İntihar etmeyi düşünüyorum diyen birine nasıl davranılır?

Yeni1anne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2021
20
19
3
32
Kızlar ben bu adamdan bıktım artık boşanalı yıllar oldu evladımı bahane ederek sürekli arar mesajlar atar. İki üç haftadır bulunduğumuz şehirdeydi kızımla görüştüler, yatılı da kaldı kızım. Burdayken başladı intihar edecem, ben yalnız iyi değilim, neden beni terkettin diye hesap sormalar. Sanki keyfime boşandım. Ciddi mi diye düşünmekten sınavıma odaklanamıyorum kaç haftadır. Şimdi de ben çalışamıyorum artık çok kötüyüm ücretsiz izne ayrılacam, kızıma baban bir daha seni almayacak denilmesini istemiyorum ama yapacak bir şeyim kalmadı, mutlu musun şimdi rezil acınacak haldeyim felan yazdı. Kızını düşünüyorsan iyi bi destek al yazdım. Yine benzer şeyler yazmaya devam ediyor korkuyorum. İşinden dolayı silahı da var çok korkuyorum. Umarım sadece canımı sıkmak için başvuruyodur ama ruh hali iyi görünmüyor. Ailesine haber vermeli miyim?

Son düzenleme:
Normal şartlar altında intihar kelimesini dile getiren bireyler ruhsal anlamda çok iyi değillerdir. Ancak bu kişinin nasıl söylediğine de bağlı bir durum. Siz az çok gözlemleme fırsatı bulmuşsunuzdur. Sizce nasıldı?

İntihar edecem diyen birinin intihar edeceğini sanmıyorum. Bu isteklerini yakın çevrelerine dile getiriyorlar ama siz dile getirmesinin altinda tehdit gibi bir durum var. Yeniden birleşelim bak yoksa intihar ederim tehdidi.

Depresyonda olduğu çok bariz

Psikolojik yardım alması önemli. Bu konuda ona yardımcı olacak bir yakını varsa, ondan yardım etmesini isteyebilirsiniz. Sürekli sizi suçlayıp duruyorsa, uzak durmanız daha doğru olur.
Duygu sömürüsü yaptığı kullandığı kelimelerden çok net belli. Ama, yardım alması gerekli.

Kimin dedigine gore degisir. Eski eşse bana zarar vermesinden korkarim. Ölümü göze almis biri herşeyi yapabilir.

Ailesine veya yakin oldugu biri varsa ona bildiririm tedbirli olsunlar diye. Başka da birsey yapmam. Ama ortada cocukta var bu kafada birine emanet etsen bir dert etmesen bir dert...
Allah sabir versin.

Ailesi ile iletişime geçip onların takip etmesini ve yardım almaya ikna etmelerini isteyin. Sizlik bir durum yok bence bunu size karşı koz olarak kullanıyor. Eğer ailesi bilirse ciddi mi değil mi ortaya çıkar

Günahlarını hatırlat kabir azabından bahset en korktuğu hayvandan o korkuyla nefsi vazgecer bence dini sohbetlerde izlese iyi olur tabi youtubedan umarım iyi olur rabbimin izniyle senide kendi hayatınla başbaşa bırakır o da kendi hayatına bakar inşallah

Sosyal medyada yer alan intihar haberlerinde genelde bakıldığı zaman iki seçenek var; aileler ya inanamıyor intihar edecek biri değildi deyip cinayet diyorlar, yada zaten dile getiriyordu ve sonunda dediğini yaptı deniliyor. Bence blöf yapmak için söylenen birşey değil bu. Ciddiye alınmalıdır.

yaklaşık 1 yıl önce komşumuzun eşi evde çoluk çocuk varken intihar etti. ne bizler ne de ailesi böyle bir şey asla beklemiyordu dile de getirmiyormuş zaten. sadece son zamanlar uyuyamadığını baş ağrısı çektiğini söylemiş bir de tavırlarında durgunluk varmış o kadar.
blöf yapıyordur inanmayın bence

Valla ben bu konuda hiç hassas olamıyorum .
Etmezsen adam değilsin, böyle yaşayacağına öl daha iyi pencereyi açayım mı ? Atlarsin.
Gibi cümleleri çok kurmustum
İntiharla tehdit eden birine .

Böyle deyince edermis böyle dememem lazimmismis.

Ailesine haber verin msjlari atin inanmayabilirler. Genelde uzmanlar bunu sürekli dile getiren kişileri bu konuda tehlikeli bulurlar. Siz ailesine söyleyin , huzursuz etmek için bile olsa ıhtimal var.

Abisine haber verdim haberim var zor süreçten geçiyor kardeşim yazmış, şaşırdım ben sadece benim canımı sıkmak için bana canına kıyacağını söylüyor sanmıştım. Hem çok üzüldüm hem ailesi de haberdar diye rahatladım

Bildiğiniz psikolojik şiddet uyguluyor size karşı. Ailesine gönderdiği mesajari gönderin ve bir daha hiç bir şeye karışmayın. Hayatınıza odaklanın. İntihar etmek isteyen de etsin.

Polise lütfen haber ver işleri de yolunda olmayabilir.. ailesine şöyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…