İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Sakin olmak düşünceleri anlamaya çalışan insanlar ile daha kolay olur?

Siz bu tartışmayı üst düzey entellektüel bir fikir alış verişi olarak görüyor olabilirsiniz ama bence klişeler ile devam eden ve benim örneğimi hak eden bir tartışma...Herkes yanıt vermek zorunda değil bazende verilecek yanıt yoktur o zaman devreye ne girer....

Birileri çıkar ve sakin der...

Neyseki bizim semtte çöp konteynerlarının kapağı açık birde geçen 3 senesini köyde geçiren biri olarak diyebilirim ki hallerinin vahmeti şehirlerdekinden çok beterlerdi.
E vet haklısın çünkü hayvanseverlik çoğu zaman şehirlere sıkışıp kalıyor.Köyde çok hayvan var diye değerleri bilinmiyor...

1. Fobilerin tedavi edilmesinin önerilmesinde ne gibi bir sakınca var anlamadım.
2. Önce insan diyene laf eden olduysa ayıp etmiş ama önce hayvan diyene de manyak muamelesi yapmayıp saygı duymayı denesek. Saygı beklerken saygı göstermeyi de ihmal etmesek.
3. Belirli bölgelerde beslenmesini önermek yapıcı bir öneri olmuş. Destekleyebileceğim de bir öneri.
4. Bu da güzel bir öneri. Ama besleme barındır gibi bir noktaya geldi. Barınma konusunda bir şey yapamayıp besleyenlere yüklenildi.

Benim de buradan edindiğim izlenim istemiyorum istemiyorum istemiyorum hayvanları civarımda istemiyorum. Öyle yorumlar var ki şu karikatürü getirdi aklıma:
www.google.com.tr/imgres?imgurl=htt...=sydUUtuRI4HBtQaglID4Bg&sqi=2&ved=0CCsQ9QEwAA

Gerizekalı yiğit özgürün karikatürüne biçtiği isim. Kimsenin zekasına lafım yok. Merhamet çizgisi ve vicdanı beni rahatsız ediyor.

bende kapımda hayvan istemiyorum. sananeeeeee
haaa apartmanı komple satın alırsın, kapısında ister kutup ayısı besle, bananeeeeeee

Kapı sadece sana ait olmadığına göre kararı da sen veremezsin değil mi
Ben istiyorum, sen istemiyorsun diyelim... Baskın olan mı kazanacak? Yasal olan, doğru olan, olması gereken neyse o olur.
Nasıl ki apartmanın girişini çöplüğe çevirerek hayvan beslediğini zannedenler yanlış tutum içindeyse, komple sokağa hakim olma çabasında olanlar da yanlış tutum içindeler.
Kaldı ki kimi belediyeler insanlık gösterip sokak hayvanları için sabit su sebilleri yapmışlar. Demek ki sokakta hayvan olması normal bir durummuş.
Karşımızdaki yıkılan apartmanın inşaat kalıntılarına su koymama bile laf eden insanlar var. İnşaat kalıntısı yahu, daha aylar önce apartman tam yıkılmamışken içenlerin mekanıydı orası. Kimse de gidip gık diyemiyordu korkudan. Şimdi bir kap suya celallenir oldular.

Bence şu sorularda sorulmalı?

***Bu tartışmadan sonra,hayvan korkusunu tedavi ettirmeye karar veren var mı?
***Bugüne kadar hiç yapmadığı halde bu akşam kapısının önüne yemek ve su koyacak kişiler var mı?
***Her hayvan gördüğünde çığlıklar atarak sevmeyen insanlarında içlerinde hayvansevgisi olabileceğini düşünüp onlara hayvansevmez muamelesi yapmadan önce nedir durumu anlamaya çalışacağım diyen olacak mı?.......vb.

Sizlere kolay gelsin....

Ozaman sende benim düşüncelerimi anlamaya çalışmıyorsun ?

Ayrıca üst düzey entellektüel fikir alış verişi mi :) Naptin öyle ya ? Lafları fazla süslemeden karşıt fikir desek ? Klişelerle devam demekle haklısın çünkü sorduğun o mu? bu mu ?bu konu için biçilmiş kaftan.

Sert tepkilerin sebebi bir şahsın söylemleri değil.
Başlıkta genel olarak bir saldırı söz konusu olması, okuyorsun okuyorsun artık bir yerden sonra şişiyorsun ve cevap verme ihtiyacı hissediyorsun...
İnsan hassas olduğu bir konuda daha da saldırganlaşıyor ve ters bir söylemde hemen savunmaya geçiyor.
Günümüzde de hayvanseverlerin karşılaştığı tepkiler "o parayı köpeğe harcayana kadar bir insan doyur, hayvanları topladın etraf mahvoldu"dan öteye gitmiyor.
Hangi yazıyı alıntıladığımı bile bilmiyorum çünkü ben nicklere bakmam yorum yazarken. Benden alıntı yapılmışsa, soru sorulmuşsa ya da sivri bir yorum varsa alıntı yaparım. Bunlardan hangisiydi bilemiyorum

...Günümüzde de hayvanseverlerin karşılaştığı tepkiler "o parayı köpeğe harcayana kadar bir insan doyur, hayvanları topladın etraf mahvoldu"dan öteye gitmiyor.

Bende benzer tepkiler ile karşılaştım demek ki işimiz zor...

buarada kendimden alıntı yaptım ama hadislerin bence birbiriyle çeliştiği noktalar var, kesin doğru yüzde yüz güvenilir demiyorum ama nette binlerce hadis dolaşıyor.. Carrie'nin örneğine karşı bu da var demek istedim parantez içinde belirtmiş olayım.

konuya bak nerelere geldi hey Allah'ım

geçen yıl sanırım yine böyle bir konu vardı yazmıştım yine yazayım. ben bir yerde sokak hayvanları görürsem o yerden mahalleden emin olurum.demek kovmuyorlar, dövmüyorlar, bağırmıyorlar ve besliyorlar ki bu hayvanlar güvenle burada yaşıyorlar derim. daha önce yaşadığım semtte de şimdiki semtimde de hep sokak hayvanları özgürce dolaşıyor kedisi köpeği. market yakınımızda dönerken köpekler mutlaka yolumu keser poşetleri koklarlar :) kendilerine göre birşey yoksa burun kıvırıp gitmeden önce kendilerini bi güzel sevdirirler herhalde darılmayayım diye :) beğendikleri birşey olursa isterler yalnız bana değil tüm mahalle sakinlerine böyle yaparlar , kaldırımda uyurlar yazın ya da bahar aylarında güneşlenirler herkes onları rahatsız edip uyandırmamak için akla karayı seçer, kediler dükkanlaın önünde bi nevi yuva yapmışlar çünkü esnaf onları besliyor hatta bir tanesi eliyle besliyor salamı sosisi eliyle yedriyor adamcağız tüm kedilerin birer ismi var kasabı, fırıncısı, lokantası, büfesi önlerinde beslenen kediler ve köpekler var, arada köpekleri kovalamaya çalışan küçük çocukları itinayla uzaklaştırıyorlar neyse bu kadar reklamını yaptığım yeter semtimin :) peki bu mahallede köpekten kediden korkan hiç yok mudur vardır ama neden sesleri çıkmıyor çünkü bu hayvanlar kendilerine saygı gösterildiğinden onlar da insanları korkutmuyorlar çünkü karınları tok ve mutlular.

Evet, bence de konu nerelere gelmiş, dini yorum yasak diyoruz ama hadisler, onlar bunlar havalarda uçuşmuş yine.
Sana neee gibi garip, saygıdan uzak cevaplar.
Hiçbirşeyi konuşamadığınız gibi bunu da konuşamadınız, yorumlara kapatıp bildirilmiş mesajlara bakmak istiyorum yüksek müsadelerinizle...

Altta niki sıralı hanımlar, kim banlanacak acaba bizde banlanır mıyız diye bekliyorsanız kiblenen uç mesajlar gitti sadece.
Dini yorumları da bir daha topiklerde görürsem uçarsınız haberiniz olsun.
Bu topikte gözümden kaçan bir yorum bildirilene kadar hoşçakalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…