlü olunca haklının sesi pek çıkmıyor açıverin siz de ağzınızı da herkes haddini bilsin.

Öyle yapmaya çalışıyorum canım ama bazen elimden gelmiyor sakin olmak .ya biz zaten 7 yıl sonra evlendik herkes ne zaman evleneceksiniz o çocuk seni almaz oyalıyor seni de çok söylendi evlendik şimdi de çocuk derdiyle uğraşıyoruz 😭
Sözlü olursum ne zaman nisan nisanlanirskn ne zaman dügün. Evlenirsin ne zaman cocul. Ilk cocufunu yap. 2.cocuk ne zaman. Bunlari inan her kadin cekiyor. Anlayisli degil milletimz. Haddini bildiiricen bisaha soramasinlar

Ben evlendim daha sekiz ayligiim el kapısı hiç sormuyor benim ablam yap yap ne zaman yapacan yaşın 27 bak deyip kafa patlatiyorlar .
Siz yapın eşim ve ben istemiyoruz arkadaşım onun kararı bize kalmis

Larissa gacemer diye bir ünlü çok tatlış bi kadın var sabah onun videosunu izledim ben de ve o kadar sinirlendim ki. Benzer sorunlarınız onun çocuğu olmuyormuş üstelik bundan bahsediyordu. Belki o video üzerinden hareketle sosyal medyanızda paylaşıp bir iki okkalı cümleyle yapabilirsiniz bu ağız büzme işini. Ya da direkt bozun topluluk içinde bi daha kimse ağzını açamasın. Bu arsız İnsanlar güçlü olunca haklının sesi pek çıkmıyor açıverin siz de ağzınızı da herkes haddini bilsin.
Ay tam bunu yazacaktim

Aynnnewen bende izledim tam biz cocuk isteyen kadinlari anlatmis. Bende instagram hesabimda paylasip yazi yazdim anlasinlar milletim diye

Allah yardım etsin bende aynı durumu yaşadım şimdi çok şükür bir kizim var tedaviye bak canım soranlarada hayırlısı de şimdilik düşünmüyoruz de kısa net geciştir yüzünü de aşarak söyle

Biz bilinçli olarak cocuk sahibi degiliz, sorular beni yaralamiyor acikcasi ama artik 5 bucuk yil oldu evleneli sorular iyice sıklaşmaya başladi valla ben bile bunaldim. Bu konuda yarasi olan insanlar için durum daha üzücü.

Mesela kuzenimin cocugu oldu olali bize cocuk sorar oldular. "Neden yapmiyorsunuz, cocuk cok guzel, ne zaman yapacaksiniz?"
Hatta bize sorduklari yetmiyor annemlere de soruyorlarmiş yapsinlar neden yapmiyorlar diye 😂 Binnnalldimmm valla.

Eskiden takmayin diyordum sizlere ama ben bile daraldiysam, cocugu olmayan insani anlamaya başladim artik.

3 senelik evliyim. Çocuğum yok. Istemiyorum çünkü.

Ilk soranlara hanimefendi gibi istemediğimi belirtiyorum.

2.sefer sert çıkıyorum. Illaki ters bi söz etmeniz gerekmez. Tavrinızdan durusunuzdan ve bakışınızdan rahatsiz olduğunuzu belli edin . Ben öyle yapıyorum.

Inanin sadece jest ve mimimlerimde insanoğlunun bütün duygularini belli edebilirim. Sözle açıklamaya gerek kalmaz.

Back
X