İntiharın eşiğindeyim,çok çaresizim

Kamerdrn

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
206
150
18
34
Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔

Sevilmediginizi nasıl anladiniz ? Belki size öyle geliyordur yani insan evladını sevmez mi..
Çevrenizde dostumuz arkadaşınız yoksa ve sevilmiyorsaniz ben sizde sorun olduğunu düşünürüm şahsen.
Yani nasıl bir karaktere sahipsiniz bilemiyorum. Kendinizi kötü hissediyorsaniz önce ailenizle anneniz babanızla kardeşiniz varsa onunla konusun once ben bu durumdayım ve iyi değilim diye. Maddi durumunuz da iyiymiş iyi bir psikologdan yardım alabilirsiniz.

De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, pusuya çekilen cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine, insanların Melik'ine, (sahibine-hâkimine) insanların İlâh'ına sığınırım!"(Nâs, 1-6).Arkadaşım biraz maneviyata mi agirlik versen acaba düşündükçe şeytan sana vesvese veriyor.Hepimizin hayatında sıkıntilar var imtihan dünyasindayiz çünkü .Bizler insan olarak imtihanlara dayanmak zorundayız değil mi sanıyor musun intihar edince tüm sıkıntılar bitecek ?Biraz klişe olacak ama hayata olumlu taraflarından bakmaya gayret et mesela anlattigin kadarıyla sağlığın yerinde ,maddi imkanların yerinde bir çok insanda olmayıp senin elinde olan şeyler var değil mi?

Ne gibi durumlar yaşadın mesela, ailenle yada arkadaşlarınla? Neden sevilmediğini düşünüyorsun?

Baskasinin sevgisinden cok sen kendini sevmiyorsun sanirim.
Sevgili elbette bulunur. Sirf bundan sebeb intihar düsüncelerinin olmasi bana garip geldi.
Insanlarin cogu cikarcidir. Yani bu olaylar sadece senin basina gelmiyor.
Bir psikologa danisman gerekiyor.

Evet bunlar zor ama bunun için intihar etmek bilemiyorum...
İşiniz olması çok güzel kafa dagıtmış olursunuz. Zamanla cevre de olur. Ben 8 9 senelik arkadaslarım la daha bir iki yıldır yakın olmaya başladım. Belli yastan sonra arkadaslık ancak zamanla oluyor. Pandemi bitince kurslara gidin turlara katılın böyle böyle cevreniz artar havanız değişir. Lise arkadaslarınızı arayın grupları vs vardır beni de katın diyin.

İntihar etmek neyi değiştirir ki? Acilen psikolojik destek alın

Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış
Zenginliğinizin boyutunu çok merak ettim çünkü bu çok iddialı bir cümle. Belki hayatınızdaki sorunları maddi gücünüze bağlıyorsunuzdur çünkü hep 'zengin olduğum için bunlar yaşanıyor' tarzı konuşmuşsunuz ama bu çok saçma. Dünyada bir sürü zengin insan var (ben değil 😩😢) ve hepsinin ilişkilerinin sahtelik üzerine olması gerekir dediğinize göre.

Not: Küçüklüğümde ailem gerçek anlamda çok zengindi ve bu zenginliğin ilişkilerimi hiçbir şekilde etkilediğini hatırlamıyorum.

Bence de bir yardım alın.
İyi gelecektir size.
Tülay Kök videolarını dinlemenizi öneririm.

Eklentiler

• images - 2020-08-25T182319.904.webp
    images - 2020-08-25T182319.904.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 61
Sevilmediginizi nasıl anladiniz ? Belki size öyle geliyordur yani insan evladını sevmez mi..
Çevrenizde dostumuz arkadaşınız yoksa ve sevilmiyorsaniz ben sizde sorun olduğunu düşünürüm şahsen.
Yani nasıl bir karaktere sahipsiniz bilemiyorum. Kendinizi kötü hissediyorsaniz önce ailenizle anneniz babanızla kardeşiniz varsa onunla konusun once ben bu durumdayım ve iyi değilim diye. Maddi durumunuz da iyiymiş iyi bir psikologdan yardım alabilirsiniz.
Onlarla konuştuklarımı laf çarpmak için kullanırlar😔 Psikoloğa gitmek istedim konu komşu dahil herkes duydu,herkes bütün sorunlarımı biliyor artık sağolsunlar😔

Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔
Neden mesela Allah vermis o cani ne guzel kullansaniz. Yardimlar yapsaniz hayra yorsaniz insanlara yaranmak icin cabalamasaniz kendinizi hayvanlara cocuklara adasaniz. Illa bir erkek olmak zorundami. Madem o kadar paraniz var cirkinsiniz oyle hissediyorsunuz esttik yaptirin. Gidip ceren cerengile benzeyin demiyorum estetiklerle ama ufak dokunuslarla harikalar yaratilabiliyor abartmadan. Ama yorl cirkin degilim diyorsaniz karakterinizi huyunuzu suyunuzu degistirin. Anne baba evladini zorla sevmez. Ya hic sevmez ya canini veririr. Hos sevmeyen aileleride bu forumda gordumde. Arrik sizleri gorunce gercekten hayatima sukrediyorum. Kanserim ve ne kadar omrum var bilmiyorum. Atlattim sayilir ama tekrar nuksetme olayi cok yuksek. Her gece yalvariyorum sabaha sag cikayim ailemi goreyim bir saatde olsa. Sabah oluncada Yarabbim sukurler olsun bugunde uyandirdin diyorum. Nankorlul etmeyin intihar etmek ölmek kolay degil oyle.. yardim alin.

De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, pusuya çekilen cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine, insanların Melik'ine, (sahibine-hâkimine) insanların İlâh'ına sığınırım!"(Nâs, 1-6).Arkadaşım biraz maneviyata mi agirlik versen acaba düşündükçe şeytan sana vesvese veriyor.Hepimizin hayatında sıkıntilar var imtihan dünyasindayiz çünkü .Bizler insan olarak imtihanlara dayanmak zorundayız değil mi sanıyor musun intihar edince tüm sıkıntılar bitecek ?Biraz klişe olacak ama hayata olumlu taraflarından bakmaya gayret et mesela anlattigin kadarıyla sağlığın yerinde ,maddi imkanların yerinde bir çok insanda olmayıp senin elinde olan şeyler var değil mi?
Çok şükür orası öyle. Ama sürekli baskı altındayım. Onun için bu kadar bunalıyorum. Aldığım nefese bile laf söyleniyor. İşe girdim kulp takıldı,yeniden üniversite okuyacağim çok istediğim bir bölüm var diyorum senin işin var başka bir bölüm okursan başkalarının hakkına girersin diyorlar,evleneyim diyorum 2 güne yine kapımızdasın diyorlar. Maddi anlamda da ezildim işe girene kadar😔

Ne gibi durumlar yaşadın mesela, ailenle yada arkadaşlarınla? Neden sevilmediğini düşünüyorsun?
Arkadaşlarım ve eski eşim için çokca fedakârlıkta bulundum. Para bittiği an terk edildim. Ailemde sürekli bunları başıma kakıyor,evlensende kurtulsak ama paramız olmasa seni kim ne yapsın diyorlar

Çevrenizdeki insanlara para için yanınızda oldukları muamelesi yaptığınız için yanınızda kimse kalmıyor olabilir mi?
Ben öyle düşünmedim.
Sevmeyi, karşılığında birşey vermek olarak kodlamis gibi geldi.
Hediye verirsem, eşyalarımı verirsem beni severler gibi bir düşünce yerleşmiş olabilir.
Çocukken öyle gördüyse onu uygulamaya çalışmış sanki.
Tabi burdan bız ancak bir tahmin yürütürüz.
Destek alması şart her halükarda.

Baskasinin sevgisinden cok sen kendini sevmiyorsun sanirim.
Sevgili elbette bulunur. Sirf bundan sebeb intihar düsüncelerinin olmasi bana garip geldi.
Insanlarin cogu cikarcidir. Yani bu olaylar sadece senin basina gelmiyor.
Bir psikologa danisman gerekiyor.
Çevremin baskısından bunaldım aslında. Kuzenim benden bir yardım istemişti bende o gün çok yorgundum yardımcı olamadim. Duymadığım beddua,hakaret kalmadı. Kocan olsaydı koşa koşa yapardın ama o bile işe yaramadı onu da elinde tutamadın diyorlar. En basitinden bir örnek bu mesela

Evet bunlar zor ama bunun için intihar etmek bilemiyorum...
İşiniz olması çok güzel kafa dagıtmış olursunuz. Zamanla cevre de olur. Ben 8 9 senelik arkadaslarım la daha bir iki yıldır yakın olmaya başladım. Belli yastan sonra arkadaslık ancak zamanla oluyor. Pandemi bitince kurslara gidin turlara katılın böyle böyle cevreniz artar havanız değişir. Lise arkadaslarınızı arayın grupları vs vardır beni de katın diyin.
Kurslara çok hevesim var aslında. Aktif olmak istiyorum,şen şakrak bir insan olmak istiyorum ama kursa da gitsem,yeni çevrelere de girsem bir köşede tek basıma kalıyorum

Zenginliğinizin boyutunu çok merak ettim çünkü bu çok iddialı bir cümle. Belki hayatınızdaki sorunları maddi gücünüze bağlıyorsunuzdur çünkü hep 'zengin olduğum için bunlar yaşanıyor' tarzı konuşmuşsunuz ama bu çok saçma. Dünyada bir sürü zengin insan var (ben değil 😩😢) ve hepsinin ilişkilerinin sahtelik üzerine olması gerekir dediğinize göre.

Not: Küçüklüğümde ailem gerçek anlamda çok zengindi ve bu zenginliğin ilişkilerimi hiçbir şekilde etkilediğini hatırlamıyorum.
Bunların çoğu çevremdekilerin cümleleri😔 bende onlara inanmaya başladım artık çünkü insanlara bir şeyler almasam,bir şeyimi paylaşmak istemiyorum desem çevremde kimsem kalmıyor

Back
X