Ben erkek arkadaşımla internet üzerinden (instagram) tanıştım. Gayet güzel giden bir ilişkimiz var, 2 senemiz doldu ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ancak bizim şöyle bir durumumuz vardı. Bana sosyal medyadan takip isteği attığında kendisi ile instagramda üniversite ortamından 3 ortak arkadaşımız vardı. Bir iki kez de o arkadaşlar vasıtasıyla kendisini uzaktan 3-5 dk görmüşlüğüm vardı. Ancak konuşmuşluğum sohbet etmişliğim yoktu. Normalde yine de kabul etmezdim sosyal medyada daha yakın olduğum kişilerle takipleşiyorum, ancak kendisini çok yakışıklı ve fit bulduğum için dayanamayıp isteğini kabul etmiştim

uzun bir süre hiç etkileşime girmedik. Neredeyse kendisini unuttum

sonra bir gün bana dm üzerinden mesleğimle/alanımla ilgili bir soru sordu (psikoloğum). Malum psikoloji insanların genelde ilgisini çeken ve sohbet etmekten/bir şeylerden öğrenmekten keyif aldığı bir alan. (Gerçi sonradan kendisi başta sırf seninle iletişime geçmek için bahane olarak sormuştum ama sonra cidden ilgimi çekmeye başladı diye itiraf etti

) Bir iki derken uzun uzun sohbetler etmeye başladık. Sonra o sohbetler psikoloji dışına da taşıp hayata bakış açımız, geçmişimiz, gelecekten beklentilerimiz, hobilerimiz, tutkularımız vs vs her alana yayıldı. Bir süre sonra da birbirimizden etkilendiğimizi fark edip flört etmeye başladık bir süre sonra da sevgili olduk:)
Bence İnternet üzerinden tanışmak riskli bir durum çünkü karşına yanlış birisinin çıkması ihtimali yüzyüze tanışmaktan daha yüksek . Ayrıca karşına çıkan kişi yanlış bir insan olmasa dahi yüzyüze gelince o etkilenmenin olmama ihtimali de var. Bu nedenle en azından referans alabileceğin birkaç şey olsun. Eskiden tanışıp sonra kopmak (lise veya ilkokul arkadaşı gibi) uzaktan da olsa biraz tanımak veya en azından ortak tanıdıkları olmak gibi. Direkt hiç tanımadığın birisi ile bir şeye kendini atma bence. İyi forumlar