Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnsanların hakkınızda ne düşündüğünü takar mısınız ?
Şayet takmıyorsanız nasıl başarıyorsunuz ?
Ben hem takıyorum hem takmıyorum.İnsanların hakkınızda ne düşündüğünü takar mısınız ?
Toplum baskısını üzerine çok hisseden özgüvensiz biri babanızBen hem takıyorum hem takmıyorum.
Bir taraftan özgürleşiyorum, bir taraftan da arada kalmışım. Ha ama benim takma sebebim genelde insanlarla aramın bozulması. Ayıplanmak o kadar değil, o çok arada oluyor. Ciddi bir terk edilme/ yalnız bırakılma korkum var. Gerçi şimdi terapi alıyorum, psikolog benliklerle alakalı bir terapi uyguluyor. Onlarla alakalı benim durum. Ailemin istemediği bir şeyi yapmak isterken oluyor bu genelde, onlar tarafından kabul görmeme korkusu.
Eskiden ayıplanma korkusu daha çok vardı şimdi o kadar değil, mesela yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi ben de tatlıcıya giremezdim kiloluyum diye (lisedeydim) şimdi istersem dükkanı alırım kimse de karışamaz
Geçen sene hep gittiğim bakkala girdim, adam şey dedi "Göbek var mıydı?" Ben dedim ki, "sizi ilgilendirir mi?"
Ayıplanma ile ilgili en son yaşadığım vaka şu, bir iş başvurusu yaptım yanıt gelmedi. Arayıp sormaya korktum bana gülerler diye. Çalıştığım her yerde başvurusunu sormak için arayan insanlara telefonu kapadıktan gülüyorlardı çünkü "hayır demek ki kabul etmedik ne arıyorsun" diye.
Aradım, karşımdaki kişi itiraf etti ki başvurumun peşine düşmem hoşuna gitmiş. Belki de hayatımı değiştirecek bir şans yakaladım
Takmama kısmına gelirsek, şöyle düşünüyorum. "Yaptığım şey bana ve başkalarına zarar vermiyor. Başkası sevmiyorsa o yapmasın." Herkes bizi onaylayamaz ki. Hamburger miyiz, şunu koyun bu olmasın orası böyle olsun.
Böyle kabul edin arkadaş.
Babam çok aşırı takıyor ama. Mesela konuşuyorduk "baba ben artık pahalılıktan kafeye gitmiyorum" dedim. Ne dese iyi, "bunu sağda solda söyleme olur mu yanlış anlarlar". Ya da 13 yaşımdayken babaanneme gidecektik, beni aradı, kendimi daha genç kız gibi güzel gösterecek şeyler giymemi söyledi.
Kendi paramla tura gitmek istiyorum, "herkes erken olduğunu düşünüyor" diyor..
Hep elalem için yaşıyor babam. Boşa geçen bir hayat.
Ve babamdan gördüğüm kadarıyla maalesef elalem için yaşayan insanlar etraflarında "değer verdikleri" insanları da o elalem için harcıyorlar. Babam maalesef o elalemin ağzını kapatamıyor, "benim kızım bilir" "benim kızım yanlış yapmaz" diyemiyor![]()
Yapacak bir şey yok, ne ektiyse onu biçecek. Beni harcadığı insanlardan darbe yiyor, özür dilemiyor bile.Toplum baskısını üzerine çok hisseden özgüvensiz biri babanız
Allah bağışlasınTakmıyorum, canımı sıkacak insanlarla görüşmemeyi tercih ediyorum. Görüşmek zorunda kalırsam merhaba merhaba. üç tane bebem var. Ben bana lazımım. Kimse için canımı sıkamam.
Umurumda olmaz, sevdiğim kıymet verdiğim kişilerden bir söz duyarsam incinirim yalnızca ama diğerleri ne demiş kulağımla duysam da güler geçerim, sevdiğim değer verdiklerim dışındakilere kıymet vermiyorum ki sözlerini niye önemseyip kafama takayımİnsanların hakkınızda ne düşündüğünü takar mısınız ?
Ben takıyorum malesef yengeç burcuyum çok hassas bir yapım var böyle olmayı hiç istemezdim. Mesela ben bi insana güler yüzlü kibar davranıyorum ya onunda bana öyle davranmasını bekliyorum ama beklediğim gibi pek olmuyor bana neden suratsız davrandılar beni neden sevmediler bende mi bi sorun var beni küçük mü ördüler beni salak mı sandılsr falan filan böyle düşünüp üzüldüğüm oluyor elimde değilİnsanların hakkınızda ne düşündüğünü takar mısınız ?
Teşekkür ederimAllah bağışlasın
Ya kullanıcı adınız yengeç burcunuzda yengeç mi bende yengecim çünkü herşeyi tskıyorum hassas oluyolar siz nasıl başarıyosunuz takmamayı keşke bende öyle olsamBen çok takmıyorum çünkü ben de herkese bayilmiyorum:) ben insanlara uyuz olurken neden insanların bana uyuz olmamasını bekleyeyim ki:) çok yersiz bir beklenti.
Bir de herkeisn beni sevmesi için herkesin suyuna giden, kişiliksiz, ona da he buna da he diyen biri olmam lazım. Öyle biri de asla olmak istemem
Siz de hakkınızda kotu düşündüğünü tahmin ettiğiniz insanlar için kendinize diyin ki; ben bu hıyarı seviyor muyum?
Muhtemelen zaten hisleriniz karsiliklidir