- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.281
- 448
- Konu Sahibi vargasabreu
-
Bende uzun zamandır böyleyim. Bakalım ne olacak :)Ben de bir süredir böyleydim,sabahlara kadar uyuyamıyordum,çok rahatsız oluyordum,uyku hapı almayı da düşündüm vazgeçtim.Dün mucize oldu uyudum gece.Karın ağrımdan dolayı karnıma sıcak su torbası koydum,sıcaktan mayıştım mı ne,elimde telefon uyumuşum çok şaşırdım Yine her an bayılabilirim
Uykuya aşığım ama malesef saçma sapan bi uyku düzenine sahibim.
6 ya doğru yatıyorum genelde 10 olmadan uyanıyorum.
Yada o sabah erken kalktıysam ertesi gün 4te uyuyabiliyorum.
Bi yatak görsem yada bi battaniye hemen kıvrılıp uyuyasım gelir esnerim ama yataga girince cin gibi oluyorum.
Hep o uykusuzluktan yıkılıcagım günlerde bugün erken uyucam, bi yatıcam öğlen uyanıcam diyorum ama ı ıh.
Bazen 2 saatte bi uyanıp sonrasında derin uyurum.
Benim durum seninki kadar zor değil.
Uyku düzenim yok.
Sırtüstü yatma mesela. Cok zordur öyle uyumak.
Yada nete girme.
Telefonunu yataga uzak bi yerde sarj et.
Bilgisayarla yada telefonla ugrastıkca uyuyamazsın.
Sen her sabah cok erken kalksan ertesi günlerde hiç deliksiz uyumaz mısın?
Bi doktora görünmelisin.
İnternette yararlı bilgi oldugu kadar zararlı bilgilerde var maalesef.
bi insana 4 saat uykunun yetebilmesi kesinlikle normal degil. hangi bölüm ilgilenir bilmem ama bi görün doktora mutlaka.
mesela ben okul dönemi bazen sınavlardan dolayı üç dört saatlik uykuyla yetinmek durumunda kalıyorum.
gün boyu sarhoş gibi. geziyorum. eve dönünce direkt yataga atlıyorum o dört saati sekiz dokuz saate tamamlıyorum yani. kiii saglıklı olan bu bence
arada olan bi şeyse tolare edilebilir ama her zaman diyosunuz mutlaka bi sorun var ilgilenin.
beni anlatmışsın gerekli olmasa uyumak istemiyorum gündüz uyuyunca gün boşa geçmiş gibi oluyor kendimi kötü hissediyorum
çaresini bulursan haber ver
bende aynı senın gıbıydım tatlım uykuyu gereksiz bulmuyordum ama dayak yemiş gibi uyanıyordum uyumaktan nefret etmiştim,
bende uyku apnesi çıktı şimdi bebek gibi uyuyorum,
bi doktora git istersen.. geçmiş olsun
Gunde 4 saat uyku bedenin ihtiyacini karsilar ciddi endiseye gerek yok. 23:00-02:00 arasi saatleri yatarak gecirin yani uyumasaniz da gozleriniz kapali karanlik odada sirt ustu yatar pozisyonda.
yeri gelince günde 3 saat uykuyla devam ediyorum hayata.gayette dinç olabiliyorum.bunu takıntı haline getirmeden,kasmadan günlük işlerine bak bence.vücudun kendince bir harita çizer.
bu teşhisi size doktor mu koydu?
her gün 4 saat uyuyabiliyorsanız bu insomnia değil bedeninizin oluşturduğu bir düzendir.
ben insomnia tedavisi gördüm günde 4 saat uyumak falan değil haftada 4 saat uyuyamıyordum
ve uyku ihtiyacı hiç hissetmez insomnia yaşayanlar.
gözünden uyku akmaz, sosyal hayatı etkilenemz, aktif yaşamdan bir şey kaybetmez
sadece uyuması gerektiğini bildiği halde uyuyamaz.
uyku saati yoktur, günün herhangi bir saatinde yarım saat kestirse cin gibi uyanır gayet enerjik şekilde.
eğer gerçekten insomnia olduğunuzu düşünüyorsanız doktora gidin derim.
Yalnız bu dedikleriniz kulağa hiçte fena gelmiyorbu teşhisi size doktor mu koydu?
her gün 4 saat uyuyabiliyorsanız bu insomnia değil bedeninizin oluşturduğu bir düzendir.
ben insomnia tedavisi gördüm günde 4 saat uyumak falan değil haftada 4 saat uyuyamıyordum
uyku saati yoktur, günün herhangi bir saatinde yarım saat kestirse cin gibi uyanır gayet enerjik şekilde.
Bugün doktora gittim. İnsomnia hastalığında insanın uykudan dinlenmeden kalkması, yorgun olması, çalışma kapasitesinin azalması, mutsuz, depresif olduğunu söyledi. Doktor rahatsızlığıma da bilinçaltımda uykuyla ilgili bir korkumun olabileceğini söyledi. Önceden de panik atak benzeri bir psikolojik rahatsızlık geçirmiştim. Bununla ilgisi olabileceğini söyledi. Bunun psikolojik tedavisi olduğunu söyledi. İlaç tedavisi ve davranış terapisi önerdi. İlaç istemiyorum ama terapiye gitmeyi düşünüyorum bakalım.
benim gittiğim 2 farklı doktorsa tam aksini söylemişti bana.
çünkü ben resmen arpası fazla gelmiş atlar gibiydim yani
artık günler süren süreç sonucunda baygınlık geçirir şekilde uyuyabiliyordum
ta ki iyice takatim tükenene kadar.
bitkisel bir kapsül kullanıyordum ben.
sarı kantaron kapsülleri işe yaramıştı. ve kısa bir tatil
kafayı boşaltmak en önemlisi psikolojik rahatsızlıklarda
ilaç falan tek başına hikaye.
Bu hafta izinliydim....ve inanın 12 saatten aşağı uyumadım annemden utanmasam günümü yatakta geçiirirdim herhalde......ne yapacagım bilmiyorum hasta da değilim oysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?