İnsanların cahilliğinden bıktım!

Aynı dertten muzdaribim. Doğumuma daha var ama gebeliği söylediğim ilk günden beri aynı tepkileri alıyorum bezdim yeminle bezdim cevap vermekten

9 ay dile kolay yahu. Bide defalarca anlatmak zorunda kalmak beni sinir ediyor. Anlamak bu kadar mı zor. Ben terslicem artık :) başka çözümü olmayacak gibi. Bide doğsun neler derler bakalım :confused:

Ben şu an sivrizeka birinin kuşunu sahiplendim. 1 haftada nasıl bıktı anlamadım.
Ne kolay geliyor insanlara eve almak,sıkılınca oraya buraya postalamak.
Sorsan çok merhametli,iyi insanlardır eminim.
O kadar iyiler ki,rahat rahat kedileri göndereceğinizi düşünebiliyorlar onlar da.

O gönder diyenlerin de nasıl çocuk yetiştirdiğine de şahit oluyorum. Sözde onlar temiz,ama benim kedilerimin kılı tüyü pis.
Evlerinde yemek yemeye tiksiniyorum bazıların.
Hala da çene durmuyor,onlar pis kıl tüy oluyor ne olacak ne yapacaksın. Tüy yediricem tüy :)))

O kedi senden daha cok sahiplenicek o bebegi. Kardesi ve yavrusu gibi yanindan ayrilmayacak koruyacak. Bakma diger insanlara. Kedi bakmak beslsmek vakit gecirmek sunyanin en guzel seylerinden.

Konudaki her b.ka maydanoz akraba, eş dost bi yana ben “kedili evde bebek” durumundan “bebekli evde kedi” statüsüne nasıl geçtiğimizle ilgili birkaç tüyo daha vereyim.

Kediler bebeği merak edecek. Nerden çıktı lan bu diyecekler. Fazla korumacı davranırsanız alameti farikası “merak” olan kedi çocuğa gıcık kapacaktır. Mümkün olduğu kadar yakınlaşmasına, koklamasına izin vermek lazım.

Siz doğum yaptığınızda eşiniz veya bi başkası eve bebeğin giydiği bi çorap veya üzerine örtülen bi örtüyü bırakabilir. Siz kokunun sahibiyle (bebeğinizle) eve gelene kadar bol bol koklayıp meraklarını bi nebze olsun gidermiş olurlar.

Bizim kedi uyuyan ve ısı yayan adam gördü mü acımaz. Hemen üstüne çıkıp (bakın yanına yatıp demiyorum, üstüne çıkıp!) uyur. Ben en çok bundan korkuyordum. Kızım 2.900 doğdu, kedimiz ha gayret iki katıydı. Bebek uyurken odasının kapısını mutlaka kapalı tutun. Sizinle uyuyacak olsa bile kapı kapalı olsun.

Güvenlikle ilgili sorunlar aşıldığı zaman bi bakmışsınız bebek büyümüş ve devran dönüvermiş. Bebeğinize zarar vermesin diye takibe aldığınız kedinizi bu defa da çocuğunuzdan korumanız gerekecek.

Erken çocukluk dönemine adım atmış bir bebek kediye neler mi yapabilir? Birçok şey.

Kucağında hoplatır.
Kuyruğundan çeker.
Üstüne binmeye çalışır.
Mamasından yemek ister.

Asıl zor fasıl burada başlıyor. Hem kedinin güvenliği, hem de tüm canlıların yaşam hakkına saygılı bir insan yetiştirmenin önemi devreye giriyor. Bu konuda henüz ben de bir şeyler başarmış değilim. Epey bocalıyorum. Siz sizinkini büyütün bunları da konuşalım :)

Sağlıkşa kavuşun inşallah.

Ben de araştırmalarımın sonucunda bunları okudum. Muhakkak birşeyini koklatmak için hastaneden giydiği birşeyi eve göndericem ki o kokuyu alsınlar,eve geldiğinde yabancılamasınlar.
Çok korumacı davranmak yerine yanına gelmelerine izin veririm :) baksınlar neymiş o b.ku böcük :))
Sonra zaten alışırlar zamanla umarım. Böyle davranırsak sanırım kıskançlık olayını aşarız..
umarım yani :)

O kedi senden daha cok sahiplenicek o bebegi. Kardesi ve yavrusu gibi yanindan ayrilmayacak koruyacak. Bakma diger insanlara. Kedi bakmak beslsmek vakit gecirmek sunyanin en guzel seylerinden.

Bende böyle düşünüyorum,inşallah öyle olur :) Kedi beslemek çok çok başka birşey. Bakın köpekle de büyüdüm üstelik,ama kedi ile yaşamak bambaşka gerçekten :)

Canım allah sabır versin. Bu insanlar boş boş konuşmayı çok seviyo yemin ederim. Ben veterinerim annem bana diyoki o kedilere şimdiden çözüm bul bak evleniyosun hamile fln kalırsın olmaz kediyle. Çocuk hasta olur. Anne saçmalama bişey olmaz diyorum sen ne anlıcaksın diyo. Ben anlamıyorum ama o anlıyo çok şükür. Bütün zoonoz hastalıklara dair bilgisi var belli ki.
Kendini toxodan korur, iç dış parazitini ihmal etmezsen hiç bişey olmaz. Tırnaklarını çocuk savunmasızken kısa tutmaya bak.
Hiç duymadım çocuk boğan kedi saçmalıyolar resmen. Tüylerini de kestirmene gerek yok. Ciğere tüy nasıl kaçsın burundan süzülür ağzından gelse mideye geçer tüy o da çıkar. İnsanlarda kendi dökülen tüylerini yutuyolar yeri geliyo.
Hayvanda parazit varsa tüye bulaşan paraziti alıp kist yapabilir onu da zaten halletmiş olur veteriner
Bu arada dipnot olarak yazayım. Çocuklar ayaklanınca hayvanlara çok eziyet etmeye başlıyorlar o zaman kesme bence tırnağını iki yeri çizilse ölmez çocuk nasıl davranması gerektiğini öğrenir. Onların arasına çok girme yeter.
Ama küçükken bebişe göz kulak ol bazen yalayıp temizlemeyi abartıp yara yapıyolar çocuğun kafasını. Dilleri yumuşak değil ki gariplerin

Birşey olsaydı biz dört kardeş şimdi yaşamıyor olurduk kediler kardeşimiz gibi koynumuzda yatardı beraber yer icerdik ozman aşı falanda varsada kim goturup yaptiracak bahceli evde oturuyorduk cikar dolasir gelirdi kedimiz sizinki mis gibi ev kedisi bide hicbisey olmaz oda bir can bu durumda onu evden yollamak buyuk merhametsizlik olur soyleyenler bunu nasil dusunemez :KK43:

Düşünürler mı :( onlara göre çok basit geliyor. Bana göre de vicdansızlık. yani Düşüncesi bile beni kötü yapıyor Allah yaşatmasın öyle birşeyi.
Gözümün içine bakıyorlar ikisi de.

Canım allah sabır versin. Bu insanlar boş boş konuşmayı çok seviyo yemin ederim. Ben veterinerim annem bana diyoki o kedilere şimdiden çözüm bul bak evleniyosun hamile fln kalırsın olmaz kediyle. Çocuk hasta olur. Anne saçmalama bişey olmaz diyorum sen ne anlıcaksın diyo. Ben anlamıyorum ama o anlıyo çok şükür. Bütün zoonoz hastalıklara dair bilgisi var belli ki.
Kendini toxodan korur, iç dış parazitini ihmal etmezsen hiç bişey olmaz. Tırnaklarını çocuk savunmasızken kısa tutmaya bak.
Hiç duymadım çocuk boğan kedi saçmalıyolar resmen. Tüylerini de kestirmene gerek yok. Ciğere tüy nasıl kaçsın burundan süzülür ağzından gelse mideye geçer tüy o da çıkar. İnsanlarda kendi dökülen tüylerini yutuyolar yeri geliyo.
Hayvanda parazit varsa tüye bulaşan paraziti alıp kist yapabilir onu da zaten halletmiş olur veteriner
Bu arada dipnot olarak yazayım. Çocuklar ayaklanınca hayvanlara çok eziyet etmeye başlıyorlar o zaman kesme bence tırnağını iki yeri çizilse ölmez çocuk nasıl davranması gerektiğini öğrenir. Onların arasına çok girme yeter.
Ama küçükken bebişe göz kulak ol bazen yalayıp temizlemeyi abartıp yara yapıyolar çocuğun kafasını. Dilleri yumuşak değil ki gariplerin

Çok teşekkür ederim.. gerçekten sabır istiyor böyle insanlarla uğraşmak :)
Veteriner olduğunuz halde mı söyleniyor pes :)))
Aslında bende alerji olduğu için senede 1 defa kestiriyorum mecbur yoksa sesim kısılıyor,boğazımda aps çıkıyor ve zor yutkunuyorum.
Bide bir kedimde derisinde problem var,aşırı derecede tüy döktüğünden mecburum.
Parazit aşılarına dikkat ediyorum.
Bide kuru mama dışında çok nadir yumurta veya tavuk veriyorum o da ayda 1 kez oluyor ancak.
Bu arada parazit aşılarını 3 ayda yeterli olur mu yksa her ay mı yapmalıyım?

:deli:
Ne dediginizin farkinda mısınız.
Tuhaf yaratık da ne demek ya Allah aşkına

Bakınız iki tane kedim var,birşey söylediğim zaman anlayan,eğitebildiğim.
Ama bu insanlara defalarca ama defalarca anlattım güzel dille ve ısrarla her gördüklerinde aynı soruları sorarlar! Tuhaf değiller mı? Bana kalırsa az bile söylemiş oldum.
:bicak:İnsan olsalar anlarlar diye düşünüyorum:deli:

Çok teşekkür ederim.. gerçekten sabır istiyor böyle insanlarla uğraşmak :)
Veteriner olduğunuz halde mı söyleniyor pes :)))
Aslında bende alerji olduğu için senede 1 defa kestiriyorum mecbur yoksa sesim kısılıyor,boğazımda aps çıkıyor ve zor yutkunuyorum.
Bide bir kedimde derisinde problem var,aşırı derecede tüy döktüğünden mecburum.
Parazit aşılarına dikkat ediyorum.
Bide kuru mama dışında çok nadir yumurta veya tavuk veriyorum o da ayda 1 kez oluyor ancak.
Bu arada parazit aşılarını 3 ayda yeterli olur mu yksa her ay mı yapmalıyım?
Ben kendi kedilerime evimde varsa tavuktur ettir yumurta yoğurt vs veririm. Bir zararı yok bunların. Hayvanlar etçil zaten kuru mamadan daha çok severler bunları. İştahı azalan hayvanlara kliniklerde tavuk vs verilir zaten. Bunlardan kısmanıza gerek yok.
Tüyler sağlık sorunu oluyorsa kestirebilirsiniz tabiki. Bir de yapılan araştırmalar hayvanlarda yaşayan çocuklarda solunum sistemi rahatsızlıklarının az olduğunu gösteriyor. Astım vs olma ihtimali düşüyor. Bağışıklık sistemleri daha kuvvetli oluyor.
Parazit hapları 3-6 ay arası koruma sağlıyor. 3 aydan 3 aya yaptırmak en güzeli ama biraz sarkıtırsanız da ölüm yok sonunda 6 aya kadar koruduğu söyleniyor.

Ben kendi kedilerime evimde varsa tavuktır ettir yuöurta yoğurt vs veririm. Bir zararı yok bunların. Hayvanlar etçil zaten kuru mamadan daha çok severler bunları. İştahı azalan hayvanlara kliniklerde tavuk vs verilir zaten. Bunlardan kısmanıza gerek yok.
Tüyler sağlık sorunu oluyorsa kestirebilirsiniz tabiki. Ancak yapılan araştırmalar hayvanlarda yaşayan çocuklarda solunum sistemi rahatsızlıklarının az olduğunu gösteriyor. Astım vs olma ihtimali düşüyor. Bağışıklık sistemleri daha kuvvetli oluyor.
Parazit hapları 3-6 ay arası koruma sağlıyor. 3 aydan 3 aya yaptırmak en güzeli ama biraz sarkıtırsanız da ölüm yok sonunda 6 aya kadar koruduğu söyleniyor.

Ben de iki ayda yapılması zorunlu bebek varsa diye söylediler bize. Halbuki zararlı olur ye düşündüm. Şimdi birde deri üzerinde damla olarak yapıyorlar,sözde iğne ile yapılanlardan daha az zararlıymış ama damlaları da araştırdım çok zararlıymış.
İki ayda 1 yapıldığında onlara daha çok zarar verir diye korkuyordum.
Uzatılırsa sorun olmuyr madem en geç 3 Ay içinde yaptırırım bende.

Tüy konusunda gerçekten çok fazla dökmüyor olsa hiç kestirmezdim ama yumak yumak. Yani öyle tek tük tüylerden değil parça halinde dökülüyor.
Çok vererinere götürdüm,vitamin hap bir süri şey verdiler faydası olmadı. En sonunda benim fark ettiğim haftada 2 tavuk verdiğimde Veya tavuk yumurta yoğurt veriyordum,kedimde protein alerjisi olduğunu fark ettik. Tüyleri de o yüzden çok dökülüyormuş..

Ben de iki ayda yapılması zorunlu bebek varsa diye söylediler bize. Halbuki zararlı olur ye düşündüm. Şimdi birde deri üzerinde damla olarak yapıyorlar,sözde iğne ile yapılanlardan daha az zararlıymış ama damlaları da araştırdım çok zararlıymış.
İki ayda 1 yapıldığında onlara daha çok zarar verir diye korkuyordum.
Uzatılırsa sorun olmuyr madem en geç 3 Ay içinde yaptırırım bende.

Tüy konusunda gerçekten çok fazla dökmüyor olsa hiç kestirmezdim ama yumak yumak. Yani öyle tek tük tüylerden değil parça halinde dökülüyor.
Çok vererinere götürdüm,vitamin hap bir süri şey verdiler faydası olmadı. En sonunda benim fark ettiğim haftada 2 tavuk verdiğimde Veya tavuk yumurta yoğurt veriyordum,kedimde protein alerjisi olduğunu fark ettik. Tüyleri de o yüzden çok dökülüyormuş..
Bende alerjisi olduğunu düşündüm kedinizin ama söylemedim. İnternetten teşhis mi konur canım dimi ama. :halay:kedinize tahılsız mama alırsanız ve bilmediği daha önce yemediği bir protein kaynağı seçerseniz tüy sorununu çözersiniz. Mesela şimdiye kadar tavuk balık yumurta yemiştir hala verdiğiniz mamada tavuk vardır zaten. Bir öneri de yapıp gideyim. Masum bi öneri sonuçta alt tarafı mama önericem. Orijen regional red mamaya geçerseniz 15 gün içinde dökülme ciddi miktarda azalacaktır.
İç parazit sorunu içinse, Yeni çıkan damlalar deriden emiliyor sadece yine iç parazite etki gösteriyor. Hapla hemen hemen aynıdır. Dış paraziti çok abartmazsınız.

Benimde doğumum yaklaşıyor ve keşke öncesinde bir can sahiplenseydim diye üzülüyorum yanda hakkı ile bakabileceğimi bilsem bebiş doğar doğmaz bir can alırdım beraber büyürlerdi diye hayıflanıyorum bu insanlar neden hayvan tüyüne bu kadar takılıyor ilginç daha hayatımda ciğerinden kedi tüyü çıkan bi insan ne gördüm ne duydum çok garip

Bende alerjisi olduğunu düşündüm kedinizin ama söylemedim. İnternetten teşhis mi konur canım dimi ama. :halay:kedinize tahılsız mama alırsanız ve bilmediği daha önce yemediği bir protein kaynağı seçerseniz tüy sorununu çözersiniz. Mesela şimdiye kadar tavuk balık yumurta yemiştir hala verdiğiniz mamada tavuk vardır zaten. Bir öneri de yapıp gideyim. Masum bi öneri sonuçta alt tarafı mama önericem. Orijen regional red mamaya geçerseniz 15 gün içinde dökülme ciddi miktarda azalacaktır.
İç parazit sorunu içinse, Yeni çıkan damlalar deriden emiliyor sadece yine iç parazite etki gösteriyor. Hapla hemen hemen aynıdır. Dış paraziti çok abartmazsınız.

Bilgiler için çok teşekkür ederim :) royal canin kısırlaştırılmış kullanıyorduk.
Nd de aldım değişmedi bahsettiğiniz mamayı da araştırıcam.
:))

Bilgiler için çok teşekkür ederim :) royal canin kısırlaştırılmış kullanıyorduk.
Nd de aldım değişmedi bahsettiğiniz mamayı da araştırıcam.
:))
Royal canin tavuk içeriklidir ve tahıl içerir. Nd ise genelde yediği protein kaynaklarını kullanır bazı mamaları tahılsız bazıları tahıllı bazıları da karışıktır.
Alerjinin geçmesi için daha önce yemediği bir protein seçmelisiniz. Bufalo geyik vs gibi.. Ve tahılı diyetinden çıkarmalısınız.
Kediler tamamen etçillerdir. Pirinç soya mısır verilmemelidir. Geçerse yazarsınız bana ;)

Benimde doğumum yaklaşıyor ve keşke öncesinde bir can sahiplenseydim diye üzülüyorum yanda hakkı ile bakabileceğimi bilsem bebiş doğar doğmaz bir can alırdım beraber büyürlerdi diye hayıflanıyorum bu insanlar neden hayvan tüyüne bu kadar takılıyor ilginç daha hayatımda ciğerinden kedi tüyü çıkan bi insan ne gördüm ne duydum çok garip

Olur mu duyan şahit olan çokmuş :) hep örnekler veriliyor bana :) nenemin çocuğu diye,dıdımın dıdısının dıdısının çocuğu bilmem ne :))) o kadar senaryo duydum ki anlatamam. Bunların hiçbiri de hayvan severlikle alakası yok,yanlarından geçmeye korkan insanlar. Yani bilgi sahibi nasıl olmuşlar anlamadım ben bile 4 senedir anca birçok şeyi öğrenebildim araştırmalar sonucunda.
Bilmediğim daha birçok şey var hergün araştırmama rağmen yeni biley öğreniyorum.

Önceden sahiplenseydiniz güzel olurdu şimdi sizi zorlar çünkü ilk alındığında çok ilgi ister özellikle yavru kediler :) birbirinize bağlanmanız alışmanız.. çok güzel bir süreç onu doya doya yaşamanız lazım o yüzden önceden alınsaydı çok daha kolay olurdu. Şimdi sizi de yorar,kendisi de ilgisiz kalır.

Royal canin tavuk içeriklidir ve tahıl içerir. Nd ise genelde yediği protein kaynaklarını kullanır bazı mamaları tahılsız bazıları tahıllı bazıları da karışıktır.
Alerjinin geçmesi için daha önce yemediği bir protein seçmelisiniz. Bufalo geyik vs gibi.. Ve tahılı diyetinden çıkarmalısınız.
Kediler tamamen etçillerdir. Pirinç soya mısır verilmemelidir. Geçerse yazarsınız bana :KK66:

Tamam muhakkak yazıcam mamaya geçiş yaptığım zaman.. araştıemaya başlıyorm :))

Aaaa doğumuna çok az kalmış.
Sağlıkla doğumlar olsun inşalah.

Konuya gelince kedi köpekleri çok severim özellikle köpekler.
Fakat ben almayı düşündüğüm halde almadım.
Zaten gün içinde kendime bile fırsatım olmuyor.
Doğumdan sonraki süreç yorucu ve yoğun geçiyor malesef.
Yardımcın var mı bilmiyorum ama bakabileceksen,
Bebeğini de kedileri de ihmal etmeyeceğini düşünüyorsan duymamazlıktan başka çare yok malesef.

İyiki de hayvan sahiplenmedim diyorum.
Asla bir hayvana ayıracak vaktim yok zira :(

Ya gerçi evde büyük bir baş hayvanım var.
O yetiyor sanırım..:KK14:

Back
X