intiharın eşiğindeyim..

Evlilik evlilikten çıkmış gelinle kaynananın güç savaşına dönmüş resmen Yoksa sen eşinle ayrılacağın için mutsuz değilsin bu savaşı kayinvaliden kazanacağı için mutsuz ve ümitsizsin ayrıca bu yenilgi seni intihara bile sürükleyebiliyor

ne münasebet annesi kim ki ona yenilmiş olacaksın

İnanamadım bu sözcüğü annesi kim ki??O nu dünyaya getiren büyüten tüm çilelerini çeken ANNE kim öyle mi??doğduğundan beri emek veren anne kim bir kaç senelik eş herşey.Ya bırakın allahaşkına anne herşeydir.Kadın içinde erkek içinde.Eşler gider yüzleri dahi unutulur ama anneler yaşadıkları nefes aldıkları her an yürekleri evlatları için çarpar.
Konu sahibi hanım kızımız belki haklıdır tepkilerinde ama asla unutulmamalı ki olayları tek yanlı dinlemek insana o olay hakkında yargı sahibi olmak heleki böyle korkunç sözler etme hakkı veremez.
Ve Hande hanım siz eşinizi ölmüş dedesinin mezarına yollamayarak yanınızda tutmayı zafer sayıyorsunuzda kayınvalidenizin oğlunun yanında olma isteğini neden ayıplayıp nefretle karşılıyorsunuz....

arkadaşım o anneyse hande de anne..onunda evladı var ve o evladında babasına ihtiyacı var
o anne nasıl bir insandır ki banane senin çocuğundan boşan ondan diyebiliyor,anne var anne var
şu durum da evet kim kide bir yuvayı yıkmaya çalışıyor
vicdan olur annede,merhamet
gelin kendini savundu diye boşatılmaz helede bir çocuk varken,bencil olunmaz
tek taraflı dinlemek zorundayız ama olay o haklı bu haklı değil ki
bir annenin oğluna boşan demesi..özelliklede çocuk varken
sorunları varsa çiftlerin kendileri ayrılır zaten
böyle annelerede anne demem,annenin sözüyle karısını boşayanada adam demem

konu sahibi arkadaşım, kayınvaliden seni bpşatıyor diye ,sizi ayırmaya gücü yetiyor diye bunalıma girdin resmen...istediği olmuş olsun yuvalarını yıktım diye sevinsin neolacak..niye acıtıyor bu senin canını...bence yuvanın bu noktaya gelmesi , bebeğinize rağmen boşanıyor olmanız acıtmalı canını..kayınvaliden cahilin biri sen boşansanda boşanmasanda herzaman kendisine pay çıkartacaktır merak etme..
sorun kocanda..arızalı olan o..BİR ERKEK ANNEYİDE SEVER SAYAR AMA EŞİNİDE REZİL ETMEZ..HEBA ETMEZ..

senden ayrılmak istiyorsa ,avukat araştıyorsa yapacak bişey yok..mantıklı ol...yalvarıp yakarsan ağlayıp zırlasan ters teper..ters teptiğinide bırak bir gram haysiyetin kalmaz..
sessiz kalsan hiçbir konuda konuşmasan ve yorum yapmasan, ne olumlu ne olumsuz bir etki bırakmamış olursun..
en doğrusu ve sağlıklı olanı resti çekmen..bırak gittiği yere kadar...sonuçta Allahın dediği olacak..boşuna kasma kendini..

resti çekersen haklı olduğunu göstermiş olursun..sadece haklı olanlar dimdik durur..sadece haklı olanlar eyvallah etmez..dolayısıyla vicdanı sızlar elbette..ayrıca havandan ve karizmandan da taviz verme..günlük yaşamına o yokmuş gibi devam et..varlığını bile ipleme..ayağa kalk silkelen bacım..bir insanın seni bu hale getirmesine izin verme..evladın için güçlü olacaksın..olmalısın..

istemediğini söyle her fırsatta..ailesinin kulağınada gitsin bu..sizi çok bile çekmişim..meğer ne sabırlıymışım..artık beni rahat bırakın ..çekin ellerinizi hayatımdan..ben bebeğimle mutlu olmak istiyorum yeterince yordunuz beni..artık uğraşamıcam de...alsın boyunun posunun ölçüsünü..

bak gör ..bu şekilde davranırsan daha etkili olacaksın . en azından bana öyle geliyor..

ahh ben bu senin yazdıklarını yapsaydım adam gitsede kendime saygım kalırdı
önce rest çektim bende tamam boşanalım zaten sen ailene karşı dik duramıyorsun,bende rahat ederim vs vs dedim
sonra yapamadım baktım kararlı gittim yalvardım,yapma etme diye
ben öyle yaptıkca daha çok kalktı totosu,tam karar almasında bende etkili oldum aslıda böyle üstüne düşerek
ben suçlumuydum hayır ama onu kaybetmek istemiyordum baktım kararlı,korktum ve panikledim
sonra işler karıştı zaten
işte hande sen böyle yapma..sakin ol,dik dur sakın ağlama vicdan filan yapma çünkü senin her yaptığın hamle ters tepecek
o seni görmüyor şuan,oğlunuda
o sadece bir karar vermiş,vicdanı sızlıyor şuan onun içinde herşey taze,sen neler yaşıyacaksan oda yaşayacak
sanıyormusun o ayrıldığında mutlu olacak asla
ama sen herşey bukadar çabuk bitmesin,bitmemeli diyorsan üstüne gitme,boşanmk istersede tamam de ne işlem gerekiyorsa sen yap de sakın sitem filanda etme

önce rest çektim bende tamam boşanalım zaten sen ailene karşı dik duramıyorsun,bende rahat ederim vs vs dedim
ben öyle yaptıkca daha çok kalktı totosu,tam karar almasında bende etkili oldum aslıda böyle üstüne düşerek
ben suçlumuydum hayır ama onu kaybetmek istemiyordum baktım kararlı,korktum ve panikledim
işte hande sen böyle yapma..sakin ol,dik dur sakın ağlama vicdan filan yapma çünkü senin her yaptığın hamle ters tepecek
o sadece bir karar vermiş,vicdanı sızlıyor şuan onun içinde herşey taze,sen neler yaşıyacaksan oda yaşayacak
ama sen herşey bukadar çabuk bitmesin,bitmemeli diyorsan üstüne gitme,boşanmk istersede tamam de ne işlem gerekiyorsa sen yap de sakın sitem filanda etme

yazdıklarında çok haklısın..bence eşi gözdağı veriyor..adam boşanmayı istiyorsa neden hala yanında..gitsin anacığının dizinin dibine...

Son düzenleme:

İşte mesele bu. Kaybetmek istemiyorum. Aslında kaybetmişsiniz zaten, bağrına taş basacaksın, kan kusacaksın kızılcık şerbeti içtim diyeceksin ama geri adım atmayacaksın.

Ya allah askina
adam ne karisini ne cocugunu zerre düsünmüyor ve gözü kirpmadan gidip bosanmaya kalkiyor
kimin lafiyla ne farkeder, Adam dengesiz !!!
Konu sahibi arkadasda hala yok kaynanaanin gücü bizi bosamaya yetti onu kaldiramiyorum diyor.
Yav adamin umrunda degilsiniz, bu bariz belli !!
Hatta okadar cirkinlesmiski mal falanda vermeyi düsünmüyor, hemde yine ve yine cocugunu hic düsünmeden.
Böyle bi adamdan hala ne bekliyosunuzki ben onu anlamadim,
hadi kaynananin yüzünden bosanmak istemiyorsun diyelim tamam,
simdi baristiniz ettiniz varsayalim (ki bence öyle bir ihtimal yok cünkü adam kesin kararini vermis, inat etmis gibi)
e nolcak, 2 gün iyi olcaksiniz, 3cü gün kaynananiz yine bi laf etcek, ve kocan yine seni bosamaya kalkcak?

Yani eninde sonunda kaynanan yüzünden bosancaksiniz, kacari yok gibi
yinede allah yardimcin olsun

anladığım kadarıyla işin öncesi de var.fakat senin olayları kendi aleyhine çevirdiğini düşünüyorum.aileye karşı çok dolmuşsun ve zaman zaman patlıyorsun.kim haklı kim haksız bilemem.az çok hepimiz eşimizin ailesiyle sıkıntılar yaşıyoruz.benim de sorunlarım var.yine de dengeyi kaybetmemek gerek.anladığım kadarıyla onlarlayken istemesen de olayları hatırladıkça hırs yapıp olumsuz tepkilerin oluyor.bazen bende de olur.farkettiğimde düzeltmeye çalışırım.kaynana seni istememiş.onların da olumsuzlukları var.benim çocuğum olmuyor.senin bebeğin varmış.yuvanı koruman kolay.kendine iki sene ver.eğer sorunlar aşırı şekilde devam ederse boşan.şu an tavsiyem sabırlı ol.
eşinle otur konuş.
konuşmalarında kaynana tarafına hiç değinme.
seni seviyorum,bazı sorunlarımız var ama bebeğimiz de var.onu üzmeye hakkımız yok.çocuğumuza analı babalı bir yuva verebiliriz.
hatalarım oldu,özürdilerim.
daha dikkatli olacağım falan de.
kaynana kayınbabaya inadına iyi ol.
tepkilerini kontrol et.alınganlık yapma.
biraz görmezden gel.
eğer sen huzur verirsen istediği kadar doldursunlar bir sorun olmaz.
eşine huzur ver.
çok daha büyük sorunları olanlar var.
eşlerinden dayak yiyenler
alkolikler
şizofren bir eşle yaşamak zorunda kalanlar...vb.
etrafına bir bak lütfen.
bunlar zor şeyler değil.bence başarabilirsin.istemen lazım.
çocuğa yazık.

bugün var yarın yok.evet sorunlar devam edebilir ama azaltılabilir.erkekeler çocuk gibidir.aferin diyeceksin, öveceksin, seveceksin.ailesine de iyi olacaksın.
kaynana kaç yaşında merak ettim.

boşan moşan diyenlere inanamıyorum.sorun ne allah aşkına ki boşansın.demekki arada sıkıntılar olmuş.tabi her erkek gibi ailesine olumsuz tepkileri kafasında abartmış biraz da dolduruşa gelen bir tip.boşanmak kolay mı.çocuk ne olacak.kimde kalacak.nasıl büyüyecek.
damardan gir eşini boşanmaktan vazgeçir.akıllı ol.
üzülerek söylüyorum ama okumuş da olsa boşanma kadına çok çektiriyor.adam hayatına devam ediyor.ama kadın bir sürü sıkıntı çekiyor.çocuk var ayrıca.bırak inadı hırsı çocuğunu düşün.
eğer annem babamla anılarım olmasaydı hayatımın ne anlamı olurdu veya o çocukluk benim için hep bir hüzün kaynağı olurdu.

bugün var yarın yok.evet sorunlar devam edebilir ama azaltılabilir.erkekeler çocuk gibidir.aferin diyeceksin, öveceksin, seveceksin.ailesine de iyi olacaksın.
kaynana kaç yaşında merak ettim.

e bi de emzirip altlarından da alalım oldu olacak :) mesajınızı okuyunca bu cümleyi yazma ihtiyacı hissettim..erkekler çocuk gibi olailir ama bizler onların anneleri değiliz.işte bu hataya düştüğümüz için sonuç böyle oluyor.tamam kadın bunları yapsın ama nereye kadar? sabır taşı değiliz ya.

boşan moşan diyenlere inanamıyorum.sorun ne allah aşkına ki boşansın.demekki arada sıkıntılar olmuş.tabi her erkek gibi ailesine olumsuz tepkileri kafasında abartmış biraz da dolduruşa gelen bir tip.boşanmak kolay mı.çocuk ne olacak.kimde kalacak.nasıl büyüyecek.
üzülerek söylüyorum ama okumuş da olsa boşanma kadına çok çektiriyor.adam hayatına devam ediyor.ama kadın bir sürü sıkıntı çekiyor.çocuk var ayrıca.bırak inadı hırsı çocuğunu düşün.
eğer annem babamla anılarım olmasaydı hayatımın ne anlamı olurdu veya o çocukluk benim için hep bir hüzün kaynağı olurdu.

peki damardan ne şekilde girebilir sizce boşanmaktan nasıl vazgeçirebilir
önerileriniz neler?

bence Hande boşanmayı istemiyordu
sadece bir tehdit unsuru olarak bunu kullanıyordu bilinçsizce işte birçok çiftin yaptığı hatayı yapıp boşanma kelimesini pelesenk etmişlerdi dillerine
evlilikleri yeni çünkü
3 yıl uzun zaman değil
oturmamış bazı şeyler

Hande baktı ki eşi kararlı
cidden boşanılacak
şu anda ciddi ciddi idrak ediyor boşanma nedir, psikolojisi nasıldır

insan ciddi ciddi o sürece girmeden, o travmayı öngöremiyor

dikkat edersen konunun başında tek derdi, eşini vazgeçirmekti
biz ısrarla adamın işe yaramaz olduğunu söyleyince, kendine yeni bir çıkış kapısı olarak "kadının istediğini vermeyeyim"i buldu
bunu bilinçli yaptı demiyorum
bilinçaltımız yapıyor böyle küçük oyunları

mantıklı düşündüğün zaman,
hande boşanmayınca kadın bu sefer de onu yüzsüz, gurursuz ilan edecek
bence "ben boşattım onları" demesini yeğlerim
ben boşattımda karakterin çirkinliği vardır
bir annenin bunu demesi gurur kaynağı görülmez çevreden
ama "gelinin kadınlık gururu yok oğluma yalvarıyo" da karşı tarafın ezikliği vardır
bence bunu kaldırmak daha kötü

adam için değecek olsa, gurur yapmasın
ama adam zaten sorunlu bir adam
er geç bitecekse fazlaca çaba göstermek zarardan başka bişe değil

Hande de eşinin adam gibi adam olmadıgının
ve bu işin er ya da geç biteceginin farkında.

İşaretlediğim cümlenizde hemfikiriz,
o nedenle diretme inceldiği yerden kopsun diyorum,

ama Hande'nin şu an tek derdi bu olayın üstüne boşanmanın gerçekleşmesi.
Şimdi olmasın ama ne zaman olursa olsun derdinde.
Ben de diyorum ki şimdi olmsa bile yine kayınvalide krizi yüzünden aynı şeyler yaşanacak...
Çünkü eşi adam gibi karısına çocuguna sahip çıkmıyor,
kişiliği oturmamış bir tip!

Yanlız ben eşinin de kararlı olduguna inanmıyorum.
Hala blöf yaptıgına inanıyorum...

Boşanacak adam eve bile ugramaz.

Son düzenleme:
Hande de eşinin adam gibi adam olmadıgının
ve bu işin er ya da geç biteceginin farkında.

İşaretlediğim cümlenizde hemfikiriz,
o nedenle diretme inceldiği yerden kopsun diyorum,

ama Hande'nin şu an tek derdi bu olayın üstüne boşanmanın gerçekleşmesi.
Şimdi olmasın ama ne zaman olursa olsun derdinde.
Ben de diyorum ki şimdi olmsa bile yine kayınvalide krizi yüzünden aynı şeyler yaşanacak...
Çünkü eşi adam gibi karısına çocuguna sahip çıkmıyor,
kişiliği oturmamış bir tip!

Yanlız ben eşinin de kararlı olduguna inanmıyorum.
Hala blöf yaptıgına inanıyorum...

Boşanacak adam eve bile ugramaz.

katılmıyorum adamın kararlı olmadığına

eve uğramamak bile bir tepkidir
adam o kadar gözünden çıkarmış ki bazı şeyleri
tepki verme gereği dahi duymuyor
o kadar umrunda değil hande..
zaten ölsen umrumda değil cümlesinin alt metninde de bu var

ayrıca hukuken evi terk etmesi kusurlu bir durum diye biliyorum
bu açıdan da yavaş hareket ediyor olabilir

valla sonuna kadar okuyamadım...
anasının oğlu işte ne olacak.... böyleleri ancak birilerinin gölgesinde yaşamaya mecburdurlar...
imkanın varsa bırak gitsin

seni anlıyorum canım ama sana bişi olsa bebeğine kim bakacak kayınvaliden mi yoksa eşin mi senden olan bebeği bile istemiyor kadın.

şimdi sana önce bi silkelen kendine gel kendini güçlü hisset diyorum. bebeğin için ayaklarını sağlam atmalısın.

eşinle boşanmayı kayınvaliden istediği için boşanmak istemiyosun bunu anlıyorum.

şimdi ilk başta eşine sen ailen beni istemiyor diye istemiyosun öylemi o zaman sen aç davanı avukata da hakimede annem istemiyor onun için karımdan ve çocuğumdan vazgeçiyorum dersin
dava açtığın gün eşyalarını bi zahmet topla çünkü bu evde yaşaman doğru olmaz. çocuğuda mahkeme gününe kadar kusura bakma göremezsin. mahkeme görüş günlerini ayarlar o zamanlarda görürsün. bunu bi koz olarak düşünme çünkü seni ve bebeğini düşşünmeyen bi adamın çocuğunu görmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum.

ne o ben çocuğum için geldim. ayrılınca ne yapacak. çocuğunu düşünen adam annesi istemiyor diye senden boşanmaz.

bebek var beni terk edemez ayrılamaz süründürücem numarası yapıyor bence

asla ama asla evi terk etme.sen niye terk ediyormuşsun istemeyen gelmez. o evde seninde hakkın var.

Merhaba arkadaşlar,

Kusura bakmayın ancak fırsat bulabildim. önce olanları anlatayım.yorumlarınıza cevap vermeye çalışacam.

Dün olanlar: size en son eşimin avukat için evden çıktığını söylemiştim. Uzun süre sonra geldi. Ben her ne kadar güçlü olmaya çalışsam da, soru sormamaya gayret etsem de yapamadım.bunun için kendime çok kızıyorum. Tabi sordum.o da avukata gittiğini, adli tatil bitince davanın açılacağını söyledi. Ben yine bir aptallık daha yaparak karşısında ağladım, yapma, etme dedim. evden gideceğini söyledi. tamam dedim. Beni o halde bırakıp bi işim var diyerek dışarı çıktı. Evin içinde bağıra çağıra ağladım. bulunduğum odayı biraz dağıttım o sinirle. sonra bebeğim ağlamaya başladı. kendimi unutup onu susturup uyutuna kadar canım çıktı. Bebeğim hiç öyle ağlamamıştı çok korktum. onu uyuturken düşündüm. yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum.(özellikle asude bahar sana çok teşekkür ederim.) tamam dedim bu sondu. kalk kendine gel dedim. Bebeğim uyuyunca duşa girdim .biraz da orda ağladım. Bi daha ağlamayacam dedim kendi kendime güçlü olacağım dedim.Tam çıktım eşim olacak kazma geldi. ( bu tabirlerim için kusura bakmayın benlikten çıktım resme).Bebekle ilgilenir misin dışarı çıkacam dedim. suratı değişti nereye dedi. İşim var dedim. Peki dedi. Sanki az önce karşısında ağlayan ben değilmişim gibiydim. giyindim süslendim püslendim. Benle aynı odada oturmayan, bebeği bile yanımdan alıp başka odada seven, benle aynı sofraya oturmayan eşim ben hazırlanırken evin içinde peşimde dolaştı.Ama konuşmadı. Çıkarken hadi gel oğlum annene el sallayalım bile dedi. Arabayla sahilde gezdim . denizi seyrettim. insanlara baktım. Sizin yazdıklarınızı düşündüm niye bitmesin istediğimi aradım bulamadım. Sonra hepsinin (kaynanaya inat, eşimi sevmem, bebeğim,hırs, vss..) biraz sebep olduğu kanısına vardım. Ama dedim kabullen eşin istemiyor.

Eşimin babasını aradım. Şimdiye kadar yaşananlar için hatalı olduğum kısımlar için özür diledim. Ama ağlamadım. bizi barıştırın mesajı vermemeye özellikle çalıştım. Evliliğimizn bu noktaya gelmesinde herkesin biraz payı olduğunu söyledim. Kabul etti. Oturun konuşun ne yapacağınıza karar verin dedi. Bişey demedim hakkını helal etmesini söyleyerek teli kapattım. Eve geldim. Eşime ne zaman gideceksin yalnız kalmamak için ailemi çağırayım dedim. Gitmeyecem dedi. Öyle demiştin ama dedim. Vazgeçtim evdeyim dedi. Sen bilirsin dedim odama geçip bebeğimle ilgilendim.hiç konuşmadım.

Bugün sabah bebeği yıkadık. Ben uzağa gitmeyecem ama biraz dışarda olacam istediklerini yaz alayım dedi. Gerek yok ben kendim alırım dedim. Bebeği ona bırakıp hazırlandım. Çıktım aldım gerekli şeyleri. Eve geldim. herşeyi aldın mı dedi hiçbir eksiğin kalmasın dedi. Ben de ara ara dışarı çıkmamın zaten gerekeceğini gereken şeyleri alabileceğimi söyledim. Bebeği ne yapacaksın dedi.arkadaşıma bırakırım dedim.ses etmedi. sonra hande bak, evliliğimizin başından beri dedi. Ben orda kestim.Anladım artık aynı şeyleri anlatma bana. Bittiğinin farkındayım dedim.ağlamaya başladı.gidiyorum dedi. Güle güle dedim. Arabanın anahtarını bıraktı. Hiçbirşey almadan çıktı. 10 dk sonra geri geldi. Açtım kapıyı ağlamış belli. bişey mi unuttun dedim evet alıp gidecem dedi.iyi dedim geçtim yine bebekle ilgilendim. Diğer odada oturdu 10 dk. Sonra geldi evden bişey almadı yani bişey unutmamış.ben izmire gidiyorum (ailesi orda) dedi buraya dönerken bazı eşyalarım orda kalmış hem onları alacam, hem de kafamı toplayacam dedi. arabayı alıyorum dedi bana bırak otobüsle git dedim. uzun kalmayacağını söyledi gitti. Yarım saat oluyor. Ben de gariptir ki ne üzgünüm ne mutluyum bi tuhafım…

Bence eşin gitmedi sadece ve sadece sana ders vermeye çalışıyor sen özür dilerim desen ailenle ilgili her şeye razıyım desen, oda vazgeçecek ama her fırsatta kafana vuracak.Bak görürsün eşin akşama gelecek sen sadece sakin ve sabırlı ol

Back
X