Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence öncelikle Bi psikoloğa gitmelisin daha sonra hayatınızı gözden geçirin.. Sahip olduklarım isteklerim ne yapabilirim diye düşününDayanamıyorum artık. Bir insanı hayatta hiç kimse sevmez mi? Annemle babam bile zorunluluktan seviyorlar,evlatları olduğum için. Beni arayacak,merak edecek bir tane arkadaşım yok. Bir kahve içmeye çıkabilecek,derdimi anlatınca beni anlayacak kimsem yokİlkokuldan beridir hiç arkadaşım olmadı,ben var zannettim ama onlar benimle para için arkadaşlık ediyormuş. Varlıklı bir ailenin kızıyım. Arkadaşlarımda olmayan yiyecek,içecekler,kalemler,defterler bende olurdu bende arkadaşlarım istiyor kırmayayım diye hep dağıtırdım. Büyüdüm yine aynı, birini sevdim evlendim ailemin parası için yanımda durduğunu anlayıp ailemin desteğini reddettiğim an dava açtı,boşandık. Ailem arkadaşlarımı,eski eşimi bana parayla oyuncak almış gibi görüyorlarmış öyle söylediler. Dayanamıyorum artık olmayan özgüvenimi iyice kaybettim. Arkadaşım olsun,sevgilim olsun mutlu olayım istiyorum ama olmuyor. Kendimden nefret ediyorum iyice. Okulumu bitirip işe girdim maddi olarak kendimi idare ediyorum ama yine kimsem yok. Aile bireylerimde aile evinde sığıntısın,kimseyi de bulamıyorsun diyorlar. Arkadaşlarım her ay bir sevgili değiştiriyor benim yıllardır konuştuğum kimse bile yok. Sosyal medyadan istek gelmez, çevremde olmayınca kimseyi bulamıyorum tabi
Lütfen bana tavsiyelerde bulunun. Nasıl kurtulurum bu çıkmazlardan psikolojik olarak çökmüş durumdayım
Son çare buraya yazdım
![]()
Parasi oldugu icin kullaniliyormusNe gibi durumlar yaşadın mesela, ailenle yada arkadaşlarınla? Neden sevilmediğini düşünüyorsun?
BaşlayacağımKendinizi sevmekle başlayın, insanların sizi sevmeleri için bir bedel ödemeniz gerekmiyor ( ilkokulda yaptığınız şeyi sürdürmeyin). Hemen bir terapi sürecine girin.
Beğenilirim fiziksel olarak. Bakımlı ve temizimdir. Makyaj nadir yaparım yüzümde bir sıkıntı yok çünkü sadece bazen eyeliner,rimel. Saçlarımı boyatmak için kuaföre gidiyorum,günlük de de düz kullanıyorum zaten. Bende ailemden sevgi göremediğim için ve onlar her şeyi dışa yansıttıkları için herkesin cesaret aldığını düşünüyorumFiziksel olarak nasilsiniz? Bakimlimisiniz kuafore gder misiniz? Onlarda degil ama en buyuk eksiklik ailenizin sizin yaninda olmamasi onlar yuzunden onlarin sevgisini hissedemediginizden boyle durum bence. Ayri eve cikma fikrine aileniz nasil bakar ? Aileden uzak olmak bence size daha iyi gelir oyle dusunuyorum. Acikcasi bende hic evlenmedigim icin ailemin baskisini hissediyorum bu durumu benim beceriksizligime bagladiklari icin cok kiriliyorum onlara cunku turk toplumunda evlenmek basari sayiliyor. Hayatiniza birileri girer bi sekilde chat siteleri cok mantikli degil ama bazi sitelerden konusup belki kafanizi dagitabilirsiniz. Bide psikiyatriye gidin ve kimseye soylemeyin
Kesinlikle öyleInsanlar aileniz, is-okul arkadasiniz, akeabaniz oldugu icin sizi sevmek zorunda degil, beklentiye girmemeyi ögrenmelisiniz. Bazen en yakininiz bile sizin mutsuzlugundan mutlu oluyor. Önemli olan sizin kendinizi sevmeniz. Kendinize zaman harcayin, sevdiginiz seyleri yapin, terapi konusunu dusunun. Bir de özellikle sosyal medyada olumsuz seyleri, dusunceleri paylasmayin bence.
Bir hayvanin karsiliksiz sevgisini hicbir insan karsilamiyor maalesef. Herkeste bir beklenti, bir karsimdaki insani nasil kullanirim dusuncesi var sanki.
Evet psokoloğa gitsem iyi olacakBence öncelikle Bi psikoloğa gitmelisin daha sonra hayatınızı gözden geçirin.. Sahip olduklarım isteklerim ne yapabilirim diye düşünün![]()
Onlar empoze etti,olaylar tekrarlayıp sürekli aynı tipte insanlar gelince bende öyle düşünmek zorunda kaldım. Tam olarak ikinci paragrafta söylediğiniz gibiMerhaba, size en başta aileniz bunu aşılamış. Sanki siz değersizsiniz insanlar sizinle paranız için arkadaşlık evlilik yapıyor gibi. Tabi bilemiyorum belki aileniz zamanında çok uyardı siz dinlemediniz şimdi biz demiştik diyorlar. Yada bunu size onlar empoze ediyor bilmiyorum.
Ama şu var eğer biri sizden sürekli birşeyler istiyor siz de veriyorsanız, bu arkadaşlık siz vermeyi bıraktığınız anda biter. Siz de hep verici olursanız çevrenizde hep yiyici paragöz insanlar olur, onları çekersiniz kendinize.
Hiç kimse sizi sevmese ne olur, siz kendinizi sevin. Benimle çıkar için arkadaşlık yapacak kişi hiç olmasın daha iyi. Sizin şanssızlığınız bu olmuş, bu tip insanlarla karşılaşmışsınız hep. Halbuki çok iyi arkadaşlıklar, dostluklar, evlilikler var.
Durumunuz var sonuçta destek alın. Gülseren hocanın YouTube’da videoları var. Belki terapi gibi değil ama bilinçleniyorsunuz. Kendinizi tanıyorsunuz, şimdiye kadar neden böyleydimin cevabını buluyorsunuz. Bence herkesin terapiye ihtiyacı var. O videolar bile o kadar iyi geldi ki bana.
Bir de sizin yerinizde olsam imkanım olsa arkadaşlar gelsin beni bulsun diye beklemezdim, dünyayı gezerdim orada insanlarla tanışırdım.
Öyle düşünüyorum ama bir bakıyorum çevreme. Can ciğer arkadaşlar,gerçekten birbirini seven çiftler...Emannn boswersene az insan cok huzur boswer paran ve durumun iyiyse bir hobi edin cocugun varsa onla ilgilen inan para icin yada karsiliksiz insanlar hep moral bozucu hep paran varsa paran icin yoksa duygularini kullanirlar iyi niyetini alttan alisini bu dunya kuruldu kurulali boyle cok iyi anlasan bir arkadasmi gordun onlardan birisi hep alttan alan taraftir yoksa kimse anlasamaz hic kimse
Ben sana arkadaş olayım bacım. Para pul seni tanımıyorum bile bence çogu kez yaşadım intihar düşüncesini ve sığındım Rabbime senin aldığın her nefesin bir sebebi var belki sen farkında degilsin ama bu hayatta olmanın bir amacı varArkadaşlarım ve eski eşim için çokca fedakârlıkta bulundum. Para bittiği an terk edildim. Ailemde sürekli bunları başıma kakıyor,evlensende kurtulsak ama paramız olmasa seni kim ne yapsın diyorlar
Sanırım anlaşılamamışım. Üstün görmelik bir durum yok aslında. Belki siz bu durumları yaşamadığınız için anlamadınız. Belki beni tanımadığınız için sadece yazılanları okuyarak böyle düşünmüşsünüzyani konuyu okurken surekli “neee, ne alaka abi, ne alaka yaaa” diye okudum. abartmayin lutfen.
nasil iliskiler kuruyorsunuz anlamiyorum gercekten, bir arkadaslikta para mevzusu nasil bu kadar one cikabiliyor da insanlarin sizi kullandigini dusunuyorsunuz? bence oyle bir sey yok sadece aileniz kendilerini insanlardan cok ustun goruyorlar size de bunu asilamislar.
benim cevremde her cesit insan var, biz asla para mevzusu yapmayiz ama asla. annesi bakan olan, babasi eski basbakan olan, cok buyuk holdingleri olan, babasi cok unlu sarkici olan, ogretmen olan, memur olan biiirrr suru arkadasim var. e tabi ki biliyoruz kimin ailesi ne durumda, ona gore davraniyoruz. aksi durumda cirkin duruma duseriz ve bu bir arkadaslikta olmamasi gereken bir sey. yani arkadaslarinizla ne konusuyorsunuz da mevzu paraya geliyor? ben hic hatirlamiyorum arkadaslarimla oturup para hakkinda konustugumu. yani ustunden basindan belli olur tamam ama kimsenin ailesinin durumu kimseyi ilgilendirmez. bana bu durum cok cocukca geliyor. siz paranizla onlari etkilemeye calismissiniz onlar da etkilenmisler demek ki, insanlar icin paradan baska ozelliginiz kalmamis. bu durumda intihar etmek yerine tavrinizi degistirebilirsiniz.
konunun ozu bu yani, siz insanlara karsi olan tavrinizi biraz degistirin her sey duzelecek.
Çok sağolunBen sana arkadaş olayım bacım. Para pul seni tanımıyorum bile bence çogu kez yaşadım intihar düşüncesini ve sığındım Rabbime senin aldığın her nefesin bir sebebi var belki sen farkında degilsin ama bu hayatta olmanın bir amacı var
tamam da kendinizi en basta neden kullandirdiniz ben onu soyluyorum? yani herkese “benim param var” seklinde yaklasirsaniz, kotu niyetli insanlar bunu suistimal eder.Sanırım anlaşılamamışım. Üstün görmelik bir durum yok aslında. Belki siz bu durumları yaşamadığınız için anlamadınız. Belki beni tanımadığınız için sadece yazılanları okuyarak böyle düşünmüşsünüzİnsanların çıkarları bitince,ben kendimi kullandırmamaya başlayınca hayatımdan çıktıklarını anlatmaya çalışıyorum,yoksa kimseyle oturup para muhabbeti yapmam. Aksine örneğin benden defalarca kez borç istendi verdim. Geri ödemeyi bırakın birkaç gün içinde beni engellediler.
Hepiniz çok sağolunBenimde öyle ne derdimi anlatacağım ne kahvesini içeceğim bir arkadaşım yok yalnızım herşeyi içime atıyorum yada buraya yazıyorum. Bazen bende sevilmediğimi yalnız olduğumu düşünüyorum..
Biz varız üzülme![]()