İntiharın eşiğindeyim,çok çaresizim

Çok şükür orası öyle. Ama sürekli baskı altındayım. Onun için bu kadar bunalıyorum. Aldığım nefese bile laf söyleniyor. İşe girdim kulp takıldı,yeniden üniversite okuyacağim çok istediğim bir bölüm var diyorum senin işin var başka bir bölüm okursan başkalarının hakkına girersin diyorlar,evleneyim diyorum 2 güne yine kapımızdasın diyorlar. Maddi anlamda da ezildim işe girene kadar😔
Öncelikle insanların ne dediğini düşünmeyeceksin bir tane hayatin var ve o hayatı istediğin gibi yaşamalısın .Elalem ne der diye düşünürsen oooo ..Ne derse desinler boş verr ölümlü dünya .Hayatına bak .İşe gir çalış tabi çevren olur arkadaşların olur sevgilin olur .Ailenin maddiyatından bahsetme sende normal insan gibi takıl işte .Özgüvenini kaybetmişsin önce onu kazan bence ...

Neden mesela Allah vermis o cani ne guzel kullansaniz. Yardimlar yapsaniz hayra yorsaniz insanlara yaranmak icin cabalamasaniz kendinizi hayvanlara cocuklara adasaniz. Illa bir erkek olmak zorundami. Madem o kadar paraniz var cirkinsiniz oyle hissediyorsunuz esttik yaptirin. Gidip ceren cerengile benzeyin demiyorum estetiklerle ama ufak dokunuslarla harikalar yaratilabiliyor abartmadan. Ama yorl cirkin degilim diyorsaniz karakterinizi huyunuzu suyunuzu degistirin. Anne baba evladini zorla sevmez. Ya hic sevmez ya canini veririr. Hos sevmeyen aileleride bu forumda gordumde. Arrik sizleri gorunce gercekten hayatima sukrediyorum. Kanserim ve ne kadar omrum var bilmiyorum. Atlattim sayilir ama tekrar nuksetme olayi cok yuksek. Her gece yalvariyorum sabaha sag cikayim ailemi goreyim bir saatde olsa. Sabah oluncada Yarabbim sukurler olsun bugunde uyandirdin diyorum. Nankorlul etmeyin intihar etmek ölmek kolay degil oyle.. yardim alin.
İnanın nankörlük değil. Her şeyi anlatsam sizde hak verirsiniz. Sizinde Allah yardımcınız olsun🤲

Çevremin baskısından bunaldım aslında. Kuzenim benden bir yardım istemişti bende o gün çok yorgundum yardımcı olamadim. Duymadığım beddua,hakaret kalmadı. Kocan olsaydı koşa koşa yapardın ama o bile işe yaramadı onu da elinde tutamadın diyorlar. En basitinden bir örnek bu mesela
Bu insanlar ile görüsmeyin.
Ben sahsen bana kaba davranin akrabalari hayatimdan cikardim ve kararimdan cok memnunum.
Kimsenin size hakaret etme hakki yok.

Herkes dalga geçiyor destek konusunu açtığımda 😔
Niye onlara danisiyorsunuz. Sizin bir isinizde varmis. Masraflari kendiniz ödersiniz.
Psikologa gitmek icin baskasinin onayina ihtiyaciniz yok. Bu durumu baskasina zaten anlatmayin.

Neden mesela Allah vermis o cani ne guzel kullansaniz. Yardimlar yapsaniz hayra yorsaniz insanlara yaranmak icin cabalamasaniz kendinizi hayvanlara cocuklara adasaniz. Illa bir erkek olmak zorundami. Madem o kadar paraniz var cirkinsiniz oyle hissediyorsunuz esttik yaptirin. Gidip ceren cerengile benzeyin demiyorum estetiklerle ama ufak dokunuslarla harikalar yaratilabiliyor abartmadan. Ama yorl cirkin degilim diyorsaniz karakterinizi huyunuzu suyunuzu degistirin. Anne baba evladini zorla sevmez. Ya hic sevmez ya canini veririr. Hos sevmeyen aileleride bu forumda gordumde. Arrik sizleri gorunce gercekten hayatima sukrediyorum. Kanserim ve ne kadar omrum var bilmiyorum. Atlattim sayilir ama tekrar nuksetme olayi cok yuksek. Her gece yalvariyorum sabaha sag cikayim ailemi goreyim bir saatde olsa. Sabah oluncada Yarabbim sukurler olsun bugunde uyandirdin diyorum. Nankorlul etmeyin intihar etmek ölmek kolay degil oyle.. yardim alin.
İnanın nankörlük değil. Her şeyi anlatsam sizde hak verirsiniz. Sizinde Allah yardımcınız olsun
Ben öyle düşünmedim.
Sevmeyi, karşılığında birşey vermek olarak kodlamis gibi geldi.
Hediye verirsem, eşyalarımı verirsem beni severler gibi bir düşünce yerleşmiş olabilir.
Çocukken öyle gördüyse onu uygulamaya çalışmış sanki.
Tabi burdan bız ancak bir tahmin yürütürüz.
Destek alması şart her halükarda.
Evet aslında tam olarak bu. Baktım ki insanlar bu şekilde benimle konuşuyor arkadaş oluyor bende devam ettim😔 Benimkisi salt yalnızlık 😔

Çevremin baskısından bunaldım aslında. Kuzenim benden bir yardım istemişti bende o gün çok yorgundum yardımcı olamadim. Duymadığım beddua,hakaret kalmadı. Kocan olsaydı koşa koşa yapardın ama o bile işe yaramadı onu da elinde tutamadın diyorlar. En basitinden bir örnek bu mesela
Önceki mesajımda da yazdım ama burdan ayrıca konu belirterek yazayım.

Birkaç bölümden oluşuyor.
Siz sınırlarınızı da cizemiyorsunuz.
Yardımcı olamadınız diye birisi size beddua ediyor ama yine kendinizi sucluyorsunuz.
Hoop arkadaş bana hakaret etmeye ne hakkın var diyemiyor musunuz?
Yapmak istemiyorsanız yapmayın.
Yapmak zorunda değilsiniz.
Yeni bölüm okuyacaksaniz hazırlanın sınava girin.
Niçin herşey için bir onay ya da destek arıyorsunuz?
Yapmak istediğiniz içinizden gelen makul şeyleri yapın.
Kendiniz için yaşayın.
Kendiniz için yasamadiginizdan hayattan tat alamıyorsunuz.
Halbuki çok güzel bu dünya.
Nice güzellikleri var.
Kursa gitsem yalnız kalırım diyorsunuz da kurslarda herkes birbiriyle canciger dost olmuyor ki.
Sosyallesiyor, biraz sohbet biraz hobi derken kafasını dağıtıyor.
Bir sürü kursa gittim oradaki muhabbetim orada kaldı.
Fiziksel engelleriniz yoksa siz kendi kendinize yetebilirsiniz.

Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔
Aslında şuan yerinde olmak isterdim yiyici arkadaşlarından sömürücü kocandan Kurtulmuşsun daha ne. İşinde varmış keyfini çıkar ailende varlıklıymış duymayıver herşeyi de. Keşke herkes yakamdan düşse

Öncelikle insanların ne dediğini düşünmeyeceksin bir tane hayatin var ve o hayatı istediğin gibi yaşamalısın .Elalem ne der diye düşünürsen oooo ..Ne derse desinler boş verr ölümlü dünya .Hayatına bak .İşe gir çalış tabi çevren olur arkadaşların olur sevgilin olur .Ailenin maddiyatından bahsetme sende normal insan gibi takıl işte .Özgüvenini kaybetmişsin önce onu kazan bence ...
Hiç yoktu diyebilirim😔 Aşırı korumacı bir ailede büyüdüm. Dışarıya karşı aşırı korumacı. Ama yedi kat el olan akrabamız bile ufacık bir yaramazlığımda beni azarlardı anne-babam da onlara bir şey demezdi. Ezile ezile bu hale geldim

Arkadaşlarım ve eski eşim için çokca fedakârlıkta bulundum. Para bittiği an terk edildim. Ailemde sürekli bunları başıma kakıyor,evlensende kurtulsak ama paramız olmasa seni kim ne yapsın diyorlar
Çok mu zenginsiniz arkadaş olabiliriz :confused: :KK70:
Şaka bi yana da ben abarttığınızı düşünüyorum. Benim de hiç arkadaşım yok oturup kahve içebileceğim, bana ihtiyaç duyan özleyen vs. Çok eğlenceliyimdir tatlıyımdır ama olmayınca olmuyor ben de mana veremiyorum:KK53:
Bence kendinize, kendiliğinden mutlu olabilecek alanlar yaratın. Kendinizi keşfedin. Dert yanmaktan mutsuz olmaktan çok daha keyifli olacaktır.

Bu insanlar ile görüsmeyin.
Ben sahsen bana kaba davranin akrabalari hayatimdan cikardim ve kararimdan cok memnunum.
Kimsenin size hakaret etme hakki yok.

Niye onlara danisiyorsunuz. Sizin bir isinizde varmis. Masraflari kendiniz ödersiniz.
Psikologa gitmek icin baskasinin onayina ihtiyaciniz yok. Bu durumu baskasina zaten anlatmayin.
Ben anlatmıyorum. Annemle babam hayatımdaki en ufak detayları bile anlatıyor. Karşı çıktığimda da millet de zaten senin ezikliğini,terk edilmene meraklıydı. Bizi teselli etmek için dinliyorlar diyorlar

Artık bask
Önceki mesajımda da yazdım ama burdan ayrıca konu belirterek yazayım.

Birkaç bölümden oluşuyor.
Siz sınırlarınızı da cizemiyorsunuz.
Yardımcı olamadınız diye birisi size beddua ediyor ama yine kendinizi sucluyorsunuz.
Hoop arkadaş bana hakaret etmeye ne hakkın var diyemiyor musunuz?
Yapmak istemiyorsanız yapmayın.
Yapmak zorunda değilsiniz.
Yeni bölüm okuyacaksaniz hazırlanın sınava girin.
Niçin herşey için bir onay ya da destek arıyorsunuz?
Yapmak istediğiniz içinizden gelen makul şeyleri yapın.
Kendiniz için yaşayın.
Kendiniz için yasamadiginizdan hayattan tat alamıyorsunuz.
Halbuki çok güzel bu dünya.
Nice güzellikleri var.
Kursa gitsem yalnız kalırım diyorsunuz da kurslarda herkes birbiriyle canciger dost olmuyor ki.
Sosyallesiyor, biraz sohbet biraz hobi derken kafasını dağıtıyor.
Bir sürü kursa gittim oradaki muhabbetim orada kaldı.
Fiziksel engelleriniz yoksa siz kendi kendinize yetebilirsiniz.

Artık baskılardan o kadar korkuyorum ki😔 Ailemde,eski eşimde,arkadaşlarımda kalbimde kırılmadık parça bırakmadılar :KK61: Üniversite konusunda kararlıyım çünkü ben bir şeyler başardığımda sesleri daha az çıkıyor. Kendimi kanıtladıkça susuyorlar

Tüm bu sebepler çok ağır çok acı biliyorum,anlıyorum ama intihar etmeye değmez...
Belki doğru insanlar çıkmıyordur karşınıza,benimde öyle..3-5 arkadaşım var onlarlada anca tel.de arada bir görüşürüz.Aile desen maddi manevi yoklar.Annem 1,5 yıldır ne arar ne sorar,babamıda doldurur..Ama napalım,hayat yine de her şeye rağmen çok güzel.Ölüm çare değil.

Aslında şuan yerinde olmak isterdim yiyici arkadaşlarından sömürücü kocandan Kurtulmuşsun daha ne. İşinde varmış keyfini çıkar ailende varlıklıymış duymayıver herşeyi de. Keşke herkes yakamdan düşse
Allah yardımcınız olsun🤲

Çok mu zenginsiniz arkadaş olabiliriz :confused: :KK70:
Şaka bi yana da ben abarttığınızı düşünüyorum. Benim de hiç arkadaşım yok oturup kahve içebileceğim, bana ihtiyaç duyan özleyen vs. Çok eğlenceliyimdir tatlıyımdır ama olmayınca olmuyor ben de mana veremiyorum:KK53:
Bence kendinize, kendiliğinden mutlu olabilecek alanlar yaratın. Kendinizi keşfedin. Dert yanmaktan mutsuz olmaktan çok daha keyifli olacaktır.
Nasıl yapacağımı bilmiyorum😔 Kendimi sevmeyi,saygı duymayı... Hal böyle olup üstüne bir de herkesten baskı görünce sonuç bu oluyor

Tüm bu sebepler çok ağır çok acı biliyorum,anlıyorum ama intihar etmeye değmez...
Belki doğru insanlar çıkmıyordur karşınıza,benimde öyle..3-5 arkadaşım var onlarlada anca tel.de arada bir görüşürüz.Aile desen maddi manevi yoklar.Annem 1,5 yıldır ne arar ne sorar,babamıda doldurur..Ama napalım,hayat yine de her şeye rağmen çok güzel.Ölüm çare değil.
Allah yardım etsin. Her şeyin başı sevgisizlik😔

Ben çok küçük yaşta çalışmaya başladım. Çok duygusaldım yaşın küçüklüğünün verdiği hissiyatla. Çalıştığım yerdeki üstüm bana hiç unutmam bir tavsiye vermişti; 'herkesin seni sevmesini bekler, birileri sevmeyince de dert edersen çok üzülürsün bu hayatta.' benim de size tavsiyem olsun.🌺

İntihar cözüm mü gerçekten kime cözüm peki? Belki de etrafınızdakiler de onları maddi yönünüzle her türlü elinizde tutabileceginizi hissettirdiginiz icin size yanasmıyorlardır? Veya siz insan seviyomusunuz ki?

Nasıl yapacağımı bilmiyorum😔 Kendimi sevmeyi,saygı duymayı... Hal böyle olup üstüne bir de herkesten baskı görünce sonuç bu oluyor
En başta şunu anlayın sizi Allah yarattı ve sizi kimse hakir göremez!
Çevrenizi sevmekten değerlerini kazanmaya çabalamaktan vazgeçip o sevgiyi kendinize verin.
Şöyle güzelim böyle tatlıyım aman da param var beni sevmeyen pabucumu kemirsin modunda gezerseniz kıymetlenirsiniz açık net.
Ailenizin de cahil olduğu aşikar lütfen gidin uzmandan terapi destek alın da bir kendinize gelin.

Cevremizdeki insanlarla aşagi yukari benzer ekonomik durum ve standartlarda oluruz cogunlukla, arada istisnalar olur tabi.

Sizin aileniz cook varlikliyken niye etrafinizdaki herkes fakir ben onu anlayamadim????
Cok varlikli aileniz var madem niye durumu olmayanlarla ayni okula gittiniz, ayni yerde oturdunuz?

Ben çok küçük yaşta çalışmaya başladım. Çok duygusaldım yaşın küçüklüğünün verdiği hissiyatla. Çalıştığım yerdeki üstüm bana hiç unutmam bir tavsiye vermişti; 'herkesin seni sevmesini bekler, birileri sevmeyince de dert edersen çok üzülürsün bu hayatta.' benim de size tavsiyem olsun.🌺
Çok doğru😔 Bende bu sevilme bağımlılığından kurtulmak istiyorum😔

Back
X