Bir yavaş gel istersen...Önce insana saygı :)
Böyle bir konu açılmışsa,herkes düşüncesini yazar.Başlık kimsenin tekelinde değil.
Dinden ve hadislerden sözedeceksek kainatın insan için yaratıldığını ve eşrefi mahlukat gibi konuları da gözardı etmeyelim o zaman.
Hani yaşam alanı ve hayvanları daha çok sevip üstün tutmak açısından diyorum...
Ayrıca evde köpek besle(me)mekle ilgili hadisler de var.
Bir de sevimli kedi haberi aktarayım bu arada :
Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde yalnız yaşayan 90 yaşındaki Melek Doğan'dan 5 gündür haber alamayan komşularının eve gittikleri öğrenildi. Evden gelen koku üzerine köyün erkeklerinin kapıyı kırarak içeri girdikleri ve 90 yaşındaki Melek Doğan'ı ölü olarak buldukları bildirildi.
Kendisinden 5 gündür haber alınamayan Melek Doğan'ın sağ gözü, sağ kulağı ve sağ yanağının evde beslediği Pamuk isimli kedi tarafından yendiği ortaya çıktı.
Nerden buluyorsunuz bunları ''gariphaberler sitesiden mi:)
Örneğe gel. Kedi sahibinin kulaklarını gözünü yedi.Napsın ağıt mı yaksın başında helva mı karsın ??Bi dakka yoksa şair burda kadın ölmemişti de kedi sahibini yiyerek öldürdüğünmü anlatmış?
Korkuyorum deyin,tiksiniyorum deyin haklısınız bişey demeye hakkım olmaz ama bu örneklemler çok zorlama örnekler.Komik duruyor.
Önce insan sevgisiymiş peh peh peh... Bunun önceliğini kim belirliyor acaba? Hayvanlardan korkan insanlar da bir zahmet tedavi olsunlar. Tedavisi var çünkü. Siz korkuyorsunuz diye hayvanları yaşam alanlarından alıp aç susuz ormana terkedecek halimiz yoktu kusura bakmayın. Korkuyorsanız dünyada yaşamayın zaten ALLAH bir sürü tehlikeli canlı yaratmış çünkü maazallah denk gelirsiniz falan.
Bence daha önce yaptıgın gibi uffacık bir araştırmayla ormanda açlıktan ölmekte olan /ölen ölmemek için şehre inen hayvan haberlerine bir tıkla ulaşabilirsin Carrie.Bulursun bu tarz haberleri ama paylaşırmısın bilemedim şimdi.
Bence daha önce yaptıgın gibi uffacık bir araştırmayla ormanda açlıktan ölmekte olan /ölen ölmemek için şehre inen hayvan haberlerine bir tıkla ulaşabilirsin Carrie.Bulursun bu tarz haberleri ama paylaşırmısın bilemedim şimdi.
Acaba neyi anlatamıyoruz????
Arabanın altında kalmaması için bir can kurtarma hakkınız olsa bir insanı mı?Bir kediyi mi?Kurtarırsınız?
Korkanların tedavi olması konusunda evet keşke olsalar....
belki senin şimdi oturduğun yerde eskiden orman vardı ve ayular yaşıyordu. onların alanlarını işgal ettin.
Arabanın altında kalmaması için derken? Arabanın altında kalmamaya zaten bir insan kendisi dikkat edebilir. Trafik kurallarına uyuyorsunuz değil mi? Bir de trafik canavarları var onlardan bahsetmiyorum bile. Mesela ben kedi görüp bilerek hızını arttıran, ona çarpan, sonra kedinin ezildiğini görüp '' aman banane, sadece bir kedi'' deyip yaralı kediyi önemsemeyen çok insancık gördüm. Şimdi önceliği bu insancıklar mı belirliyor? Bana gelince çok kedi kurtardım, yaralı kedi için ağlarken bana gülüp geçenler, deli diyenler, insana araba çarptığında meraklı gözlerle o insanın etrafına toplaşıyorlardı. Yardım edenler de vardı o insana. Şimdi aradaki fark ne sence?
Arabanın altında kalmaması için derken? Arabanın altında kalmamaya zaten bir insan kendisi dikkat edebilir. Trafik kurallarına uyuyorsunuz değil mi? Bir de trafik canavarları var onlardan bahsetmiyorum bile. Mesela ben kedi görüp bilerek hızını arttıran, ona çarpan, sonra kedinin ezildiğini görüp '' aman banane, sadece bir kedi'' deyip yaralı kediyi önemsemeyen çok insancık gördüm. Şimdi önceliği bu insancıklar mı belirliyor? Bana gelince çok kedi kurtardım, yaralı kedi için ağlarken bana gülüp geçenler, deli diyenler, insana araba çarptığında meraklı gözlerle o insanın etrafına toplaşıyorlardı. Yardım edenler de vardı o insana. Şimdi aradaki fark ne sence?
Arkadaşım herşey tamamda şimdi de ormanda yaşayan hayvanlar mı gündemimiz...
Bence doğal ortam en iyisi.
Şehirlerimizi hijyenik hale getirdik,sokak hayvanları aç kaldı karıştıracak çöp bulamıyorlar.Bu neden ile bize muhtaçlar yoksa bir hayvan insan olmadan da iç güdüsel olarak yaşar.
Allah mükemmel bir denge yaratmış abartıp insan olmasa hayvanlar yaşayamaz demeye getirmeyelim bence...
o yüzden mi ormanlar hayvansız kaldı?
doğa dengesi diye birşey var
Arabanın altında kalmaması için bir can kurtarma hakkınız olsa bir insanı mı?Bir kediyi mi?Kurtarırsınız?
Ayrıca şu veteriner ücretlerinin düşürülmesi gerek. Çok iyi bir durumum yok, bu yüzden zorlanıyorum fazlasıyla. Sokakta bulduğumuz yaralı hayvanları götürdüğümüzde indirim yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Hayvanseverlere karşı değilim. Besleyin sevin nasıl istiyorsanız yapın. Ben evimde kuş ve balık besliyorum. Apartman dairesinde köpek beslemeyi doğru bulmuyorum her gece onun bağırtısından rahatsız oluyorum.. Kapının önündeki kedilerede karşı değilim fakat kapının önünü işgal eden boyumun yarısı köpekleri kapımın önünde istemiyorum. Oturduğum sitede köpek sürüsü bana saldırıyor diye elimde taşla gidip geldim hergün okula. O köpek bana saldırırsa bende o taşı atardım. Kimi zaman apartmandan çıkamadım köpekler yüzünden.
Hayvanları seveceğiz besleyeceğiz diyede hergün köpek beni ne zaman ısıracak diye düşünemem.
bilmem duydunuz mu Mevlana'ya atfedilen bir söz vardır, Allah der ki: hayvanlar benim sessiz kullarımdır. onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır...
Şimdi ben mecazi anlamda bir canlandırma yapmak istedim.Önce insan derken ne anlamda söylediğimi açıklamak için...
Diyelim ki...
Allah korusun ama sana bir araba çarpacak şekilde yaklaşsa ve sen görmesen aynı anda bir başka hayvanda aynı arabanın altında kalacak olsa ben seni kurtarırım bir hayvansever olarak.(Bu arada kediyede bağırırım :)))
Ayrıca şu veteriner ücretlerinin düşürülmesi gerek. Çok iyi bir durumum yok, bu yüzden zorlanıyorum fazlasıyla. Sokakta bulduğumuz yaralı hayvanları götürdüğümüzde indirim yapmaları gerektiğini düşünüyorum.
Teşekkür ederim :) Bana araba çarptı diyelim, ailem gelir, çevredeki insanlar koşar, ambulansı gelir tedavimi de olurum bir şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?