Teşekkür ederim :) Bana araba çarptı diyelim, ailem gelir, çevredeki insanlar koşar, ambulansı gelir tedavimi de olurum bir şekilde. Fakat kediye çarparsa ne insanlar umursar, ne tedavi ettirir ( duyarlı bir kaç insan hariç ). Yani demek istediğim insanoğlu başının çaresine bakar bir şekilde. İnsana yönelik herşey. Önemli olan kedinin de bir canı olduğunu unutmamak. Hadi araba çarpsa ölse ona da neyse diyeceğim ama düşünsenize hayvan yaralanıyor ağır şekilde. Ona bakan, tedavi ettiren yok. O yaralarıyla yaşamak zorunda, çektiği acıyı tarif bile edemiyorum. Bizim gibi 3 öğün yemeği de hazır değil bir yandan. Hangi birinin derdine düşsün. Empati kurduğumda benim canım çok yanıyor...
4914 - ibnu ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "resûlullah aleyhissalâtu vesselâm av veya koyun veya çoban köpeği hariç diğer bütün köpeklerin öldürülmesini emretti."
ibnu ömer radıyallahu anh'a: "ebu hureyre, "veya ekin köpeğini de diyor!" denilmişti, bunun üzerine: "onun ekini var da ondan!" cevabını verdi ve ilave etti:
"biz medine ve civarına gider, tek köpek bırakmaz, hepsini öldürürdük. hakkat biz, çölden gelmiş kadına refakat eden arkadaş köpeği bile öldürürdük."
buhâri, bed'ü'l-halk 14; müslim, musâkât 45, (1570); muvatta, isti'zân 14, (2, 969); tirmizi, sayd 4, (1488); nesâi, sayd 9, (7, 184)
Av ve çoban köpeği dışında köpek besleyenin ecrinden her gün iki kıratlık eksilme olur.
bununda açıklamasını yap bari
ama durun biliyorum, şimdi diceksinizki Carrie bütün köpekleri öldürmek istiyor
ben sadece örneğe örnekle karşılık veriyorum
4914 - ibnu ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "resûlullah aleyhissalâtu vesselâm av veya koyun veya çoban köpeği hariç diğer bütün köpeklerin öldürülmesini emretti."
ibnu ömer radıyallahu anh'a: "ebu hureyre, "veya ekin köpeğini de diyor!" denilmişti, bunun üzerine: "onun ekini var da ondan!" cevabını verdi ve ilave etti:
"biz medine ve civarına gider, tek köpek bırakmaz, hepsini öldürürdük. hakkat biz, çölden gelmiş kadına refakat eden arkadaş köpeği bile öldürürdük."
buhâri, bed'ü'l-halk 14; müslim, musâkât 45, (1570); muvatta, isti'zân 14, (2, 969); tirmizi, sayd 4, (1488); nesâi, sayd 9, (7, 184)
“Av ve çoban köpeği dışında köpek besleyenin ecrinden her gün iki kıratlık eksilme olur.”
bununda açıklamasını yap bari
ama durun biliyorum, şimdi diceksinizki Carrie bütün köpekleri öldürmek istiyor
ben sadece örneğe örnekle karşılık veriyorum
Hehh bende ne zaman bir hadis paylaşılacak diye bekliyordum zaten geç kalınmıştı.İmdadımıza yetişildi...
5 ciltlik toplamda 4bin küsür sayfası olan fasikülde minicik bir paragraf koplayalıp yapıştırıp bunu açıkla bakalım diyeceğim bende banane.
Büyük şehirlerde modern yaşamın getirisi üstü kapalı çöp konteynerları var ve çöpler düzenli olarak toplanıyor bu neden ile hayvanlar karıştıracak çöp bulamıyor bu neden ile köydeki hayvanlar en azından bu açıdan daha şanslı...Lafı ben oraya getirmiyorum.Sadece ormanda yaşasınlar yorumuna karşılık dile getirdim bunu.
İkinci yazdıgınızı tam olarak anlayamadım o yuzden bişey diyemiyorum.Şehirlerin hijyenik hale getirdik ironiydi değil mi ??
Veterinerlik ülkemizde kanayan ciddi bir yara, işinin ehli olmayanlar, olup da burnundan kıl aldırmayanlar, insanları ayak üstü dolandıranlar. Hiç bir şey fayda etmiyor, veteriner hekimler odası belirliyor fiyatları, listeyi bir görsen dudakların uçuklar. Herkes kendi semtinde tutabilecek fiyatları uyguluyor ama onlar bile korkunç. Bir kuduz aşısı 45 TL bende şu an var 13 can, düşün yani. Yaralılar,hastalar var, bir idrar tahliline 150 liraya kadar alan klinikler var.
Birde işlerini düzgün yapsalar helali hoş olsun diyeceğim ama koyamadıkları teşhisler, beceremedikleri kısırlaştırmalar yüzünden ölen o kadar çok hayvan var ki. Veterinerimi 13 yıldır tanıyorum, oğluma bil fiil 9 yıl baktı, hep dua etmişimdir çok çabaladı ama bir servet ödedim resmen. Tüm hayvanlarımı ona gönderiyorum, bir tanesine bile indirim yapmaz fiyatı neyse o. Mama paralarına ne demeli şu anda Royal canin üriner sistem mama 6 kilosu 215 lira hayvana en fazla 1,5 ay gider. Sürekli kullanılması gerekiyor ben alıyorum ya alamayanlar ne olacak... Barınağa sürekli mama gönderiyorum olabildiğince iyi kalite olmasına çalışıyorum özellikle bebekler ve yeni doğum yapmış anneler için, her ay alışımda biraz daha artmış oluyor fiyatı.
offf offf o kadar çok ki dert, hangi birini sayayım, olmuyor düzelmiyor ....
Veterinerlik ülkemizde kanayan ciddi bir yara, işinin ehli olmayanlar, olup da burnundan kıl aldırmayanlar, insanları ayak üstü dolandıranlar. Hiç bir şey fayda etmiyor, veteriner hekimler odası belirliyor fiyatları, listeyi bir görsen dudakların uçuklar. Herkes kendi semtinde tutabilecek fiyatları uyguluyor ama onlar bile korkunç. Bir kuduz aşısı 45 TL bende şu an var 13 can, düşün yani. Yaralılar,hastalar var, bir idrar tahliline 150 liraya kadar alan klinikler var.
Birde işlerini düzgün yapsalar helali hoş olsun diyeceğim ama koyamadıkları teşhisler, beceremedikleri kısırlaştırmalar yüzünden ölen o kadar çok hayvan var ki. Veterinerimi 13 yıldır tanıyorum, oğluma bil fiil 9 yıl baktı, hep dua etmişimdir çok çabaladı ama bir servet ödedim resmen. Tüm hayvanlarımı ona gönderiyorum, bir tanesine bile indirim yapmaz fiyatı neyse o. Mama paralarına ne demeli şu anda Royal canin üriner sistem mama 6 kilosu 215 lira hayvana en fazla 1,5 ay gider. Sürekli kullanılması gerekiyor ben alıyorum ya alamayanlar ne olacak... Barınağa sürekli mama gönderiyorum olabildiğince iyi kalite olmasına çalışıyorum özellikle bebekler ve yeni doğum yapmış anneler için, her ay alışımda biraz daha artmış oluyor fiyatı.
offf offf o kadar çok ki dert, hangi birini sayayım, olmuyor düzelmiyor ....
Bakın herkesin yumuşak karnı vardır, mesela benim hassas olduğum konu hayvanlar, kendi imkanlarım ölçüsünde özellikle mama konusunda bir şeyler yapmaya çalışırım, bilmem duydunuz mu Mevlana'ya atfedilen bir söz vardır, Allah der ki: hayvanlar benim sessiz kullarımdır. onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır... İnce düşününce bu cümleden almamız gereken çok dersler var aslında ama işte merhamet sahibi olana anlatabilirsin, aksi takdirde sayfalarca bir şeyler anlatmaya çalış bir adım ilerleme kaydedilmez sen nefesini tükettiğinle kalırsın, demem odur ki, olayı insan - hayvan mukayesesine getirmek kısır döngüden başka bir işe yaramaz. Kimse bir başkasına sen neden şu olaya yardım etmiyorsun diyemez dememeli de bir arkadaş vermiş zaten cevabını cüzdanlar ortak mı diye, sen yaşlılar için yardım edersin, bir başkası kimsesiz çocuklar için yardım eder, diğeri de hayvanlar için veya imkanı vardır hepsi için bir şeyler yapmaya çalışır. Bir de şöyle bir şey var insan derdini sıkıntısını anlatabilir ama hayvanlar öyle mi? Sadece bu neden bile onlara biraz daha fazla hassasiyet gösterilmesini gerektirmez mi sizce?
belkide sana koşmazlar..kediciği kurtarmak için koşarlar..
Ben hayvanlara hassasiyet göstermeyin mi dedim sizce?
Ayrıca neden bizi hayvanlara kötü davranan merhametsizler ile bir tutuyorsunuz onu da anlamadım.
Ben abartıya karşıyım ama ne demek istediğimi anlamanız için en başından itibaren bu konuda yazdıklarımı okumanız lazım.
Ama siz bizi hayvan düşmanı ilan edip o şekilde kendi merhamet duygunuzu parlatmak istiyorsanız buyrun meydan sizin...
Bende ne zaman bir kedinin canı mı bir insanın canı mı sorusu gelecekte konu kördüğüm olacak diyordum.
Yapma kaynak bu uç soruyu sormadan da tartışabiliriz.
Büyük şehirlerde modern yaşamın getirisi üstü kapalı çöp konteynerları var ve çöpler düzenli olarak toplanıyor bu neden ile hayvanlar karıştıracak çöp bulamıyor bu neden ile köydeki hayvanlar en azından bu açıdan daha şanslı...
Ben hayvanlara hassasiyet göstermeyin mi dedim sizce?
Ayrıca neden bizi hayvanlara kötü davranan merhametsizler ile bir tutuyorsunuz onu da anlamadım.
Ben abartıya karşıyım ama ne demek istediğimi anlamanız için en başından itibaren bu konuda yazdıklarımı okumanız lazım.
Ama siz bizi hayvan düşmanı ilan edip o şekilde kendi merhamet duygunuzu parlatmak istiyorsanız buyrun meydan sizin...
aekadaşım kimin ne kadar abarttığı sizi ne ilgilendirir? hiç şhtimal vermesem de vardır belki aman ben bu kediyi kurtarayım insan ölsün diyen? o da öyle demek ki
isterse abartır sizlik bi durum yok yani,
ama ileride bir kediyle aynı anda ezilme tehlikesi geçirirsem beni seçmez şimdi bu diye kaygılanmıyorsunuz herhalde?
Evet ya bu soruda kördüğüm oldu...Öncesi missss
Sen kurtar bizi bu durumdan o zaman...
Yazdıklarımı benim merhamet duygumu parlatmak olarak yorumladıysanız pes diyorum sadece, bir de abartıya karşıyım derken arabanın bir kedi ve bebeğe çarpması durumunda hangisini kurtarırdınız tarzında soruyu sorarak ne kadar karşı olduğunu az önce uygulamalı olarak göstermiş oldunuz zaten :)
Siz niye bu forma giriyorsunuz insanların yazdıkları sizi neden ilgilendiriyor?
Anladık ki kedi yerine feda edilen insan siz olsanız o da öyle demekki diyeceksiniz.
Ayrıca bu mantıkla hayvanlara eziyet edenlerde öyle demek ki sizi ne ilgilendirir?
Beni kaygılandıran hayvan sevgisini kullanarak show yapanlar....Sözümü üstüne almak isteyene yapabileceğim birşey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?