İnsanların "hasta mısın?" sorusundan gına geldi :(

Off ben ne çok isterim bembeyaz olmayı :( Ben de esmer değilim ama daha da beyaz olmak isterdim.Solaryuma filan girmeyi düşünme,solaryum diye birşey kalmadı.Hem demode hem zararlı.Şimdi beyaz tenli olmak moda.Eskiden beri beyaz tenli olmak kadında güzelliğin simgelerindendir.Bir ara bir bronzlaşma furyası döndü.Ama şimdilerde yine eskiye dönüş var.Her yerde cilt beyazlatıcı krem reklamları filan.Bence dezavantaja çevirmeye bak.Çok beyazsan platin saç çok yakışır.Gözlerin renkliyse siyah saçla muhteşem olursun.Allah aşkına ufak bi allıkla halledilcek bir problem ve beyaz tenli olmak harika birşey.Sen boşver onları.

Ciddeennn..çok şaşırıyorum ben o beyazlatıcı kremleri görünce :53:
Bence de harika

Arkadaşlar merhaba;

Belki bi çoğunuz bunu anlamsız bulabilir ama buraya konu açıp yardım isteyecek kadar kafama taktım artık bu durumu :43:
Ben beyaz tenliyim ama bayaa beyaz tenliyim.
Yüzüm bembeyaz, vücudum..
Doktora gittim kansızlık falan da yok!
Ve insanlar sürekli benim beyzlığımla alakalı yorum yapıyorlar.

Yüzün bembeyaz olmuş hasta mısın?
Yüzün neden bu kadar beyaz kansız mısın?
Hiç güneşe çıkmıyor musun?

Solariuma giricem artık ama zararlı olduğunu bildiğim için bunu da yapmak istemiyorum.
Aynı şekilde pudra, allık ya da fondöten gibi şeylerde kullanmak istemiyorum :(
Off çok mutsuzum, yeter ama!!
:43:

Ben de sapsarıyım tatlım, yüzüm sarı, kollarım sarı, saçlarım yazın sarıya dönüyor, güneşte zaten sapsarı parlıyor, hatta bazen gözlerim bile ışıkta kedi gözü gibi sarı olur. Hani öyle açık sarı değil, normal bir sarışın gibi değilim ama beyazdan daha hastalıklı durduğuna emin olabilirsin. Kardeşim araya karıştığımı, moğol ırkından olduğumu falan söyler.

Beyaz olmak güzel bir şeydir, sakın solaryuma girme çünkü sen o bronz insanlar gibi yanamazsın, sonra gelir "domates gibiyim" diye konu açarsın. Ben de renksizliğimden muzdarip güneşlenme sevdalısıydım, bir sene bir yanmışım halen elmacık kemiklerimin üzerindeki deri hassastır, kıpkırmızı olur, sevilecek bir kırmızılık değl ve bir yanağım da daha kırmızı.

Azıcık allık kullanmayı dene, pudra ve fondöten yapay durur zaten.

Son düzenleme:
Arkadaşım sorun ettğin şeye bak, Rabbim başka dert vermesin..insanların olumlu yada olumsuz yorumları hiç bitmez ki...:51:boşveer seni yaradan böyle yaratmış ne güzel işte...illa bronz görünmek istiyorum dersen koyu bronz renklerde fondoten sür,en azından bi yere giderken..çok ta sorun edilecek bir durum değil bence üzülmene luzüm yok canım..:16:

daha geçen gün bi kız gördüm hafif allık sürmüş, eyeliner, rimel ve beyaz tenlilere çok yakıştığını düşündüğüm bi pembe tonu ruj. şeftali tonlarınıda beğenirim. gözler khve. dedim ne şeker ya şu ruju alsam sürsem yok bende böyle durmaz. yazın güneşe karşı aşırı hassaslık dışında dert edilmesi gereken bi durum değil. gördüğün gibi özenenler bile var. misal ben :)

Onlar şey içinmiş yaa, koltukaltı, dirsek, diz gibi bölgelerde bazenkoyuluk oluyor ya, onlar içinmiş özellikle, yani yüze sürüp renk açmak için değilmiş:)

Onlar vardır doğrudur ama reklamlarında 'beyaz ten'e sahip olmak istermisniz' gibi yazıyor..

Arkadaşlar merhaba;

Belki bi çoğunuz bunu anlamsız bulabilir ama buraya konu açıp yardım isteyecek kadar kafama taktım artık bu durumu :43:
Ben beyaz tenliyim ama bayaa beyaz tenliyim.
Yüzüm bembeyaz, vücudum..
Doktora gittim kansızlık falan da yok!
Ve insanlar sürekli benim beyzlığımla alakalı yorum yapıyorlar.

Yüzün bembeyaz olmuş hasta mısın?
Yüzün neden bu kadar beyaz kansız mısın?
Hiç güneşe çıkmıyor musun?

Solariuma giricem artık ama zararlı olduğunu bildiğim için bunu da yapmak istemiyorum.
Aynı şekilde pudra, allık ya da fondöten gibi şeylerde kullanmak istemiyorum :(
Off çok mutsuzum, yeter ama!!
:43:
Bende ayni konudan muzdaribim ne umutlarla sirf 'evet solaryuma girebilirsin bronzlasma ihtimalin var' lafini duyabilmek icin gitmedigim doktor kalmadi ama neyazikki biz asiri beyaz tenliler asla bronzlasamayiz hatta guneste bile duramayiz yoksa Allah korusun direk kanser alametleri ,herkes beyaz ten ayricaliktir diyo herkes bronzlasabilir ama beyazlasamaz diyo ama beyazlign nekadar iyi kotu oldugunu ancak yasayan bilir hadi kisin neysede yazin kabus oluyo insanlar hep sana bakiyo dekolte mini bikini falan giyemiyosun ayiplaniyosun utandiriliyosun ben okadar kotu seyler yasadimki bu konuda hala suan bile bu konu yuzunden aglayabiliyorum okulda arkadaslarim buyuk kucuk herkes dalga gecerdi hergun aglardm bunun hicbi cozumu yok sadece cok bakimli olman gerek yoksa hastalikli gibi gorunuyosun bide etek giyceksen senin teninin bi ton koyusunde ten rengi corap giy ve sakin bi umutla guneslenme boyle yasamaya alismaya calis

Çok beyazsan allıksız olmaz ama. Allık en azından az da olsa renk verebilir. Ben arkadaşımdan biliyorum o da aynı şekildeydi okulda herkes "neden bu kadar beyazsın" tarzı sorular yöneltirdi. Sonra kız hafif makyaj yapmaya başladı yüzüne gözüne renk geldi daha iyi oldu. Bence hafif bir makyajla bu durumu kamufle edebilirsin

Back
X