- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.192
- 158
- Konu Sahibi agresifkiz
-
hayır takılmıyor ve espri yapmıyor. diyetinizi bozup verdiğiniz 27 kiloyu 127 kilo olarak geri almanızı bekliyor. sorarsa hayırdır x abla sende mi benle bozucan diyeti buyur gel birlikte yiyelim dyin.Diyet yapanlar kilo verenler bilirler çok youcu yıpratıcı bir süreç. Yaklaşık 27 kilo verdim son 15 kilom kaldı verecek. Cidden başarılı bir dönemden geçiyorum spor yapmak sağlıklı beslenmek iyi geliyor. Mutluyum. Ama dış etkenlerle başa çıkamıyorum psikolojimi ciddi anlamda etkiliyor. İnsanlar haliyle diyet yaptığımı kilo verdiğimi biliyor. Bu uzun bir süreç olduğu için arada kendime izin verdiğim bir gün boyunca canımın istediğini öğünlerde tükettiğim oluyor sonra kaldığım yerden devam ediyorum güzel bir ritim yakaladım. Ama biri bir laf ettiğinde iyi niyetle de olsa canımı sıkıyor modumu düşürüyor. dün ve bugün biraz esnek takılıyorum diyetisyenimle de anlaştık yarın da kaldığım yerden devam edeceğim. Bugün sosyal medyadan bir yemek paylaştım. Bir abla var sanki sürekli tetikte bekliyor gibi yemek paylaşımı yapsam ya da beni yerken görse bir yerde diyet bitti mi diyeti bıraktın galiba diyet bozuldu galiba diyor. Diyeceksiniz ki takılıyordur espri yapıyordur haklısınız öyledir belki zaten terslemiyorum da bugün mesela diyeti bıraktın galiba demiş bende diyette bunlarda yeniyor ömür boyu yemeyecek değilim herhalde dedim. Ama farkındayım modum anında düştü. Hatta bugün izin günüm ama kalkıp spor yapsam mı diye düşünmeye bile başladım. Keşke çevreden gelen eleştirilerden etkilenmeyen bir insan olabilseydim. Bununla başa çıkamıyorum galiba ki bunlar hep olacak. Beni çok etkiliyor. Küçük şeyleri takmaktan nefret ediyorum. Birilerinin günümü etkilemesine izin vermekten de nefret ediyorum. Bunun bir yolu yok mu gülüp geçmenin. Bilmiyorum biraz moralim bozuldu paylaşmak istedim. Okuduğunuz için sağ olun.
Kilo verene genelde boyle baltalama yapiyorlar. Cem yilmazin oyle bir esprisi vardı kilo verene veremezsin nereye veriyorsun falan derler diyordu. Takılmayin diycem ama insaniz sinuçta siz onunuze bakin yine de bosverinDiyet yapanlar kilo verenler bilirler çok youcu yıpratıcı bir süreç. Yaklaşık 27 kilo verdim son 15 kilom kaldı verecek. Cidden başarılı bir dönemden geçiyorum spor yapmak sağlıklı beslenmek iyi geliyor. Mutluyum. Ama dış etkenlerle başa çıkamıyorum psikolojimi ciddi anlamda etkiliyor. İnsanlar haliyle diyet yaptığımı kilo verdiğimi biliyor. Bu uzun bir süreç olduğu için arada kendime izin verdiğim bir gün boyunca canımın istediğini öğünlerde tükettiğim oluyor sonra kaldığım yerden devam ediyorum güzel bir ritim yakaladım. Ama biri bir laf ettiğinde iyi niyetle de olsa canımı sıkıyor modumu düşürüyor. dün ve bugün biraz esnek takılıyorum diyetisyenimle de anlaştık yarın da kaldığım yerden devam edeceğim. Bugün sosyal medyadan bir yemek paylaştım. Bir abla var sanki sürekli tetikte bekliyor gibi yemek paylaşımı yapsam ya da beni yerken görse bir yerde diyet bitti mi diyeti bıraktın galiba diyet bozuldu galiba diyor. Diyeceksiniz ki takılıyordur espri yapıyordur haklısınız öyledir belki zaten terslemiyorum da bugün mesela diyeti bıraktın galiba demiş bende diyette bunlarda yeniyor ömür boyu yemeyecek değilim herhalde dedim. Ama farkındayım modum anında düştü. Hatta bugün izin günüm ama kalkıp spor yapsam mı diye düşünmeye bile başladım. Keşke çevreden gelen eleştirilerden etkilenmeyen bir insan olabilseydim. Bununla başa çıkamıyorum galiba ki bunlar hep olacak. Beni çok etkiliyor. Küçük şeyleri takmaktan nefret ediyorum. Birilerinin günümü etkilemesine izin vermekten de nefret ediyorum. Bunun bir yolu yok mu gülüp geçmenin. Bilmiyorum biraz moralim bozuldu paylaşmak istedim. Okuduğunuz için sağ olun.
ya insanlar özellikle biri diyet vs gibi irade zorlayıcı bir takım şeylerle ilerleme kaydettiklerinde hemen takibe alıyorlar. "yapamaz o., bakalım ne zaman pes edecek, kesin yiyodur duramaz o..." vs vs gibi. bunu kötü niyetle yaptıklarını düşünmeseler de aslında kötü bir şey. bunun farklı bi versiyonu da ye canım ne olacak ölmezsin ya. Ben de bu grupla boğuşuyorum. diyestisyenimin önerisiyle kısa bi süre ketojenik beslendim, aman Allah'ım çevremdeki herkes uyuşturucu batağına düşmüşüm gibi davranmaya başladı. anneannemle kayınvalidem acıyarak bakıyorlar, önümde bi şeyler yemiyolar, Arkamdan "böyle olmaz ki ah yazık yaşanmaz böyle" falan diye ağlanıyolaryahuu ben sadece karbonhidratı ve şekeri hayatımda sıfırladım, mutluyum da tokum da desem de 2 hafta onlara dar oldu. torbacı misali önüme dondurma/kurabiye vs uzatıp "hadi ye azıcık canın çekiyodur bi şey olmaz" demeler mi dersin.
Şimdi de kuş kadar yiyorsun doyulmaz onunla baskısı var (kuş kadar yiyorsun dedikleri akşam 5 köfte, yanına kocccaa kase salata falan gibi bu arada)
Bayram yaklaşıyor panikteyim tatlı ve kavurma vs yemeden gayet sağlıklı şekilde hayatta kalabildiğime inandırmam gerek herkesi. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Konuyla ilgili bi diğer düşüncem de insanlar kendilerine pay çıkarmak istiyor olabilir. şöyle ki; bak o da her şeyden yiyo ama kilo veriyor, demek ki her şeyden ben de yiyebilirim.
(aman Allahım ne karışık yazmışım affedin toparlamaya üşeniyorum)
Sosyal medya üzerinden yenen yemeğin paylasilmasini her daim itici bulmusumdur.
Etkileniyorsaniz paylaşmayın.
Çevrenizin her sözünden etkilenecekseniz sosyal medya kullanmayın.
Yahut yorumları kapatın.
Güldürdünüz beniKız sen deli misinmaşallah çok güzel kilo vermişsin. Moralin harika olması gerekirken niye insanları takıp modunu düşürüyorsun? Totomu yiyin de herkese aynen devam
Çok doğru. Zaten kendimce cevap verdim. Önceden bunu da yapamazdım kendimi yer bitirirdim yeni yeni aşmaya çalışıyorum :)Tersle gitsin öyle diyeni, tersleyince emin ol hafifleyeceksin. İnsan en çok tepki veremediği duygularını uygun ifade edemediğinde böyle şeyleri dert ediyor.
Böyle bir şey buradan akıl alarak nasıl asılabilir..
Daha psikolojik bir durum bana..
Beni size tavsiyem etkileşimi azaltmaniz.
Siz anlayamamissiniz.
Söz duymak istemiyorsanız etkileşimi azaltın diyorum.
Ne üzülürsünüz,ne etkilenirsiniz.
Uzman birinden yardım almadıysanız kinalmankz gerek,benim size sunmuş oldugum onların fikirlerinden korur.rahat edersiniz.
Bacım bunlarla başa çıkmak istiyorsan,uzman yardımda alıyorsun buradan duydukların kafanı karıştırır.Uzman yardım da alıyorum. Söz duymak istememek değil problem sanırım siz anlamamışsınız. Bunlar hep varlar var olacaklar. Bununla başa çıkmak niyetim.
Değil mi ama..Hikayelerinizi gizleyin. Bizim millet bayılır başkasının hayatına burnunu sokmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?