İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Melek Doğan'ın kedisi gelip sizi yemeyeceğine göre sıkıntı yok.

bu haberi okuynca birden nefret ediverdik kedilerden?????

3 kulhu, bir elham okumaları gerekirdi tövbe estağfurullah...

belki senin şimdi oturduğun yerde eskiden orman vardı ve ayular yaşıyordu. onların alanlarını işgal ettin.

Arkadaşım herşey tamamda şimdi de ormanda yaşayan hayvanlar mı gündemimiz...
Bence doğal ortam en iyisi.

Şehirlerimizi hijyenik hale getirdik,sokak hayvanları aç kaldı karıştıracak çöp bulamıyorlar.Bu neden ile bize muhtaçlar yoksa bir hayvan insan olmadan da iç güdüsel olarak yaşar.

Allah mükemmel bir denge yaratmış abartıp insan olmasa hayvanlar yaşayamaz demeye getirmeyelim bence...

Son düzenleme:

o yüzden mi ormanlar hayvansız kaldı?
doğa dengesi diye birşey var

Son düzenleme:
Acaba neyi anlatamıyoruz????

Arabanın altında kalmaması için bir can kurtarma hakkınız olsa bir insanı mı?Bir kediyi mi?Kurtarırsınız?

Korkanların tedavi olması konusunda evet keşke olsalar....

Arabanın altında kalmaması için derken? Arabanın altında kalmamaya zaten bir insan kendisi dikkat edebilir. Trafik kurallarına uyuyorsunuz değil mi? Bir de trafik canavarları var onlardan bahsetmiyorum bile. Mesela ben kedi görüp bilerek hızını arttıran, ona çarpan, sonra kedinin ezildiğini görüp '' aman banane, sadece bir kedi'' deyip yaralı kediyi önemsemeyen çok insancık gördüm. Şimdi önceliği bu insancıklar mı belirliyor? Bana gelince çok kedi kurtardım, yaralı kedi için ağlarken bana gülüp geçenler, deli diyenler, insana araba çarptığında meraklı gözlerle o insanın etrafına toplaşıyorlardı. Yardım edenler de vardı o insana. Şimdi aradaki fark ne sence?

Konu nerelere geldi. Herkes zoolog kesildi. Konu basit. Hayvanlara sokakta mama verilmesi, yemek verilmesi. Buna karşı olanların argümanı kapı önünde olmaması ise orta yol bulunabilir. Apartman ağzında verilmez de ilerdeki boş arazide verilir. Yok eğer dökülen yemekler ise buna bile bir çare bulunabilir. Önemli olan karşılıklı iyi niyet.

Sokakta hayvan bulunması değil ki konu? Sağlıklı şartlarda hayvanların barındırılmasına herkes destek verir. Öyle barınaklar olsa herkes alır o hayvanları oraya götürür. Ama yok öyle yerler. Öyle yerler yoksa da hayvanlara yemek verilmesine nasıl karşı olunuyor ben anlamıyorum. Anlamıyorum. Düşünüyorum düşünüyorum bir kap yemek bir kap su insanı nasıl rahatsız eder aklım almıyor. Verilen azıcık yemek o hayvanın yaşaması ile yaşamaması arasındaki farkı oluşturuyor belki de. Su mesela su. Biz de susuyoruz temalı resimler vardı bütün yaz. İçim acıdı. Köşeye bir kap su koymuş bir esnaf görünce gidip sarılmak istedim. Nasıl bir insan o su kaplarını toplatır. O insan nasıl bir vicdana sahiptir ben anlamıyorum. Anlayamıyorum. Hiç merhamet yok mu o kalplerde. Dediğim gibi Allah'a havale ediyorum o su kaplarını toplatanları da toplatılmasını destekleyenleri de. Yanlış bir hareket olduğunu düşünmüyorsanız zaten sorun yok. Allah'a güveniyorsunuzdur sanırım. BU konu ile ilgili bir facebook iletisi vardı. Oraya da yazmıştım. Buraya da yazıyorum. O hayvanlara bir yudum suyu çok görenler, bir yudum suya muhtaç ölmekten korkmazlar mı? (Muhtaç ölsünler falan demiyorum yanlış anlaşılmasın. Beddua ile işim olmaz. Ben sadece Allah'a havale ederim. O en iyisini bilir zaten.)

Biz deli onlar akıllı aradaki fark bu...

Geceleri uymadan oğlumun başında beklerken, vah vah çocuğu olmuyor hayvanlara sardı diye arkamdan konuşan ya da bu pis şeylerin peşinde koşana kadar al çocuk bak diyen zihniyetin aynı yani ....

Şimdi ben mecazi anlamda bir canlandırma yapmak istedim.Önce insan derken ne anlamda söylediğimi açıklamak için...

Diyelim ki...

Allah korusun ama sana bir araba çarpacak şekilde yaklaşsa ve sen görmesen aynı anda bir başka hayvanda aynı arabanın altında kalacak olsa ben seni kurtarırım bir hayvansever olarak.(Bu arada kediyede bağırırım :)))

Ayrıca şu veteriner ücretlerinin düşürülmesi gerek. Çok iyi bir durumum yok, bu yüzden zorlanıyorum fazlasıyla. Sokakta bulduğumuz yaralı hayvanları götürdüğümüzde indirim yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Lafı ben oraya getirmiyorum.Sadece ormanda yaşasınlar yorumuna karşılık dile getirdim bunu.
İkinci yazdıgınızı tam olarak anlayamadım o yuzden bişey diyemiyorum.Şehirlerin hijyenik hale getirdik ironiydi değil mi ??

o yüzden mi ormanlar hayvansız kaldı?
doğa dengesi diye birşey var

Ormanların hayvansız kaldığı gibi bir durum söz konusu değil ki.He nasıl söz konusu (istemeden de olsa kanayan bir yaraya parmak bastın)Bu durum yasak avlardan meydana gelen türlerin tükenmesinden ileri geliyor.Yani yine kedi köpekle beslemekle iliştiremedik olayı.

Arabanın altında kalmaması için bir can kurtarma hakkınız olsa bir insanı mı?Bir kediyi mi?Kurtarırsınız?

Bakın herkesin yumuşak karnı vardır, mesela benim hassas olduğum konu hayvanlar, kendi imkanlarım ölçüsünde özellikle mama konusunda bir şeyler yapmaya çalışırım, bilmem duydunuz mu Mevlana'ya atfedilen bir söz vardır, Allah der ki: hayvanlar benim sessiz kullarımdır. onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır... İnce düşününce bu cümleden almamız gereken çok dersler var aslında ama işte merhamet sahibi olana anlatabilirsin, aksi takdirde sayfalarca bir şeyler anlatmaya çalış bir adım ilerleme kaydedilmez sen nefesini tükettiğinle kalırsın, demem odur ki, olayı insan - hayvan mukayesesine getirmek kısır döngüden başka bir işe yaramaz. Kimse bir başkasına sen neden şu olaya yardım etmiyorsun diyemez dememeli de bir arkadaş vermiş zaten cevabını cüzdanlar ortak mı diye, sen yaşlılar için yardım edersin, bir başkası kimsesiz çocuklar için yardım eder, diğeri de hayvanlar için veya imkanı vardır hepsi için bir şeyler yapmaya çalışır. Bir de şöyle bir şey var insan derdini sıkıntısını anlatabilir ama hayvanlar öyle mi? Sadece bu neden bile onlara biraz daha fazla hassasiyet gösterilmesini gerektirmez mi sizce?

Hayvanseverlere karşı değilim. Besleyin sevin nasıl istiyorsanız yapın. Ben evimde kuş ve balık besliyorum. Apartman dairesinde köpek beslemeyi doğru bulmuyorum her gece onun bağırtısından rahatsız oluyorum.. Kapının önündeki kedilerede karşı değilim fakat kapının önünü işgal eden boyumun yarısı köpekleri kapımın önünde istemiyorum. Oturduğum sitede köpek sürüsü bana saldırıyor diye elimde taşla gidip geldim hergün okula. O köpek bana saldırırsa bende o taşı atardım. Kimi zaman apartmandan çıkamadım köpekler yüzünden.
Hayvanları seveceğiz besleyeceğiz diyede hergün köpek beni ne zaman ısıracak diye düşünemem.

Son düzenleyen: Moderatör:

Veterinerlik ülkemizde kanayan ciddi bir yara, işinin ehli olmayanlar, olup da burnundan kıl aldırmayanlar, insanları ayak üstü dolandıranlar. Hiç bir şey fayda etmiyor, veteriner hekimler odası belirliyor fiyatları, listeyi bir görsen dudakların uçuklar. Herkes kendi semtinde tutabilecek fiyatları uyguluyor ama onlar bile korkunç. Bir kuduz aşısı 45 TL bende şu an var 13 can, düşün yani. Yaralılar,hastalar var, bir idrar tahliline 150 liraya kadar alan klinikler var.

Birde işlerini düzgün yapsalar helali hoş olsun diyeceğim ama koyamadıkları teşhisler, beceremedikleri kısırlaştırmalar yüzünden ölen o kadar çok hayvan var ki. Veterinerimi 13 yıldır tanıyorum, oğluma bil fiil 9 yıl baktı, hep dua etmişimdir çok çabaladı ama bir servet ödedim resmen. Tüm hayvanlarımı ona gönderiyorum, bir tanesine bile indirim yapmaz fiyatı neyse o. Mama paralarına ne demeli şu anda Royal canin üriner sistem mama 6 kilosu 215 lira hayvana en fazla 1,5 ay gider. Sürekli kullanılması gerekiyor ben alıyorum ya alamayanlar ne olacak... Barınağa sürekli mama gönderiyorum olabildiğince iyi kalite olmasına çalışıyorum özellikle bebekler ve yeni doğum yapmış anneler için, her ay alışımda biraz daha artmış oluyor fiyatı.

offf offf o kadar çok ki dert, hangi birini sayayım, olmuyor düzelmiyor ....

Bende ne zaman bir kedinin canı mı bir insanın canı mı sorusu gelecekte konu kördüğüm olacak diyordum.
Yapma kaynak bu uç soruyu sormadan da tartışabiliriz.

Bu mesajın anlamı ne ?? eline sağlık at dememizi mi bekliyorsun nedir ????? Sayfalardır yazıyoruz bir okumayı deneseydin ....

bilmem duydunuz mu Mevlana'ya atfedilen bir söz vardır, Allah der ki: hayvanlar benim sessiz kullarımdır. onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır...

4914 - ibnu ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "resûlullah aleyhissalâtu vesselâm av veya koyun veya çoban köpeği hariç diğer bütün köpeklerin öldürülmesini emretti."
ibnu ömer radıyallahu anh'a: "ebu hureyre, "veya ekin köpeğini de diyor!" denilmişti, bunun üzerine: "onun ekini var da ondan!" cevabını verdi ve ilave etti:
"biz medine ve civarına gider, tek köpek bırakmaz, hepsini öldürürdük. hakkat biz, çölden gelmiş kadına refakat eden arkadaş köpeği bile öldürürdük."
buhâri, bed'ü'l-halk 14; müslim, musâkât 45, (1570); muvatta, isti'zân 14, (2, 969); tirmizi, sayd 4, (1488); nesâi, sayd 9, (7, 184)

“Av ve çoban köpeği dışında köpek besleyenin ecrinden her gün iki kıratlık eksilme olur.”

bununda açıklamasını yap bari

ama durun biliyorum, şimdi diceksinizki Carrie bütün köpekleri öldürmek istiyor
ben sadece örneğe örnekle karşılık veriyorum

Son düzenleme:

Teşekkür ederim :) Bana araba çarptı diyelim, ailem gelir, çevredeki insanlar koşar, ambulansı gelir tedavimi de olurum bir şekilde. Fakat kediye çarparsa ne insanlar umursar, ne tedavi ettirir ( duyarlı bir kaç insan hariç ). Yani demek istediğim insanoğlu başının çaresine bakar bir şekilde. İnsana yönelik herşey. Önemli olan kedinin de bir canı olduğunu unutmamak. Hadi araba çarpsa ölse ona da neyse diyeceğim ama düşünsenize hayvan yaralanıyor ağır şekilde. Ona bakan, tedavi ettiren yok. O yaralarıyla yaşamak zorunda, çektiği acıyı tarif bile edemiyorum. Bizim gibi 3 öğün yemeği de hazır değil bir yandan. Hangi birinin derdine düşsün. Empati kurduğumda benim canım çok yanıyor...

Bu konuda bazı veterinerler ile anlaşabilirsiniz,benim yaptığım gibi...

Teşekkür ederim :) Bana araba çarptı diyelim, ailem gelir, çevredeki insanlar koşar, ambulansı gelir tedavimi de olurum bir şekilde.

belkide sana koşmazlar..kediciği kurtarmak için koşarlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…