İnternet ve sevgili

Içinizdeki stresi ve yalnızlık hissini anlıyorum fakat bu şekilde bulduğunuz ilişki sağlıklı olmayacaktır. Öyle bir toplum haline geldik ki maalesef dejenere oldu bütün duygular..
Ben şahsen internet ortamında tanışıp kimseye güvenemezdim. Benim için o kişiyi tanıyan ve referans olabilecek birileri olması lazım. Kaldı ki sosyal medyada size yazan adam arka planda 10 kadına da aynı yaklaşımda olabilir.
Olacak ise de ortak arkadaşlar vesilesi ile olabilir. Yakın arkadaşlarınıza artık böyle bir isteğiniz olduğunu çıtlatabilirsiniz ve çöpçatanlık isteyebilirsiniz.
Dilerim sevgiyi en saf haliyle bulursunuz :) çok mutlu olun
Valla benım bulduğum kişiler de sağlıklı değil ki sağlıklı bi ilişkim olsun. ☺️ Yüzyüze de kötü seçimler yapıyorum. Ben de güvenmem ama ortalıkta kötü cidden bi de arkadaşım 33 35 yaşında adamlarla konuşuyor onlar bile evlenmeyi düşünmüyor. Evlenio başıımı yakıcam kafasında herkes çok sağ olun bakaım inşallah int gerek kalmaz da iyi biri çıkıverir karşıma. Siz de çok ama çok mutlu oun 🙏🏻

😂
yA şu pandemi günü ne gerek var buluşamıyorsun öpüşemiyorsun. kendimizden korkuyoruz sende bir dur ortalıh çoh garışıh
Valla kimseyle görüşmeye görüşmeye zaten öpüşmeyi unutmuşumdur en son ne zaman öpüştüm hatırlamıyorum bile o yüzden sıkımtı yok 🤣🤣🤣

Merhaba kızlar daha önce eski sevgilimi 2 yıldır unutamıyorum diye konu açmıştım çünkü ara ara kendini hatırlatıyordu en son onu sildim ama küçük bi ilçede yaşadığım için pek gezecek bi yer yok, virüsten dolayı şehir merkezine gidemiyorum ve ondan sonra da sevgilim olmadı. Yeni birileriyle tanışmak istiyorum ve şu an tek seçeneğim internet maalesef. Önceden manyak denk gelirdi hepo yüzden yıllardır int kimseyle tanışmadım. Instagram mı tavsiye edersiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim. İnternetten tanışıp sağlıklı bir ilişki olur mu onu da bilmiyorum. 🙄
Eşimle internetten tanıştım ama ortak arkadaşlar tanıdıklar vardı. Hiç tanımadığınız biriyle şu zamanda İnternet ortamında tanışmak iyi bir seçenek gibi görünmüyor

İnt değil de yok mu hayırlı arkadaşlarınız ya sizi tanıştırsın çevresiyle:)
Maalesef öyle arkadaş yok. 30 küsür evlenememiş var bi kaç tanesi evlendi zaten. 😂 Bi de bana güvenemiyorlar ben de aşık olmak isriyorum ya kahve mahve içtikten sonra beğenmezsem nolcak nasıl dicem ya birini kırarsam derdine düşünüyorum. Kolay kolay birine ısınamam çünkü.

Unutma değil de istemiyorum yani. Hani bazen b.k gibi insanlara aşık oluruz ya öyle. O kadar karakteri bozuk ki şu an evlenme teklif etse de kabul etmem çünkü biliyorum mutsuz oluruz. Siz yine denemişsiniz bdnim hiç öyle tanışma, flört baskasıyla konuşmam olmadı. Hep kimseyle uğraşcak halim yok diyordum ama baktım iyice içime kapandım.... 😂 Arkadaş bulma siteleri olmaz aynen ınstagramda falan kızlar birini beğenince mesaj atıyor öyle şeylrde yapmam. Denk gelirse gelir olmazsa kaderi bekleriz.
Iste benim de oldugunda herhalde 28 falandim 😃 şu an 34um yani oyle tanıştırmalar da olsun bi zahmet :) ama olmayinca olmuyor bu arada diger eski sevgili unutulmadiysa tavsiyem biraz sakin kalin, yalniz kalip eskinin izlerinin silinmesine izin verin ondan sonra kendinizi hazir hissettiginiz zaman size uygun biri illa ki çıkacaktır
Şu an yaydiginiz enerji birini etkileyecek sekilde degil diye dusunuyorum

Maalesef öyle arkadaş yok. 30 küsür evlenememiş var bi kaç tanesi evlendi zaten. 😂 Bi de bana güvenemiyorlar ben de aşık olmak isriyorum ya kahve mahve içtikten sonra beğenmezsem nolcak nasıl dicem ya birini kırarsam derdine düşünüyorum. Kolay kolay birine ısınamam çünkü.
Simdi gördüm bu mesajınızı yukarida da yazdim su an eskinin izleri devam ettigi icin aslında hazır değilsiniz
Bastan kendinizi sinirlandiriyorsunuz ben zaten begenemem/zor begenirim diye. Neden? Siz de insansiniz tanistiginiz kisiler de... Ne gibi beklentiniz var ki kolay begenmem diyorsunuz? Salt mantikla yaklasirsaniz olmaz zaten, kalbinizin atmadığı birine de evet demeyin hic bir zaman.

Ben suanki sevgilimle islami evlilik sitesinde tanistim ve cok iyi anlasiyoruz kafalarimiz uyusuyor kendisi cok dindar ama gerici degildir kendisi memur ama hobi olarak ikinci ogretimden ilahiyat okuyor evet islami evlilik sites ismine bakmicaksin cok dandik insanlar var 26 yasindayim ve oldukca tecrubeliyim tecrubeli biri iseniz uzaktan bile olsa konusmalarindan er ya da gec anlarsiniz nasil biri oldugunu yani brnce size bagli dogru kisiyi anlamaniz lazim sanal ya da reel farketmez

Simdi gördüm bu mesajınızı yukarida da yazdim su an eskinin izleri devam ettigi icin aslında hazır değilsiniz
Bastan kendinizi sinirlandiriyorsunuz ben zaten begenemem/zor begenirim diye. Neden? Siz de insansiniz tanistiginiz kisiler de... Ne gibi beklentiniz var ki kolay begenmem diyorsunuz? Salt mantikla yaklasirsaniz olmaz zaten, kalbinizin atmadığı birine de evet demeyin hic bir zaman.
Hocam aslında hazır hissetmesem böyle bi şeye girmezdim. Begenme derken begenmezsem ya da ısınamazsam karşımdaki insanı kırmak istemem çok hassasım. Karşımdaki insanı üzmekten çok korkarım. Hayatım boyunca ilk gördüğümde birinden etkilenirsem etkileniyorum sonradan istediğim kadar konuşsamda ilk elektrik olmayınca olmuyor. O yüzden kimsenın araya girmesini istemiyorum. Geçen bi arkadaş yapıcaktı mesela cocuk demiş nasıl biri bana garanti verebikir misin tanımadan ne garantisi verelim sana. Saçma sağan bii konuşma geçti.

Hocam aslında hazır hissetmesem böyle bi şeye girmezdim. Begenme derken begenmezsem ya da ısınamazsam karşımdaki insanı kırmak istemem çok hassasım. Karşımdaki insanı üzmekten çok korkarım. Hayatım boyunca ilk gördüğümde birinden etkilenirsem etkileniyorum sonradan istediğim kadar konuşsamda ilk elektrik olmayınca olmuyor. O yüzden kimsenın araya girmesini istemiyorum. Geçen bi arkadaş yapıcaktı mesela cocuk demiş nasıl biri bana garanti verebikir misin tanımadan ne garantisi verelim sana. Saçma sağan bii konuşma geçti.
Tabii ki kimse kimseye garanti veremez ayrica o şahıs da para evliligi yapmak istemiş belli ki... böyle sartli surtlu olmuyor

Bakin elektrik konusunda ben de şöyle düşünüyorum bir insandan elektrik almadiysam o insanla arkadas bile olmam ama bu kadinlar icin de geçerli
Bu elektrik dedigim de olumlu izlenim, oyle kalbim carpsin hoslanayim olayi degil oyle ilk görüşte ask da yoktur tanıdıkça seversin ya da sogursun
Siz o yuzden kendinizi sartliyorsunuz hoslanmazsam olmaz diye
Belki iyi niyetli sizi sevecek biri nereden biliyorsunuz? Inanin fiziken cok çekici yakisikli olmasi onu iyi adam yapmaz
Tanisin konusun ve dolu dizgin ask yasama beklentisine girmeyin

Hayatta her şeyin izi kalır ki... Düşsen izi kalır, kafanı vursan izi kalır, ameliyat olsan izi kalır. Öenmli olan o yaraya bakıp her gün o izin nasıl olduğunu anlatmsmak veya yad etmemek... Bütün gün evden çıkmadan aynanın karşısında izlerine bakarsan, o izler gittikçe büyümüş görünür. Öenmli olann evden çıkmak, belki de yeni izlere sebep olacak insanlara dokunmak bence.

Valla benim de bu konuda kafam karışık , sevgilimden ayrıldım bir uygulamada biri ile tanıştık kendisi hoşuma gitti İnstagram dan ekleştik ben hiç yazmıyorum utandığım için ama o hikayelerime cevap veriyor , görüşmek istediğini söyledi bende haftaya olabilir dedim

ben stalker olduğumdan bayağı bir stalkladım , çalıştığı yeri , kardeşini hatta babasının vefat ettiğini bile öğrendim ama buluşsam mi hala bilmiyorum çünkü çok bi muhabbet yok

Tabii ki kimse kimseye garanti veremez ayrica o şahıs da para evliligi yapmak istemiş belli ki... böyle sartli surtlu olmuyor

Bakin elektrik konusunda ben de şöyle düşünüyorum bir insandan elektrik almadiysam o insanla arkadas bile olmam ama bu kadinlar icin de geçerli
Bu elektrik dedigim de olumlu izlenim, oyle kalbim carpsin hoslanayim olayi degil oyle ilk görüşte ask da yoktur tanıdıkça seversin ya da sogursun
Siz o yuzden kendinizi sartliyorsunuz hoslanmazsam olmaz diye
Belki iyi niyetli sizi sevecek biri nereden biliyorsunuz? Inanin fiziken cok çekici yakisikli olmasi onu iyi adam yapmaz
Tanisin konusun ve dolu dizgin ask yasama beklentisine girmeyin
Tabii ki de ama bu olacaksa kimsenin bana kefil olmasını istemem kendim tanıyabilsem, çıkabilsem gezebilsem zaten şartlanmaya gerek kalmayacak. Görürüm otururm isterse konuşurum ama burda imkanlar kısıtlı şu an. Bakalım kısmet artık. Benım için öneli olan eğlenceli, komik hoş sohbet olması... Ama şok düzgün, aşırı iyi bi cocuk dedikleriyle konuşuyorum. O kadar sıkıcı o kadar düzgün ki soru sormadan sphbet açamıyor. Komik değil tamam diyorum çok ahlaklı çok düzgün eyvallah ama yok yani 2 saat vakit geçmiyor cocukla.

Hayatta her şeyin izi kalır ki... Düşsen izi kalır, kafanı vursan izi kalır, ameliyat olsan izi kalır. Öenmli olan o yaraya bakıp her gün o izin nasıl olduğunu anlatmsmak veya yad etmemek... Bütün gün evden çıkmadan aynanın karşısında izlerine bakarsan, o izler gittikçe büyümüş görünür. Öenmli olann evden çıkmak, belki de yeni izlere sebep olacak insanlara dokunmak bence.
Benim.dedigim de bu zaten yani farklı bir sey demiyorum ama bir önceki mesajda da ne kadar hassas oldugunuzdan bahsetmissiniz, acikcasi cok hassas olmak sizi hem yipratir hem de beklentileri yukselttiginiz icin cok hayal kırıklığı yasarsiniz
Ize gelince, benim 20 cm kadar uzun bir ameliyat izim var ve ilk ameliyat olduğumda bile o izi seviyordum, iyilesmeme vesile olan ameliyatın izleri nolacak ki diyordum fakat cogu insan o ameliyat izini kapatmak icin dovme yaptirmak istiyor. Ben onunla o kadar barisigim ki, fiziksel bir bozukluk olarak görmüyorum. Geçmişin izleri de aynıdır, siz onlara sizi bir adim öteye götüren birer ders olarak görürseniz zaten bununla barisik yasarsiniz ama eger ya yenisi de eskisi gibi olur derseniz o zaman eskinin olumsuz enerjisini cekersiniz
Eskinin izlerinin kalmamasi dedigim bu, sizin ben hala duygusal olarak eskiyi geride birakamadiginizi ama mecbur kaldiginiz ve kendinizi de şu an yalniz hissettiğiniz icin biriyle tanışmak konusunda aceleci davrandiginizi düşünüyorum

Tabii ki de ama bu olacaksa kimsenin bana kefil olmasını istemem kendim tanıyabilsem, çıkabilsem gezebilsem zaten şartlanmaya gerek kalmayacak. Görürüm otururm isterse konuşurum ama burda imkanlar kısıtlı şu an. Bakalım kısmet artık. Benım için öneli olan eğlenceli, komik hoş sohbet olması... Ama şok düzgün, aşırı iyi bi cocuk dedikleriyle konuşuyorum. O kadar sıkıcı o kadar düzgün ki soru sormadan sphbet açamıyor. Komik değil tamam diyorum çok ahlaklı çok düzgün eyvallah ama yok yani 2 saat vakit geçmiyor cocukla.
Evet insan sohbet edebildiği birini ister yoksa iki lafi bir araya getiremedigin biriyle evlensen ne, adam odun yani😄 ama bence hala o olmaz bu olmaz diye düşünmeyin
Bir de biri tanistirdi diyelim ve anlasamadiniz, tanıştıran kişiye kizmayin neden? Çünkü onun isi sizi bir araya getirdikten sonra bitti
Akista yaşayın siz kendinizi hazir hissettiginizde doğru insan cikacaktir

Merhaba kızlar daha önce eski sevgilimi 2 yıldır unutamıyorum diye konu açmıştım çünkü ara ara kendini hatırlatıyordu en son onu sildim ama küçük bi ilçede yaşadığım için pek gezecek bi yer yok, virüsten dolayı şehir merkezine gidemiyorum ve ondan sonra da sevgilim olmadı. Yeni birileriyle tanışmak istiyorum ve şu an tek seçeneğim internet maalesef. Önceden manyak denk gelirdi hepo yüzden yıllardır int kimseyle tanışmadım. Instagram mı tavsiye edersiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim. İnternetten tanışıp sağlıklı bir ilişki olur mu onu da bilmiyorum. 🙄
Erkeksiz duramıyor musun?İntte bir sürü tanışma siteleri var oralardan bulursun illa

Ben erkek arkadaşımla internet üzerinden (instagram) tanıştım. Gayet güzel giden bir ilişkimiz var, 2 senemiz doldu ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak bizim şöyle bir durumumuz vardı. Bana sosyal medyadan takip isteği attığında kendisi ile instagramda üniversite ortamından 3 ortak arkadaşımız vardı. Bir iki kez de o arkadaşlar vasıtasıyla kendisini uzaktan 3-5 dk görmüşlüğüm vardı. Ancak konuşmuşluğum sohbet etmişliğim yoktu. Normalde yine de kabul etmezdim sosyal medyada daha yakın olduğum kişilerle takipleşiyorum, ancak kendisini çok yakışıklı ve fit bulduğum için dayanamayıp isteğini kabul etmiştim:KK70: uzun bir süre hiç etkileşime girmedik. Neredeyse kendisini unuttum:KK70: sonra bir gün bana dm üzerinden mesleğimle/alanımla ilgili bir soru sordu (psikoloğum). Malum psikoloji insanların genelde ilgisini çeken ve sohbet etmekten/bir şeylerden öğrenmekten keyif aldığı bir alan. (Gerçi sonradan kendisi başta sırf seninle iletişime geçmek için bahane olarak sormuştum ama sonra cidden ilgimi çekmeye başladı diye itiraf etti :KK70: ) Bir iki derken uzun uzun sohbetler etmeye başladık. Sonra o sohbetler psikoloji dışına da taşıp hayata bakış açımız, geçmişimiz, gelecekten beklentilerimiz, hobilerimiz, tutkularımız vs vs her alana yayıldı. Bir süre sonra da birbirimizden etkilendiğimizi fark edip flört etmeye başladık bir süre sonra da sevgili olduk:)

Bence İnternet üzerinden tanışmak riskli bir durum çünkü karşına yanlış birisinin çıkması ihtimali yüzyüze tanışmaktan daha yüksek . Ayrıca karşına çıkan kişi yanlış bir insan olmasa dahi yüzyüze gelince o etkilenmenin olmama ihtimali de var. Bu nedenle en azından referans alabileceğin birkaç şey olsun. Eskiden tanışıp sonra kopmak (lise veya ilkokul arkadaşı gibi) uzaktan da olsa biraz tanımak veya en azından ortak tanıdıkları olmak gibi. Direkt hiç tanımadığın birisi ile bir şeye kendini atma bence. İyi forumlar

İnternet dünyasında tanışmalara karşı değilim. Tanışabilirsin gayet normal ve doğal bir durum. Real hayatta yanıbaşımızdaki insanlar bile internet, platformlar kullanıyor. Bu çağ teknoloji üzerine dönüyor gerçekler çünkü. Mesela real hayatta tanıştığın adamın tinder, instagram veya bir başka platformlar kullandığını duyabilir, öğrenebilirsin. “aaa internetten tanışmadım ben buna güvenirim” kafasıda çok komik. İyisi de kötüsü de internet kullanıyor. Uzaklardan görüp beğendiğiniz insanın elindeki telefonda neler yüklü olduğunu bilemezsiniz. :) o yüzden internet sanal ortam-real gerçek ortam ayrımı bana saçma gelir.

Gerçek hayatta bir ortama girip veya ortak arkadaşlar aracılıyla tanıştığınız insanla sohbet ederken, kaynaşırken adama “telefonunu versene hangi uygulamalar yüklü neler kullanıyorsun:):)” diye soracak halin yok elbette. Sadece “hangi platform’u kullanıyorsun” diye sorduğunda “ekleyim instadan” cevabını alırsınız.

Bu platformlar aslında insanı tanımak, bilmek için güzel bir faktör. Takipçilerinden, takip ettiklerinden yüklediklerinden, paylaştıklarından nasıl biri olduğunu anlayabilir, araştırabilirsiniz. O yüzden tanışmanın sosyal sanalı-reali yok. Keyfinize bakın. :)

Erkeksiz duramıyor musun?İntte bir sürü tanışma siteleri var oralardan bulursun illa
Ne kadar kırıcı ve ahlaksızsınız. Ben erkeksiz durabilirim hanımefendi ama siz sanırım insanları kırmadan ve ön yargınızla utanmadan toplum içinde durabiliyorsunuz. Yazık kafanıza... Hamile ve anne olacak bir insanın bu şekilde konuşması ayrıc üzdü beni.

Son düzenleme:
Back
X