• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yorumları...

Kimsenin sizi ideallerinizden alıkoymasına izin vermeyin. O söylenen sözlerin yarısından çoğu kıskançlıkla edilen laflar hiç üstünde durmayın.

valla öncelikle takdir ettim. bi ara fransızca öğrenmeye kalktım ama işin altından kalkamadım zor bi dil. ayrıca önünün açık olduğunu düşünüyorum kolaylıkla iş bulabilirsin. başarılar:)

Aman benim bölüme de aynısını diyorlar canım, ah vah edip adıma üzülenler bile var. Sen düşün gerisini. :D

eee sen niye demiyorsunki o insanlara bizim universitete kisitli beyinlileri gelistirme bolumu var laf olsuntorba dolsun diye ortaya laf atip milletin beynini corba yapanlari 2 yilda adama benzetiyorlarmis kayitlar basladi hemen kayit olun kacirmayin de bak bakalim bidaha bos bos konuscaklarmi :63:bosver kuzu yaaa sen devam et onlarda canli canli gorsunler seni ornek olarak :KK68:

Baskaları için yaşamıyorsunuz ne güzel. Bu mantalitede birinin insanların ne dediğini bu saatten sonra takmaması lazım.
Sizin bir kariyer planıniz, bir hedefiniz var ve o yolda saglam adimlarla ilerliyorsunuz.
Boşverin kim ne diyor.

Bizim insanımıza yapışmış bi ingilizce gidiyor sanki ne varsa artık ingilizce öğretmen dolu heryer bak sana ne anlayacağım düğün varsı mahallemizde gelin evinden çıkarken arkadan bi ses yükselmiş 'sen ingilizce öğretmenisin dik yürü kaldır başını hüloooooğğğ' duyduğumda ölmüştüm gülmekten ;) sen canın ne isterse onu yap bence süpersin

Sayet öss de ogretmenligi kazanmasaydim.Her yil sinava girip fransizca ispanyolca almancanin hazirliklarini okuyup 4 dili cebe atacaktim.her turlu is kapisi sonuna kadar acilacakti boyle olunca.Kismet ingilizce ogretmenligi oldu ogretmen oldum.Ama hedefin guzel.Kimseye kulak asma.

boşver insanların ne dediklerini. kendileri ingilizcenin i sini biliyorlarmıymış ben de ingilizce biliyorum ama fransızcayı her zaman beğenmişimdir. öğrenmek de istediğim bir dil. kimseyi kafana takma bence. fransızca ile tercümanlık yaparak gayet iyi yerlerde çalışabilirsin. ingilizceyi artk herkes biliyor ama fransızcayı herkes bilmediği içib artısı daha çok :)

Söylenenleri neden kafana takıyorsun ? Ben bizim toplumumuzdaki %90 insanın dediklerini hiçbir yerime takmam. Çünkü acayip bir toplumuz ve lafı takılası insanlar çok az. İngilizce okusaydın neden ingilizcee okuyorsun neden mühendislik okumuyorsun derlerdi. Mühendislik okusan niye doktorluk okumuyorsun derlerdi. Mana bulmaya yer arar bizim insanlarımız. Bence güzel bir bölüm okuyorsun. İş yerleri artık ingilizceyi bir kriter olarak aramıyor çünkü herkesin ingilizcesi garanti var ollmak zorunda. Bunun yerine artık almanca, fransızca, rusça gibi diller aranıyor, ingilizceye ek olarak. Düşündüklerine ek olarak tercümanlıkda yapabilirsin. Hem güzel bir meslek hemde parası iyi. Dil öğrenmeye yatkın bir zekan var belli ve bu çok güzel. Kendini bu konularda geliştirebildiğin kadar geliştir. Dili olan insana kapılar her zaman açıktır.

Herkese selamlar şu sıralar daha doğrusu üniversiteyi kazandığımdan beri benim morelimi bozan bir şey var...
Ben İstanbul'da devlet üniversitesinde Fransızca bölümü okuyorum.İyi derecede İngilizce biliyorum.13-14 yaşımdan beri en büyük hayalimdi hatta tercih listemin de ilk sırasındaydı.Bilinçli ve gerçekten çok isteyerek yaptım bu tercihi. Ancak çevremdekiler bölümümü sorup,söylediğimde aaa niye İngilizce kazanmadın? Ne yapacaksın ki Fransızca ile? gibi sorularına maruz kaldım. Sanki hiç kullanılmayan,ölü bir dil okuyormuşum gibi hissetmeye başladım ve açıkçası biraz hevesim kırıldı.Hiçbir zaman öğretmen olma hayalim olmadı eğer olsaydı zaten İngilizce okurdum.Bunu onlara da söyledim ama anlamıyorlar. Fransızca sayesinde İspanyolca ve Portekizce metinleri de anlayabiliyorum. Biraz daha ilerleyip Fransızca'da bu dilleri de öğrenmek var planlarımın arasında. Bu arada okulun Rusça kursu var ve seneye Rusça öğrenmeye de başlayacağım. 1-2 sene sonra açıktan ikinci üniversite olarak dış ticaret ya da lojistik de okuyacağım. Ayrıca seneye notlarımı yüksek tutup İngilizce bölümü ile çift anadal yapmak istiyorum...Şirkette çalışmak istiyorum.
Sizce iş bulabilir miyim? Çevremdeki insanlar doğru mu söylüyor? Herkes İngilizce okuyup öğretmen olmak zorunda mı ? Bu kadar kendimi geliştirmek istemem boşuna mı?... :KK43::KK43:
Kariyer planı çok iyi ama morel değil moral.

Bir zamanlar aynı şeyi benim bölümüm için de derlerdi, şimdi dillerinden düşürmüyorlar mesleğimi :D
Kimsenin lafına bakma, hangi mesleğin ne zaman kim için patlama yapacağı hiç belli olmaz
Bende hedefimin psikoloji okumak olduğunu söylediğimde bir iki öğretmenimden dahi tepki gördüm.Ama hala bu hedefim geçerli.Bazen söylenenlere kulak asmamak gerekiyor gerçekten

ingilizce öğrt. okuyorum, hepte hayalimdi. Fakat bende senin hedeflerine bayıldım, kesinlikle iş bulursun bunları gerçekleştirebilirsen. Bende atanma durumunu göz önünde bulundurarak 2 yıl dış ticaret okumayı ve rusça öğrenmeyi düşünüyorum.

bence etrafınızdakilere hiç kulak asmayın ne güzel hedefiniz ve istediğiniz bir bölümü seçmişsiniz.zamanında eğer arkamda biri olsaydı bende heralde istediğim bölümde okurdum.ilk önce mühendislik okudum ama istediğim bölüm degildi severek okumadım tam tersiydi nefret ettiim ve 4 yıl boyunca anlamamk için direttim daha sonra baktım olacak gibi değil ben yapamicam çünkü bunu yaptığı stajlarda gördüm daha sonra girdiğim üni sınavında özel üni de hukuk okuyorum ve gercekten şu aralar benden mutlusu yok :)

Bonsoir mademoiselle comment allez vouz? :)

Kendini geliştirmen tabiki çalışma hayatında sana birçok artı getirecek bir kere tek kişinin farklı dilleri bilmesi büyük avantaj. Kimin ne dediğine bakma ben de fransızca biliyorum rusça da azıcık:) Rusça tamamen farklı bir dil ailesinden geliyor grameri alfabesi ciddi anlamda zorlayabilir ancak azmedersen üstesinden gelirsin.

Deee "morel" değil "moral" diyecektin heralde. Hayır fransızca köklü bir kelime bilmen lazım ama?
Bonsoir madame,je vais bien et vous?
Kusura bakmayın yanlış yazmışım o kelimeyi hızlı yazayım derken. :)

valla öncelikle takdir ettim. bi ara fransızca öğrenmeye kalktım ama işin altından kalkamadım zor bi dil. ayrıca önünün açık olduğunu düşünüyorum kolaylıkla iş bulabilirsin. başarılar:)
İngilizce biliyor musunuz? Evet,öğrenirken ilk başta biraz zor ama öğrendikten sonra konularda ilerleyince kolaylaşıyor.
Fakat İngilizce tam tersidir. Kolay başlar,zorlaşır... :)

Bende hedefimin psikoloji okumak olduğunu söylediğimde bir iki öğretmenimden dahi tepki gördüm.Ama hala bu hedefim geçerli.Bazen söylenenlere kulak asmamak gerekiyor gerçekten
Ciddi misin? Gerçekten çok şaşırdım. Eşit ağırlık bölümünde hukuktan sonra puanı en yüksek olan bölüm psikoloji yanlış bilmiyorsam. Hiç kulak asma onlara çünkü bence gerçekten çok güzel bir bölüm. :)

Back
X