• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yorumları...

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Herkese selamlar şu sıralar daha doğrusu üniversiteyi kazandığımdan beri benim morelimi bozan bir şey var...
Ben İstanbul'da devlet üniversitesinde Fransızca bölümü okuyorum.İyi derecede İngilizce biliyorum.13-14 yaşımdan beri en büyük hayalimdi hatta tercih listemin de ilk sırasındaydı.Bilinçli ve gerçekten çok isteyerek yaptım bu tercihi. Ancak çevremdekiler bölümümü sorup,söylediğimde aaa niye İngilizce kazanmadın? Ne yapacaksın ki Fransızca ile? gibi sorularına maruz kaldım. Sanki hiç kullanılmayan,ölü bir dil okuyormuşum gibi hissetmeye başladım ve açıkçası biraz hevesim kırıldı.Hiçbir zaman öğretmen olma hayalim olmadı eğer olsaydı zaten İngilizce okurdum.Bunu onlara da söyledim ama anlamıyorlar. Fransızca sayesinde İspanyolca ve Portekizce metinleri de anlayabiliyorum. Biraz daha ilerleyip Fransızca'da bu dilleri de öğrenmek var planlarımın arasında. Bu arada okulun Rusça kursu var ve seneye Rusça öğrenmeye de başlayacağım. 1-2 sene sonra açıktan ikinci üniversite olarak dış ticaret ya da lojistik de okuyacağım. Ayrıca seneye notlarımı yüksek tutup İngilizce bölümü ile çift anadal yapmak istiyorum...Şirkette çalışmak istiyorum.
Sizce iş bulabilir miyim? Çevremdeki insanlar doğru mu söylüyor? Herkes İngilizce okuyup öğretmen olmak zorunda mı ? Bu kadar kendimi geliştirmek istemem boşuna mı?... :KK43::KK43:

Ayyy fransizca ogrenmeyi bende çok isterdim :KK36: çok sexy bi dil bence :KK45: tabii iş bulursunuz herkes ingilizce okuyor ama dünya ingilizceden ibaret değil ki... artık ıngilizce sıradanlasti, şirketlerin fransızca bilen insanlarada ihtiyaci var Hoppa

Bir zamanlar aynı şeyi benim bölümüm için de derlerdi, şimdi dillerinden düşürmüyorlar mesleğimi :D
Kimsenin lafına bakma, hangi mesleğin ne zaman kim için patlama yapacağı hiç belli olmaz

Ayyy fransizca ogrenmeyi bende çok isterdim :KK36: çok sexy bi dil bence :KK45: tabii iş bulursunuz herkes ingilizce okuyor ama dünya ingilizceden ibaret değil ki... artık ıngilizce sıradanlasti, şirketlerin fransızca bilen insanlarada ihtiyaci var Hoppa

Evet telaffuzu,grameri,kelimeleri çok güzel :)
Mesela Renault,Citroen,Peugeot gibi araba markaları Fransız malı ve duyduğum kadarıyla Fransızca bilen kişi çok arıyorlarmış...

Herkese selamlar şu sıralar daha doğrusu üniversiteyi kazandığımdan beri benim morelimi bozan bir şey var...
Ben İstanbul'da devlet üniversitesinde Fransızca bölümü okuyorum.İyi derecede İngilizce biliyorum.13-14 yaşımdan beri en büyük hayalimdi hatta tercih listemin de ilk sırasındaydı.Bilinçli ve gerçekten çok isteyerek yaptım bu tercihi. Ancak çevremdekiler bölümümü sorup,söylediğimde aaa niye İngilizce kazanmadın? Ne yapacaksın ki Fransızca ile? gibi sorularına maruz kaldım. Sanki hiç kullanılmayan,ölü bir dil okuyormuşum gibi hissetmeye başladım ve açıkçası biraz hevesim kırıldı.Hiçbir zaman öğretmen olma hayalim olmadı eğer olsaydı zaten İngilizce okurdum.Bunu onlara da söyledim ama anlamıyorlar. Fransızca sayesinde İspanyolca ve Portekizce metinleri de anlayabiliyorum. Biraz daha ilerleyip Fransızca'da bu dilleri de öğrenmek var planlarımın arasında. Bu arada okulun Rusça kursu var ve seneye Rusça öğrenmeye de başlayacağım. 1-2 sene sonra açıktan ikinci üniversite olarak dış ticaret ya da lojistik de okuyacağım. Ayrıca seneye notlarımı yüksek tutup İngilizce bölümü ile çift anadal yapmak istiyorum...Şirkette çalışmak istiyorum.
Sizce iş bulabilir miyim? Çevremdeki insanlar doğru mu söylüyor? Herkes İngilizce okuyup öğretmen olmak zorunda mı ? Bu kadar kendimi geliştirmek istemem boşuna mı?... :KK43::KK43:

Umursamayın, iş memurluksa Fransızcadan da memur alınıyor, az alınıyor ama alınıyor. Ben de Latince (ki gerçekten ölü :KK48:) çalışırken dalga geçiyorlardı, ne işine yarayacak? diye. Faydasını o kadar gördüm ki inanamazsınız İngilizce ve İspanyolca için.

Umursamayın, iş memurluksa Fransızcadan da memur alınıyor, az alınıyor ama alınıyor. Ben de Latince (ki gerçekten ölü :KK48:) çalışırken dalga geçiyorlardı, ne işine yarayacak? diye. Faydasını o kadar gördüm ki inanamazsınız İngilizce ve İspanyolca için.

çok harika ya öğrenmek çok isterdim latince nerede öğrendiniz

psikoloji
aa neden tıp okumadın derlerdi şimdi psikoloğa gitmeyen yok :KK53:
ben de italyanca öğreniyorum bu arada, fransızca bilseniz daha kolay öğrenirdiniz demişti hocamız :KK53:
Psikoloji bölümü çok güzel ya okumayı isterdim çok zevkli bence.Lisede psikoloji dersini çook severdim.
İtalyanca da çok güzel dil onun da metinlerini az çok anlayabiliyorum. Size bir tavsiye şu an vikipediden Latince bir şey okuyun az çok anlayabileceğinizi göreceksiniz :KK56:

Latince çok güzel bir dil bazen diyorum keşke ölü bir dil olmasaydı. Bu arada şunu fark ettim ki ben gerçekten tüm latin dillerini çok seviyorum. :KK53:

çok harika ya öğrenmek çok isterdim latince nerede öğrendiniz
Tamamen öğrenip konuşabilmek değil tabi :) Dilbilgisine ve kelimelerine çok çalıştım altyapı olsun diye, aşırı faydalı oldu. İngilizce bir kelimenin anlamını hiç bilmesem bile eklerden yakın anlamı yüksek oranda çıkarabiliyorum bu sayede.

Ben de arapça okudugum icin baya tuhaf karsilaniyorum :KK61::KK61::KK61:

Hersey senin kendini yetistirmene bakar ama son yillarda doğu dilleri daha gözde. Ingilizcem var diyorsun yaninda fr sana ne katacak onu iyi analiz etmelisin. Bir dogu dili bir bati diline hakim olanlar piyasda super tutuluyor. Ben de bu yuzden ing-arapca yaptim.
Baskalarina begendirmeye calisma bolumunu ama elestrilerde gercek payi varsa biraz daha dikkatli arastirip kariyerine ona gore planla. :p:p:p

Psikoloji bölümü çok güzel ya okumayı isterdim çok zevkli bence.Lisede psikoloji dersini çook severdim.
İtalyanca da çok güzel dil onun da metinlerini az çok anlayabiliyorum. Size bir tavsiye şu an vikipediden Latince bir şey okuyun az çok anlayabileceğinizi göreceksiniz :KK56:

dilimize italyancadan geçmiş bu kadar çok kelime olduğunu bilmiyordum ve latince konusunda haklısın zaten italyancanın dedesi gibi olduğu için çok benziyor psikoloji kitaplarında latince kelime ve cümle kurma bir zamanlar çok popülermiş o yüzden sık karşılaşıyorum :D bence tam destek harika bir bölümün var :D

"arada bize de birkaç kuple bir şey söyle" diyim de eksik kalmasın :KK70:

Tamamen öğrenip konuşabilmek değil tabi :) Dilbilgisine ve kelimelerine çok çalıştım altyapı olsun diye, aşırı faydalı oldu.

italyanca biliyorum acep öğrenmesi kolay olur mu nereden çalıştınız ya ben çok severim latince metinleri falan konuşuyorlar ya . okuduğum kitaplarda da geçiyor :D

İngilizce zaten artık yabancı dilden sayılmıyor gibi bir şey herkes bilmek zorunda
İngilizce bilince aa ekstrem bir şey bu demiyorlar

Back
X