- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
İnsan ilişkileri her zaman karışık. Herkes güvenilir değil, herkes sağlam arkadaş değil, herkes yardımınıza koşmaz evet. Ama belli bir yaşa gelmiş insanların bir tane bile dostu olmamasını anlayamıyorum. Herkes kötü, bir tek biz mi iyiyiz?
Hayatınıza doğru insanları alamıyor olabilirsiniz, yanlış tercihler yapıyor olabilirsiniz. İnsanları doğru değerlendiremiyor olabilirsiniz. Belki kendinizi bu yönde geliştirmeniz gerekiyordur.
Ben insan insanıyım. Kalabalık, arkadaş, çevrem dolu olsun severim. Herkesle samimiyet derecem farklı, herkesi en yakınıma almam. Ama en yakınıma aldıklarımdan da bir kez olsun pişman olmadım. Gerçek manada dostum dediğim iki kişi her şeyimi bilir, gerçekten her şeyimi bilir. Bütün başarısızlıklarımı, zaaflarımı, hatalarımı, zayıflıklarımı. Onaylamadıkları, onlara göre yanlış bir şey yapsam bile yanımdadırlar, bir şey olduğunda yine onlara koşarım. Keza onlar da öyle, tek taraflı değil. En sert birbirimizi eleştiririz, kızarız, azarlarız. Ama alınmayız.
Çok yakın arkadaşım dediğim dört beş kişi var. Ötekiler kadar en özelimi bilmeseler de yine bayağı bir şey bilirler. Onlar da bana gelir anlatır. Birinin boşanma sürecini beraber atlattık, birinin hastalık sürecini, birinin eşi ve oğluyla olan sorunlarını, diğerinin ev iş dertlerini, benim dertlerimi...
Dostlarımla, arkadaşlarımla karşılıklı yaptığımız iyilikleri, birbirimizin yardımına koşmaları, jestleri, sürprizleri yazsam sayfalar yetmez.
Hayatımda bu insanlar varken ben "iyi insan kalmamış, herkes kötü, kimseden dost olmaz" demem, diyemem. Sadece "herkesten dost olmaz" diyebilirim. O kişiyi bulursanız da hayatınız çok güzelleşiyor.
Eğer hep benzer şeyleri yaşıyorsanız şu noktada belki biraz objektif olarak kendinizi incelemeniz gerekiyordur. Bunu yapabilecek tek kişi sizsiniz. Belki karşınızdakilerden beklentileriniz fazla veya değişik, belki sert bir insansınız, belki çok üstüne düşen bir insansınız veya tam tersi umursamayan bir yapınız var, belki soğuk duruyorsunuz, belki konuşma tarzınızda bir şey vardır, belki yaşadıklarınızın etkisiyle önyargılı yaklaşıyorsunuzdur...
Forumda arkadaşlık konuları açıldığında hep aynı şeyler oluyor çünkü, "canım düzgün insan kalmamış". E bu dünyada herkes kötü, herkes içten pazarlıklı, herkes fitneci, herkes fesat, herkes arkadan vuran insan da bir tek biz mi düzgünüz? Bu şu ana kadar karşınıza çıkan kişilerle ilgili, belki bir yerde bir şeyi değiştirebilirseniz güzel arkadaşlıklar edineceksiniz.
Ya kardeşimben basıma gelenleri anlattım bunu da eleltirmeyin artık ya ...dert actık eleştirme..iyi senin varsa mutlu ol