İntihar mı çekşp gitmek mi

6000 tl den ayda 2000 tl düşüyorsa bence çok iyi kendi bir ise girse bile çocuğun nafakasını alabilir mi peki şayet öyleyse bu paralarla gecinilebilir
300 cocuga verırmıs Baska vermwzmıs keske oyle 1000 1000 olsa ah keske arabayı oglunun ustune yapmıs benim twsaduf haberim oldu evden hıcbısey vermwzmıs bavulumu alıp gıdecekmısın hemen son sınıftan ogrwncı alır evlenirmıa bunun gibi sapıkların ogretmenlık yapmaması lazım aslında cımere sıkayet edıcem ama bısey cıkmayacak bılıyorum

İlk başta Sana şunu söylemek istiyorum sen kimsesiz değilsin...! Seni yaratan var...! En güzeli bi evladın var ..! Gencecik bi kadınsın intihar çözüm olmuş olsaydı İnan herkes intihar ederdi ama değil malesef bak diyorsun hala KPSS ye hazırlanıyorum demekki bi yandan dq geleceğin için plan kuruyorsun bence sen ne yap biliyo musun kalk ayağa bi silkelen kendine gel...! Sonra ne yapabilirsin onu düşün senin yerinde ben olsam ilk Başta bi iş aramaya başlarım alt yapını hazırla oradayken sonra eşini al karşına konuş ayrılmak istediğini dile getir emin ol Herşeyin başı güven sen ilk önce kendine güven kendini toparla suan psikolojin bile iyi değil bi doktora git danış böyle yaparak ne kendine bi faydan olur nede 2.5 yaşındaki evladına sen annesin bunu unutma bizler hayatımızı eşlerimiz için yaşamıyoruz evlatlarımız için yaşıyoruz bunu unutma canım Allah Yardımcın olsun biraz karışık oldu kusura bakma sakın yanlış anlama dediklerimi hakkında hayırlısı neyse onunla karsılastırsın mevlam🙏
Karsıma alıp defalarca konuatum bak dedim medeni ol ortak velayet yapalım ya da bana 500 cocuga 500 ver insan gibi ayrılalım yok ama ne kufur ler ne hakaretler yani bu pislik adamla ugtasmamak ıcın evden ıgne bile almıcam haram zıkkım olsun Allah düşmanın dahi sereflısını versin

Evet olabilir. Aslında konu sahibinin ders çıkarması gereken çok şey var. Kendisi sahip çıkılmayan bi evlat olmuş. Ve sevgi eksikliğiyle hiç olmayacak birine gönül vermiş. Şimdi aynısını yaşamış biriyken kendi kızına da bunu yasatmamalı.evladına sahip çıkmalı yarın bir gün onun da aynı hataya düşmesini engellemeli. Umarım kızını bırakmaz.
Resmi nikahın tabıkı var Nafaka konusunda uzlasamıyoruz 6000 geliri var 300 verecekmiş yok maas onemlı degilmıs sabit 300 mus yanı pislik ıste

Çocukta bi sure sonra unutur anneyi yada bağ kuramazlar ben konu sahibinin resmi nikahi yok mu diye düşündüm nedeni ise nafaka konusunda sessiz kalması 300 tl den fazlasını alır diye düşünüyorm adamın işi gücü varsa
Nıkahım var Nafaka konusunda anlasamıyoruz maasıma haciz koydurcam vermem dıyo yapamaz biliyorum ama cırkef bir insan iste ugrasacak takatım yok

Abileri kizar mi diye üzülüp intihari düsünmek o abilere ki vijdanlari varsa omurbillah kizinizi emanet etmek demek..ha biz bakamıyoruz diyip yurda verirler vs..gunah degil mi o bebege?evliyken calisin mesela cunku bize onu sormayin bunu sormayin derken en buyuk soruyu evladinizdan duyarsiniz
Anne benim sucum neydi?
İnanın 29 yasındayım sadece 3 yıldır calıamıyorım cocuk kucuk ve ilcedeyım ıs yok yoksa calisma benim ıcın harika bısey ucretlı ogretmenlık yapmaya basladım yeni ama aylık 1000 TL alıcam direk kimseye atıcam

Tedbir nafakası talep ediyorsunuz bildiğim kadarıyla. En iyisi bulunduğunuz bölgede barodan bir avukat talep etmek. Eşinizin düzenli geliri varsa nafaka alırsınız. Çocuğu devlet kreşine verip çalışırsınız.
Ayrıca benim anlamadığım şey çocuğu yuvaya göndermelerine dayanamıyorsunuz ama intiharı düşünüyorsunuz. Yorumlarda çocuğun özlemine nasıl dayanıcam gibi bir şey demişsiniz ama babaya bırakma konusuna da yeşil ışık yakıyorsunuz. Öncelikle sakinleşip hayatınızla ilgili bi karr vermeniz gerekiyor gibi.

300 cocuga verırmıs Baska vermwzmıs keske oyle 1000 1000 olsa ah keske arabayı oglunun ustune yapmıs benim twsaduf haberim oldu evden hıcbısey vermwzmıs bavulumu alıp gıdecekmısın hemen son sınıftan ogrwncı alır evlenirmıa bunun gibi sapıkların ogretmenlık yapmaması lazım aslında cımere sıkayet edıcem ama bısey cıkmayacak bılıyorum
Onun demesine göre mi olacak medeni kanun diye bisey var ne kadar terbiyesiz ahlaksiz bir adammis ne demek son sınıftan öğrenci alır evlenirim öğrencilerine potansiyel eş gözüyle mi bakıyor eğitimci olmak böyle bisey mi ?anne babalar o çocukları emanet ediyorlar eğitimcilere Allah böylelerinden korusun insanları seni de kurtarsın inşallah ne diyeyim zaten aranızda çok yaş farkı simde de senden küçüğüne mi dikmiş gözünü inşallah bir an önce bi çare bulursun

Çocuğunuzu emaneten devlete geçici olarak verebiliyorsunuz. Evlat edindirilmemesini ve koruyucu aile yanına verilmemesini de şart koşabiliyorsunuz. Dilerseniz aile sevgisi ile aile ortamında büyümesini isterseniz geçici olarak koruyucu aile yanına da verebiliyor devlet... Ve çocuğu ziyaret günleriniz oluyor ayda bir kaç kere. Şartlarınız düzeldiğinde de geri alabilirsiniz çocuğunuzu.

Siz de sığınma evine yerleşirsiniz. İş bakarsınız. Çocuğunuz emin ellerde olur, sizin de kafanız rahat eder.

Boşanmış adamlarla kesinlikke evlenmemek gerek. Dertleri tasaları bitmiyor hayat zaten kısa bide anormal hayatlarına neden dahil oluyorsunuz ki ?

intihar etmeyi düşünmeniz kızınıza haksızlık adam zaten sapıkmış son sınıftan kız alır evlenirim falan.

acilen kendinizi tahliye edin o evden bi şekilde.

Yasarken degistiremediklerinizi ölünce degistiremezsiniz. O yuzden intihar fikrinin uzerini bir cizelim. Cocugu babaya vermek kotu bir fikir degil,anne nasil bakarsa baba da o sekilde bakabilir gayet. Ama ben olsam yurda verirdim,geri almasi daha kolay eger ki esiniz pislik bir adamsa,camur yapar da cocugu size geri vermezse,gostermezse vs. yurtlar öcü degil,sizin sahip olamadiginiz imkanlara sahip en azindan. Pek cok sehirde cocuk esirgemeleri gezdim,pek coguyla koordineli calistim,ayni sekilde siginma evleriyle de. Hic birinde bir sorun gormedim sahsen. Olsaydi mutlaka gorurdum. Yanlis anlasilmasin oyle cok begenmem devlet politikalarini ama su anda en iyi isleyen kisim o siginma evleri ve cocuk esirgeme kurumlari. Hic yoktan iyiler,cocuklarin ve kadinlarin oralara nerelerden geldiklerini dusundukce iyi ki oradalar diye sukrediyorum sahsen.

Çocuğunuzu emaneten devlete geçici olarak verebiliyorsunuz. Evlat edindirilmemesini ve koruyucu aile yanına verilmemesini de şart koşabiliyorsunuz. Dilerseniz aile sevgisi ile aile ortamında büyümesini isterseniz geçici olarak koruyucu aile yanına da verebiliyor devlet... Ve çocuğu ziyaret günleriniz oluyor ayda bir kaç kere. Şartlarınız düzeldiğinde de geri alabilirsiniz çocuğunuzu.

Siz de sığınma evine yerleşirsiniz. İş bakarsınız. Çocuğunuz emin ellerde olur, sizin de kafanız rahat eder.
Neden babasına bırakmak yerine yuvaya vereyim bunu anlamıyorum ben annesıysem o babası yuva daha mı iyi

Boşanmış adamlarla kesinlikke evlenmemek gerek. Dertleri tasaları bitmiyor hayat zaten kısa bide anormal hayatlarına neden dahil oluyorsunuz ki ?

intihar etmeyi düşünmeniz kızınıza haksızlık adam zaten sapıkmış son sınıftan kız alır evlenirim falan.

acilen kendinizi tahliye edin o evden bi şekilde.
Size kesinlikle katılıyorum bu adamlarla evlenilmez bosanöos kadınla evlenilir cunkı zaten bitiş sebebi erkekler ama bosanöos adamla evlenmemek gerek

Neden babasına bırakmak yerine yuvaya vereyim bunu anlamıyorum ben annesıysem o babası yuva daha mı iyi
Bence ne babaya ne de devlete bırakmayın ikiside çocukta derin yaralar açacak lütfen bir avukata danışıp maddi manevi haklarınızı öğrenerek ise başlayın

Tedbir nafakası talep ediyorsunuz bildiğim kadarıyla. En iyisi bulunduğunuz bölgede barodan bir avukat talep etmek. Eşinizin düzenli geliri varsa nafaka alırsınız. Çocuğu devlet kreşine verip çalışırsınız.
Ayrıca benim anlamadığım şey çocuğu yuvaya göndermelerine dayanamıyorsunuz ama intiharı düşünüyorsunuz. Yorumlarda çocuğun özlemine nasıl dayanıcam gibi bir şey demişsiniz ama babaya bırakma konusuna da yeşil ışık yakıyorsunuz. Öncelikle sakinleşip hayatınızla ilgili bi karr vermeniz gerekiyor gibi.
Yuvaya bırakmak yerine babaya bırakırım ben annesıysem o babası babaya bırakmak onu teketmek degil dizen kurana kadar para biriktirip ev tutana ıcını duzene kadar babaya vermek velayeti sonra tabi alıcam yanı soyle bir algı neden olustı anlamıyorum babaya bırakıp 30 40 sene sonra ortaya cıkıcam

Yuvaya bırakmak yerine babaya bırakırım ben annesıysem o babası babaya bırakmak onu teketmek degil dizen kurana kadar para biriktirip ev tutana ıcını duzene kadar babaya vermek velayeti sonra tabi alıcam yanı soyle bir algı neden olustı anlamıyorum babaya bırakıp 30 40 sene sonra ortaya cıkıcam

Eşiniz çalışıyorsa gün içinde nasıl ilgilenecek küçük çocukla?

Adam 300 tl'den fazla vermem diyor ama buna o değil hakim karar verir.Siz kocanızın lafı hükümmüş gibi neden kabul ediyorsunuz anlamadım. Adam devlet memuru,maaşına haciz gelmesin de rezil olmasın die seve seve değilse de verecek el mecbur.Böyle adamlar korkak olur, aman memuriyetimden olmayım aman rezil olmayım okula diye devlet ne derse yapacaktır.Ama siz onun lafını hüküm bellemişsiniz adım atmaya korkuyorsunuz.

Ben sizi eski konularınızdan hatırlıyorum. İnsanlar kadın sığınma evi ya da boşanma konusunda akıl vermeye calısmıslar ama atıp tutmuştunuz başka konu başıkları altında "kk'da boşan demekten başka bişi bilmiyorlar diye"..Ve yine hatırlıyorum ki o sıralar ünide siz okurken size kapı açan yaşlı bi teyze ya da amca sizi çocuğunuzla evine kabul etmişti en son? O teyze ne oldu? Boşansanız 1000-1500 tl nafaka alırsınız.O teyzenin yanında kalıp 1 yıl çalışıp para biriktirseniz düzeninizi de kurarsınız.Sanki o kadının sizden bi beklentisi yoktu diye hatırlıyorum. Ya da yukarıda yazmışsınız otelde arkadaşlarım iş bulur diye,orda calısamaz mısınız cocugu kreşe bırakıp? Hatta otellerin kendi kreşleri olmuyor mu zaten?

Bence kocanızın tehditlerinden bu kadar korkmamalı ve adım atmalısınız ama çocuğunuzla beraber..Kızınızla kendinize bir şans verin.Nafaka 300 tl falan olamaz kocanızın o maaşıyla, geçin onu önce.Bi bakın durumlar ne olacak.Kızınızı ta en baştan bırakmayın,bir cesur olup deneyin önce.Her şeye rağmen durumlar düşündüğünüz kadar kötü olursa çocuğu babasına verirsiniz.Velayet sonradan değişemez diye bir şey yok. Ama bence düşündüğünüz kadar kötü olmayacak. Haaa bekara karı boşamak kolay derler, yapamam diyip adım atmayacaksanız da psikolojik yardım alın.Böyle hayat geçmez.

Back
X