Uygulamalı olarak derken???Kimi ezdim diyesim geldi
Kördüğümü ondan demedim ki az sakin kaynak.Ne zaman hayvanlar konusu açılsa bu can alıcı soru sorulur ve tartışma iyice alevlenir karışır ondan dedim.Bunu bilenlerin çoğu soruna cevap dahi vermemiş zaten.
Kinayeli sen kurtar bizi bu durumdan demenin lüzumu da yok.Karşıt fikirler tartışılıyor.Bu hassas konunun kurtarılacağı platform içinde burada klavye dövmenin yeterli olduğunu düşünmüyorum.
E vet haklısın çünkü hayvanseverlik çoğu zaman şehirlere sıkışıp kalıyor.Köyde çok hayvan var diye değerleri bilinmiyor...Neyseki bizim semtte çöp konteynerlarının kapağı açık birde geçen 3 senesini köyde geçiren biri olarak diyebilirim ki hallerinin vahmeti şehirlerdekinden çok beterlerdi.
1-" köpekten korkuyorum"
" korkma efendim, git tedavi ol."
2-" önce hayvan sevgisi" demek normal.
" önce insan sevgisi" demek yasak.
3-"hayvanları kapı önlerinde değil belirli bölgelerde besleseniz, hem kapı önlerinde beklemezler"
" Sanane efendim keyfimin kahyasımısın?"
4-Köpeklerin yeme ihtiyaçlarıyla beraber onların barınma ihtiyaçlarını da karşılamak gerekmiyor mu? Onlara ev bulmaya çalışmak veya müsait yerlere kulübeler yapmak gibi"
" Barınacak yer varda biz mi götürmedik , uzaktan ahkam kesme gel bul"
Bu listeyi uzatadabilirim.
Benim bu topikten öğrendiklerim bunlar.
Hayvanlardan korkan ama elimden geldiğince her canlıya yardım etmeye çalışan bir insan olarakta asla böyle bir hayvansever olamayacağıma karar verdim.
Sizler birbirinizi dinleyip , beddualar ederek konuşmaya devam edin efendim.
Saygılar
bende kapımda hayvan istemiyorum. sananeeeeee
haaa apartmanı komple satın alırsın, kapısında ister kutup ayısı besle, bananeeeeeee
biz timsah yarasa fare örneği, kulak yiyen kedi örneyi veriyoruz diye uçlardayız
siz tecavüz edenlerden, hırsızlardan bahsediyoken uçlarda değilsiniz
buda güzel
duyanda dicek ki bütün ainsanoğulları katil, tecavüzcü, hırsız
Sakin olmak düşünceleri anlamaya çalışan insanlar ile daha kolay olur?
Siz bu tartışmayı üst düzey entellektüel bir fikir alış verişi olarak görüyor olabilirsiniz ama bence klişeler ile devam eden ve benim örneğimi hak eden bir tartışma...Herkes yanıt vermek zorunda değil bazende verilecek yanıt yoktur o zaman devreye ne girer....
Birileri çıkar ve sakin der...
İzniniz ile ben aradan çekilmek istiyorum.Çünkü ben bu konuda bir yazı ekledim geçmiş tartışmaları tek tek okumadan.Ama birden sert bir tepki ile karşılaştım.
Size bir yanıt vermek için herşeyi en baştan okumam gerekecek.Onun yerine şunu söylemiş olayım.
Eğer size sert çıkışlar yapılırsa sizde aynı sertlikte karşılık vermekte haklısınız ama....Şimdi sizi kastederek söylemiyorum hatta kimseyi kastettmiyorum bazen tartışmalarda birileri sert çıkmak için pusuda bekliyor ...Konu alevlensin diye...
Siz benim yazımı alıntılayıp bir ekleme yaptığınız için ,size karşı umursamaz davranmamak adına bunları yazdım.Yoksa tartışmak için değil...
...Günümüzde de hayvanseverlerin karşılaştığı tepkiler "o parayı köpeğe harcayana kadar bir insan doyur, hayvanları topladın etraf mahvoldu"dan öteye gitmiyor.
iyice saçmaladın gerçekten, peygamberimizin tüm köpekleri öldürmeyi emretmesi imkansız. al bunlar da var napıcaz şimdi?
""Hadis No : 1975
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir adam yolda, yürürken susadı ve susuzluğu arttı. Derken bir kuyuya rastladı. İçine inip susuzluğunu giderdi. Çıkınca susuzluktan soluyup toprağı yemekte olan bir köpek gördü. Adam kendi kendine: "Bu köpek de benim gibi susamış" deyip tekrar kuyuya inip, mestini su ile doldurup ağzıyla tutarak dışarı çıktı ve köpeği suladı. Allah onun bu davranışından memnun kaldı ve günahlarını affetti." Resulullah'ın yanındakilerden bazıları: "Ey Allah'ın Resulü! Yani bize hayvanlar(a yaptığımız iyilikler) için de ücret mi var?" dediler. Aleyhissalatu vesselam: "Evet! Her "yaş ciğer" (sahibi) için bir ücret vardır" buyurdu.
Kaynak: Buhari, Şirb 9, Vudu 33, Mezalim 23, Edeb 27; Müslim, Selam 153, (2244); Muvatta, Sıfatu'n Nebi 23,
Sevdiklerinizle Paylaşın Gönder | Yazıcıya Gönder Yazdır ]
Hadis No : 1976
Ravi:
Tanım:Bir diğer rivayette şöyle denmiştir: "Fahişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu. Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu."
Kaynak: Müslim, Tevbe 166, (2245)
Sevdiklerinizle Paylaşın Gönder | Yazıcıya Gönder Yazdır ]
Hadis No : 1977
Ravi: İbnu Ömer
Tanım:Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşeratından yemeye de salmamıştı."
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?