• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanların yorumları...

Söylenenleri neden kafana takıyorsun ? Ben bizim toplumumuzdaki %90 insanın dediklerini hiçbir yerime takmam. Çünkü acayip bir toplumuz ve lafı takılası insanlar çok az. İngilizce okusaydın neden ingilizcee okuyorsun neden mühendislik okumuyorsun derlerdi. Mühendislik okusan niye doktorluk okumuyorsun derlerdi. Mana bulmaya yer arar bizim insanlarımız. Bence güzel bir bölüm okuyorsun. İş yerleri artık ingilizceyi bir kriter olarak aramıyor çünkü herkesin ingilizcesi garanti var ollmak zorunda. Bunun yerine artık almanca, fransızca, rusça gibi diller aranıyor, ingilizceye ek olarak. Düşündüklerine ek olarak tercümanlıkda yapabilirsin. Hem güzel bir meslek hemde parası iyi. Dil öğrenmeye yatkın bir zekan var belli ve bu çok güzel. Kendini bu konularda geliştirebildiğin kadar geliştir. Dili olan insana kapılar her zaman açıktır.

Bir de şey diyorlardı bana ee o kadar yıl İngilizce gördün neden Fransızca seçtin?
O zaman sayısalcılar da sadece fizik,kimya,biyoloji,matematik görüyor o kadar yıl da neden mühendislik,doktorluk okuyorlar?? Düşünüldüğünde bu mantık çıkıyor ortaya.

Ciddi misin? Gerçekten çok şaşırdım. Eşit ağırlık bölümünde hukuktan sonra puanı en yüksek olan bölüm psikoloji yanlış bilmiyorsam. Hiç kulak asma onlara çünkü bence gerçekten çok güzel bir bölüm. :)

deli işi de ondan puanı yüksek olmasına yüksek, okuması yan gel yat değil, çalışman gerekiyor baya baya tıp gibi terimler öğrenip ezberliyorsun ama deli doktorusun işte halkın gözünde :KK45:
babam deliririm diye olmamı istemezdi :KK70:

Bir de şey diyorlardı bana ee o kadar yıl İngilizce gördün neden Fransızca seçtin?
O zaman sayısalcılar da sadece fizik,kimya,biyoloji,matematik görüyor o kadar yıl da neden mühendislik,doktorluk okuyorlar?? Düşünüldüğünde bu mantık çıkıyor ortaya.

mantık saçma bir kere zaten ingilizce biliyorsun kaç yıldır görmüşsün ingilizce üzerine kendin eklemeler yapabilirsin
ekstra bir dil öğren daha iyi değil mi?

İngilizce biliyor musunuz? Evet,öğrenirken ilk başta biraz zor ama öğrendikten sonra konularda ilerleyince kolaylaşıyor.
Fakat İngilizce tam tersidir. Kolay başlar,zorlaşır... :)
evet orta seviyede ingilizcem var derdimi anlatmaktan fazlasını da konuşurum ama grammar işine girince içinden çıkamıyo insan gerçekten. rahat olmak lazım yabancılar da kuralları o kadar takmıyo zaten :D
fransızcanın devamına hiç gelemedim bu saatten sonra olur mu bilmiyorum ama hayırlısı :)

Uçak mühendisliği okusan kadına uygun meslek olmadığını, öğretmenlik okusan öğretmenliğin artık itibarının kalmadığını, işletme okusan ortalığın işletme mezunlarıyla dolu olduğunu söyleyeceklerdi. Bu liste böyle uzar gider, hiç kafaya takmamak, "Bir gün fazladan bir hayat hakkım olursa size bağışlarım, canınızın istediği gibi şekillendirirsiniz; şimdilik bir tane var müsaadenizle onu nasıl yaşayacağıma da ben karar vereyim" demek lazım. :) Sevdiğin, istediğin bölümde okumak gibisi yok!

Ilk sana soyleyesim geldi ya canim bizim burda bi dernek var fransiz bi madam varmis yillardir turkiyede yasiyormus bu dernek adina fransizca dersi verecekmis ben de hemen kabul ettim ustelik ucretsiz cok heyecanliyim valla acaba italyancayla bir arada yurur mu ki :D

Ilk sana soyleyesim geldi ya canim bizim burda bi dernek var fransiz bi madam varmis yillardir turkiyede yasiyormus bu dernek adina fransizca dersi verecekmis ben de hemen kabul ettim ustelik ucretsiz cok heyecanliyim valla acaba italyancayla bir arada yurur mu ki :D
Aa gerçekten mi?? Çook sevindim senin adına. :)
Bence gayet de yürür. Sonuçta İtalyanca ile kardeş bir dil. Zorlanacağını sanmıyorum. :)
Ama kelimelerde belki ilk olarak İtalyanca öğrenmeye başladığın için bazı karışıklıklar yapabilirsin. Ben İngilizce ile yapıyordum ilk başta. :)

Aa gerçekten mi?? Çook sevindim senin adına. :)
Bence gayet de yürür. Sonuçta İtalyanca ile kardeş bir dil. Zorlanacağını sanmıyorum. :)
Ama kelimelerde belki ilk olarak İtalyanca öğrenmeye başladığın için bazı karışıklıklar yapabilirsin. Ben İngilizce ile yapıyordum ilk başta. :)

Dimi artik konusuruz diyecegim ama senin daha iyi olur tabi ki artik ben italyanca soylerim sen fransizca :-) ama cok heyecanliyim :D acaba nasil olacak. Italyanca hocam da sevindi kesinlikle ogren cok kolay olur dedi gramer ayni sadece fransizca daha kuralliymis :-)

Back
X