- 14 Kasım 2009
- 742
- 25
- 118
Bende bundan önceki oturdumuz evde mahalleden tek kişiyle sürtúşmemiz oluyodu cahil merhametsiz insanlar neolucaken son muhtarda tanıyodu o kişiyi gittim dedim bu olay karakolda biter benle ugraşmasin sesi kesilmişti. Ama genede izmirde sokak hayuanlarına çok bakan insan var mutluyum oyüzden burda yaşamaktan
öğrencilerime hayvan sevgisi aşılamaya çalışıyorum.. ama işim çok zor.
daha geçen gün bir öğrencim " hayvanın canı yansa ne yanmasa ne " dedi. şok oldum. onun üzerinde çalışmam lazım. mezun olmadan...
Az önce sokak kedilerime bir şeyler veriyordum. Adamın biri yürürken 'Hep senin yüzünden bunlar arabaların üstüne çıkıp çiziyor' dedi.. Ben tabiböyle kaldım 'Ne alaka' dercesine. Adama da aynı bu yüz ifadesiyle 'Benim yüzümden mi ' dedim. Adam da 'Evet sen geldin geleli arabalar çiziliyor' dedi. Bir şeyler söyleyecektim ama adamın bu düşünme kapasitesiyle anlamayacağını anlayıp sustum hiçbir şey demedim. Sokağın sonuna ilerlerken yanındakilere bir şeyler daha dedi ama anlamadım..
Yahu ben çocukluğumdan beri bu sokakta oturuyorum, bu adamı da ilk defa görüyorum, bir de sen geldin geleli diyor banaBen besliyorum diye arabaları çiziyorlarmış işe bak.. Ben de zaten iyi beslenin aslanlarım, arabaları iyice çizin hadi bakayım diye besliyorum onları Böyle saçma düşünce olur mu ya.. Onlar sokak kedisi adı üstünde sokakta yaşıyor. Araban çok kıymetliyse branda çekiver üstüne akılsız Bunlara kalırsa kuşlar da yaşamasın onlar da arabaların üstüne kaka yapıyorlar. Bu ilk vukuatım değil, son da olmayacak biliyorum ama artık insanların bu saçmalıklarını duymaya dayanamıyorummmmmmm
aynı sorunla uğraşıyorum. balkonumda 2 kedi besliyorum bi kaç aydır, evimde senelerdir 2 kedim var. site yönetimi haber verdi evde misiniz hayvanlarınızla ilgili tebligat yapacaz diye. çok haklılar benim evden hiç çıkmayan, nerdeyse hiç miyavlamayan, kimsenin suratını bile görmediği 2 kedim bütün siteye inanılmaz rahasızlık veriyodur ona eminim. sen sevmiyosun diye, ben sana hiç zararı yokken neden hayvanlarımdan vazgeçiyorum anlamadım, yasağında bi mantığı olur yani. yeterse yeter bu yasakçı zihniyetler.Bizim sitede de evde kuş haricinde hayvan bakımını yasakladılar.
Rahatsız oluyormuş sakinler
ne kadar iyi niyetlisin, benim ağzını burnunu kırasım geliyo bizim yöneticininLaf olsun torba dolsun, başka bir şey değil bunların yaptığı. Kediler mecbur kalmadıkça tırnaklarını açmazlar bile, ne çizmesi. Hayatında hiç kedi patisi tutmamış birinden ne beklenir ki zaten. 'Hayvanları doyuracağına insanları doyur' klişesine en güzel cevap; napayım yani seni mi doyurayım? En kötüsü bunu insanın en yakın arkadaşının söylemesi. Sokakta kedicikleri besleyen kadına demediği laf kalmadı, ben de çıldırdım tabi.
Bakın şimdi size bir fotoğraf göstereceğim, bu fotoğrafta gözünüze batan ilk şey ne?
Eki Görüntüle 824835
Cevabınız büyük ihtimalle çöplükten farkı olmaması değil mi? Ama çevrede oturan insan(cık)lara göre orada beslenen, yavrulayan, koşuşturan, oynaşan kediler problem. Bir gün belediyeden yetkili biri geldi, kedileri kısırlaştırıp geri getireceklermiş. Peki dedim ama takipte olduğumu da belirttim. Adamı gören konu komşu bir anda dert yanmaya başladı, aman kediler şöyle evime giriyor, buraları böyle bokluyor, yok efendim kokutuyor, pire oluyor bilmem ne... İçimden neler geçiyor bilmiyorlar tabi.. Teyzeciğim bir kere şu arsanın rezaletini gördün mü sen? Şuradaki çöplük hiç mi rahatsız etmedi seni? Acaba o kokunun sebebi ne hiç mi düşünmedin? Anca konuşursun böyle, icraata gelince fıs. Bu arsayı belediyeye temizletmek için sadece iki kişi müracat etti.
Böyle alcan bunları, ağzına ağzına vurcan, ağzı uyuşcak konuşamıcaklar bir süre.
apartmanların yanında kedi köpek besleyenleri ben şahsen sevmiyorum.
bir hayvanın yeri apartman girişi olmamalı.ben şehrin ortasında hayvanlara karşıyım yaa
kedi köpek gibi hayvanların yeri çiftlik gibi yerlerdir, veya bahçeli evler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?