Insanların yorumları ister istemez canımı sıkıyor

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.312
378
43
25
Daha önce de buraya bu konuyu açmıştım şöyle bir durum var arkadaşlar benim kızım 14 ay 13 günlük bugün tam ..ve hala yürümüyor 15 gün öncesine kadar ayakta durmaya bile korkuyordu ayakta durmaya Alıştırdım Ayakta duruyor bir elinden tutarsam yamuk yumuk da olsa yürüyor iki elinden tutarsam da bana doğru gelip yürüyor koltuklara tutunup kalkıyor sıralıyor kendi kalkıyor yani koltuklara tutunup ama kendi ayağa kalkmıyor tek başına ayağa kalkmıyor. Ancak ben dikersem kalkıyor dediğim gibi sıralıyor her yere tutunup kalkıyor ama maalesef ayağa diktiğim zaman kendi adım atmıyor çok korkuyor Yani bir kere attırdık adım, koltuğa doğru iki adım attı kendisi fakat onunla kaldı daha da adım atmıyor ve insanlar sürekli bir problemi olabilir gibi şeyler söylüyorlar yürüme sınırının 18 ay olduğunu biliyorum fakat insanların yorumları çok canımı sıkıyor ona yardım etmek için sık sık ayağa dikip koltuğa sevdiği bir oyuncağı koyup gel gel diyorum ama asla kendi adım atmıyor elinden tutarsam yürüyor ben ne yapmalıyım sizce nasıl bir yol izlemeliyim kendi haline mi bırakmalıyım daha çok mu uğraşmalıyım bu konuyu çok kafama takmaya başladım insanlar da ayrıca canım sıkıyorlar

Çok uğraşma, bırakma da, gayet normal süreç yani nesine laf ediyorlar, her halta karisiyorlar, oyun şeklinde yapın, kol altlarindan tutup yürütüp topa falan vurdurun, oyun halinde yapinca daha çok hoşuna gider

Çok uğraşma, bırakma da, gayet normal süreç yani nesine laf ediyorlar, her halta karisiyorlar, oyun şeklinde yapın, kol altlarindan tutup yürütüp topa falan vurdurun, oyun halinde yapinca daha çok hoşuna gider
Teşekkür ederim insanların karışmadığı şey yok kafaya takmamaya çalışıyorum yürür diyorum Her Çocuk bir olmaz diyorum ama ister istemez insanlar hala yürümüyor mu bir yaşını geçeli de bayağı olmuş falan gibi yorumları artık canım çok sıkmaya başladı

Hiç sıkılma, çocuk snein cocugun, elinden geleni de yapıyorsun, benim oğlum düşünüyordu Allah'ım dedim emeklemiyor ne yapacağım, bı gün oynarken kalktı adım attı, bu bebişin keyfine de bağlı, kaldı ki hiç yuruyemiyor değil ki bebisin, biraz destekle oyunla hallolur, konuşana da kulak asma

Kulak asmamak mümkün değil ki herkesin dilinde bir şey var ek gıdaya başladığı zaman tuzsuz besledim bir süre, yemek suyu vermemişim komşunun çocuğuyla kıyasladılar O yemek suyu veriyormuş koltuklara tutunup kalkmaya başlamış Benimki biraz onu da geç yaptı yok yemek suyu vermemişim ondan yapmamış geç emekledi yok yemek sularından vermemişim yemeklerine tuz koymamışım her şeyden yedirmemişim o yüzden geç emeklemiş şimdi de yürümeyi kıyaslıyorlar Sağ olsunlar..İnşallah yürür de bir an önce Kapanır çeneleri

Yrmek suyu ne mucizeymis arkadaş kıymetini bilememişiz tövbe yarabbimmm, soğan da kır yanina yavan olmasın

Benim oğlum 9 aylıkken yürüdü şu an 13 aylık hala ev yemeğini zar zor yiyor göbeğim catlıyor yedirene kadar. 9 aylıkken asla asla asla ağzına sürmezdi aylarca yoğurt harici ek gıda yemedi bu teoriye göre benimkinin yemek tenceresine düşmesi lazımdı ki 9 ayda kudurdu Ben de ek gıdada çok problem yaşıyorum milleti dinliyorum şunun çocuğu şöyle yerdi bununki böyle yerdi yok her şeyi blenderdan çek biberona koy ver filan saçma sapan bir sürü şey. İt ürür kervan yürür takılmayın.

18e baya yaklaşmış olsa neyse de. Tek elinden tutup yürütmek çok işe yarıyor bence. Bizimki de 13 aylık olmak üzere. Bikaç adım atıyor sadece onu da ısrar edersek. Yoksa hep emekliyor. Geçen bi yere misafirliğe gittik. Kadının birinin bizimkiyle hemen hemen aydaş torunu var, yürüyormuş. Bizimki yürüyor bizimki yürüyor deyip durdu. Napalım yani yürüyorsa. Hey Allahım. Erken yürüyünce çok zeki olmuş oluyor zanneden bi kitle var.

Zaten çocuk büyütürken en sıkıntı olan konu insanların yorumları bence benim çocuğum geç döndü geç emekledi geç oturdu şimdi de yürümesi gecikecek belli Ben Çok kafaya takmamaya çalışıyorum bilgisiz bir anne değilim 18 aya kadar müddet olduğunu biliyorum 18 aydan sonra yürümezse fizik tedaviyle yine yürüyebileceğini biliyorum Çünkü zaten tutunup kalkıyor emekliyor bacakları da güçsüz değil ayakta da duruyor Tek sorun adım atmaması yürümemesi ama insanlar kaç aylık olduğunu sorup söyleyince aa hala yürümüyor ama Nidasını yapıştırıyorlar ve bu İnsanın sinirini bozuyor gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…