Adam 300 tl'den fazla vermem diyor ama buna o değil hakim karar verir.Siz kocanızın lafı hükümmüş gibi neden kabul ediyorsunuz anlamadım. Adam devlet memuru,maaşına haciz gelmesin de rezil olmasın die seve seve değilse de verecek el mecbur.Böyle adamlar korkak olur, aman memuriyetimden olmayım aman rezil olmayım okula diye devlet ne derse yapacaktır.Ama siz onun lafını hüküm bellemişsiniz adım atmaya korkuyorsunuz.
Ben sizi eski konularınızdan hatırlıyorum. İnsanlar kadın sığınma evi ya da boşanma konusunda akıl vermeye calısmıslar ama atıp tutmuştunuz başka konu başıkları altında "kk'da boşan demekten başka bişi bilmiyorlar diye"..Ve yine hatırlıyorum ki o sıralar ünide siz okurken size kapı açan yaşlı bi teyze ya da amca sizi çocuğunuzla evine kabul etmişti en son? O teyze ne oldu? Boşansanız 1000-1500 tl nafaka alırsınız.O teyzenin yanında kalıp 1 yıl çalışıp para biriktirseniz düzeninizi de kurarsınız.Sanki o kadının sizden bi beklentisi yoktu diye hatırlıyorum. Ya da yukarıda yazmışsınız otelde arkadaşlarım iş bulur diye,orda calısamaz mısınız cocugu kreşe bırakıp? Hatta otellerin kendi kreşleri olmuyor mu zaten?
Bence kocanızın tehditlerinden bu kadar korkmamalı ve adım atmalısınız ama çocuğunuzla beraber..Kızınızla kendinize bir şans verin.Nafaka 300 tl falan olamaz kocanızın o maaşıyla, geçin onu önce.Bi bakın durumlar ne olacak.Kızınızı ta en baştan bırakmayın,bir cesur olup deneyin önce.Her şeye rağmen durumlar düşündüğünüz kadar kötü olursa çocuğu babasına verirsiniz.Velayet sonradan değişemez diye bir şey yok. Ama bence düşündüğünüz kadar kötü olmayacak. Haaa bekara karı boşamak kolay derler, yapamam diyip adım atmayacaksanız da psikolojik yardım alın.Böyle hayat geçmez.