İnt..ar etmek istediğimi anneme söylesem bana yardım eder mi?

Öğretmenler de aşağılayacak, herkes kötü bakacak ama intihar da günah zaeten
Ogretmenler neler goruyor, sinif tekrarı yapan ogrenci onlar icin alisildiktir.

Herkes kotu baksa nolacak. Hepi topu 1-2 yil sonra hayatinizdan cikacak insanlar.

Bu olaydan bu kadar etkilendiginize gore dersinizi guzel almissinizdir. Telafi edersiniz, guzelce çalışır kalan yillarinizi verimli geçirirsiniz.

Simdi dünyanın sonu gibi gelen sey birkac seneye gulup gececeginiz bir olay olacak.

Lise bittikten sonra kim kac senede bitirmis, kac yasinda mezun olmus, bunlar hiç konusulmayan, akla bile gelmeyen seyler.

Ah kuzucuk. Bu muydu ıntıhar etme isteğinin sebebi? Ben lise1 de tiyatro muzık aşkına okuldan hep kaçtığım ıcın devamsızlıktan zaten sınıfta kalmıştım. Aılemın haberı yoktu okdr dik başlıydım kı. Sonra ogrendıler, tekrar yaptım.. o yıl çok uzulmuştum sonrasında toparladım. Unıversıteyı ıstanbul’da kazandıgımda şok olmuşlardı, kendı bölümümde ise alanım olduğu ıcın cok basarılı oldum ınan 1. Lıkle bıtırmıştım bölümümü.
Bu yaşlar zordur, 17’ler, 15’ler.. ailenle annenle paylaş , sağlığın ıyı olduğu muddetçe duzeltemeyeceğın hıc bısey olmayacak. Ilerıde bu gunlerıne dönüp baktığında nekadar zormus neler basarmısım, ama ergenlık ve ergen olmakta cok zormus dıyeceksın. Hepsı gececek, gecıcı.
Terapıye gıtmek ısteıdıgını soyle, annecğınle guzelce paylas. Hayat kısa, değerını bil🍀

Asla bu şey kafamdan çıkmıyor, dertleşiyorum, iyi olmaya çalışıyorum ama olmuyor. 1 yılda beri iyileşmeye çalışıyorum ama yok. Psikiyatriye gideceğim ama anneme söylemeden yapamıyorum. Her şeyi anneme söyleyen biriyim, bana yardım eder mi? Çok büyük bi hata yaptım, yine de affeder mi beni? Yoksa sadece bahane mi bulur bunu. Anlatabildim mi bilmiyorum kafam çok karışık
Hayat, yaşamak okulda aldığın notlardan, geçtiğin/geçemediğin derslerden çok daha fazlası.. Annenle paylaş, anneler her koşulda çocuklarının yanında olurlar.. Bu arada lise 3ü iki defa tekrarladım bende :)

Sınıfta kalacağım galiba ama kalmasam da yaşayamıyorum artık
Affeder merak etme, çocuktan bir candan daha kıymetli bir şey yok bu hayatta.
sınif tekrarıda öyle ölmek isteyeceğin kadar kötü bir şey değil.
Seneye daha çok asılırsın önemli olan senin kendini daha iyi hissetmen

Öğretmenler de aşağılayacak, herkes kötü bakacak ama intihar da günah zaeten
Herkesin canı cehennemme😡 bu ülkede mühendisler pazarda limon satıyor
Herkes okumak zorunda'da değil, protez tırnak kursuna yazılabilirsin veya ipek kirpik gecen bi diş hekimini gördüm bu işlere yönelmiş ti çok para var diye mesele o değilde herkes okumak zorunda değil, hangi alanda mutlu ve başarılı hissediyorsan ona yönelmelisin ailenle sıkıntılarını paylaşabilirsin ne kadar kolay değilmi,herşeyden kaçmak annene yazık değilmi? evlat acısı vermesin allah hiçbir anne babaya ..

Ah be güzelim okul için intihar edilir mi. Yahu kalırsan kalırsın ne var tekrar okursun, biri kötü mü baktı okulda aa sınıfta kaldı mı dediler desinler, bak hayat maratonunda lise o kadar küçük bi alan ki. Sor çevrendekilere hatta bu foruma liseden kim kalmış hayatımızda. İnan değmez koca hayatında bi kaç seneni verdiğin bi yer altı tarafı. Üni okursun bambaşka hayatın olur yada okumazsın başka şeylerle ilgilenirsin kurslar iş vs işte o zaman esas hayat başlar.
Lise döneminde üzüldüğüm şeylere bile şuan gülüyorum, neden takmışım neden üzülmüşüm diyorum sende diyeceksin.
Ailen kızsada kılına zarar gelse dünyayı yıkar. Bi sorun hissediyosan annene söyle götürsün seni doktora, işe yaramaz sanıyosun ama öylede yarıyor ki. Hayata bambaşka bi yerden bakmayı öğreneceksin, güçleneceksin, sende bi birey olacaksın. Ergenliğin çocukluğun stresini atacaksın. Sakın böyle bi saçmalık yapma

Asla bu şey kafamdan çıkmıyor, dertleşiyorum, iyi olmaya çalışıyorum ama olmuyor. 1 yılda beri iyileşmeye çalışıyorum ama yok. Psikiyatriye gideceğim ama anneme söylemeden yapamıyorum. Her şeyi anneme söyleyen biriyim, bana yardım eder mi? Çok büyük bi hata yaptım, yine de affeder mi beni? Yoksa sadece bahane mi bulur bunu. Anlatabildim mi bilmiyorum kafam çok karışık
tabiki de affeder ama başkalarının affedip affetmemesi önemli değil her insan hata yapar bunu bil öyle yaşa geçmişe odaklanma bitti gitti hayatta herşey olabilir önemli olan takılmadan yola devam edebilmek sakın saçma sapan düşünceler yüzünden gül gibi canına kıyma

Anneler affeder.
Kızım büyük bır hata da yapsa evladım benim.
Kızarım belki küserim ama affederim.

Deli manyaga bak bizde bişey sandık, kuzum benim ya

sinifta kalma kalkmadı mi? nasil kaldın, hic mi gitmedin derslere? neyse , dünyanın sonu degil.. önünde binbir güzellikler olacak daha, yasaminin baharındasın.. inan o yillar cok çabuk geciyor, gidince bir daha 17-20 'ler geri gelmiyor, kıymetini bil.. annene guzel bir dille anlat.. odaklanamıyorsan acik liseye gec, bir sene tekrari oradan ver... Allah zihin acikligi versin..

Kaldıysan kaldın ne olacak sanki?bir yıl nedir ki hayatında ?bende üniversiteyi bir yıl geç bitirdim inan bı önemi yok. hatta ailemin tepkisinden korkmuştum ama hiç bişey olmadı.annene anlatmak seni rahatlatacaksa anlat anneler çocuklarının hayatlarını hiç bişeye değişmez...

Hiçbir şey sizin canınızdan önemli değil. Sınıfta kalmak tabii ki kimsenin isteyeceği bir şey değil, ama dünyanın sonu da değil. Anneniz tabii ki üzülür ve durumu sorgular, bu çok doğal. Fakat affedilmeyecek bir şey değil.
Annenizle bir an önce konuşun, içinde bulunduğunuz süreç sizi daha da fazla strese sokuyor. Muhtemelen durumla yüzleşmek zor geliyor şu an. Ama belirsizlikten kurtulmak emin olun daha iyi hissettirecek.
Çok gençsiniz, daha neler neler yaşayacaksınız bu hayatta iyisiyle kötüsüyle. Belli ki zor bir süreçten de geçiyorsunuz. Tek başınıza mücadele etmeye çalışmak çok daha yıpratıcı oluyordur. Anneninizle paylaşın ve bir an önce destek almaya başlayın. ❤️

38 yaşındayım şimdi bakiyorumda liseyi bir sene daha fazla okusam hiç bir şey kaybetmez misin hayatimda bir şeyler degizmesmis.Yanimda oturan arkasdasim sınıfta kalmıştı.hep derdiki ay iyiki sınıfta kalmışım da sizleri tanıdım🤭Mevzu sınıfta kalmak değil.Hayata olumlu yönleriyle bakabilmek canim.Sakin böyle basit bir şey için böyle bir hata yapma bir sene daha okursun ne olacak.Hem o yanımda oturan arkadaşım var ya hayatının aşkıyla ikinci seneyi okurken tanıştı.uzun yıllar sonra evlendiler.Hayatin sana ne supriz hazırladığını asla bilemezsin😉ayrıca annen sana iki kızar geçer.yillar sonra bu düşüncelerini gülerek hatirlayacaksin emin ol

Anneler herseyi affeder

İlerde bu konu sana çok basit gelecek alt tarafı sınıfta kalmışsın ne olacak seneye daha çok üstüne düşer geçersin. Üniversiteyi 7 8 yılda bitirenler var. Sanki biz tam zamanında bitirdik her yıl geçtik madalya mi taktılar canını sıkma anneler her şeyi affeder hele böyle basit bir konu için canını sıktığını duyunca şaşıracaktır

Lise 1'de sınıfta kaldım, annem sert bi kadın olmasına rağmen hiçbişey demedi, onların hiçbişey dememesi beni daha çok üzdü ve daha çok hırslandırdı, takdir teşekkürle liseyi bitrdim, üniversiteyi de yüksel lisansı da bitirdim.
Sınıfta kalmak bazen olumlu yönde tetikleyebilir.
Annenle konuşmanı tavsiye ederim, diğer arkadaşların da dediği gibi anneler evlatlarını her türlü affeder.

B BEsma_ Nolmuş yani sınıfta kalacaksan :) Arkadaşlarımın içinde kaç kişi mezuna kaldı. Ben iyi bir dereceyle üniversite kazandım bende gittim üniversitede bir yıl sınıfta kaldım ee noldu yani :) 6 yıllık çalışma hayatımın içindeyim. Kimse lisede naptığımı veya üniversiteye iyi dereceyle girdiğimi ve hatta ve hatta ünide sınıta kaldığımı nile bilmiyor. Bunlar çok normal şeyler. Daha sınıfta kalacağın için intihar etmeyi düşünüyorsan iş hayatında hayatta kalamazsın. Kişiliğini oturtmak için bir destek alman şart güçlü bir kişiliğin olsun ki hayatta istediğin yerlerde tırnaklarını kazıya kazıya var olasın ;)

Back
X