İnsanlık Kabahat Mi Gerçekten?

O sinir anında böyle bir cümle kurmasını beklediniz mi gerçekten

Gerçi bu mesajınıza cevap yazdım ama bir şey daha eklemek isterim. O kişiden sinir/üzüntü halinde kitap metni gibi laf etmesini beklemek yerine sizin sakin kafayla "peki o zaman, ama anlatmak istersen dinlerim" demeniz lazımdı. Aynı ayarda cümleler işte. Karşı tarafın dakikalarca üstüne gideceğinize, siz kursaydınız bir kitap metni. O zaman ilginize teşekkür edilmesini hakederdiniz bence. Sizin yaptığınız karşı tarafın üstüne gitmek olmuş.

Bir de söylemeden edemeyeceğim, millet olarak herkesin işine karışmayı iyilik, insanlık sanıyoruz gerçekten.

İlk kez sorduktan ve yok bişey cevabını aldıktan sonra sormamalıydın
Üç kere sormak çok abartı
Ama yine de bağırmaması lazımdı çekip gitseydi konuşmak istemiyorsa
En iyisi pek yakın arkadaş olmayın

Taciz mi? Siz taciz ne demek bilmiyorsunuz sanırım!

Ben biliyorum anlamini. Rahatsiz etmek, sıkıntı vermek...
Bilmeyen bence sizsiniz.
O an modu dusmus bir insan, ne bekliyorsunuz ki? Her sey olmus olabilir. O an onun derdiyle bir arada sizi memnun edecek kelime secmekle ugrasamamis. Yok diyorsa he diyin gecin neden sıkıyorsunuz? Bu neyin israrı?

bence gayet iyi niyetli yaklaşmışsınız ama karşınızdaki kisi bundan hoşlanmamış. bir de şöyle bir durum var. karşındakinin üzüldüğünü anlarsın bir kere sorarsin cevap vermez bi daha sornazsin ama ilgilenmedin diye suçlu yine sen olursun. demem o ki bazi insanları ne yaparsan yap memnun edemezsin. boyle iyi niyete bu kadar sert tepki cok gereksiz olmus. karşınızdakini daha dikkatli gözlemleyip adımlarınızı ona göre atin mümkünse mesafe koyun ki sonrasında üzülen sen olmayasın.

Bence haksizsiniz, size soylemek istese ilk sordugunuzda soyler zaten. Misal, o anda babasinin annesini aldattigini falan ogrendi ve sokta kiz. Ne yapsin? Siz israr ediyorsunuz diye donup size bunu mu anlatsin? Bu kadar israr etmek insanlik degil, merak bence kusura bakmayin. Destek olmak icin sessiz kalsaniz daha cok faydaniz dokunurdu. Kiz daha ne desin daha fazla sormamaniz icin

Soylemediyse sarilarak veya o kadar samimi degilsen sadece elini omzuna koyarak sessizce destek olabilirsin. Nollduuu, nollduuu, nollduuu diye sormayi destek olmak, ilgilenmek saniyoruz. :)))) sikinti orada.
Elini omuzuna koysa iterdi bence.

Agzinin payini veremedin mi ya? Etkiye tepki o sana bagardiysa sen de bagiracaktin. Bunu yapmadiysan da bi daha o insanla asla konusma bence

Sorunuza cevabım evet.Yapılan olaya tepkimde ehh sana insan gibi sorduk çirkef gibi ne bağırıyorsun ne halin varsa gör deyip kalkardım masasından.hatta masada içecek bişey varsa onuda bir güzel üstüne döker al bu da kızgınlığını söndürsün derdim.Bunu yapardım çünkü benim insanca yaklaşımıma bu şekilde cevap veriyorsa bende onun anladığı dilden konuşurdum.

Bazılarınız beni haksız bulmuş. Saygı duyarım sizin fikriniz. Fakat arkadaşım gittikçe kötü olmaya başladı. Yüzü bembeyaz olmuştu. Ben de endişelendim doğal olarak. Sarılmak isterdim ama cesaret edemedim. Başka ne diyebilirim ki böyle bir durumda? Kızın yüzü kireç gibi olmuş. Ben orada öylece otursa mıydım?

Bunun insanlıkla ne alakası var, gayet de laf arayan tipler gibi olmuşsun. Söylemek isterse zaten senin ısrarına gerek kalmadan söyler, herkes her derdini anlatmak zorunda değil ki. Söylemek istemediği ilk tavrından belli, senin ısrar etmemen lazımdı bunun üzerine. Yüzü beyaz da olabilir kötü görünüyor da olabilir, bu sana anlatmasını gerektirmiyor ki. Gayet paylaşmak istemediği açık ve net, zorlamanın manası yok. Arkadaşlığın samimi olsa dahi orada bile bir sınır vardır, sen bu sınırları ihlal ediyorsun.

Bu arada naçizane tavsiye, doğru iletişim kurabilmeyi bilmiyorsun gibime geliyor genel konularına baktığım zaman. Yani insanlarla olan sınır çizgilerini belirlemeyi, mesafe ayarlayabilmeyi bilmiyorsun; çevrende de danışacak, yol gösterecek fazla insan olmadığı için her konuyu buraya açıp soruyorsun gibime geliyor. Annen babanın durumu müsaitse ve kabul ederlerse iyi bir psikoloğa danışarak destek almanı tavsiye ederim.

Yorumlardan da anlıyoruz ki iyilik kötülük olmuş bu devirde. Arkadaşınızla aynı masada oturup kayıtsız kalabilecekseniz siz arkadaşlığınızı sorgulayın bu kızcağız değil.

kızın tepkisi abartı ama sen de neden ısrarla soruyosun ki?

Belliki birseyi var ve anlatmak istemiyor... sizde üsteleyince size patladi. Buda bir insanlik hali :) özür diler kesin :)

Kız tam bir öküzmüş ama siz de çok ısrarcı davranmışsınız. N'oldu diye ısrar etmek yerine, üzgün görünüyorsun, anlatmak istemezsen anlarım ama anlatmak istersen seni dinlerim gibi net ve konuyu uzatmayacak bir destek vermek daha faydalı. Ha hiçbir şey kızın öküzlüğünün açıklaması olamaz elbette, hadsiz, böğüreceğine anlatmak istemiyorum, lütfen sorma diye kestirip de atabilirdi konuyu. Ben olsam ne halin varsa gör zibidi, moduna girerdim. Tabi bir daha kimseye bu kadar ısrarcı yaklaşmamanız da iyi olur.

Hayatım, bütün bu yorumlardan çıkardığın bu mu?
2 kez sormuşsun anlatmayı reddetmiş. Naz mı yapıyor sandın?
"Şimdi anlatamayacağım teşekkür ederim" demesini beklemişsin üstelik.
Anlatmayacağını anlamadın mı 2 kez cevap vermeyince?
Doğru bir iletişim değil bu. Karşındaki bebek değil ki, canı isterse anlatır. Yüzü bembeyaz da olsa anlatmak istemiyor demek ki.
Yakının bile olsa herkesin kendini rahat hissetmek istediği görünmez bir alanı vardır. Seninki o alana zorla girmeye çalışmak.

Yorumlardan da anlıyoruz ki iyilik kötülük olmuş bu devirde. Arkadaşınızla aynı masada oturup kayıtsız kalabilecekseniz siz arkadaşlığınızı sorgulayın bu kızcağız değil.
Aynen, insanlar konuşmak, anlatmak istemiyorsa kollarından tutup sarsalım "hemen bana anlatıcaksın!!!" diyerek.

Sorulmasını istemiyorsanız milletin içinde de derdinizi belli etmeyin o zaman arkadaş. İnsan olan sorar, bir arkadaşımın morali bozulsa, gözleri dolsa, gayri ihtiyari sorarım. Israr da ederim yani.
-Kusura bakma, anlatabileceğim bir şey değil. Çok sinirliyim, üstüme gelme.
demesi kafii yani. Sen doğru olanı yapmışsın, o kabalık etmiş. Herkes amma kötü niyetli olmuş ya.

Aynen, insanlar konuşmak, anlatmak istemiyorsa kollarından tutup sarsalım "hemen bana anlatıcaksın!!!" diyerek.
Ben kimseden bir şey anlatmasını beklemiyorum.Sırf yorum yapmış olmak için yorum yazmayın. Bir şeyim yok diyor,yüzü kireç gibi olmuş. Sağlık problemi geçirdiğini de düşünüyor olamaz mıyım? Sizin gibileri hiç anlayamacağım. Kız orada sinir krizinden ölse bile dokunma der sizin gibiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…