İntihar edecegim . ?

Geçen sene sinav sırasında eski sevdiğin çocuk geldi aklına soruları çözmeden bırakıp çıktın doğru mu anladim.?

Yani sence de saçma değil mi? Çok mu kaygilisin? Sınavda ya başarısız olursam diye cok düşünüp onu bahane edip mi çıktın acaba?
Biraz daha iyi ifade etmeye çalışsana kendini. İntiharı düşündüren ne var?
İsaretleyememe korkusu cikti ve dersleri testleri isaretleyemiyorum.

bak kuzucuk insanlar nasıl kansız kalıyor doktoro gidiyor kan ilacı alıyor 3 ayda değerleri normale dönüyor sendeki tıpki böle bişi beyindeki serotonin azalmış ilaçlarını aksatma terapini aksatma bu düşüncelerine daha sonra totonla güleceksin balım

İlac kullaniyorum. Zamaninda 2 psikariste gittik son 3 ruh sagligi uzmani.

inan onun elinde değil kızma konu sahibine.onun durumu şöyle; şimdi şekeri olan bir insan inisülünü çıkınca ne bu şimdi dur vazgeçeyimde inisülünüm normale dönsün diyemedği gibi oda bir şey yapamıor.tamamen biyolojik bir rahatsızlık ve tedavi şart.beyindeki serotoninin azalması neden oluyor bu duruma.yani kalk silkelen kendine gel demekle değil.tabikide kendide çabalayacak tıpki şeker hastasının dikkat etmesi gibi ama ilacını alması gibi.

ama zaten 3 doktor değiştirilmiş
demek ki ailesi de ilgileniyor konuyla
ben buradan konu sahibinin çabalamadığını anlıyorum
benim çok çok yakınım da öyle
doktor diyor ki beynin kimyası bozulmuş, ilaç şart ama kendi çabası olacak
ilaçları bile düzenli içmiyor tanıdığım, çabalamıyor
sürekli hayata, çevresindeki insanlara kusur buluyor
ayağı tökezlese suç yerin
böyle olmamalı

NehirMehir NehirMehir illa okullu olmak zorunda da değilsin
madem lise sınavlarını yapamıyorsun, hangi şehirdesin bilmiyorum, mesela İstanbul'da ücretsiz A'dan Z'ye bilgisayar kursları var
git kurslara kaydol
çağımız bilişim çağı, web sitesi yapmayı öğren, bir uygulama yapmayı öğren vs
ücretsiz kurs yoksa, paran da yoksa kitap al , cd al, kendi kendine öğren
ben bir çok programı kendim öğrendim mesela
ücretsiz bloglar var
blog aç
tüm yaşadığın duygularını, depresyonlarını anlat
bir sürü takipçin olur, para kaznırsın
denemekten vazgeçmediğin sürece hayattan keyif alırsın
@Goha 'nın dediği gibi, hayat tek yönlü değil

Sanırım ailen de üzerine geliyor ki bu sende korku olmuş. Uzmanlar Nasıl birşeyin yok diyor onu anlamadım.Ama senden ümidi kestilerse o Zaman başlarından savmaları da normal.

Yapamıyorsan da yapamıyorsundur intiharla ne alakası var bu durumun.Dünyanın sonu degil.İşaretleme yapmayacağın şeylere yönel madem.

Son düzenleme:
Konunuz anlasilmiyor ki,neyi isaretliyorsunuz neyi seciyorsunuz belli degil. Sanki sizinle yasiyormusuz gibi anlatmissiniz. Once tedavinizi olun sonra girin sinava

Bence sınavdan sınav stresinden önce kendinizi ifade etmeyi ya da düşündüklerinizi yazıya dökme üzerine çalışın.. bol bol okuyun yazın.. işaretlemeyi yapamamaktan korkmak yerine kendinizi ifade edemeyişiniz daha büyük bir problem. Eğer bu problemleri aşarsanız bildiklerinizi kağıda dökmek çok daha kolay olacaktır...
Sevgiler

Ciddimisiniz? Niyeyse bana dalga geciyosunuz gibi geldi ...

Bence lise sınavlarına hazırlanmaktan daha farklı uğraşlar bul kendine, belki el işi ya da sanat alanında yeteneklisindir, örgü, boyama vs birşeylerle uğraşmayı dene. Bir de ailen 183'ü arayıp durumunu anlatsın, belki yaşadığın şehirde sana uygun sosyalleşebileceğin dernekler, kurslar vardır, onlara yönlendirebilirler seni.

Yavrucum sen şu anda psikolojik destek aldığına emin misin? Almıyorsun bence muhtemelen psikiyatriye de 1-2 kez gittin bıraktın. Senin klinikte tedavi görmen lazım eski konularını da biliyorum. İntihar girişimin de olmuştu sanırım jiletle. Git tekrar psikiyatriye, doktora de ki "Ben intihar etmeyi düşünüyorum girişimim de oldu, her an kendime zarar verebilirim, kafamda sürekli intihar düşüncesi var" Onlar seni kliniğe alırlar bir süreliğine; orada tedavi olursun, daha sağlıklı, daha iyi bir ruh halin olur. Sınavlarına da çalışabilirsin belki böylece.

Özür dilerim biraz sert yazacağım ama gerçekten gençlerin veya her olumsuzlukta intiharı ağzına alan insanların kendine gelmesini istediğim için sert yazacağım çünkü her intihar başlıklı konuda yüreğim ağzıma geliyor.

Sizler ölmek kolay mı sanıyorsunuz? Kolay mı can verebilmek?
Hiç son nefesini veren birini gördünüz mü? Ben gördüm, kardeşim kollarımda öldü benim, 9 yaşında çocuktum o zamanlar, ölmek ne demek o gün öğrendim, gitme kardeşim diye başını tuttum ama bırakıp gitti beni, ilk defa bir mezar gördüm, herkes kardeşin gelin gibi oldu, kına yaktık saçlarına dediler, pamuk gibi bembeyaz bir kızdı, iri siyah gözleri, melek oldu kardeşin dediler, cennet nedir o gün öğrendim, büyüdüm, evlendim, kardeşim hep aklımda, bir bebeğim oldu sonra minik küçük bir kız, yitirdiklerimi unutturdu, bir gün kızım kollarıma yığıldı, öldü sandım canım çekildi, kardeşim gibi bebeğim de gidiyor diye feryat ettim, aylarca nefesini dinledim yavrumun.

Ölmek can vermek kolay mı sanıyorsunuz siz? Her olumsuz olayda ağzınızda bir intihar, kaç canımı verdim toprağa, neler gördüm neler yaşadım da ölmedim, sizlerde kendinize gelin artık, ölmek ağzınıza aldığınız kadar kolay değil, can vermek, son nefesini vermek o kadar kolay değil.
Daha ne yaşadınız ne gördünüz de ağzınızda bir intihar lafı.

Sadece yazdığınız şu paragraf bile derhal doktora gitmeniz gerektiğini gösteriyor. Derhal en iyi doktorlara gidip tedavi olun.

Bu dunyanın sonumu? Tabiki diil. Hepimizin hayatında iniş cıkıslar var ğes etmek korkaklıktır. Su hayatta gormeye , yadamaya deger daha cok guzel gunlerin olucak ve bu yazdıkların aklına gelince kendine belki kızacak belki guleceksin. Mutlula yetenegin oldugu bir alan vardır. Onunla ilgili kurs vs bişiler yap sosyalles. Kendini zihnine hapsedip sıkısma. Guzelsin özelsin sen yaratılanların en degerlisisin unutma. Aglanma silkelen ve hayata sadece sınavlarla tutunmaya calısma. Hayatın içine gir bak neler basaracaksın :)

Özür dilerim biraz sert yazacağım ama gerçekten gençlerin veya her olumsuzlukta intiharı ağzına alan insanların kendine gelmesini istediğim için sert yazacağım çünkü her intihar başlıklı konuda yüreğim ağzıma geliyor.

Sizler ölmek kolay mı sanıyorsunuz? Kolay mı can verebilmek?
Hiç son nefesini veren birini gördünüz mü? Ben gördüm, kardeşim kollarımda öldü benim, 9 yaşında çocuktum o zamanlar, ölmek ne demek o gün öğrendim, gitme kardeşim diye başını tuttum ama bırakıp gitti beni, ilk defa bir mezar gördüm, herkes kardeşin gelin gibi oldu, kına yaktık saçlarına dediler, pamuk gibi bembeyaz bir kızdı, iri siyah gözleri, melek oldu kardeşin dediler, cennet nedir o gün öğrendim, büyüdüm, evlendim, kardeşim hep aklımda, bir bebeğim oldu sonra minik küçük bir kız, yitirdiklerimi unutturdu, bir gün kızım kollarıma yığıldı, öldü sandım canım çekildi, kardeşim gibi bebeğim de gidiyor diye feryat ettim, aylarca nefesini dinledim yavrumun.

Ölmek can vermek kolay mı sanıyorsunuz siz? Her olumsuz olayda ağzınızda bir intihar, kaç canımı verdim toprağa, neler gördüm neler yaşadım da ölmedim, sizlerde kendinize gelin artık, ölmek ağzınıza aldığınız kadar kolay değil, can vermek, son nefesini vermek o kadar kolay değil.
Daha ne yaşadınız ne gördünüz de ağzınızda bir intihar lafı.
Canım bu gencler hersey kolay olsun , yorulmayalım mucadele vermeyelim üzülmeyelim istiyor. Halbuki yasananlar insanı buyutur olgunlastırır guclendirir. Zoru goren intehar. Allah akıl fikir versin. Sizin yasadıklarınız da hic kolay degil aöa kacmayı secmediniz tıpkı ben ve bir cok kadın gibi. İntehar kolay iş asıl mesela yasamaya devam edebilmektir!

Canım bu gencler hersey kolay olsun , yorulmayalım mucadele vermeyelim üzülmeyelim istiyor. Halbuki yasananlar insanı buyutur olgunlastırır guclendirir. Zoru goren intehar. Allah akıl fikir versin. Sizin yasadıklarınız da hic kolay degil aöa kacmayı secmediniz tıpkı ben ve bir cok kadın gibi. İntehar kolay iş asıl mesela yasamaya devam edebilmektir!

Doğru söylüyorsunuz mizann, hiçbirimizin hayatı kolay geçmedi, anlattıklarım yaşadıklarımın binde biri, burada kah gülüyor, kah eğleniyorsak sanılmasın ki ağzımızda altın kaşıkla doğduk, hayat demek mücadele etmek, başarmak istediklerimiz için savaşmak demek, yaşadığımız müddetçe nice sevdiklerimizi toprağa veriyor, nice sorunlarla baş etmek zorunda kalıyoruz.

Gerekirse düştüğün yerden defalarca kalkıp yine yoluna devam etmen gerekiyor, hayat yalnızca iyiliklerle dolu değil, kötülükler, olumsuzluklarla da bezenmiş, tırnaklarınla kazımak için savaşmazsan kimse sana istediklerini altın tepside sunmaz.

Çok canlar verdim, her canımla öldüm ve yeniden dirildim, başını okşadığım kedi köpek için bile gözyaşı döken biriyim, kaç minik kedinin ölüşüne şahit oldum, kurban olurum onlara, onlar bile can verirken acı çekti, kolay değil öyle öleceğim deyip ölmek, ölünmüyor, madem ölünmüyor o zaman insan dediğiniz canlı savaşacak hayatı için.

Back
X