İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

Şu an benim için hayvanlar insanlardan daha değerli dediğiniz gibi.. Kimilerine göre bu manyaklık ama durum bu. İnsanlar çok bencil ve acımasız.. Ben sivrisineği bile öldüremiyorum o adı insan olan yaratıklar zavallı köpeği zehirliyor.. Yazık, çok yazık.. Müstehaklarını bulsunlar inşallah..

Mahallenin çöpünün altına kuru mama koyuyorum.İki tane cahil yurdum bayanı kapılarının önünde oturmuş dedikodumu yapıyorlar.Bir tanesi dayanamadı aynen şu cümleyi söyledi "Gece balkondan yola attığım çöpleri dağıtıyolar alıştırma bu uğursuzları"Hangisine ne diyeyim?Teyze sen müslüman mısın dedim.Evet dedi.Ama peygamberimizin de kedisi varmış bak Kuranda da diyor dedim.Olsun ben nefret ederim bu kedilerde dedi.Bu arada şehir ortasında teyzenin kapısnda sabah saat 4 itibariyle öten horozu var.Tek dileğim var Allah bildiği yapsın.

Gerçekten bir çok kişi bu konudan muzdarip.. O iinsanların fifileri canlı da sokaktakiler cansız mı ? İnsanlar bukadar sığ Ayy okudukça insanlara tiksintim artıyor.. Sonra neden hayata küsüyorum Benimle tartışmaya girenlerin çoğu yaşlılar oluyor o yüzden fazla cevap veremiyorum zaten ailem engel oluyor..

Hayvan sevgisi merhametli insanlarda oluyor. Kimse "hayvan sevmiyorum ama yaşlıya düşküne yardım ederim" demesin, öyle olmuyor o işler.

Benim evimde 5 tane papağanım var, her birinin ayrı yeri var, karakterleri var. Kimisi sinirli, kimisi sakin, kimi şımarık...Bildiğin çocuk gibiler, eve geldiğimde seviniyorlar ve onları sevmeyen insanlara gitmiyorlar...Hasta olduklarında başlarını bekliyorum, işe bile gitmiyorum. Şimdi havalar soğuk ve kaloriferler yanmıyor, sıcak su torbası ile ısıtmaya çalışıyorum onları, mamaları, çorbaları, sebze, meyve suları eksik olmuyor. Ama bir tane insan bozuntusu gelip "ay bunların tüyü hasta eder versene" diyebiliyor. Sanki masamdaki birer vazo onlar. Yahu o hayvanın bir tüyü bile senden artı bütün sülalenden değerli benim için gelmiş boş boş konuşuyorsun. Sen çocuğunu "bunun saçı çok dökülüyor" diye verebilir misin birine. Senin çocuğun sana neyse benim yavrularım da bana o. İnanılmaz sinirleniyorum böyle insanlara. Önceleri başımı öne eğiyordum ama şimdi çat çat konuşuyorum artık kimse cesaret edemiyor ileri geri konuşmaya. Fosur fosur sigaraları ellerinde sağlıktan bahsediyorlar.

Son düzenleme:
daha küçk bir kızken ve bahçede annesiz kedi yavrularını beslerken, yöneticimizin " bunları attıracağım buradan haberin olsun" demesiyle ilk kez karşılaşmıştım, hayvanlara zerre merhameti olmayan insanlarla. her dönmede karşıma çıktılar. kimisi koyduğumuz su kaplarını attı, kimisi kömürlükte soğuktan korumaya çalıştığımız köpek yavrularını şikayet etti kokuyorlar diye,kimisi ayakları tutmayan babamın beslemeye çalıştığı küçük yavruyu belediyeye şikayet edip şehrin çöplüğüne attırdı, kimisi de ailemin yaşadığı yerde onlarca sokak hayvanını zehirledi. içlerinde 9 yavrusuna süt veren bi anne de vardı.

nasıl can verirler bilmem ama ilahi adaletin tecellisini görmek beni üzmezdi diyorum sadece...

Son düzenleme:
Onlar delirmiş artık.Bende bir dünya kedi besliyorum,ewimdede war.İfrit oluyorum bunlara ya!Sen,ben beslemesek aç kalcak hayvancıklar.

bu arada alakasız ama kimseyle paylaşamadım buaraya yazayım. çok üzgünüm. geçen ekşi sözlükte bir konu vardı.

yavru köpekle futbol oynayan kızlar diye...

yavru köpeği top olarak kullanıyorlarmış, tekmelerle birbirlerine pas atarken gülüşerek öldürüyorlarmış yavruyu. izleyemedim. ama konuyu okuyunca bile lanet ettim böyle pisliklerin dünyada olmasına

buna benzer bir şeyi de ben geçen hafta yaşadım benimde kedim var ama dışarda besliyorum. kedime mama veriyorum diye mahalleyi kedi basmış bizim yüzümüzden her yer pislik oluyormuş. apartman yöneticimiz böyle düşünüyor. sen bakmıyorsun bırak benim bakmama karışma bari. böyle düşünen insanlar hiç bitmeyecek.kapla su koyuyorum 2 gün sonra bi bakıyorum atmışlar.ona inat kapıma su koymaya , beslemeye devam edicem..

yazık günah insanlarda vicdan diye bir şey kalmamış onların dili yok konuşamıyorlar diye canlarıda yok sanıyorlar beyinsiz insanlar.

Ben de bir forumda görmüştüm böyle bir başlık ve sizin gibi açamadım.. Kaldıramıyorum çünkü..

Ben de bir forumda görmüştüm böyle bir başlık ve sizin gibi açamadım.. Kaldıramıyorum çünkü..

kaldıramıyorum ben de evet, ama bir kaç yorumu görmek bile kahrediyor, daha neler neler var, insanoğlu çok korkunç

Çok zor.. Bizim üst kattaki vicdansız da zabıtaları çağırtmış haberimiz bile yok.. Neymiş apartman kedi kokuyormuş. Apartmana kedi girmiş gece apartmanda kalmış onu söylüyor. Sanki ben yapmışım gibi de bizim evin numarasını vermiş utanmaz. Çünkü benim de evde kedim var. Gariban annemin de konudan haberi yok, evdeki kedimizi şikayet ettiler sanmış, zabıtaya bizim kedi dışarıya çıkmıyor ki demiş :107:

biz de kedi beslediğimiz için annemle akrabalar tarafından hafiften dışlanmış durumdayız. doğru düzgün gelmezler kedi tüyü bulaşır diye

Ablacım onlar insanlıktan nasibini almamış mahlukatlar. İyi ki besliyorsun, iyi ki bakıyorsun o yavrucaklara. Bravo valla. Arabasının çizilmesini istemiyorsa üzerini örtsün ya da otoparka, garaja koysun. Suç sende değil. Onun sana böyle bir şey demeye hakkı yok. Umrunda bile olmasın diyeceğim de insanın ister istemez canı sıkılıyor yani. Sen gene iyi susabilmişsin ben kavga ederdim valla o adamla. Kolay gelsin sana iyi bak yavrucaklara :)

biz de kedi beslediğimiz için annemle akrabalar tarafından hafiften dışlanmış durumdayız. doğru düzgün gelmezler kedi tüyü bulaşır diye

benim arkadaşlardan bazıları da " ama evde besleyemem piiiissssssss" diyor

yahu benim kedim iki senedir bir kere bile yıkanmadı, melek gibi kokuyo.( sevdiğimden bana öyle gelmiyo, kedisi olmayan arkadaşlara bu açıklamam ) sen iki gün yıkanma bakalım nasıl kokacaksın paçoz

pismişşş

Bizim apartmanda da kedisi olan bir komşu vardı, yemeklerinden kedi kılı çıktığı için güne falan gitmek istemiyorlardı

Cidden ya yıkanmadıkları halde mis gibi kokuyorlar. Benimki de öyle en son ne zaman yıkadık onu bile hatırlamıyorum ama mis gibi kokuyor Ama insanlar için aynı şey geçerli değil, o hayvanlara pis diyen tertemiz insancıklar 3 gün yıkanmasın göreyim ben onları

Bende bundan önceki oturdumuz evde mahalleden tek kişiyle sürtúşmemiz oluyodu cahil merhametsiz insanlar neolucak en son muhtarda tanıyodu o kişiyi gittim dedim bu olay karakolda biter benle ugraşmasin sesi kesilmişti. Ama genede izmirde sokak hayuanlarına çok bakan insan var mutluyum oyüzden burda yaşamaktan

kedilerin tükürüklerindeki bir salgı en kuvvetli deterjandan bile daha tesirliymiş.

Son düzenleme:
O kadar haklısınız ki laf anlatmaktan usanıyor insan... Biz bazen apartmanda bazen bahçede bakıyorduk kedilerimize...

Kışın karda kalmasın diye bir yavruyu apartmana aldık.. Gündüz sokakta geziyor akşam olunca apartmanda uyuyordu. Komşular kedinin pis olduğundan, sürekli apartmanı kokuttuğundan şikayet ediyorlardı. Halbuki hayvancağız o kadar temizdi ki bembeyaz renkli üstünde lekesi bile yoktu...

Neyse bunlar hayvan sevgisini bilemezler diye düşünüyoruz ama biz asıl veterinerin bize attığı kazıkla şok olduk.

Geçmiş konularıma bakarsanız görürsünüz... Sokaktaki baktığımız bir tane hayvan rahatsızlanmıştı, veterinere verdik ve bize bir türlü bilgi vermeyince yavrusunu alıp geri getirmediler diye şikayet ettik. Sonra yavruyu getirdiler ama şikayet ettik diye bize çok kızdı. Neyse annesi hastalanınca onu da gönderdik belediyenin veterineriydi.

Annesini sırf biz onu şikayet ettik diye bambaşka sokaklara bırakmışlar. Bir türlü bulamıyoruz. Doğduğundan beri bizim apartmanda bakıyorduk ama sırf veterinerin kaprisi yüzünden kızımızı kaybettik.. İnşallah şimdi mutludur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…