Mrb arkadaslar.Kanada da yasiyorum. Esimde ileri derece varikosel var, bende bi problem yok. Burda tubbebek denemesi yaptik ama sperm kalitesinden dolayi emriyo buyumeyi durdu. 1 ay icinde istanbula gelip denemek istiyorum. Istanbul tup bebek merkezi ve Yesilkoy international hospital tup bebek merkezi arasinda kaldim. Lutfen yardim edermisiniz. benzer sorunu yasayan arkadaslar lutfen nerde tedavi edildiginizi ve sonucun ne oldugunu yazarmisiniz? Bu kadar uzak yerden sirf bunun icin gidiyorum umarim mutlu bi sekilde doneriz.
Bir de ogretmen evlerinde kalabilirmiyim uygun oluyormus fiyatlari ve guvenliymis. Nasil adress ve telefona ulasabilirim? Yardim lutfen....
Merhaba Svegili Lina, yazmadan gecemedim cunku bundan 4 yil once bende Kanada'dan turkiye'ye International Hospitale tup bebek icin gittim, ayni sorular benimde kafamda vardii, nerde kalcam, basarili oclakmi, masraflar...
Canim oncelikle ben international hospital'e canada'da tedavi cok pahali oldu icin gittim, daha gitmeden once aradim randevulerimi yaptim, gittimde bende'de senin gibi hic bir problem yoktu, ama ben veya senin problemin diye birsey olmuyor cunku ikinizin ortak derdi... Ben gittim muyanaeden sonra bana kesinlikle olur dediler,%70 sans verdiler, bizim ilk deneme buyuk bir heycan, hastane super, ilgi super, fiyatlar biraz pahali ama Canada fiyatlarinin yinede dortte biri... transfer oldu, beni odama aldilar ben dedim sanki tatil deyim oteldeyim, deniz manzarali oda, tertemizz mukemmell... Benimde esim asker isleriyle ugrasiti icin ebn yalniz almaya gitmistim sonucumu, buyukkk bir sevincle bekliyorum, sonuc kocaman bir 0, ben o yesilkoy sahiline nasil attim kendimi bilmiyorum hickira hickira agliyorum ama buyuk bir hayal kirikligi, doktor bidakine dedi cikti isin icinden, doktorumda ENGIN bey'di. Donmus 18 embriyom vardi, ben tabi dondum Kanada'ya ama 7 ay sonra tekrar geri dondum donmuslarla tedavi icin, ama engin bey kendi ozel muhayenesini acti icin baska bir doktor vardi isminden tam emin degilim ama Ismail bey zannedersem, yine ilgi oran cok yuksek, Benim kisa protokol tedavisi gordum, 3.gun embriyolariydi, ve butun hepsi bir arada dondurulmustu embriyolarin... Ben gittim tedavi basladi, bu sefer tabi daha hazirlikliyim zannediyorum, donmuslarla tedavi daha az yorucu oluyor, daha az ilac... ben yine kan verdim sonuc bekliyorum... beni aradilar tebrikelr hamilesiniz ben sevincten ucuyorum...
canada'da sabah 4 ben esimi ariyorum, ailemi ariyorum, agliyorum guluyorum... Tabi doktora gttim bana 3 ay boyunca kullancam ialclari yazdi, ve yolculugun hic bir zarari olmadini soyledi.. ben 4 gun sonra dondum, geldiktten iki gun sonra doktora gittim, doktor demesinmi malesef gebe degilsiniz, kan degeriniz git gite dusuyor.... buyuk hayal kirikligi ben doktoru ariyorum , neden oldu boyle diyorum Bilmiyorum diyor, ne yapmam gerkeiyor diyor hicbirsey yok diyo yapcak...
Simdi Arkadasim ben yazmaya devam edersem boyleeee ooo cok uzun surer kisaca yazayim sana, ben tavsiye etmiyorum kesinlikle Turkiye'ye tup bebek tedavisi icin gitmeyi, 1. neden gittinmi yurtdisindan geldini bildikleri icin sana kisa protokol uyguluyolar bana dayadilar igneleri hicbir sorunum olmadi halde neler cekdim ona bagladilar 1. denemenin olmasini.. Benim Canada'da tedavi gordum doktor sana bu yasta bu kadar ilac verirlerse tabi olmaz dedi,2. neden yatmak istesen yatamiyorsun uzerinde surekli bir stres oluyor, 3. neden gebelik olusup orda 4 aya kadar en az kalabiliyorsan ne ala, obur turlu tedavinin devaminin takibi cok zorr, Ornegin doktor o gun ben gebelik yok diye aradimda git bir ultrasyonla baksinlar deseydi belkide ne oldunu anliycaklardi ve tedbirini alabilcektim sonraki deneler icin...
Maddi durumun varsa Canada'da iyi bir merkez bul, esin'e TESE ile cok kaliteli sperm elde ediyorlar, onu denesinler, Benim cok sukur simdi Canada'da gordum tedaviden sonra canim oglum kucagimda simdi, doktoruma yatip kalkip dua ediyorum... Donmus 11 tane daha embriyom var ve bunlar iki'li olarak donduruldu icin 4 defa donmuslarla deniyebiliyorum... Turkiyede hepsini bir dondurduklari icin 3 tane koymuslardi gerisi cop mu oldu, ne oldu mechulllll
Canim sormak istedin bisey olursa yaz cevaplarim, aklima geleni yazdim... ama belki aban yaramayan sana yarar bilemem