insanların facebook takıntısı

Face'im var ama hani hep bir kenarda, yan sekmede durur.. :40:

Ama sadece lazım olunca girer sohbetimi eder çıkarım..

Genelde kkda olurum, bence bu daha kötü bir bağımlılık.. :34:

Bir de sürekli yok şurdayım, yok burdayım.. Görgüsüzlük bence :19:

Hoşlanmıyorum en büyük kk :16::kkk::kkk::kkk:

surekli acıktır pcde oyle ama biyere gittigimde elimde telefon surekli bakmam zaten dısarı da mesajlasmayı falanda sevmedigim icin..kotu tarafları oldugu gibi iyi taraflarıda cok cidden bunu arkadaslarını bulmak icin kullanan insanlara cok yararlı olmustur ama onun dısında sevgili ve esle kavga cıkarma olasılıgını artırıyor:1:

az önce bir arkadasımla bu konuyu konusuyordum..tamda üstüne bu konuyu görmek mutlu etti beni :)
taksime gidiyorum adım bası flashlar patlıyo.gazeteciler gelmiş sanıyorum ünlü birisinimi yakaladılar diyorum kendi kendime..meğerse sıkı face takipçileri imiş ellerinden telefonlar fotograf makineleri düşmüyo.. hemen paylaşayım durumumu fotografımı yaaa olmadı yan durayım birde böyle çek..:37:
kimse kusurabakmasın ama görgüsüzlükten yoksun insanlar yaşıyor bunu malesef..
sosyalleşicem derken aslında ne kadar asosyal olduklarının bir göstergesi bence.insan nasıl olmak istiyosa karsı tarafa bunu gösterir çünkü..
huzursuzlugumuzun mutsuzluğumuzun sebebi teknolojiyi ne yazıkki yanlış kullanmakta..

aynen ben de böyle düşünüyorum mesela ne kadar gözüme sokmaya çalışırsa biri o kadar az rahatsız olurum ben
ama esas sosyal olduğunu bildiğim biri hiç kendini etiketlemezse yahu bu kimbilir ne güzel geziyor eğleniyor diye düşünür imrenirim.
eskiden foto çekilmeyi çok severdim boy boy bi ordan bi burdan foto çekilirdim
artık nefret ediyorum sırf facebook için foto çekiliyorum diye sanmasın diye insanlar dışarıda foto çekilmekten bile hoşlanmıyorum
zaten sevgilim de hoşlanmazdı iyice çifte kavrulmuş oldu.
geçen ablam fotomu çekti sonra ben onun çektim
hiç alaka yokken garson geldi "ben çekeyim ikinizi bir karede isterseniz" dedi iyi dedik çekti tamam.
iki dakka sonra başka garson geldi aynı şeyi söyledi "ya bi gidin başımdan" diyecektim az kaldı.
garsonlar bile bu modda onların da amacı foto çekelim ki facebooka koyup mekanı etiketlesinler ki mekanın ünü artsın heralde. ayyy...

Ben de en fazla yemek fotograflarının konulmasına sinir oluyorum.
Tam bir gorgusuzluk ve düşüncesizlik.

Bende Facebook karşıtlarından bir tanesiyim.

İnsan ilişkilerini sıfır seviyeye getiriyor, tembelleştiriyor bence. Hatta amaç dışı kullanılıyor (aldatılan bayanlar iyi bilir bu durumu). Mesela benim arkadaşlarım hep şey derdi ; neden açmıyorsun, neden gelmiyorsun sana ulaşmak istiyoruz vs.

neyse ben bir açtım, bakalım ne değişecek diye, bu benimle konuşmaya meraklı, beni özleyenler ne yapacak?

Bir grup hiç oralı bile olmadı. ( tabiki ilk üye oluşta, " canımmm seni çok özledikler havada uçuştu" )
Diğer grup da sırf oradan haberleşmeye başladı.

Sonra geri kapattım.

Sonuç: kimse beni aramıyor :1::1::1::1:

Ve şu cevabı alıyorum, yaa Face'ten haberleşmek daha kolay.

Halbuki bir çağrı atmak tek tuşa bakar.

Hatta mail atın diyorum, herkese de verdim adresimi..

Zor oluyormuş..

Sonra dedim ki beni seven insanlar için zor olmasa gerek, yapan nasıl yapıyor? :)

Çok güzel anlatmışsın canım,facebook aslında güzel bir araç kullanmayı bilenler için,insanların vaktini çalmaktan başka bir işe yaramıyor malesef,internette samimi samimi konuşup gerçek hayatta birbirlerinin yüzüne bakmayan insanlar var..facebookta herkesin hayatı güzel resimlerde..çok gereksiz buluyorum,şu an erkek arkadaşımla ortak bir tane kullanıyoruz insanlarla konuşmak için,ona gerek olmasa direk kapatacağım..anlamsız gereksiz bir yaşama biçimi yaratıyor,depresyona sokuyor insanları,dikkat edin face de çok kalan insanlar genelde hüzünlü laf vurmalı şeyler paylaşırlarr..paralı hale gelse ne güzel olur herkes düzeyli kullanır bana göre,internet çılgınlığına da bir son gelmiş olur..

Bir gün ortaköyde kuzenimle çay içiyoruz. Yan masada 4 kişi oturuyor. 3 genç kız ve bir orta yaşlı hanım.
3 gencin kucağında tablet, orta yaşlı hanımın elinde akıllı telefon.
Yemekler geldi, ama kucaklarından o tabletler kaldırılmadı. Öylece hem yediler, hem facebook üzerinden sohbet ettiler (galiba)
Çünkü aralarında iletişim belirtisi yoktu. :51:

Kitapçıda geziyorum, bakıyorum kitap reyonlarının arasında iki genç kız, ellerine kitap alıp çekip facebooka yüklüyorlar.
Okudun mu diye sorarlarsa ne diceeem diye gülüşüyorlar. Yani maksat kitap almak değil. Bakın ben kitapçıdayım imajı çizmek.

Bir de gıcık olduğum bir "facebook foto bakışı" var. Doğal değil. Nasıl anlatsam bilemedim. Facebookta aktif olanlar bilir.
Öyle foto görünce sinir oluyorum.

Bir de annelerin küçük kızlarının bikinili fotoğraflarını yayınlamalarına anlam veremiyorum. Hiç mi bir şeyden haberleri yok.
İnternet ellerinin altında ama neden böyle davranıyorlar.

Şahsi kanaatim,
Bu akım daha da çoğalır ama azalmaz.

Facebook'u en aktif kullanan insanlardan biriydim.

Yediğimi, içtiğimi, gezdiğimi, gördüğümü, sevdiğimi, ağladığımı.... herşeyimi ama herşeyimi paylaşırdım. Fotoğraflarla, yer bildirimleriyle....

Bir gün annem; nazar değer kızım yapma böyle dedi.

Bir gün eski iş yerimdeki arkadaşım; çok kıskandım sizi kuşadasındaki fotoğraflarınızı gördüm dedi. Kocamı elimden aldı.

Bir gün; geçmişe gittim ben ve aslında hiç sahip olmadığım hayatımı gördüm.

Bir suçlu bulmam gerekiyordu buldum. Bize nazar değmişti facebook yüzünden. Kapattım. Gitti.

Bazen canım sıkıldığında arkadaşlarımı arıyorum, arkadaşlarım dediğim de işte toplasanız iki üç kişi, yurtdışından arıyorum dolayısıyla haftada bir ya da iki haftada bir konuşuyoruz. Bunu neden söylüyorum, şuraya bağlamak için:

Ben bu arkadaşcağızlarımı aradığımda, sohbetimizin kesildiği zamanlar oluyor şu repliklerle :

" hiiihhhh, benim fotoğrafımı 'like' lamış" . ( Bu terimlerin türemesinden de bir hayli rahatsızım, beğenmiş demek demode oluyor, beğenmiş yazsam belki de ne demek istedi diye düşünücek bir gençlik bile olabilir karşımda ki 25 yaşındayım )

Ben: Kim beğenmiş?

" ayyy bir dakika bir dakika, ben sana çağrı atsam olur mu birazdan?"

Benim ruh halimi tahmin edebilirsiniz sanıyorum.

Ya da arıyorum tam heyecanlı birşeyler konuşurken:

" dur bakayım dur dur Ayşe fotoğraf yüklemiş "

Ben: Sonra baksan olmaz mı?

" hemen iki dakikada yaa"

sessizlik....

bir konuşma bir bölünme.... Eleştiriyorum da ama ne yapalım yaa sigara gibi bağımlılık yapıyor diyorlar.

facebook hesabım yok.hiçbir zamanda olmadı.düşünmedim bile olsun diye.

hiçbir yararı olmadığını düşünüyorum zarardan başka.eski arkadaşlar beni bulurmuş,görüşürmüşüz..neden?

o kadar önemli olsaydım iletişimi kopartmazdık zaten.ya da benim için olmazsa olmaz olsaydılar ben bırakmazdım onları.yanımda olması gerekenler,görmek istediklerim zaten yanımda.ya da bir telefon uzağımda.tabi ki bunlar sadece benim fikirlerim.bende yok , çok ta rahatım.

Yine şanslısınız bizim kapatma imkanımız yok çünkü okul dersleri ödevler facebook üzerinden takip ediliyor dolayısıyla kapatınca her şeyden bihaber kalıyorsun..Saçma sapan bir şey

Yurt disinda yasiyorum. Turkiyedeki akrabalar ve arkadaslarla iletisim halinde olmam icin cok iyi bir arac..
Bilgisayara girdigimde her zaman yan sekmede acik durur. Ama girip oye kim ne yapmis falan takip etmem. Neredeyse 300'e yakin kisi var ama benim icin ozel olan tek bi kisi yok aralarinda ((= eskiden sevgilim vardi hic olmazsa onu takip ederdim :D simdi bi anlami kalmadi haha.

Tatil fotograflarimi falan eklerim bende ama kimseyi ozendirmemeye calisirim. oyle reklam yapmam herseyi ve yapanlari da hic dogru bulmam. Bazilari artik ictigi kahveden tutun, her insanin yaptigi kicini devirip televizyon karsisinda saatlerce oturmayi bile reklam yapiyor.. ama suslu cumlelerle. Soyle ki: "Simdide sicacik, kopuklu turk kahvem esliginde, turk filmi keyfiiii" ahaha ay ne sinir oluyorum :1:

gittigi her yerde check in yaptiranlar, butun duygularini face e yazanlar, facebook durum guncellemesini gunluk gibi kullananlar falan var.. Insanlarin eski gizemi kalmadi yahu.. Normalde saygi duydugum insanlarin, facebook sayesinde ne kadar salak olduklarini falan anladigim olmustur :37:

Yurt disinda yasiyorum. Turkiyedeki akrabalar ve arkadaslarla iletisim halinde olmam icin cok iyi bir arac..
Bilgisayara girdigimde her zaman yan sekmede acik durur. Ama girip oye kim ne yapmis falan takip etmem. Neredeyse 300'e yakin kisi var ama benim icin ozel olan tek bi kisi yok aralarinda ((= eskiden sevgilim vardi hic olmazsa onu takip ederdim :D simdi bi anlami kalmadi haha.

Tatil fotograflarimi falan eklerim bende ama kimseyi ozendirmemeye calisirim. oyle reklam yapmam herseyi ve yapanlari da hic dogru bulmam. Bazilari artik ictigi kahveden tutun, her insanin yaptigi kicini devirip televizyon karsisinda saatlerce oturmayi bile reklam yapiyor.. ama suslu cumlelerle. Soyle ki: "Simdide sicacik, kopuklu turk kahvem esliginde, turk filmi keyfiiii" ahaha ay ne sinir oluyorum :1:

gittigi her yerde check in yaptiranlar, butun duygularini face e yazanlar, facebook durum guncellemesini gunluk gibi kullananlar falan var.. Insanlarin eski gizemi kalmadi yahu.. Normalde saygi duydugum insanlarin, facebook sayesinde ne kadar salak olduklarini falan anladigim olmustur :37:

heheh süperdi bu :)

Artık bazı işletmeler eleman alırken bile facebook hesabının olup olmadığını soruyor. Oradaki paylaşımlarına bakıp, kişi hakkında fikir edinebilmek için. Varın siz düşünün bu işin gerisini...

Ya da hiç alakasız insanlar kendilerini böyle acayip bilgili kültürlüymüş gibi göstermeye çalışıyor,olduğundan daha farklı daha gizemli cool takılmaya çalışıyor :))

ya öyle bir şey haline geldi ki ben çok gülüyorum facebook a.... insanlar fotoshop yapıp eyfel kulesine resimlerini koyup facede paylaşıyorlar parise gittim havaları atıyorlar:1: doğmamış çocuğa don biçilmez derlerdi şimdi o değişti doğmamış çocuğa facebook açılmaz oldu:1:... hiç abartmıyorum daha doğmamış çocuğa face açmışlar annesi girip duvara şunları yazıyor: bilmem kaçıncı ayımdayım annemle babama kavuşma ma şu kadar zaman kaldı gibi hey Allah ım ya komediye bakar mısınız:1:. çocuklara face açıldığını gördümde doğmamışa açıldığını da görerek bir yaşıma daha girdim:1: ayrıca en çok güldüğüm olaylar: hayat üniversitesi okuyor, hayat okulu okuyor, YOK ta çalışıyor gibi yazıyorlar ya acaip gülüyorum... ha birde oxford da okuyor yazıyor yaşadığı yer Ankara bu nasıl oluyor acaba nasıl gidip geliyor okuluna :1:

Bir de dini inanç: kendine müslüman
siyasi görüş: körüm, göremiyorum var :9:

Son düzenleme:
İnsanlar artık ilkokul arkadaşlarını bulmak için değil de birbirine hava atmak için üye oluyor.
Özellikle de bayanlar.
:ssz:

ben de üyeydim bi zamanlar daha çok siyasi içerikli gruplarla yazışmak ve okumak için giriyordum olaya bakar mısınız :) facebooktan vatan kurtarma sevdası :D bi ara öyle çok yazıyordum ki facebookta ota b.ka zaytung gazetesindeki meşhur internet yorumcusu ersin özbükey gibiydim. Allahtan bıraktım o sefilliği ne salakmışım ya

Facebook olayının ne boyutlara geldiğini burada açılan konulardan bile görüyoruz...
Haftada 1-2 kere girip çıktığım için gurur duyacağım yakında kendimle..

Back
X