intiharın eşiğindeyim..

hmm..

o zaman hande de biraz temkinli olsun
beklentisini fazla yükseltmesin bu iş bitmeyecek vs demesin
bunun yerine sakince, tüm ihtimaller üzerine düşünsün
maddi olarak ne isteyecek vs gibi
her ihtimale hazır şekilde karşılasın süreci ki yine güçlü dursun

yanımdayken biraz pişman olduğunu gördüm ama inşallah annesinin dolduruşuna gelmez.
gelirse de eyvallahım yok artık.

teşekkür ederim. beni yorumsuz bırakma. özellikel senin sözlerin beni kendime getirdi.

helal olsun sana hande.. çok güzel.. böyle devam et.. takipteyim.. ne olursa olsun onurunu koru..

teşekkür ederim.

korkutma beni javelin:) napalım dolup gelirse kötüye de hazırlıyorum kendimi.

seni alkışlıyorum arkadaşım...
İşte böyle...
yok damardan gir yok ikna et,
önce kendini saydır sonrası geliyor böyle....

handecim ;
konunu baştan sona okudum... son gelişmeler gerçekten senin için çok olumlu bence... eşin anladığım kadarıyla hala senin ağlayıp sızlanmanı ona yalvarmanı beklemiş ama karşısında güçlü handeyi görünce biraz şaşırmış.. eğer ağlamalara devam etseydin inan çok kararlı bir şekilde boşanma davasını açardı.. çünkü nedense erkekler böyle durumlarda çok daha kolay karar veriyorlar... ama sen herşeye hazır olduğun imajını verince bocalamaya yada daha doğrusu işin ciddiyetini kavramaya başlamış... hele babasıyla konuşmuş olman onu çok etkilemiştir..
bundan sonra yapacağın bu kararlı tutumunu devam ettirmek ve ondan atılacak adımları beklemek olmalı... sakın aradığı zaman üzgün bir ifadeyle konuşma onla... mümkün olduğunca resmi ve birazcıkda neşe dolu konuş onunla. onsuz da hayatını devam ettirebileceğini göster.. aradığında dışarıda olmasan bile öyle bir imaj ver bebişinle gez dolaş eve kapatma kendini.... evde kaldıkça daha çok üzülüp bunaltırsın kendini...

umarım herşey istediğin gibi olur bundan sonra....

Konunu baştan beri okuyordum, ne olacak diye bekledim. Çok çabuk kendine geldin. Tebrik ederim seni. Kabul etmek istemesek de maalesef pek çok erkekte ben egosu var. Onlar en güçlü, en iyi, en akıllı, bizi var eden onlar, bu dünyada onlar olmazsa bizim bir değerimiz yok sanıyorlar. Eşin senin ağlayıp yalvaracağını sanıyordu, seni güçlü ve kendinden emin bir şekilde görünce ne olduğunu anlamadı. Şimdiye kadar yaşadıklarından dolayı verdiğin tepkiler annesinin ben sana dememiş miydim demesi ile sonuçlanmıştır emin ol. Şimdi de annesi sensiz yapamaz, sana mum olur, sen ne dersen onu yapacak, burnu sürtsün gibi sözlerle onu pöhpöhlemiş, doldurmuşdur. Ama bu defa senden beklemdikleri bir davranış gördü, ve ne yapacağını bilemedi. Şimdi senin gücünle annesinin çenesi arasında kaldı.... Bırak kalsın. Artık annesinin aklı ile değil kendi aklı ile davranmayı öğrenmesinin vakti geldi de geçiyor bile. Farkına varsın birey olduğunun. Sen onsuz da bireysin, ama o sensiz ne olacak bunu düşünme vakti eşinin. Elbette üzüleceksin, üzülmemek mümkün değil ama lütfen kendini harab etme. Çocuğun için ve kendin için yaşanacak günler var ve ben eminim ki bunlar çok güzel günler.

öle gezinirken konuna rast gelmiştim şimdi yeni olanları okudum kusura bakma ama ilk başta ruh halin hastalıklı gelmişti bana eşin mezarlığa gidecek die tepki göstermen kayınvalidene ben boşanmayı düşünüyorum demen falan ( bence o anda sen böle şelere karışma demeliydin) bide eşine karşı çok ezik davranman.... ama son krizden sonraki duruşun çok sağlam sakin taviz verme sen hatalarını kabul ettin istemiyorum dedin hatta özür bile diledin artık yapacak bişeyin yok güçlü bi anne olmalı asla kendini ezdirmemelisin ve tavrından anladığım kadarıyla ezdirmiceksinde eşin son tavrınla tırstı biraz ama annesinin yanından aynı tavırla dönerse sen hayatın boyunca aynı sorunları yaşamayı ve çocuğuna yaşatmayı göze alamazsın gönül isterki hiç bi yuva yıkılmasın ama bunun içinde kendini ezdirmen eşine yalvarmana gerek yok.. rabbim hakkınızda hayırlısını versin

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Tek tek alıntılayamasam gene olarak cevap vereyim. Arkadaşlardan biri kayınvalidemin yaşını sormuş 50 yaşında.
Ben aslında genel olarak güçsüz değilimdir.babamla olan durumum yüzünden güçlü olmak zorunda kaldım hep. Evlenirken de sorun çıkarmıştı babam tepem atmıştı o zamanlar.istemeyin beni bu adamdan gel evlenelim boşver bile demiştim.(bazen deliriyorum).insanları kolay silebiliyorum.Kinciyim.kolay unutmuyorum. Kötü huylar farkındayım.
hiçbir akrabamla görüşmüyorum.kişisel bir şey yaşamadım.babamın çirkin hayatını onayladıklarını hissediyorum.çünkü hepsi onun yüzüne gülüyor, öyle bir adamı evlerine alabiliyorlar.ben bu tarz insanlarla görüşmemeyi tercih ettim.
Annem boşanma davası sürerken babamla barıştı diye uzun süre onunla da konuşmadım.kızkardeşleriyle adı çıkan bi adamla devam ediyor diyesildim onu da. şimdi nadiren arıyorum.2 erkek kardeşimden biriyle görüşüyorum. Diğeri babamla yakın çünkü.
Eşim tüm bunları biliyor. O yüzden 3 gün dağılmış halde beni görünce şaşırdı ve zevkten dört köşe oldu. Ben hayatımda hiç bu kadar sarsılmadım, bu noktaya hiç gelmedim. şimdi geçti.
Dün kendimden korkuyordum. bugün ise bana ders vermek adına (eğer öyleyse tabi ) bana bu acıyı yaşatıp zevk alan bir adamın yaptıklarıını unutabilirmiyim onu düşünüyorum. Ve asude baharın söylediği geliyor aklıma: fıtrat kolay değişmez. evliliğim devam etsin istiyorum ama unutamamaktan korkuyorum.

korkma handecim:) biz böyle ayrılmıştık derken bizdede olaylar böyle gelişti gitti ve birdaha gelmedi. sonun başlangıcıydı yani...süreçleri konularımı okuduysan biliyorsundur
bu aşamada benim hatalarım oldu çok üstüne düştüm ama sen o hatayı yapmamışsın iyi idare etmişsin ogelene kadarda aynı şekilde bekle arama sakın demek istedim..ozman tam kararlı değilse vazgeçer yani aklı başına gelir..
yuva yıkmak özelliklede çocuk varken okadar kolay değil,oda düşünecektir..
eğer akıllı bir adamsa hatasını anlar ve kısa yoldan dönüp ,seninle elele verip herşeyi düzeltmek için uğraşır...
tam tersi olursada kendi bilir..ozaman maddi olarak kendin ve çocuğun için taleplerini belirtmelisin...

evet dediğini yapıcam.asla aramıcam.ararsa gayet resmi konuşucam.bir yıkım daha yaşamamak için ben kendimi en kötüsüne hazırlıyorum.inşallah düzelir bakalım.

eşim aradı.açmak istemedim açmadım.mesaj attım.yiğit çok iyi uyuyor,merak etme yazdım. o da 'ben de onu soracaktım.çok sağol.ihtiyaç olursa ararsın' yazmış.

kötü mü yaptım açmamakla bilemedim. ama sesini duymak istemedim.sanırıım kızgınım.

yoo iyi yapmışsın... zaten kıgındın en son seni gördüğünde, tavrını bozmamışsın...
onun araması olumlu bir adım,pişmaannn ben sana söyleyim yani kararlı değil

bence iyi etmişsin telefonu açmayarak.. aynen böyle devam et.. hande sen çok güçlü bi kadınsın.. bak ben de babasız büyüdüm sayılır.. aramızda buzlar vardır.. seni öyle iyi anlıyorum ki.. sen gerçekten onurlu bi kadınsın.. sen kendine yakıştığı gibi davranmaya devam et.. yuvan için elinden geleni elbette yap ama ne olur yalvarma kocana.. yanımızda olmak isteyenler zaten olurlar.. bırak.. bırak hande.. sen kimlerden nelerden vazgeçmedin ki.. kocansız da yaşarsın..

yoo iyi yapmışsın... zaten kıgındın en son seni gördüğünde, tavrını bozmamışsın...
onun araması olumlu bir adım,pişmaannn ben sana söyleyim yani kararlı değil

inşallah öyledir..

doğru söylüyorsun olmak isterse yanımda, ben yalvarmasam da olur. kanımdan olan insanı silmişim, eşim olmadan da yaşarım.

handeciğim bende öğretmenim.biliyorum aslında neden boşanmak istemediğini.ama eşine çok güzel davranmışsın.bak nasıl da aradı.dik dur kendinden emin ol.en azından çocuğun var ondan güç al onunla ilgilen kafanı dağıt.bende hep anne olmak istedim.bilmiyorum ama şimdi istemiyorum eşimle sorunlarımız var.
eğer boşanıcaksa boşanır zaten olucakları engelleyemeyiz canım .insan bebeğini düşünür o düşünmüyorsa sen düşün sakın tavrını değiştirme .

İyi yapmışsın aynen devam :)

En başından beri blöftü.
Senin yalvarmaların, sızlanmaların, acı çekmen,
onu erkeklik grurunu okşuyordu.

Hiç acıma vallahi.
Şimdi düşünsün dursun bakalım,
ben ne yapıyorum diye!

Seni cok iyi anlıyorum aslında korktugunuda biliyorum çünkü, ben benzer sebeple herkezi silip başka bı ülkeye yerleştim
Beklemek zor sabretmek elbetteki zor helede bebeğinle evde yalnız kalıp beklemek cok daha zor,
eşini sen daha iyi bilirsin mantik sahibimi değilim diye eğer öyleyse sana dönecektir.
Yalnız eski konunu hatırlıyorum annesiyle babası gitti diye kızını kucagina alıp ağlaması bana normal gelmemişti,
Ya psikolojik sorunu var yada ne bileyim ama normal değil kazık kadar adamın bunun icin ağlaması ben bile okadar ağlamam annemi yurt dısına yolcularken bu saatlerce aglamis :S
Senin ve kızın icin ney hayırlı olacaksa onu nasip etsin Rabbim
Rahat bı uyku uyuman dileğiyle arkadasım...

bence de normal değil.adam evlenince aileci, anneci oldu çıktı.bu arada bebeğim erkek:) iyi dileklerin için teşekkür ederim.

Hande Hanim konunuzu uzaktan izleyenlerdenim. Sadece kararliliginiz, sabriniz ve istikrariniz karsisinda onunuzde saygiyla egildigimi soylemek istedim.
Bir kadin kriz aninda su bildigimiz klasik kadin cirpinislarini birakir, sabirli, sakin ve kararli olabilirse ustesinden gelemeyecegi hic bir sorun olamayacagina inanirim hep. Siz bunun en guzel ornegisiniz. Su an kocanizin surat ifadesini cok merak ediyorum adam resmen dumur konumdadir herhalde!
Eskiden kadinlar valizlerini toplar annelerinin evine giderdi simdilerde ise erkekler ana kuzusu olmus cikmis anlasilir gibi degil. Tamam iki tarafinda ailesi var ve mutlaka onemli ancak cocuk olduktan sonra ilk basta yavrunuz ve bir omru paylasmaya soz verdiginiz asil aileniz gelir. Kizilsin, kavga edilsin hatta dokulsun sacilsin ama evi terketmek ne demek anlamiyorum. Bosuna evin erkegi evin diregidir dememisler boyle cokta onemli olmayan bir sebeple batan gemiyi terkeden fareler gibi kosa kosa annesine gitmemeliydi bu adam. Ayrilin/barisin demek kimsenin haddine degil burada. Ama bu adam bir daha o evi terketmeyecegine karisini ve yavrusunu birakip gitmeyecegine inandirsin sizi!
Size omur boyu sans diliyorum. Umarim her sey gonlunuzce olur.

he he onu soracakmis taaabi caniiiim :)
cevir kazi yanmasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…