İntiharın eşiğindeyim,çok çaresizim

Arkadaşlarım ve eski eşim için çokca fedakârlıkta bulundum. Para bittiği an terk edildim. Ailemde sürekli bunları başıma kakıyor,evlensende kurtulsak ama paramız olmasa seni kim ne yapsın diyorlar
Canım insanları daha iyi analiz etmen ve gözlemlemen lazım.
Unutma ki, sen verdikten sonra almayan olmaz. İnsanlar çoğunlukla, ne kadar verirsen o kadar alırlar. Hem maddi hem manevi.
Üstelik onlar istemeden verdiğin zaman bunu hak ettiklerine inanırlar. Hak etmesem niye versin ki kafası yani.
Vermeyi kestiğinde haksızlığa uğramış oluyorlar ve sen kötü bencil oluyorsun.
Kural aslında şu, kimseye kendiliğinden birşey verme. Bırak talep etsinler. O zaman da kime neyi ne kadar ne zaman vereceğine kendi iç güdülerinle karar vermelisin.
Hem maddi hem manevi.
Bir de parayla kendini kabul ettirmeye sevdirmeye çalışma çünkü olmaz sahte olur herşey. Bunu zaten yaşayarak öğrenmişsin.

İntihar cözüm mü gerçekten kime cözüm peki? Belki de etrafınızdakiler de onları maddi yönünüzle her türlü elinizde tutabileceginizi hissettirdiginiz icin size yanasmıyorlardır? Veya siz insan seviyomusunuz ki?
Aksine elimde ne var ne yok seferber ederim. Bana ağza alınmayacak laflar eden arkadaşlarımın kötü günlerinde herkesten önce koştum,o hallerde gördüm diye barıştım 😔

En başta şunu anlayın sizi Allah yarattı ve sizi kimse hakir göremez!
Çevrenizi sevmekten değerlerini kazanmaya çabalamaktan vazgeçip o sevgiyi kendinize verin.
Şöyle güzelim böyle tatlıyım aman da param var beni sevmeyen pabucumu kemirsin modunda gezerseniz kıymetlenirsiniz açık net.
Ailenizin de cahil olduğu aşikar lütfen gidin uzmandan terapi destek alın da bir kendinize gelin.
Anne babam hariç bütün ailem erkek çocuk hastasıdır. Erkek olsun çamurdan olsun mantığı var hepsinde. Cahil olduklarını bazen bende düşünüyorum. Ah keşke o moda bir girebilsem. Ama ben insanlarla arkadaş olayım,mutlu mesut yaşayalım kafasındayım. Herkesi de kendimden üstün görüyorum sanırım😔

Cevremizdeki insanlarla aşagi yukari benzer ekonomik durum ve standartlarda oluruz cogunlukla, arada istisnalar olur tabi.

Sizin aileniz cook varlikliyken niye etrafinizdaki herkes fakir ben onu anlayamadim????
Cok varlikli aileniz var madem niye durumu olmayanlarla ayni okula gittiniz, ayni yerde oturdunuz?
Çok aşırı bir varlık durumu söz konusu değil. Çevreye göre fazla demek istedim aslında

Canım insanları daha iyi analiz etmen ve gözlemlemen lazım.
Unutma ki, sen verdikten sonra almayan olmaz. İnsanlar çoğunlukla, ne kadar verirsen o kadar alırlar. Hem maddi hem manevi.
Üstelik onlar istemeden verdiğin zaman bunu hak ettiklerine inanırlar. Hak etmesem niye versin ki kafası yani.
Vermeyi kestiğinde haksızlığa uğramış oluyorlar ve sen kötü bencil oluyorsun.
Kural aslında şu, kimseye kendiliğinden birşey verme. Bırak talep etsinler. O zaman da kime neyi ne kadar ne zaman vereceğine kendi iç güdülerinle karar vermelisin.
Hem maddi hem manevi.
Bir de parayla kendini kabul ettirmeye sevdirmeye çalışma çünkü olmaz sahte olur herşey. Bunu zaten yaşayarak öğrenmişsin.
Malesef bunu tecrübe ettim maddi ve manevi. Ben insanları çok sevdikçe onlarda beni çok sevmedi😔 Tam tersi oldu. Dersimi aldım almasına sadece kendimi nasıl değiştireyim bilemiyorum

Çevremin baskısından bunaldım aslında. Kuzenim benden bir yardım istemişti bende o gün çok yorgundum yardımcı olamadim. Duymadığım beddua,hakaret kalmadı. Kocan olsaydı koşa koşa yapardın ama o bile işe yaramadı onu da elinde tutamadın diyorlar. En basitinden bir örnek bu mesela
yerinde olsam intihar etmek yerine cevremde ki bu aptal insanlari bir guzel temizler, sonra da sosyal hayata karışirdım.
akrabalarinizi falan neden bu kadar çok dinliyorsunuz, size beddua etme cüretini kimden aliyorlar sizce? tabiki sizden aliyorlar.
biraz dik durun öz gûvenli olun, param icin benimleler mantigindan da kurtulun.
kime ne sizin paranizdan kim ne bilsin sizin zenginliginizi demek ki ortada bunu surekli dile getiren bir insan var.

Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔
böyle düşünme lütfen, kendini insanlara sevdirmeye çalışırsan ters teper genelde. sürekli bunu düşünürsen de takıntı yaparsın. bence öncelikle kendi evine çık, sosyalleşmeye bak. illaki karşına maneviyata önem veren birileri çıkacaktır.

Çok aşırı bir varlık durumu söz konusu değil. Çevreye göre fazla demek istedim aslında

Kendi durumunuza göre insanlarla takilin o zaman, en azindan param icin yanimdalar bahaneniz kalmaz. İlla yasadiginiz cevreye bagimli olmayin eskiden cocuktunuz, artik buyudunuz.
Millet fakir haliyle zenginlerin gittigi cevrelere giriyor da koca buluyor, arkadas cevresi yapiyor. Oturmuş agliyorsunuz intihar edecegim diye.

yerinde olsam intihar etmek yerine cevremde ki bu aptal insanlari bir guzel temizler, sonra da sosyal hayata karışirdım.
akrabalarinizi falan neden bu kadar çok dinliyorsunuz, size beddua etme cüretini kimden aliyorlar sizce? tabiki sizden aliyorlar.
biraz dik durun öz gûvenli olun, param icin benimleler mantigindan da kurtulun.
kime ne sizin paranizdan kim ne bilsin sizin zenginliginizi demek ki ortada bunu surekli dile getiren bir insan var.
Ben kendimi yanlış ifade etmişim sanırım birkaç kişi daha sizin gibi düşünmüş çünkü. Param için benimleler mantığı bana ait değil. Ailem bunu sürekli başıma kakıyor. Özellikle de eski eşimle yaşadıklarımdan sonra bende gerçekten öyle galiba diye düşünmeye başladım

böyle düşünme lütfen, kendini insanlara sevdirmeye çalışırsan ters teper genelde. sürekli bunu düşünürsen de takıntı yaparsın. bence öncelikle kendi evine çık, sosyalleşmeye bak. illaki karşına maneviyata önem veren birileri çıkacaktır.
Takıntıyı da geçtim artık😔 Yeter ki birileri beni sevsin düşüncesindeyim. Resmen sevilme bağımlılığı haline geldi😔 O kadar yalnızım ki

Takıntıyı da geçtim artık😔 Yeter ki birileri beni sevsin düşüncesindeyim. Resmen sevilme bağımlılığı haline geldi😔 O kadar
Kendi durumunuza göre insanlarla takilin o zaman, en azindan param icin yanimdalar bahaneniz kalmaz. İlla yasadiginiz cevreye bagimli olmayin eskiden cocuktunuz, artik buyudunuz.
Millet fakir haliyle zenginlerin gittigi cevrelere giriyor da koca buluyor, arkadas cevresi yapiyor. Oturmuş agliyorsunuz intihar edecegim diye.
Artık ailemden destek almıyorum. Ortalama bir maaşım var herkes gibi geçinmeye çalışıyorum

Ben kendimi yanlış ifade etmişim sanırım birkaç kişi daha sizin gibi düşünmüş çünkü. Param için benimleler mantığı bana ait değil. Ailem bunu sürekli başıma kakıyor. Özellikle de eski eşimle yaşadıklarımdan sonra bende gerçekten öyle galiba diye düşünmeye başladım
esinizi bilmem ama arkadas olaylarin da bu durumun gecerli olacagini pek sanmiyorum.
benim de hic arkadasim yoktur mesela ama ben boyle istedigim icin hic uzulmuyorum acikcasi.
illa ihtiyac duyuyorsaniz kurslara falan katilin yeni cevre edinin

esinizi bilmem ama arkadas olaylarin da bu durumun gecerli olacagini pek sanmiyorum.
benim de hic arkadasim yoktur mesela ama ben boyle istedigim icin hic uzulmuyorum acikcasi.
illa ihtiyac duyuyorsaniz kurslara falan katilin yeni cevre edinin
Aradaki fark sizin öyle istiyor olmanız yanılmıyorsam😔 Pandemiden sonra kursları deneyeceğim belki bir faydası olur😔

İnsanların sizi paranız için seviyor olduğu düşüncesi ailenizin dayatması artık kaç kere söyledilerse siz de inanmışsınız
Siz çalışan bir kadınsınız paraya ihtiyacınız yok kimseye söylemeden terapiye gidebilirsiniz gitmelisiniz
Keşke ayrı eve çıkabilseydiniz
Eminim atlatırsınız

Arkadaş çevresi evliliği para için şeklinde ifade etmek burada seçimlerinizden sizin sorumlu olduğunuzu gösteriyor. Temelde bir sorun var ve sizin iyi bir terapiste ihtiyacınız var. Cümlelerinizden bunu kendi başınıza aşabileceğinizi mümkün göremedim . Yani maddi gücünüz var diye herkes çıkar için yaklaşıyorsa , bu ayrımı yapamıyor ve doğru insanları hayatınıza dahil edemiyorsanız sorun sizden kaynaklanıyor . Bu hayatta herkes çıkarcı değil . Benimde ailem ekonomik anlamda çok iyiydi hiç böyle şeyler hissetmedim . Bende boşandım yine öyle düşünmedim . Hele şu dönemde çok zor geçinen insanlarla çok sağlam dostluklarım var. Kimsede benden para istemiyor. Destek olmak gerekirse olurum o ayrı mesele ama ayırt edebiliyorum insanların niyetlerini . Aileniz Türk filmlerindeki zengin kız gibi davrandığı için bu haldesiniz bence. Bir başlangıç yapın , intihar düşüncesinin zayıflık olduğunu farkedin ve işe önce kendinize yardım etmekten başlayın . Bol bol dua etmek , Allah’a sığınmak ilk adım olursa işiniz çok kolay olacaktır .

öncelikle bence siz kendinize saygı göstermiyorsunuz bu yüzden öz güveniniz yok. örneğin ikinci bir üniversite okuma konusunu, terapiye gitme konusunu artık ailenize söylemek zorunda değilsiniz. belirli bir yaş olgunluğundasınız. aileniz size sürekli baskı kurarak kuklası gibi yetiştirmiş. ben şu an terapi almak istesem, bunun için aile rızası aramam. sizde yanlış olan bir şeyler var. şu an bir yerde çalışıyormuşsunuz, aslında insanlara beni severler mi, beni sevsinler tavrıyla yaklaşmazsanız iş yerinden çevre edinebilirsiniz, sonrası zaten gelir. ben evliyim, maddi durumumuz şu an çevredeki arkadaşlarımdan daha iyi, aile evindeyken de iyiydi. ama bunlar benim arkadaş edinmemde hiç etken olmadı, olmuyor da. çevremle oturup maddi durum konuşmuyorum genelde, ya da elimdeki telefona, cebimdeki paraya bakıp benimle ona göre arkadaşlık yapmıyor hiç kimse. siz kendinize bir bakın, huylarınıza, yapınıza. nerede yanlış olduğunu görün. atıyorum çekingenseniz daha aktif olun bunları bir terapist eşliğinde düzeltin. kendinizi sayın ve sevin emin olun çokta güzel çevre yaparsınız. ama ailenizin düşüncelerini kafanızdan atın, onların her söylediği şey doğru değildir. intihar etmek yerine daha çok uğraşıp çözülecek sorunlarınız var

Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔
Mm kuzum paran cok ve sen kuvete doldurup icinde yuzmedin oyle mi?azicik fantazi ya lutfen :KK45:

saka saka simdi olumlu tarafini gorelim birincisi kimseye muhtac degilsin bu cok onemli ikincisi kismetin sana gelir merak etme zamani vardir ucuncusu kimsenin yaninda siginti degilsin ki cok sacma bir yaklasimdir bence , olmadi evliligin ve ailenin yanindasin bunda ne var?diger dusunceleri at kafandan cunku sacma dorduncusu sagliklisin ki en onemlisi bu ayrica surekli sevgili degistirmek? bu mu ozendigin hayat?ne buyuk hayal kirikligi ne yipranmisliklar oluyor biliyormusun?

sana tavsiyem arkadas edindiginde ki illaki edinirsin gereksiz simartma kimseyi sonra basina bela olmasinlar

Back
X