İnsanların sokak hayvanlarına ve onları besleyenlere karşı düşmanlığından bıktım..

ben de " o kadar aç insan varken kalkmış hayvanları besliyorsun" a hastayım. çok ilginç bir kafa gerçekten.

Öyle mazlum,öyle masumlar ki,İnsanları tanıdıkça onları daha da çok sevmeye ve merhamet duymaya başladım.

Ne yazık ki İNSAN denilen mahlukat beş para etmiyor...Ama kendini bu dünyaya HÜKÜMDAR sanıyor !

BİNECEĞİMİZ SON ARABA DÖRT KOLLU ONUNDA BOYASI YOK !

Rabbim demiş ki : ONLAR BENİM DİLSİZ KULLARIMDIR...EZA ETMEYİNİZ.

Evet bende :) Özellikle Karşıyaka çok değer veriyor.

Dört ayaklı hayvanları iki ayaklı adına insan dedikleri yaratıklardan daha çok seviyorum...

Ben yangın merdiveninde 6 kedi besliyorum. Yemek verdiğimde "oralar kirleniyor" diye vikviklediler (ki minişler gittikten hemen sonra orayı temizliyordum hem de su ile değil alt kata su gitmesin diye viledayla siliyordum) ben de kuru mama alıyorum artık.
Şimdi diyecek bir şey bulamıyorlar "bunları alıştırıyorsun" diyolar. Eee alışsınlar benim istediğim de o zaten?
Alışsınlar da gelip karınlarını doyursunlar.
Bu ruh hastalarının bunu yapmasının nedeni sundukları bahaneler değil. Sadece "uyuzluk" olsun. İnsanlık dışı bir şey yapsınlar da ne olursa olsun. Başka hiçbir amaçları yok.

Hayvanlari hor gören, ezen, icinde bi gram merhamet barindiramayan insan o kadar cok ki...

Hele ki hayvanlara yapilan eziyeti videolara kaydedenler, orda burda o dehseti paylasabilenler.

Maalesef yanlislikla bir kere öyle bi video izlemisligim oldu, kac gün kendime gelemedigimi ben bilirim.
Allah büyüktür, yapilan eziyetlerin hesabini bir bir en agir sekilde ödetir o vicdansiz yaratiklara.

Bizler elimizden geldigince sahip cikalim, doyuralim,koruyalim... Varsin o insan müsveddeleri konusadursun.

öğrencilerime hayvan sevgisi aşılamaya çalışıyorum.. ama işim çok zor.

daha geçen gün bir öğrencim " hayvanın canı yansa ne yanmasa ne " dedi. şok oldum. onun üzerinde çalışmam lazım. mezun olmadan...

Kesinlikle... Agac yasken egilir diye bosuna dememisler.
Önce aile icinde baslar böyle seyler, ama demek ailede hayvan sevgisi, merhameti bilmeyen insanlar olunca cocuklarda
böyle bir zihniyet olusuyor.
Hayvani can olarak degil adeta bir mal ve esya olarak görüyorlar.

Iste tam bu noktada bence siz ögretmenlere cok is düsüyor,
umarim tüm ögrencilerinize hayvan sevgisini en güzel ve kisa yoldan asilayabilirsiniz.

Ben de nefret ediyorum böyle insanlardan ve hayvanlara öcü gibi bakan asıl kendisi öcü olan yaratıklardan
Bu dünyayı sadece kendileri için yaratıldı sanıyorlar utanmazlar.

Hepimiz yıllardır hayvan beslemek için mücadele ediyoruz ancak bu noktada herkesten bir ricam var; problem yaratanların üzerine ısrarla gitmeyin. Beslemeleri mümkün olduğunca gece ve dikkat çekmeden yapmaya çalışın. Her saniye başlarında bekleme şansımız yok, insanlar bize bir şey yapamıyor ama hayvanlara yapıyorlar. O masumların canı yandıktan sonra yapanı paralasan ne fayda. O yüzden sorunu minimum seviyede tutmak için gözden ırak olmaya çalışmakta fayda var.

Buna benzer bir olay iki hafta önce benim başıma da geldi, işe giderken her zaman geçtiğim bir sokak var ve orada da yaklaşık 10-15 kedi sürekli bulunur ben de yanımda taşıdığım mamalardan veririm bir sabah yine kedilere mama verirken adamın biri geldi, hanımefendi o kedileri beslemeyin lütfen dedi, ben kalakaldım sonra neden diye sordum, gidin kendi evinizin önündeki kedileri besleyin önümüz kış geçen kış iki tane kediyi öldürdüm dedi, ben şaşkınlıkla nasıl yani bilerek mi deyince arabanın motoruna giriyorlar ben de fark etmiyorum sonrasında ölüyorlar dedi, ben de ben zaten kendi evimin önündeki kedileri besliyorum ve kedileri beslemeyin diyorsunuz bu çözüm mü dedim, baktım adam bir şeyler anlatıyor konuşup anlaşılacak biri değil, sonrasında hiç cevap vermedim mamalarını verdikten sonra ayrıldım oradan, her sabah da yanımda mama varsa kedileri beslemeye devam ediyorum, kime ne?

hem onların yaşama alınını gasp edip hem de yardım eden insanlara tavır almak çok garip.dünya sadece insanlara ait bir yer değil de insanlar ne zaman bunun farkına varacak bilemiyorum.

babamda evin yakınıda bir yere küçük bir alan yaptı orada kedileri besliyor mahalledeki tüm kedicikler için yiyecekler falan alıyor çabalıyor.daha tepki gösterenle karşılaşmadık şükür.

Bizim sitede de evde kuş haricinde hayvan bakımını yasakladılar.
Rahatsız oluyormuş sakinler

Laf olsun torba dolsun, başka bir şey değil bunların yaptığı. Kediler mecbur kalmadıkça tırnaklarını açmazlar bile, ne çizmesi. Hayatında hiç kedi patisi tutmamış birinden ne beklenir ki zaten. 'Hayvanları doyuracağına insanları doyur' klişesine en güzel cevap; napayım yani seni mi doyurayım? En kötüsü bunu insanın en yakın arkadaşının söylemesi. Sokakta kedicikleri besleyen kadına demediği laf kalmadı, ben de çıldırdım tabi.

Bakın şimdi size bir fotoğraf göstereceğim, bu fotoğrafta gözünüze batan ilk şey ne?

Cevabınız büyük ihtimalle çöplükten farkı olmaması değil mi? Ama çevrede oturan insan(cık)lara göre orada beslenen, yavrulayan, koşuşturan, oynaşan kediler problem. Bir gün belediyeden yetkili biri geldi, kedileri kısırlaştırıp geri getireceklermiş. Peki dedim ama takipte olduğumu da belirttim. Adamı gören konu komşu bir anda dert yanmaya başladı, aman kediler şöyle evime giriyor, buraları böyle bokluyor, yok efendim kokutuyor, pire oluyor bilmem ne... İçimden neler geçiyor bilmiyorlar tabi.. Teyzeciğim bir kere şu arsanın rezaletini gördün mü sen? Şuradaki çöplük hiç mi rahatsız etmedi seni? Acaba o kokunun sebebi ne hiç mi düşünmedin? Anca konuşursun böyle, icraata gelince fıs. Bu arsayı belediyeye temizletmek için sadece iki kişi müracat etti.

Böyle alcan bunları, ağzına ağzına vurcan, ağzı uyuşcak konuşamıcaklar bir süre.

Bizim sitede de evde kuş haricinde hayvan bakımını yasakladılar.
Rahatsız oluyormuş sakinler
aynı sorunla uğraşıyorum. balkonumda 2 kedi besliyorum bi kaç aydır, evimde senelerdir 2 kedim var. site yönetimi haber verdi evde misiniz hayvanlarınızla ilgili tebligat yapacaz diye. çok haklılar benim evden hiç çıkmayan, nerdeyse hiç miyavlamayan, kimsenin suratını bile görmediği 2 kedim bütün siteye inanılmaz rahasızlık veriyodur ona eminim. sen sevmiyosun diye, ben sana hiç zararı yokken neden hayvanlarımdan vazgeçiyorum anlamadım, yasağında bi mantığı olur yani. yeterse yeter bu yasakçı zihniyetler.

ne kadar iyi niyetlisin, benim ağzını burnunu kırasım geliyo bizim yöneticinin
bi de maaşlı çalışıyo adam siteye dışardan geliyo. bütün yaz bahçed ki kediler koyduğum su mama kaplarını toplayıp attırdı. adama boş işler müdürü müsün tabak çanak peşinde başka işin yok heralde dedim, o gün bugündür daha da bi seviyoruz birbirimizi allahtanftaşınıyorum burdan 2 aya

apartmanların yanında kedi köpek besleyenleri ben şahsen sevmiyorum.
bir hayvanın yeri apartman girişi olmamalı.ben şehrin ortasında hayvanlara karşıyım yaa
kedi köpek gibi hayvanların yeri çiftlik gibi yerlerdir, veya bahçeli evler.

Bırakın sokak hayvanlarını laf etmelerini evimde baktığım iki kediciğimi eşyalara zarar veriyorlar diye ormana bırakmamı öneren tanıdıklarım var. At gitsin sokağa diyorlar.Kafasızlar.

Bize göre şehir bir kediye bir köpeğe göre ne peki bunu birde onlara sormak lazım değil mi ?
Ya da kimin yaşam alanı şehir ? Onlara göre belki de bizim yaşam alanımız farklı yerde olmalı..
Kedi köpek çiftlik hayvanı değil ki ayrıca çiftlik yeri olsun.
Hakları zaten yok bari sokakta yaşama hakları olsun ya.

o kadar çokki bunlardan..
kafaya takıp,sinirlenmeye bile gerek yok..
dünya sadece onlara aitmiş gibi davranıyolar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…