İnsanların cahilliğinden bıktım!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.963
298
hepinize iyi haftalar diliyorum kızlar..
benim doğumum yakınlaştı,evimde de iki tane kedicik var. Evlat diyorum ben onlara :)
4 senedir besliyorum ve hiçbir zaman da vermeyi düşünmedim beni son zamanlarda zorlamalarına rağmen.
Ama ben insanlara laf anlatamıyorum.
Tutturmuşlar kedileri napıcaksın,bebek doğmak üzere diye..
doğum ne zaman diye arıyorlar,konu kedilere geliyor ve ben bu insanlara,aynı kişilere defalarca ama defalarca aynı şeyleri anlattım sabırla. Hala zarar verir dikkat et diye uyarmalarından bıktım.
Bu kişilerin içinde görümcem,kv olsun arkadaş çevrem filan..
Geçen hafta bir arkadaşım geldi,gayet sürekli görüştüğüm bir insan gerek telefonda gerek dışarda yada gelip gideriz. O bile aynı şekilde ne yapıcaksın diye tutturmuş. Anlatamıyorum bu insanlara ben.
Bikere değil 10 kere insan ısrarla neden uyarmak için uğraşır ki?
Bir zararları olsa bana olurdu şimdiye kadar diyorum hatta artık oflamaya bile başladım.
Dün akşam kv geldi konudan konuya atladı hoop kedileri napıcaksın,diyorlar ki tüyleri zarar verir. Köpeklerin vermez ama kedilerin verir diye tutturdu.
Anne defalarca anlattım ama bir zararı olsaydı bana olurdu aşılarını yaptırıyoruz diyorum ay bilmiyorum çizmez mı,ay boğmaz mı.
Ben bu tuhaf yaratıklara kendimi nasıl ifade edeyim de kapatsınlar konuyu?
Telefonları açmicam o derecede. Üst komşum gidip geliyor yine aynı,napıcaksın Allah napıcaksın :işsiz:

Hayvanları çok severim ama bende bebeğim olduktan sonra kedi istemezdim tüy döktüğü dönem bebeğin ciğerlerine kaçabilir büyüdükten sonra tercihtederdm

Kestiricem zaten tüylerini bu bir tercih meselesi değil. Onca insan bebekle kedi veya köpek büyütüyor bugüne kadar bu sebepten bir bebeğe birşey olduğun ne duydum ne gördüm.

Çocuk doğunca yicez onları de :KK70: :KK70:

Ben hamile de değilim çocuukta düşünmüyorum ama bana da bu sorular gelıyo .

Napcam bebege alışana kadar biraz göz kulak olurum gerisi Allaha kalmış .
Tırnaklarını kısa tutmaya çalış .
Kumunu sureklı temız tut ve sakın bebekten çok uzak tutma bırak koklasılar alışşsınlarr ..

Hicbirsey olmaz
Duyma , bi kulagindan girsin obur kulagindan ciksin

Evet normalde öyle olurdu ama ısrar etmeleri sinirlerimi bozmaya başladı. Aynı kişi 10 defa sorunca artık yüzüne bakıp cvp bile veremiyorum gıcık oluyorum :KK12:

Bebekle aynı yatağa yatırıcam kardes kardeş uyusunlar de bu ne ya :deli:

Çocuk doğunca yicez onları de :KK70: :KK70:

Ben hamile de değilim çocuukta düşünmüyorum ama bana da bu sorular gelıyo .

Napcam bebege alışana kadar biraz göz kulak olurum gerisi Allaha kalmış .
Tırnaklarını kısa tutmaya çalış .
Kumunu sureklı temız tut ve sakın bebektan çok uzak tutma bırak koklasılar alışşsınlarr ..

Aynen zaten tırnaklarını filan kesiyorum sürekli.
Öyle hırçın kediler de değil ki anlayamıyorum insanlar geldiklerinde odaya kapanıyorlar kimseleri bir zararları olmadı.
Nedir bu ısrar kıyamet anlayamıyorum.
Bebekten uzak tutmayı düşünmüyorum zaten ilk hafta muhtemelen kendileri uzak durur.
Tüylerini de kestiricem fazlaca tüy dökmesi var büyük kedimin.

Evet normalde öyle olurdu ama ısrar etmeleri sinirlerimi bozmaya başladı. Aynı kişi 10 defa sorunca artık yüzüne bakıp cvp bile veremiyorum gıcık oluyorum :KK12:
Birebir aynisini yasadigim icin cok iyi anliyorum seni ama bu insanlari degistiremezsin o yuzden he de gec
Bu arada az kalmis doguma , kitaplari okudun mu?

boğar mı? hayatımda bebek boğan kedi duymadım ya :D

Birebir aynisini yasadigim icin cok iyi anliyorum seni ama bu insanlari degistiremezsin o yuzden he de gec
Bu arada az kalmis doguma , kitaplari okudun mu?

Evet okudum :) şimdi de ayşe öner’in kitabını okuyorum hamilelik,doğum ve bebek bakımı diye.
Kitaplar çok güzeldi teşekkür ederim tekrardan :)

Aynen zaten tırnaklarını filan kesiyorum sürekli.
Öyle hırçın kediler de değil ki anlayamıyorum insanlar geldiklerinde odaya kapanıyorlar kimseleri bir zararları olmadı.
Nedir bu ısrar kıyamet anlayamıyorum.
Bebekten uzak tutmayı düşünmüyorum zaten ilk hafta muhtemelen kendileri uzak durur.
Tüylerini de kestiricem fazlaca tüy dökmesi var büyük kedimin.
Evet dönemsel çok normal .
Ben her sene 2 defa kestırıyorum .
Tüyleri çok uzun yoksa başedemıyorum :(

Sen kimseyı dınleme ,
İç dış parazıt aşılarını yaptır .
Tüy kaçsa bile heeeç sıkıntı olmaz.

Arkadaşımın 5 kedisi var kızı 1 yaşına geld i .
Okdr tatlılar ki . Resimlerini gördükçe doğurasım gelii :D :D

En iyisini ben bilirim grubuna hiçbişey anlatamazsın... En güzeli kendini hiç yorma, çocuk doğunca kedicikleri vermediğinde susarlar...

Evet okudum :) şimdi de ayşe öner’in kitabını okuyorum hamilelik,doğum ve bebek bakımı diye.
Kitaplar çok güzeldi teşekkür ederim tekrardan :)
Supersin..hadi bakalim saglikla gelsin bebecik
Sacma sapan insanlara kafa yorma bebegi de strese sokma

Evet dönemsel çok normal .
Ben her sene 2 defa kestırıyorum .
Tüyleri çok uzun yoksa başedemıyorum :KK43:

Sen kimseyı dınleme ,
İç dış parazıt aşılarını yaptır .
Tüy kaçsa bile heeeç sıkıntı olmaz.

Arkadaşımın 5 kedisi var kızı 1 yaşına geld i .
Okdr tatlılar ki . Resimlerini gördükçe doğurasım gelii :KK70: :KK70:

Dinlemem zaten kimseyi :))
Annem bile söylediğinde onu tersliyorum sende oğlunu ver o da tüy döküyor diyorum ama o en azından gülüyo :)))
Diğerleri ısrar edip devam ediyor akıllar vermeye :)
Bide sen bilmezsin ilk çocuğun demezler mı :)))
Malesef kestirmek zorundayız biz de başedilir gibi değil.
Senede 1 kez kestiriyorum ben.

• Beğen
Reactions: H E
Back
X