insanların facebook takıntısı

Bir de dini inanç: kendine müslüman
siyasi görüş: körüm, göremiyorum var :9:

:1: ilişki durumunda serbest ilişkisi varı da ayrıca anlamamaktayım bir çok kişi serbest takılıyor gördüğüm kadarı ile peki nasıl oluyor bu serbest ilişki:1:

Ben değilim de.. eşim ne yazık ki öyle...

Şarjı daha fazla gidiyor diye telefon değiştirdim geçen gün ve çok eski bir telefon modelini kullanmaya başladım. Malum doğum yaklaştı... Nerede olursam olayım bol şarjı olsun istiyorum... Ama eşim görünce gözleri yerinden oynadı... "Sen bunu nasıl kullanacaksın?" diye... =)
Bu tepkinin nedeni belli... (Tamamı ile teknik olarak öyle anıldığı için kullanacağım bir kaç yabancı kelime için şimdiden herkesten özür diliyorum) Nasıl Check In olup, puanlarımla nasıl "badge" kazanabileceğim ki bu telefonla?... Nasıl fotoğraf yükleyip "Like" alabilirim ki... Son update'lerini bile göremem eşimin filan sosyal programında... Nasıl? Nasıl? Nasıl?... Adam aklını kaybetti sandım... Oysa ben çok severim aldığım o eski telefonu.. Pıtı pıtı mesaj menüsü vardır... Mükemmel arama yapar... Tuşları yumuşaktır.. Ve şarjı ohooooo gider...
Belki de hiç değiştirmeyeceğim...

Sadece F..book değil yani... Binlerce acayip sosyal program türedi... İnsanlar yanyana iken bile kesinlikle sosyalleşemiyor.. Sonuna kadar katılıyorum.. Bu doğru bir yol değil diyeceğim, ne demek istediğim anlaşılmayacak belki de....

Ben eski bir dönemden kalmayım... Aptal çocuklar değildik ama "elektrik kesilince, su da kesildi sanırdık" öyle bir sanmalarımız vardı.. Şimdikiler gibi akıl yürütemiyorduk, mantık hatalarımız vardı... Ama düşünüyorum da... Saflık ve masumluk vardı... Muhabbet vardı.. Misafir vardı... Vardı da vardı.... Sokakta oynamışlığım bile vardı...
Şimdikiler mi şanslı.. ben mi şanslıydım bilemiyorum...
Ama sosyalleşme tükendi bir anlamda.. Bir anlamda sürekli sosyal insanlar.. onu biliyorum...

Aldatmaya daha meyilli bir toplumun gözü açık fertleriyiz.. Aldatılmaya karşı daha paranoyağız çünkü herşeyden haberdarız... (Geçen eşimin sosyal üyeliklerinden birinde link arıyorum. İş arkadaşlarından bir bayan "Bu daaaa havuzdaaaannnn" diye bir şey atmış... Cıbıl resim=))))))))))))) Eşime değil, herkese atmış... Oranın üst düzey yöneticilerinden de biri üstelik... Ya anlatabiliyor muyum bilmiyorum.... Aslında anlatmak da istemiyorum yozlaşmışlığımızı... Benim uzmanlığım değil...
Kutsallıklar da bitti...
Çok acı...

Açtığınız konu için teşekkür ederim ben.. Girip bir iki şey karaladım.. içimi döktüm sanki...
Güzel paylaşımlarınız olsun,

Selamlar,
.

bu fikirleri ve anlatım tarzını çok beğendim.toplumun gidişatı beni çok endişelendiriyor.benim de hesabım var ama çok pasifim,foto paylaşmayı hiç sevmem ve tasvip etmiyorum.benim özelimi niye herkes görsün ki.arkadaşlarım bile olsa kendimi güvende hissedemem.sadece paylaşımları,videoları,bilgileri ve haberleri takip ediyorum.ama bakıyorum da maşaallah millet utanmasa tuvallette hacet giderirken,yatakta sevişirken falan resmini koyup onu da paylaşacak.sonra banane kardeşim yok falan restaurantta balık yemenizden ya da falanca otelde yaptığınız tatilden..kahvaltı sofrasının resmini çekmeler,evin içinde yataraktan poz vermeler..bu resmen görgüsüzlük,hava atmak..bundan ne zevk alınır biri bana açıklasın?ben mi anormalim onlar mı?

okuduğu okul: anasınıfı terk, okuyooom ben yada okudu, sana ne senmi okutacan :1: çalıştığı yer: baba parası ltd. şti. de çalışıyor, abiden geçiniyor:1: ha birde Allah ın kırosu ingilizce, almanca, rusça, fransızca, çince, japonca biliyormuş ama çalıştığı yer amele pazarı :1: bu kadar dille yazık olmuş :1:

ben de çok dertliyim bu konuda.resim koysana diye özellikle annem ve ablam çok baskı yapıyor.hiç resim çekinmiyorsun diye kızıyorlar.ayrıca normal hayatta birbirinin arkasından kötü konuşan birbirini sevmeyen insanların orada canım cicim olduğunu görmek de beni sinir ediyor...

Facebook ile twetter tam bir ergenler yuvası.

Yediği yemekten içtiği içkiye gittiği yerden aldığı eşyaya kadar her şeyin fotoğrafını çekip bu acayip sitelere yüklüyorlar.

Ufacık bebeler ellerinde bira şişeleri ile pozlar verip çok büyük bir marifet yapmışlar gibi bunları yayınlıyorlar.

Yok efendim "şu an taksimdeyim şu an cadde de yardırıyorum şu an heladayım şu an starbucksta kazıklanıyorum bak bu fotoğraf da kanıtı."

Hiç utanmaları da yok bir insan neden yediği yemeklerin resimlerini çekip sürekli facebook da paylaşır amacı ne bunun bir türlü anlayamadım.

O bağımlılardan biri de benim...

Burada çoğu arkadaş gittikleri yeri etiketleyen ya da fotoğraf koyan kişileri "hava atma, egoyu tatmin etme" olarak algılamış, üzüldüm:50: Çünkü ben paylaşmayı seviyorum... O yüzden de çok fotoğraf paylaşırım, gittiğim yerleri etiketlediğimde "aa sen de mi buradaydın ben de buradayım hadi görüşelim" diyen çok arkadaşımla görüştüm. Aynı yerde aynı anda bulunup facebook sayesinde haberdar olduğum çok kişi oldu, o yüzden de gittiğim yerleri etiketlemeyi seviyorum. Farketmeden bağımlı olanlardanım ben. Sabah uyanır uyanmaz cepten facebook'a girer bakarım... Arkadaşlarımdan haber almak hoşuma gidiyor.

Facebook yokken, mail çılgınlığı vardı. Herkes birbirine mail gönderirdi. E-kart atmalar falan vardı. Sonra msn çıktı, herkes orada görüşmeye başladı. Sonra facebook çıktı şimdi herkes burada... Yıllar geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe bu tarz şeyler oluyor malesef.

Ha bağımlıyım diyorum ama istemez miyim eski zamanlarıma dönmeyi? İsterim... Ama bir kere kapılınca bırakamayanlardanım bende... İşim gereği facebook reklam yapmama yardımcı oluyor mesela... Reklam konusunda da sosyal ağlar önemli... Çok kere dondurdum ama geri döndüm dayanamayıp... Yıllardır görüşmediğim arkadaşlarımı buldum. Facebook olmasaydı hiçbirini bulamazdım mesela... Önceden küs olduğumuz ama facebook sayesinde barıştığımız akrabalarımız var... Yani zararı varsa yararı da var :)

Ama size katılıyorum. Sadece o bağımlılardan biri olarak böyle bir açıklama yapma gereği duydum:34:

benim face hesabım yok hatta arkadaşlarım dalga bile geçiyorlar ama umrumda değil açmayıda düşünmüyorum. twitter hesabım var onuda kapatmayı düşünüyorum milletin yediği yemeği bile eklemesi kadar saçma birşey yok. birde ünlülerin samimiyetsiz twitleri falan çok yapaylaştı herşey

1 yıldır hesabım kapalıydı, geçtiğimiz aylarda açtım arada bir bakıyorum ama o kısa süreli göz gezdirmeler bile beni sinirlendiriyor. facebook çılgınlığını memleket olarak yaşadığımız doğru, bazıları samimidir belki bazıları gösterişi sever. neden her saniye nerede bulunduklarını bildirme gereği duyduklarını ya da sürekli fotoğraf paylaştıklarını bilmiyorum çok da ilgilenmiyorum bu kısmıyla esasında ama beni asıl kızdıran sevdiğim, saygı duyduğum yazarların/ şairlerin adının onlara ait olmayan yazılarda yer alması! bu durum en fazla Can Yücel ismi özelinde gerçekleşiyor, muhteremin sahte yazıları asıllarını aşmış durumda:1: bu durum bilgi kirliliğine neden oluyor, edebiyatın/ sanatın içi boşaltılıyor, insanlar kısa yoldan bilgiye ulaştıklarını sanıp kitaplarla, o şairlerin/ yazarların düşünceleriyle değerleriyle asıl anlatmak istedikleriyle ilgilenmiyorlar. sanki bir yarış varmış gibi sürekli özlü söz paylaşımı söz konusu. ayrıca apolitik insanlar bir anda politikayla aşırı haşır neşir oluyorlar, herkes çok güçlü, yıkılmaz bir imaj çiziyor, sanırım bir kesim için yaratılan o aşırı duyarlı profil heyecan verici bu nedenle saatlerini facebookta geçiyor, diğer kesim ise belki biraz gösterişten hoşlanıyor, bir kesim de muhtemelen samimiyetle sadece paylaşımda bulunuyor. sebep her ne olursa olsun hayatımızı fazlasıyla etkilediği aşikar. boşanmaların bile facebook nedeniyle arttığı ya da aldatmak için zemin hazırladığı bilinen bir gerçek. biz uzak durmaya çalışsak da bir şekilde etkilenebiliyoruz da olumsuz biçimde.

kızlar merhaba, hayatımıza facebook girdi gireli herkes kafayı yedi sanki. arkadaşlarımla bi yere gidiyorum kimse konuşmuyor herkes elinde telefon facebookta, kendini tagleyen vs. facebooka koymak için foto çekilmeler vs oturup da bir keyifli vakit geçirip muhabbet edemiyoruz.
annem evde sürekli bilgisayarda psikopat gibi herkesin herşeyini inceliyor kaç arkadaşı olmuş fln vs takıntı yapmış durumda
ablam deseniz öyle sürekli face te, birlikte bi yere gidiyoruz muhabbet edip keyif alıcağımıza bakıyorum elinde telefon sürekli facete. en son geçen gün bi yere gittik yine aynı ben muhabbet açıyorum bu elinde sürekli telefon ay dur fotomu çek atayım fln bu modda en son aldım artık telefonu elinden.
benim de var hesabım ben de günde 1-2 kez girer bakarım ama aklım sürekli orda değil yani sinir oluyorum artık bu duruma insanlar bi yere eğlenmek için değil sırf kendini etiketlemek için foto çekilmek için gidiyor. kendimi o akıma kaptırmamak için çok uğraşıyorum ama yani bi yandan sinirim de bozulmuyor değil ne yapabilirim diye..
ablamla- annemle bu yüzden tartışmalarımız çok oldu,bazen modemi kapatıyorum hani normal hayata dönsünler diye resmen yoksunluk sendromuna girip gözleri dönüyor.
ama ben artık sıkıldım bu durumdan değiştirmemin bi imkanı var mı??
sizin de etrafınız, siz öyle misiniz?
takmaakafana bnm annemde öle herkesi herseyi inceler gecenın yarısına kadar otrur şu kim sunun akradaslara bak suna bak cocuguyla ilgilenmıo facede gezio der saatlerce oyun oynaar her boku kurcalar yapıcak bse yok :S

Son yıllarda boşanma davalarının sayılarının arttığı zaten bilinen bir gerçek.

Ancak sebepler konusuna gelince facebook hatrı sayılır bir ivme kazanmış.

Ve bu davaların nerede ise %80 inde facebooktaki mesaj ve resimler aldatma delili olarak gösterilmiş.

Facebooku sexbook olarak kullananlar da yok değil hani.

Cinsel araç olarak görüp rus kızların /erkeklerin fotolarına tıklayanların sayısı ise göze batacak kadar fazla.

Şiddetli paronayaya sebep olması da cabası.

Sonracıma yapılan bi araştırmaya göre face kullanan ergenlerde sıkça karın ağrısı öfke nöbetleri görülüyormuş.
Derslerde ihmalkarlık okuldan kaçmalar aileyle iletişimin kopması da izlenimler arasındaymış.

Bir öğrenci facede okul müdüründen nefret ettiğini yazıyor ve okul müdürünün bunu okuması üzerine okuldan
atılıyor...Bu tip zararlarıda var face in...

Yine zaman zaman da olsa facebook yüzünden işlenen cinayet haberlerini okuyoruz görüyoruz....

Suudi Arabistan da face bağımlısı bi genç kızımız oradan bi gençle tanışıp.konuşuyor.Babasına yakalanıyor.
Ve babası napıyor dersiniz?.

Vahşice dövüp sonrada öldürüyor...Neden mi...Facebook yüzünden!

İşte face zararlarından bikaç örnek geçtim...

Yararı yok mu diyeceksiniz...

Var mı ki ?

İlkokul arkadaşını bulmak çok yararlı egzantirik bi durum ise evet yararı var.

Sonracıma bide asker kaçağı olanlar için faydası var.

Genelkurmay Başkanlığı asker kaçağı 360 kişiyi bu facebook denen zırva ile yakalamış...

facebook cep telefonlarına kadar girince insanlar eğlenmeyi de unuttu.

geçenlerde bir konsere gittim millet resim çekip face eklemeye çalışmaktan konseri kaçırdılar resmen

Son düzenleme:
Facebook hesabım var.Fakat faaliyette olan biri değilimdir.Tek amacım arkadaşlarımdan yada telefonla sık sık görüşemediğim insanlardan haberdar olmak.
Hayat koşuşturmacasına düşünce insan çevresindeki çekirdek kişileri arayabiliyor ancak.Fakat facebooka bi tıkla bir çok insandan haberdar olabiliyorsun.
Yada yararlı toplulukları takip edebiliyorsun.
Ama bazen görüyorum ki içtiği kahveden,yediği kebaba,gittiği mekandan,dinlediği radyoya kadar her şeyi paylaşanlar da var biraz fazla geliyor bana bu.
Birde yok mu ayrıldığı ilk anda karşı tarafa tepki olarak "ilişkisi yok" yapıp ve altındaki yorumlarda salya sümük ağlamayanlar hiç samimi gelmiyor.:19:

:1: ilişki durumunda serbest ilişkisi varı da ayrıca anlamamaktayım bir çok kişi serbest takılıyor gördüğüm kadarı ile peki nasıl oluyor bu serbest ilişki:1:

Takılmaca dedikleri şey sanırım o oluyor :1: Artık gelişti değişti onlar ohoo beraber yaşadığı biri var falan bile var yani :1:

O bağımlılardan biri de benim...

Burada çoğu arkadaş gittikleri yeri etiketleyen ya da fotoğraf koyan kişileri "hava atma, egoyu tatmin etme" olarak algılamış, üzüldüm:50: Çünkü ben paylaşmayı seviyorum... O yüzden de çok fotoğraf paylaşırım, gittiğim yerleri etiketlediğimde "aa sen de mi buradaydın ben de buradayım hadi görüşelim" diyen çok arkadaşımla görüştüm. Aynı yerde aynı anda bulunup facebook sayesinde haberdar olduğum çok kişi oldu, o yüzden de gittiğim yerleri etiketlemeyi seviyorum. Farketmeden bağımlı olanlardanım ben. Sabah uyanır uyanmaz cepten facebook'a girer bakarım... Arkadaşlarımdan haber almak hoşuma gidiyor.

Facebook yokken, mail çılgınlığı vardı. Herkes birbirine mail gönderirdi. E-kart atmalar falan vardı. Sonra msn çıktı, herkes orada görüşmeye başladı. Sonra facebook çıktı şimdi herkes burada... Yıllar geçtikçe ve teknoloji ilerledikçe bu tarz şeyler oluyor malesef.

Ha bağımlıyım diyorum ama istemez miyim eski zamanlarıma dönmeyi? İsterim... Ama bir kere kapılınca bırakamayanlardanım bende... İşim gereği facebook reklam yapmama yardımcı oluyor mesela... Reklam konusunda da sosyal ağlar önemli... Çok kere dondurdum ama geri döndüm dayanamayıp... Yıllardır görüşmediğim arkadaşlarımı buldum. Facebook olmasaydı hiçbirini bulamazdım mesela... Önceden küs olduğumuz ama facebook sayesinde barıştığımız akrabalarımız var... Yani zararı varsa yararı da var :) :34:

niye gittiğiniz yeri tagliyorsunuz mesela,niye yenilen içilenlerin fotosu paylaşılıyor,paylaşma ihtiyacı neden sadece belkide çoğu sadece selamlaştığın kişilerle.anlayamıycam.inşallah da anlamam. ben takip edilme düşüncesini sevmiyorum,bana kalsa aile ve nişanlı anlayış gösterse cep telefonu bile arada açıcam sadece. niye özel zamanlarımız yok artık.tek başına kimse karışamadan kimseyle paylaşmadan dolaşamıyoruz
çöksün ya facebook. çöksün gsmler,yaşasın primat hayatı:(
yanlızlığı seven kişiler facebooku sevmez:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

:1:surekli ozlu sozler paylasanlara hastayim ben ya:-) ne kadar slklcl olduklarinin farkinda degiller sanirim.bi de surekli mevlana dan alinti yapanlar var hayir yani bazilari da o kadar sacma seyler ki mevlana nin isi gucu yok oyle sacma bisey diyecek:-)cok egleniyorum boyle insanlarla

kullanmasini bilmeyen icin ve kötüye kullananlar icin evet kötü
geriye zaten keyfini cikaranlar kaliyor
facebook sayesinde para bile kazanan bir insanim ben
sanal dünya kullanmasini bilen görmesini bilen icindir
bu kadar

Ben 2 senedir facebook kullanmiyorum.
Okulum bitene kadar da hesap acmayi düsünmüyorum.
Çünkü dedigin gibi ciddi anlamda bagimlilik yapiyor.
Geçenlerde bir arkadadim geldi face imi dondurdum girmeyecegim bir daha dedi. Yaa öyle mii falan dedim pek onandirici gelmedi açikcasi...
Neyse, bugün yine facebook konusu açildi sordum hani açmayacaktin bir daha ne oldu dedim. Dayanamadin ne yapayim dedi :ssz:
Bu kadar basit işte facebook un insan üzerindeki etkisi...

Sizde benim gibi facebook'tan dert yananlardansınız .
Bir konu açmıştım hatta, eski sevgilimde tam bir facebook manyağıydı. Her gittiği yerde yer bildirim yapmalar, saçma sapan fotoğraf koymalar, abuk subuk hareketler..
Şu facebookta bazı insanlar resmen değişiyor. Mesela normal hayatta gördüğüm bakıyorsun masum,edepli bir kız. Facesine giriyorsun bambaşka bir insan olmuş çıkmış.
Benimde bir facebook hesabım var, ama allaha şükür benim için bir dert değil facebook :) Gayet usulünce takılıyorum.
Kendini sanalda kanıtlamaya çalışanlar bana çok boş geliyor.
:ssz:

facebooka koyayam diye foto hiç çektirmedim

ordayız burdayız da yazmadım

zaten artık çok sıkıcı gelmeye başladı ama bende bi ara fena kaptırmıştım

işe başlayınca normale döndü

Back
X