insanlarla para alışverişi ve devamı

Hilalimsiyim

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2025
186
107
18
25
Aslında bdv’ye çok uygun değil ama dert edindiğim bir konuyu yazmak istedim.
Ben üniversite öğrencisiyim ve dışarıda okuyorum. Kimi zaman başka arkadaşlarım kendi kartlarından ödediklerinde onlara kuruşu kuruşuna atıyorum paralarını. Ben bazen ödediğimde ise hemen istemesem de iban istediklerşnde genelde gönderiyorum.

Mesela geçen bşr arkadaşımızın bebeğine 200 liralık hediye aldık, bu hediyeyi ben ödedim arkadaşım da bana iban at dedi sonra atarım dedim tekrar isteyince gönderdim. 100 lşra için iban atmış gibi mi oldum? İnanın param da yok okula döneceğiz diye tüm param bitti. Birilerine bir şey ısmarlama konusunda gerçekten zorlanıyorum çünkü param kalmıyor. Cimri miyim ben

Olması gerektiği gibisin.
Öğrenci öyle olur, ağalık yapılacak dönem değilsin, alman usülü takılman gerekir çoğu zaman ve bu çok normal
Evet. Bir arkadaşım çalışıyor işe başladığında bize ısmarlamıştı. O tarz şeylerde ben de elime para geçtiyse yapıyorum ama okul zamanı mümkğn olmuyor

100 tl isteyebilirsin istemeyedebilirsin. karsindakiyle olan mesafene bagli. statune de bagli. (ogrencisin)

ileride ise gireceksin, dostlarin olacak. icinden gelir harcamak ve harcadigini almamak.

su an bulundugun statu geregi 50 tl'ni bile isteyebilirsin.

ha bir de yasin ve statun ne olursa olsun bazi insanlara politik olman gerekecek. tirnagini vermek istemedigin ama zorunlu durumlardan dolayi bir arada olup idare etmen gereken insanlar olacak hayatinda, her yasinda. onlardan biri bana dese ki, sen cimrisin. kimseye iyilik borcum yok derim, kestirip atarim.

100 tl isteyebilirsin istemeyedebilirsin. karsindakiyle olan mesafene bagli. statune de bagli. (ogrencisin)

ileride ise gireceksin, dostlarin olacak. icinden gelir harcamak ve harcadigini almamak.

su an bulundugun statu geregi 50 tl'ni bile isteyebilirsin.

ha bir de yasin ve statun ne olursa olsun bazi insanlara politik olman gerekecek. tirnagini vermek istemedigin ama zorunlu durumlardan dolayi bir arada olup idare etmen gereken insanlar olacak hayatinda, her yasinda. onlardan biri bana dese ki, sen cimrisin. kimseye iyilik borcum yok derim, kestirip atarim.
Ya mesleğimi elime alsam hiçbir problem yok. Annemin babamın eline bakıyorum ben de. 50 tl bile isteyen arkadaşlarım oluyor bu arada, ben garipsemiyorum. İnsanın bazen 50 liraya bile ihtiyacı oluyor

Aslında bdv’ye çok uygun değil ama dert edindiğim bir konuyu yazmak istedim.
Ben üniversite öğrencisiyim ve dışarıda okuyorum. Kimi zaman başka arkadaşlarım kendi kartlarından ödediklerinde onlara kuruşu kuruşuna atıyorum paralarını. Ben bazen ödediğimde ise hemen istemesem de iban istediklerşnde genelde gönderiyorum.

Mesela geçen bşr arkadaşımızın bebeğine 200 liralık hediye aldık, bu hediyeyi ben ödedim arkadaşım da bana iban at dedi sonra atarım dedim tekrar isteyince gönderdim. 100 lşra için iban atmış gibi mi oldum? İnanın param da yok okula döneceğiz diye tüm param bitti. Birilerine bir şey ısmarlama konusunda gerçekten zorlanıyorum çünkü param kalmıyor. Cimri miyim ben

Öğrencisin sen ya. Ne cimriliği.

Paran olsa da millete yedirip icirmek ve saçmak zorunda değilsin bu cimrilik degil. İcinden gelir ödemek istersin senin bileceğin iş. Ben de nadiren ismarlarim kuzenime, arkadaslarima ama sık sık olmaz herkes ödesin kendi bunun parasizlikla parayla alakasi yok.

Back
X