İntiharın Eşiğinde

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
18
Kendimi çıkmazda, herkes tarafından kapana kıstırılmış, yalnız, çaresi kalmamış hissediyorum. Ailem, akrabalarım bana cephe almış durumdalar. Kimse yanımda değil,annem bile... Kendimi değersiz, istenmeyen biri gibi hissediyorum. Sınırsız acı çekiyorum. Herkes arkamdan iş çeviriyor. Annem bile aile içinde benim aleyhime işbirliği içinde, bana tavır alıyor. Kendime şans verecek miyim bilmiyorum.

Bu yaşadıkların durduk yere mi oldu herşeyin bir sebebi olması lazım.

İntihar nedir ya Allah aşkına değer mi söylesene insanın canından kıymetli nesi var şu hayatta sen kendine değer vermiyorsun ki başkası niye versin!!

Önce o düşünceden kurtul sonra iyi bir psikiyatr dan randevu al canım.

Ne yapıyorlar mesela arkamdan iş çeviriyorlar derken?

Mesela benden gizli mesajlarımı okuyor annem. Sonra da bana cephe alıp altında bir şey arıyor. Evin diğer üyeleri benim hakkımda gizli konuşup bana cephe alıyor. Konu da erkek arkadaşımın evlenmek istemesi. Benim kpss ye hazırlanıyor olmam. En basit olayda aa şurada bu varmış bile desem bana bağırıyorlar sanane sen kimsin gibisinden laflar ediyorlar.

İntihar en son düşüncen olmalı. Çok büyük günah. Gideceğin yer burdan cok daha kötü olur öyle bişey yaparsan.
Sen herkese kulaklarını tıka, önüne bak atanmaya çalış. Yok olmadı, özelde vs başka bir işe girip çalışırsın. O da olmadı en kötüsü evlen ne diyim ama intihar bir çare olamaz

İntihar nedir ya Allah aşkına değer mi söylesene insanın canından kıymetli nesi var şu hayatta sen kendine değer vermiyorsun ki başkası niye versin!!

Önce o düşünceden kurtul sonra iyi bir psikiyatr dan randevu al canım.

Psikiyatriye inanmıyorum. Beni bu hale getiren çevrem. Onlardan kurtulamadığım için kendimden kurtulmayı düşünüyorum.

İntihar en son düşüncen olmalı. Çok büyük günah. Gideceğin yer burdan cok daha kötü olur öyle bişey yaparsan.
Sen herkese kulaklarını tıka, önüne bak atanmaya çalış. Yok olmadı, özelde vs başka bir işe girip çalışırsın. O da olmadı en kötüsü evlen ne diyim ama intihar bir çare olamaz

Tüm bunlara karışıyorlar. Ders çalışmama, evden çıkmama, saçımı toplamama, saçımı salmama, iki kuruş parayı nereye harcadının hesabını soruyorlar. Beni korumuyorlar. Kendimi savunduğumda suçlu yine ben oluyorum. Arkamdan iş çeviriyorlar.

Tüm bunlara karışıyorlar. Ders çalışmama, evden çıkmama, saçımı toplamama, saçımı salmama, iki kuruş parayı nereye harcadının hesabını soruyorlar. Beni korumuyorlar. Kendimi savunduğumda suçlu yine ben oluyorum. Arkamdan iş çeviriyorlar.
Anladım ama sen kulaklarını tıkamalısın, biliyorum söylemek kolay ama "ben ömür boyu burda değilim, kısa bir süre için katlanmalıyım, sonra herşey güzel olacak, doğru olan benim onlar ne derse desin " diye düşün, ne deseler takılmamaya çalış ve dersine odaklan. Allah sabredenlerle beraberdir, sabır versin inşallah sana.
Çok çok dua et, Allah yardımcın olsun

Psikiyatriye inanmıyorum. Beni bu hale getiren çevrem. Onlardan kurtulamadığım için kendimden kurtulmayı düşünüyorum.
Çözüme odaklanamayacak kadar boğulmuş görünüyorsunuz. Herkesin zor zamanları vardır. Ailenin de öyle olmalı. Durumlarla nasıl başa çıkacağını bilemeyen insanlar bağırmakta çare görür. Çevrenizin, en azından annenizin sizi umursamadığından böyle yaptığını zannetmiyorum. Sadece başaçıkamayacaklarını düşündükleri durumlar oluşmuş sanırım. Siz ise sadece ilgi ihtiyacı içindesiniz, sürekli eleştirilmek insanın en önemli ihtiyaçlarından olan kabul edilmek, onaylanmak gibi duygularını zedeler. Bu nedenle sorunlara sırayla yaklaşın. Hepsini birden düşününce çıkmazda gibi hissedersiniz. Annenize sarılsanız bi mesela. Sevgi herşeyin ilacı. Ve unutmayın sevilmeye, anlaşılmaya ihtiyacı olan sadece siz değilsiniz.
Not:ilgi istiyorsunuz derken eleştirmek için söylemedin bu arada. Geyet insani, doğal, hak.

Mesela benden gizli mesajlarımı okuyor annem. Sonra da bana cephe alıp altında bir şey arıyor. Evin diğer üyeleri benim hakkımda gizli konuşup bana cephe alıyor. Konu da erkek arkadaşımın evlenmek istemesi. Benim kpss ye hazırlanıyor olmam. En basit olayda aa şurada bu varmış bile desem bana bağırıyorlar sanane sen kimsin gibisinden laflar ediyorlar.

Galiba erkek arkadaşınla birlikte olmanı istemiyorlardı asıl olarak değil mi? Biraz da hem ailenin hem sevgilinin baskısı, sınav atresi, ekonomik özgürlüğünün olmaması derken bunalmışsın sen. Bence erkek arkadaşından rica et 1-2 ay bu konuları evlilik konularını açmayalım çok bunalıyorum de. Eğer anlayabilecek gibilerse ailenle de konuş o hiç yokmuş gibi yapalım konusunu bile açmayalım siz böyle yaptıkça ben ona daha çok bağlanıyorum belki unutucam hiç konusunu açmasanız de. Onların suyuna git git biraz, onlar nasıl seni oyalıyorlarsa sende öyle onları oyala. Sınava ne kadar var bilmiyorum ama şöyle part-time bir iş bulsan haftada 3 gün çalışıp biraz para kazansan hem daha mutlu olursun hem sürekli evde ders çalışmak zorunda olmadığın için daha iyi motive olursun. Eğer tüm bunları yapacak motiyas

Öbür mesajı göndermişim tamamlayamadan, eğer tüm bunları yapacak motivasyonu kendinde göremiyorsan psikiyatrist gerçekten sana iyi gelebilir. Ben kendimi çok yorgun ve amaçsız hissettiğim bir dönemde gittiğimde çok yardımcı olmuştu. Kullandığım ilaç çok düşük bir doz ssri'ydi ama daha sağlıklı kararlar almamı aldığım kararları gerçekleştirmek için çaba göstermemi sağladı. Üzerine duygusal yeme alışkanlığımı kesti 15 kilo verdim ilacı bıraktığım halde de geri almadım. Elbette 5-10 günlük bir alışma süresi oluyor bir anda süper iyi hissetmiyorsun ya da sırf ilaç kullandın diye herşey yoluna girmiyor ama daha pozitif bir yönden bakabildiğin için lendin de çaba harcarsan hayatında daha pozitif değişimler oluyor. Bir de iyi hissetmek diye bir kitap önerebilirim sana duygu durum tedavisi için kullanılıyor.

Öbür mesajı göndermişim tamamlayamadan, eğer tüm bunları yapacak motivasyonu kendinde göremiyorsan psikiyatrist gerçekten sana iyi gelebilir. Ben kendimi çok yorgun ve amaçsız hissettiğim bir dönemde gittiğimde çok yardımcı olmuştu. Kullandığım ilaç çok düşük bir doz ssri'ydi ama daha sağlıklı kararlar almamı aldığım kararları gerçekleştirmek için çaba göstermemi sağladı. Üzerine duygusal yeme alışkanlığımı kesti 15 kilo verdim ilacı bıraktığım halde de geri almadım. Elbette 5-10 günlük bir alışma süresi oluyor bir anda süper iyi hissetmiyorsun ya da sırf ilaç kullandın diye herşey yoluna girmiyor ama daha pozitif bir yönden bakabildiğin için lendin de çaba harcarsan hayatında daha pozitif değişimler oluyor. Bir de iyi hissetmek diye bir kitap önerebilirim sana duygu durum tedavisi için kullanılıyor.
Teşekkür ederim. O kitabı okudum fakat ben sevemedim. Bir tek depresyon ölçeği testini sevdim. Part time işi düşünebilirim.

İntihar yerine hazırlandığın sınavı kazan ve kurtul. Bu kazanmak için güçlü bir motivasyon size...

sevgilinle nikah kıyıp evlensen ne olur?

Back
X