• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların duygularını anlamıyorum!

yaprak4r

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
171
137
18
36
Merhaba kızlar, benim kendimi bildim bileli açık sözlü olmak gibi bir sorunum var.

İnsanlara doğrudan söylüyormuşum ne diyeceksem. Öyle diyorlar, ben de hiç anlamıyorum bunu. Sonradan fark ettim ki insanların duygularını anlamıyormuşum.

Nasıl diyeceksiniz, bahsedeyim, kısa süre önce çalıştığım iş yerinde bir ablamız işten ayrıldı, gittiğine çok üzüldüm. Fakat sonra tekrar geri geldi. Ben de geldiğini görünce "sizsiz buralar çok sessiz, keyifsiz" tarzında bir şey dedim. Aslında kıbarlık yapmaya çalışıyordum ama herkes çok açık sözlü, direk diyor diyeceğini falan dedi arkamdan.
Bu basit bir örnek, daha önce de çok duydum bunu. Ne yapacağımı bilmiyorum vallahı. Bir yerde yanlış yapıyorum ama, nerede çözemedim.

Arkadaşların yorumları üzerine şuraya bir ek yapmak istiyorum.
Yukarıda bahsettiğim olayda "ne var bunda dedim diyen kişiye, şöyle demişti. Diğer arkadaşlar yanlış anlayabilir, onlar varken ortam keyifsiz demek oluyor bu diye açıklama yaptı." ben de o zaman kanaat getirdim ki insanların duygularını anlamıyormuşum. Bunu bana beni yıllardır tanıyan insanlar, kardeşim falan da söylüyor. ben de ki bir eksiklik bence, nasıl düzeltirim bilemedim bunca yıl.
Yorum yapan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Ahh keske sizin gibi olsam
İçime ata ata insanlar kırılmasın diye ,saçlarım beyazladı
Bence sizde bi sorun yok
Ne mutlu size

ne güzel tepki vermişsiniz pot kırmalık bi durum değil ki. ay vallahi açık sözlü olmayı, içten pazarlıklı, sessiz, ne düşündüğü asla kestirilmeyen biri olmaya tercih ederim. içiniz dışınız bir ne güzel sadece biraz yontabilirsiniz

Bu verdiğiniz örnekte bir sıkıntı yok, açık sözlülük bu değil, başka örnek var mı bu durumla ilgili?

Bu açıksözlülük değil ki bi nevi iltifat.
Sana böyle söyleyenlere "ne varmış dediğim lafta? Bu bir iltifattır. Siz işten ayrılsanız aynı şeyleri hissedemem yalnız. Bakın bu da açıksözlülüktür açıklayayım da öğrenmiş olun ben güler geçerim başka ortamlarda rezil olmayın" de.

E ne güzel iste ben senden level atlamis durumdayım
Sonda söyleyeceğimi basta söylerim
Cok zeki degilim ancak insan sarrafi gibi ya da olacak olaylari önceden sezebilme gibi bir yetenegim var
Hic şaşmadı
Allah ta kimseyi şaşırtmasın.
Sinsi icten pazarlikli.yilan art niyetli saman altindan su yürüten yapmasin
Kimseyi de öyleleriyle sinamasin
Biz açık sözlülerin. Kaderidir sinsiler
Mesela benim kizkardesim
.

İnsanlar iki çift güzel lafı açık sözlülük sandıklarına göre, odunluk salgını epey vahim durumda. İçinizden geldiği gibi konuşmaya devam bence.

Merhaba kızlar, benim kendimi bildim bileli açık sözlü olmak gibi bir sorunum var.

İnsanlara doğrudan söylüyormuşum ne diyeceksem. Öyle diyorlar, ben de hiç anlamıyorum bunu. Sonradan fark ettim ki insanların duygularını anlamıyormuşum.

Nasıl diyeceksiniz, bahsedeyim, kısa süre önce çalıştığım iş yerinde bir ablamız işten ayrıldı, gittiğine çok üzüldüm. Fakat sonra tekrar geri geldi. Ben de geldiğini görünce "sizsiz buralar çok sessiz, keyifsiz" tarzında bir şey dedim. Aslında kıbarlık yapmaya çalışıyordum ama herkes çok açık sözlü, direk diyor diyeceğini falan dedi arkamdan.
Bu basit bir örnek, daha önce de çok duydum bunu. Ne yapacağımı bilmiyorum vallahı. Bir yerde yanlış yapıyorum ama, nerede çözemedim.

Arkadaşların yorumları üzerine şuraya bir ek yapmak istiyorum.
Yukarıda bahsettiğim olayda "ne var bunda dedim diyen kişiye, şöyle demişti. Diğer arkadaşlar yanlış anlayabilir, onlar varken ortam keyifsiz demek oluyor bu diye açıklama yaptı." ben de o zaman kanaat getirdim ki insanların duygularını anlamıyormuşum. Bunu bana beni yıllardır tanıyan insanlar, kardeşim falan da söylüyor. ben de ki bir eksiklik bence, nasıl düzeltirim bilemedim bunca yıl.
Yorum yapan herkese teşekkürler.
Gayet normal bi iltifat etmissiniz digerleri alingan bence

Senin karakterin bu, neden değiştiresin ki kendini? Hem verdiğin örnekle alınacak insan alingandir, sen aciksozlu olmuyorsun bu durumda. İçinden gelerek iltifat etmişsin. Hem herkes herkesle güzel zaman geçirecek diye birşey yok. Demekki o insanlarla eglenmiyorsun. Çok normal.

okulda hoca derdi. sen dediginden sorumlusun milletin ne anladigindan degil.

Nasilsin bile milyon tarafa cekilir... yani ondan bu kadar takma

misal ben istemeden hep agir laf carparim eskiden cok takardim simdi banane diyorum.

milyon tane hikayem var. daha gecen müdürüm ayakta calisiyordu masasini yükseltmis. evraklari getirdim masaya koydum ama göremiyorum. adam iki metre gelmis bana ay coook boysuzsun hic birsey göremiosun diye kahkaha atti bende sesli gülüp eee naparsin akildan büyüyememisim dedim. odadan ciktim ben naptiim simdi dedim ama olsun kasindi

bende öyleyim. yani açık açık söylerim. kendi duygularımı da hep konuşarak ifade ederim. karşı taraf beni bilmesine rağmen zıt davranışta bulunursa çileden çıkabilirim.

mesela ‘yapma, hoşlanmıyorum’ dediğim zaman karşı taraf hal o şeyi yapıyoda çileden çıkarım üzülürüm. o kdar güzel anlattım konuşarak neden beni anlamıyo derin.
bence sıkıntı bende değişde o insanlarda

Altında mana aramak başka bir şey
Söylediğiniz gayet güzel onun üzerine yorumlama yapmak saçma olur kadını onore etmişsiniz ne güzel
Ama şu da var açık sözlü olmakla patavatsızlık bazen karıştırılıyor.
Örneğin kıyafetim nasıl duruyor sorusuna "hiç güzel değil" demek kırıcı olabilir ama "kıyafet güzel de rengi senin tarzına uymamış /başka bir model seni daha çok açardı" gibi söylemek daha hoş olabilir.

bende öyleyim. yani açık açık söylerim. kendi duygularımı da hep konuşarak ifade ederim. karşı taraf beni bilmesine rağmen zıt davranışta bulunursa çileden çıkabilirim.

mesela ‘yapma, hoşlanmıyorum’ dediğim zaman karşı taraf hal o şeyi yapıyoda çileden çıkarım üzülürüm. o kdar güzel anlattım konuşarak neden beni anlamıyo derin.
bence sıkıntı bende değişde o insanlarda
Ben de hoşlanmıyorum lütfen yapma derim anlamazlar sert çıkınca da sen çok agresifsin denir. Eee saygı duymak bu kadar mı zor yapma dedik işte :D

• Beğen
Reactions: KV_
Back
X