İntiharın eşiğindeyim,çok çaresizim

tamam da kendinizi en basta neden kullandirdiniz ben onu soyluyorum? yani herkese “benim param var” seklinde yaklasirsaniz, kotu niyetli insanlar bunu suistimal eder.

o zaman herkese para temelli yaklastiginizdan kaynaklanmis bu durum. ben bunu soyluyorum yani arkadaslik para yuzunden baslayinca sonucu boyle olur.
Ben sadece arkadaşlarım zor durumda diye yardım etmeye çalışıyordum 😔

Onlar empoze etti,olaylar tekrarlayıp sürekli aynı tipte insanlar gelince bende öyle düşünmek zorunda kaldım. Tam olarak ikinci paragrafta söylediğiniz gibi 😑 Şanssızlığı kendim devam ettiriyorum anladığım kadarıyla😔 Bende herkesin terapiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Kendimde başlayacağım kararlıyım. Şu an yoğun çalışıyorum ama pandemiden sonra belki gezebilirim söylediğiniz gibi
Kesinlikle çok fazla fedakarlık yapınca değeri bilinmiyor aksine sizin göreviniz oluyor. Yapmayınca kötü oluyorsunuz.
Kimseyi memnun etmek, kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz. Bir ilişlide hep verici olmayın alın da, bir verdiniz bekleyin karşıdaki vermiyorsa kendinizi geri çekin. Yoksa siz bir verdiniz iki verdiniz, üç, dört... sonra bakıyorsunuz sizi çok sevmesi lazım dimi, kaybetmek istememesi lazım ama tam tersi oluyor. Bu sefer karşıdaki nankör oluyor, değer bilmiyor oluyor. Aslında o da suçlu değil çünkü insan oğlu karşılıksız verilen, kolay elde edilen şeylerin değerini bilmiyor.

Pandemi 10 aydır var hayatımızda ben genel olarak gezme tavsiye ettim. Mutlaka tatilleriniz vardır, gidersiniz.

Farkındaysanız kendini seven insanlar hep daha çok saygı görür, özgüvenli dururlar. Deniz Akkaya’nın bir röportajı vardı, diyordu ki “o gün at binmek istiyorsam yıllardır görmediğim akrabam da gelse o gün at binmeye giderim.”

Dayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yok :KK61:İlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi😔Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım:cry: Son çare buraya yazdım😔😔
Bence kendınıze odaklanın .Önce psıkologa gıdın.Bu dusuncelerle sevgılı olmayın kımseyle zateb

Öyle düşünüyorum ama bir bakıyorum çevreme. Can ciğer arkadaşlar,gerçekten birbirini seven çiftler...
Bazen hayati akisina bırakmak lazim arkadas diye yanlis insanlara bosa emek verip kirilabilirsin ve seni depresyona iter birak hayat sana getirsin sen insanlara karsi acik ol ama güvenme ne sirrini ne aile durumunu anlatma zamanla tanimaya çalış ama cikacak birgun seninde karsina birisi ailen senin özgüvenini zedelenmiş

Kesinlikle çok fazla fedakarlık yapınca değeri bilinmiyor aksine sizin göreviniz oluyor. Yapmayınca kötü oluyorsunuz.
Kimseyi memnun etmek, kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz. Bir ilişlide hep verici olmayın alın da, bir verdiniz bekleyin karşıdaki vermiyorsa kendinizi geri çekin. Yoksa siz bir verdiniz iki verdiniz, üç, dört... sonra bakıyorsunuz sizi çok sevmesi lazım dimi, kaybetmek istememesi lazım ama tam tersi oluyor. Bu sefer karşıdaki nankör oluyor, değer bilmiyor oluyor. Aslında o da suçlu değil çünkü insan oğlu karşılıksız verilen, kolay elde edilen şeylerin değerini bilmiyor.

Pandemi 10 aydır var hayatımızda ben genel olarak gezme tavsiye ettim. Mutlaka tatilleriniz vardır, gidersiniz.

Farkındaysanız kendini seven insanlar hep daha çok saygı görür, özgüvenli dururlar. Deniz Akkaya’nın bir röportajı vardı, diyordu ki “o gün at binmek istiyorsam yıllardır görmediğim akrabam da gelse o gün at binmeye giderim.”
Ben şle yaptım biraz da o yapsın

Öyle olunca insanlara hesap,kitapla yaklaştığımı hissediyorum😔 Onlardan tek beklediğim şey biraz ilgi,sevgi oldi bugüne kadar😔 Gezeceğim bundan sonra ins🤲 Özgüvenli insanlara bende hayranım keşke öyle olabilsem🤲

Bazen hayati akisina bırakmak lazim arkadas diye yanlis insanlara bosa emek verip kirilabilirsin ve seni depresyona iter birak hayat sana getirsin sen insanlara karsi acik ol ama güvenme ne sirrini ne aile durumunu anlatma zamanla tanimaya çalış ama cikacak birgun seninde karsina birisi ailen senin özgüvenini zedelenmiş
Söylediğiniz gibi oldu haklısınız😔 Kimseye bir şey anlatmama konusunda tecrübeliyim zaten. Özgüvenimi de kazanmam lazım. Hayallerimdeki kadın olmam lazim 🙏🏻

Belki de bu tutumunuz nedeniyle insanlar sizden kaçıyor. Biri size yaklaştığında param için düşüncesini ön planda tutarsanız bu hiç iyi bir tutum değil. Tamam para herkes için önemlidir. Çıkar ilişkisi karan insanlar da vardır. İnsanın evleneceği kişi zenginse bu da bir artıdır belki ama sadece bir artıdır, kim sevmediği ve hiç haz etmediği bir insanla sadece para için evlenir ki? Bence siz iyi bir psikolog araştırın ve terapi alın. Yanlış değilse daha 30 yaşındasınız, önünüzde uzun yıllar var, ne diye hayatı kendinize zehir edesiniz ki kurtulun bu vesveselerden. Her şeyden önce sizin kendinizi sevmeniz gerekiyor.

Arkadaşlarım ve eski eşim için çokca fedakârlıkta bulundum. Para bittiği an terk edildim. Ailemde sürekli bunları başıma kakıyor,evlensende kurtulsak ama paramız olmasa seni kim ne yapsın diyorlar
Ailenizde de arıza var. Bir düşünün paranız yok, geçinemiyorsunuz karşınıza bir eş adayı çıktı, hiç haz etmediniz, hiç sevmediniz ama parası var evlenir misiniz?

Çok şükür orası öyle. Ama sürekli baskı altındayım. Onun için bu kadar bunalıyorum. Aldığım nefese bile laf söyleniyor. İşe girdim kulp takıldı,yeniden üniversite okuyacağim çok istediğim bir bölüm var diyorum senin işin var başka bir bölüm okursan başkalarının hakkına girersin diyorlar,evleneyim diyorum 2 güne yine kapımızdasın diyorlar. Maddi anlamda da ezildim işe girene kadar😔
Benim de okuduğum bölüm ayrı (ki çok severek okumuştum) ve şu an çalıştığım alan ayrı olduğu için bana da böyle söyleyen çıktı. Ben başkasının hakkına girme kısmına katılmıyorum. Başkası da çalışsın çabalasın o da okusun o bölümü o zaman. İmkanlarınız var istediğiniz bölümü okuyun ve istediğiniz işte çalışın, insanları da dinlemeyin bu sizin hayatınız.

Back
X