kabul etmiyorum dedim. o da seninle konuşmayı beklemek hata zaten dedi. çekti gitti.şimdi bebeği seviyor.bakıcı için düşündüğüm birini söyledim.bu kadar küçük bebek bakıcıya bırakılmaz dedi.o zaman kendi annemi çağırırım dedim.sinirlendi defol ev tut çağır dedi. ben de ben meraklı değilim senle oturmaya ama kusurlu duruma düşmemek için dava açmanı bekliyorum dedim. konuşma git başımdan dedi.
merhaba hande
eşin sana paranda gözüm yok diyor ama sana bir yıl bile ücretsiz izin kullandırmak istemiyor. dediğin gibi anne baba dolduruşuna geliyor. annesi seni sövsede tepende taşıyacaksın. bi de üstüne üstlük onların binasına ev yapıp taşınacaksın başka derdi kalmamış. seni bezdirmeyemi çalışıyor. senin mi dava açmanı bekliyor anlamadım gitti
neden senin annenin bakmasını kabul etmiyor
her yeni cevabında ayrı bir şok yaşıyorum hande
bi kurtulsaydın şu adamdan!
Canım bende senin konunun takipçisi oldum. Nacizane fikrim ise: (Kendi yaşadıklarımdan da yola çıkarak):Bu adam yola gelir ama zaman alır sen çok yorulursun . Artık sevgiyi aşkı hissetmez olursun, zaten o zaman güçlenirsin. Kendine sor BEN NE YAPMAK İSTİYORUM NERDE NASIL YAŞAMAK İSTİYORUM. İsteklerinden sakın taviz verme. Zaten gidişatın iyi başlamışın bile diretmeye. Biz kadınlar duygusalız ağlarız da zırlarız da . Boşver pişmanlık duyma ama bundan sonra güçsüzlüğünü belli etmemeye çalış. Onsuz daha da mutlu olacağını belirt. Yani bu erkek milleti bizi mutsuz etmeye mi geldi dünyaya. Kendimize bakabiliyoruz eee bize ızdırap versinler diye mi çekcez bunları. Bunları açık açık söyle. Sana istediklerini yaptıramayacaklarını anlasın.
Boşanma konusuna gelince; eşin senin düzelmesini bekleyeceğine değecek biri mi? Artı ve eksi yanları neler?Tabii bunun kararını sen verebilirsin canım.Allah'a havale et. Rabbim çok güzel terbiye eder hepsini sen sıkma canımı. Bebeğinle güzel mutlu günler geçir.
nasıl yaa. bu adam delirmiş mi. sevmediğin kadını inadına burnuna burnuna sokmaya çalışıyor ve o kadın ne yüzsüz ki seninle aynı evde yaşamayı ve senin çocuğuna bakmayı kabul edebiliyor.
eşin daha önceden de böyle mi davranıyodu. yoksa yeni mi icat çıkardı inada bindirip.
eşine şöyle güzel bir mektup yazsan diyorum. net bir şekilde anlatsan durumu.
annesinden haz etmediğini ve onun bu ısrarcı tutumları karşısında yolunda giden bir evliliği bitirmek durumunda kalacağını anlatsan.
senin ailen artık ben ve çocuğumuz desen.
desen ki " sen sanıyor musun ki benimle boşanınca daha mutlu olacaksın ? ozaman gidersin anacığının dizinin dibine. çocuk yanında değilken daha mı mutlu olacaksın.
başka biriyle evlendirecekler seni ve o kadın annenle yaşamayı çocuğunuza onun bakmasını kabul edecek mi sanıyorsun?
ben başka biriyle evlendiğimde üzülmeyeceğini mi sanıyorsun?
aklını başına al ve bizim ailemizin arkasında dur. karının kararlarının arkasında dur. eğer buna niyetin yoksa da medeni bi şekilde boşanalım. " desen..
söylediğinin türçkesi ''senin maaşın olmasaydı biz seni daha rahat ezerdik babası demiş zaten çalışan kadını kolay ezemezsin''
ama eşinin boşanmada gözü yok o belli oldu
akıl vereni çok oda belli
ama sendede bi kusur yok anlamadım bunlar neden bu kadar seni sindirme çabasındalar
söylediğinin türçkesi ''senin maaşın olmasaydı biz seni daha rahat ezerdik babası demiş zaten çalışan kadını kolay ezemezsin''
ama eşinin boşanmada gözü yok o belli oldu
akıl vereni çok oda belli
ama sendede bi kusur yok anlamadım bunlar neden bu kadar seni sindirme çabasındalar
beni evin reisi gibi görüyorlar, oğlullarını ezdiğimi düşünüyorlarmış canım.. babası kardeşime söylemiş.hesaplar bendeymiş falan.halbuki yok öyle bişey..maaş yatınca biz gider borçlarımızı öderiz, altın alırız, kalanıyla da geçiniriz. şimdi bu durumda ben erkek gibi oluyorum herhalde..
onların istediği maaşım falan kocam da dursun o idare etsin ben hiçbirşeye karışmayım..ben biraz salaklık ettim.evlendiğimizde babası demişti ver kartını oğlumda dursun diye ben öyle şey olmaz çalışmayı biliyorsam paramı kendim çekmeyi de bilirim demiştim.3 yıl sonra hala bunun için savaşacaklarını düşünmedim.
babasina noluyormuski ??
Ya bunlar kendilerini cokmu akilli saniyor?
Niye vercekmissinki maas kartini, esin senin efendinmi ??
Sen onun kölesisimisin mecburmusun parani komple ona vermeye?
kendin calisiyorsun bütün gün, tabikide ortak kullancaksiniz
evet aslında sıkı bir rest çekebilse eşine herşey değişecek gibi ama yapamıyor hande.eşi de farkında hande nin kendine zaafı olduğunun ve bunu sonuna kadar kullanacakBazen emek veriyorum elbet emeğimi ve kararlığımı görecek, düzelecek diye bekleriz,
bazen de resti çekmek lazımdır ki karşıdaki yaptıklarının ve kaybettiklerinin farkına varsın.
Sen şimdi 1. yoldasın, belki de sizin adınıza doğru yol bu bilemiyorum.
Kolay değil biliyorum ama 2. yol yolun olabilseydi.
Keşke bütün gücünü toplayıp, eşine net olarak boşanacağınızı, bu evliliği artık istemediğini söyleyebilseydin.
Eşinin bir tane mi mantıklı isteği olmaz, malesef bir tanesi bile mantıklı değil.
Böyle nereye kadar gidecek, sen sesini çıkarmadıkça, saçma sapan isteklerle gelip gidecek.
Ve birgün tamam sen haklıymışsın diyip düzelecek mi çok zor, bu kafa nasıl değişir çok zor.
Bu adamla nasıl yaşanır, nasıl dayanılır çok zor.
Biliyorum bütün umutlar tükenene kadar bekleyeceksin, birgün sevginide tüketecek bu adam.
Geriye birşey bırakmadığında , daha kolay önüne bakacaksın o zaman, zaman o zaman belki de.
Allahım yüreğin tükenmeden hayırlısını versin hakkında inş.
çok biliyosa çalışan gelin almasalarmış..babası öyle görüyor demekki. diyordu zaten ben eşimin çalışmasına hiç izin vermedim.çalışanlar kendini değişik görüyorlarmış.eşlerine muhtaç değil gibi davranıyorlarmış falan.. eeee muhtaç değilim zaten.bunun için okudum ben..okurken bile babama muhtaçtım istemedim parasını, evlenmişim çalışıyorum oğluna mı muhtaç edecem kendimi..
bunu düşünen insanlar kendi kızlarına iş bulmaya çalışıyorlar.arama kızına iş o zaman bırak kocasına muhtaç olsun.nasıl mantık çözemedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?