Özür dilerim biraz sert yazacağım ama gerçekten gençlerin veya her olumsuzlukta intiharı ağzına alan insanların kendine gelmesini istediğim için sert yazacağım çünkü her intihar başlıklı konuda yüreğim ağzıma geliyor.
Sizler ölmek kolay mı sanıyorsunuz? Kolay mı can verebilmek?
Hiç son nefesini veren birini gördünüz mü? Ben gördüm, kardeşim kollarımda öldü benim, 9 yaşında çocuktum o zamanlar, ölmek ne demek o gün öğrendim, gitme kardeşim diye başını tuttum ama bırakıp gitti beni, ilk defa bir mezar gördüm, herkes kardeşin gelin gibi oldu, kına yaktık saçlarına dediler, pamuk gibi bembeyaz bir kızdı, iri siyah gözleri, melek oldu kardeşin dediler, cennet nedir o gün öğrendim, büyüdüm, evlendim, kardeşim hep aklımda, bir bebeğim oldu sonra minik küçük bir kız, yitirdiklerimi unutturdu, bir gün kızım kollarıma yığıldı, öldü sandım canım çekildi, kardeşim gibi bebeğim de gidiyor diye feryat ettim, aylarca nefesini dinledim yavrumun.
Ölmek can vermek kolay mı sanıyorsunuz siz? Her olumsuz olayda ağzınızda bir intihar, kaç canımı verdim toprağa, neler gördüm neler yaşadım da ölmedim, sizlerde kendinize gelin artık, ölmek ağzınıza aldığınız kadar kolay değil, can vermek, son nefesini vermek o kadar kolay değil.
Daha ne yaşadınız ne gördünüz de ağzınızda bir intihar lafı.